BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu #541300 przez Hania84
hihi joasia no mogłam dać ci znać no widzisz nie zgadałyśmy się wcześniej :D

Ja bardziej wolę gadać face to face...przez telefon to mało rozumiem z niemca ;)

Mieszkam w Stuttgarcie od 1,5 roku. A wcześniej pomieszkiwałam w Poznaniu ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #541339 przez nataleczka_92
Hej mamusie. Jestem mamusia czerwcowa 2012:) jak się czujecie? Brzusia pewnie rosną:)
Hania84 niewiem jak u Ciebie,ale ja miałam podobne objawy do Twoich i to była kamica żółciowa. Ból między łopatkami i jakby z przodu w mostku ucisk.też mi każdy mówił że to nerwobóle. Dopiero po porodzie jak objawy się nasiliły to zrobiłam usg i wykazało kamienie. Pozdrawiam was

11 lata 10 miesiąc temu #541347 przez Hania84
Dziękuję nataleczka, ja czuję się dobrze...prócz tych "nerwobóli" lub "nienerwobóli" bo teraz to mi dałaś do myślenia. Będę musiała się za to wziąć...ale też poczekam z tym do porodu.

Brzuszki nam rosną...taaak i czekamy na rozwiązanie :)

11 lata 10 miesiąc temu #541348 przez Agusia83
Jesli chodzi o ciuszki, to jak wiadomo mam po Emi...mialam tylko jednego bodziaka na r.56 :laugh: a reszte na 62...Emisia urodzila sie ze wzrostem 58cm...a ubranka r.62 byly ciut za duze...ale ona bardzo szybko urosla...wiecie ja sie sugerowalam wzrostem moim i meza...ja mam 170cm a maz 194cm.

Haniu, mnie tez tak czasem boli...ale ja to mam podczas zgagi...doslownie wowczas czuje jakby ktos chcial mi lomem wyrwac kregoslup

hej Nataleczka :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #541353 przez nataleczka_92
Haniu oby to nie okazało się nic poważnego. Bo ja musiałam zostawić moje dzieciaczki w domku z tatusiem i iść do szpitala na operacje-wycięcia pęcherzyka żółciowego.
Co do ubranek to mój Filipek urodził się 3380 i 54cm i ubranka 56 były za duże i się w nich topił:) ale wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy. Widzę że czerwcowych mamus przybywa to super bo to piękny miesiąc na pojawienie się dzieciątka;)

11 lata 10 miesiąc temu #541419 przez joasia10015
Hania84 ja mieszkałam w Munster pod Holandią,niedaleko Dortmundu ;-) Stuknęło mi tam 5 lat w sumie a i tak niemieckiego nie znam ;-P A jak wyjechałam do opieki to pierwsze co powiedziałam jak weszłam do tekiej rodzinki(którą sie miałam zajmowac)to powiedziałam ,,DANKE,,zamiast ,,GUTEN TAG,,Kompletnie nic nie kumałam niemca ;-( W szkole miałam albo rosyjski (bez sensu)albo prywatnie angielski-więc ni w ząb niemca ;-) Ale teraz tęsknie za niemcami,a raczej za standartem życia...ale to już dłuuższy temat ;-P
A teraz mieszkam pod Poznaniem ;-)))) Ha,ha więc jakby coś nas łączy (niemcy,Poznan ;-) )Trzymaj sie tam ciepło-zazdroszcze porodu w niemczech-zero porównania z Polską ;-) Przede wszystkim znieczulenie na rządanie-to już 50 % sukcesu ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #541444 przez Agusia83
Witam sie.
Emi ma katar,noc do czterech liter...do tego pisiulka ja swedzi i nie wiem,co zrobić. W środę mamy endo..ale do środy trochę dni. Podmywam ja szarym mydlem.
Poza tym.coraz częściej boli mnie podbrzusze po lewej stronie

11 lata 10 miesiąc temu #541481 przez nataleczka_92
Agusia kup w aptece krem clotrimazol i odrobinke malutkiej posmaruj. Moja Oliwkę często tak swędziala to zaraz jej smarowałam i przechodziło.

11 lata 10 miesiąc temu #541489 przez Agusia83
Mam clotriimazol,ale takim malym dzieciom można juz stosować?
Nataleczko,tylko z tego,co kojarze,to jest on na grzyby,a jak to bakterie?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541517 przez Hania84
no rzeczywiście sporo nas łączy Joasiu :)też mi ten niemiecki nie podchodzi, miałam całą podstawówkę ruski a liceum angielski. A to nie wiedziałam, że znieczulenie jest na żądanie, ale to w które miejsce je podają? w kręgosłup? a jak rodzić ze znieczuleniem? pytam bo się nie znam za bardzo na tym :) Mnie już ciągnie z powrotem do Polski. Chcemy z moim A. wrócić na stałe za jakieś 3-4 lata i też najprawdopodobnniej będziemy mieszkać pod Poznaniem. Więc fajnie byłoby się raz spotkać live ;)

Aguś podmywaj ją na razie szarym mydłem, a w poniedziałek najwyżej przejdź się z nią do lekarza. Lepiej jakby obejrzał to lekarz, po co malutka ma cierpieć. Bo to na pewno denerwujące jest, a niedajboże sobie mocniej podrapie i zakażenie gotowe. A to wrażliwe miejsce.

Aguś mnie też poboluje lewa strona podbrzusza, co prawda nie mocno ale daje się odczuć. Może tak ma być...? Muszę poczytać o tym w niecie.

Znalazłam to:
www.rodziceradza.pl/Ciaza/Dziekuje-za-od...q,48191,a,48645.html

Agusia przeczytaj. Jak cię mocno boli to skontaktuj się z lekarzem. Ale myślę, że to może dzidzia cię tam uciska. Kładź się zawsze na przeciwnym boku do bólu brzucha i nie głaszcz go. Ja tak mam jak dużo siedzę, albo rano jak leżę na lewym boku, ale ból mam raczej o słabym natężeniu.

11 lata 10 miesiąc temu #541699 przez Agusia83
Narazie sprobuje podmywac ja rumankiem...o ile ja nie uczuli...wlasnie doszlam do wniosku, ze to dziadostwo moglo pojawic sie przez stosowanie antybiotykow...

11 lata 10 miesiąc temu #541782 przez joasia10015
Hania84 moja przyjaciółka nadal mieszka w niemczech i ona rodziła 2,5 roku temu-dostała znieczulenie bez problemu ,oczywiscie w kręgosłup ,uwierz że jak poczujesz bóle porodowe to myśl o igle w kregosłupie to NIC -uwierz mi.DLa mnie to znieczulenie to było BŁOGOSŁAWIENSTWO ;-)))

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #541836 przez Hania84
Joasia popytam jak i co z tym znieczuleniem mojej ginki. Jeśli dają i u mnie bez problemu to chyba skorzystam :) Byłam przed chwilą na majówkach , Joasiu ślicznie wyglądasz z tym brzuszkiem :)

A u nas dziś w czerwcówkach cisza jak makiem zasiał...mamusie odpoczywają :)

Ja dziś trochę bardziej odczuwam podbrzusze i czasem brzuch, nie wiem może to kopniaki dzidzi, choć ostatnio mniej ją czuję. hmmm... dobrze , że we wtorek mam wizytę u lekarza bo denerwuję się przyznam szczerze...wolałabym by dzidzia wierciła się non stop .

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - płeć jeszcze nie znana ( córka - Lenka, syn - Bartosz)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu #541913 przez joasia10015
Hania84 dziekuje,dziekuje-miło słyszec że dobrze wyglądam,bo ja czasem jak spojrze w lustro to mam wrazenie że wyglądam jak ,,niewygląd,,(tak kiedys któras majówka sie nazwała;-) Pytaj ,pytaj o znieczulenie bo to baaardzo ważne ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #542102 przez WisniaJ
Hej dziewczynki, my dziś aktywny dzień mieliśmy jako rodzinka :) Pobudka, naleśniczki na śniadanie - oczywiście zachcianka mojego ciężarnego Przemka ;) Później zakupy w Leroy Merlin po jakieś bzdury do wykończenia pokoiku. No i już jest prawie gotowy! :) A to lampa, która niedługo zawiśnie w pokoiku naszej malutkiej: allegro.pl/lampa-dziecieca-wiszaca-viki-...sie-i2943402695.html Przepiękna :D

No i się pochwalę - mamy wózek :D Tzn już do nas jedzie. Model ten co pokazywałam - Roan Marita. Udało mi się go wyrwać za jedyne 250zł :) Jestem w szoku ale się cieszymy jak głupki - ja, że niedrogi w świetnym stanie, a Przemek, że różowy ;) A co u was jak minęła niedziela? Córcia mi kopniaki daje oczywiście od 7.30 dopiero teraz poszła spać :) A ja sobie w końcu odpoczywam z pomidorówką, zaliczyłam dziś też półgodzinny spacer z psiakiem i wizytę u koleżanki i jej dwuletniej córy... Jestem padnięta wiec przekładam jutrzejsze badanie na krzywą cukrową na wtorek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka