- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Ola w dzień potrafi nawet 3 godziny pospać. no ale staram się ją budzić bo później męczymy się z wieczornym sapnie.
Wstaje od kilku dni o 6:30 i o 12 idzie spać średnio tak do 14 a wieczorem to o 20 kompanie i 21:20 śpi.
zawsze przed spaniem kombinuje na 100 sposobów żeby np iśc siku i nie spać
dziś pierwsza noc bez mokrego pampersa. mam nadzieję że już teraz to pójdzie nam super i odstawimy pampersa ze spania.
w dzień nie ma z tym problemu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my siadamy na toaletę,ale pampersy jeszcze nosimy
nie zawsze ja wiem kiedy on siku chce,więc potrzebne są,ale kupka juz przeważnie jest na toaletę;D
święta,święta i po świętach, mały broi, choinkę kilka razy przewrócił, wchodzi po i woła "mama zapal plosie" lub "o bam, mama plosie"(zawieś łańcuch)
a te nasze skrzaty są żywe i kochane;D
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio mały wbiega do kuchni i paluszkiem pokazuje i mówi"mama... co to jest?"
a nam szczęka opadła;D
w ogóle mały mądrala jest;D
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak teraz nasze maluchy paplają jak szalone. Czasami to az mnie zagnie.
Ola zadowolona po świętach bawi się pięknie świątecznymi zabawkami. Trochę za dużo ich i połowa lezy w kącie.
Chcemy przekuć Olusi uszka jak nie w tym miesiącu to następnym ... z wiadomych przyczyn finansowych ale już jest postanowione.
Teraz ma etap tatusia i mama jest be. Za to tatuś w siódmym niebie. Rozpieszcza Olcie jak tylko może.
Ząbki wszystkie są tylko dwa ostatnie nie do końca wyszły. ale najgorsze za nami
A co u was jak maluchy.?
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nadaje za trzech, spiewa, dziś śpiewał piosenkę o piesku:wiem to z tego,że co jakiś czas w piosence pojawiało się "hau, hau",śmiesznie to wygląda, pytam śpiewasz o piesku,a on "tak:)"
dzis był tez u nas jego kolega i on co chwile woła:"Adaś,Adaś"
fajnie się bawili;D
A w tym nowym Roku życzę oby nasze dzieci i my byliśmy szczęśliwi i pełni miłości;D
u nas ostatnio królują układanki, klocki,kedki lub farby i mały lekarz, oraz piłka i traktorki;D
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mały coraz więcej mówi, strasznie broi i zaczyna nie słuchać
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze ze szybko to zobaczyłam i powoli schodzi ale okrez wylegania to 3 tyg wiec musimy bardzo uważać i jak zniknie ostatnia zmiana to jeszcze 3 tyg jak narazie robie co moge
jestem naprawde wściekła! i już nie mam siły sprzatać. a od żelazka mam odciski na palcach
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Faktycznie trudno wytłumaszyć maluchom żeby czegoś nie robiły. U nas odejdz od telewizora to jest wg jakies bez sensu bo i tak prawie przy ekranie zawsze stoi :/
Takie mrozy i wiiatry że nie ma jak wyjśc na podwórko z małą. Oby do wiosny.
Niestety Ola zaraziła się tym od bliskich osób dlatego na pół roku mam zamiar z nimi zerwać kontakt i może odwiedzić ich dopiero jak bedzie można posiedzieć na podwórku. Tyle dobego że już to znika ale pracy w domu jest ogrom żeby to gdzieś się nie zadomowiło.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zdrówka życzę
ja też czekam z niecierpliwością na wiosnę i spacerki bez kurtek,butów ciepłych i czapek
czy wasze dzieci noszą rękawiczki?
nasz nie chce:(, teraz ubieram mu większą kurtkę i spuszczam rękawki,aby paluszki mu nie marzły,bo rękawiczki max 5 sekund są na rączkach
- Karii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
widze u Olusi poprawę i mam nadzieję że nie będzie nawrotu.
Ola zalezy jakie rękawiczki, takie cienkie tak ale grubsze ja denerwują i zdejmuje.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my ostatnio przeziębiliśmy się, na szczęście na razie bez antybiotyku się udało
małyostatnio bardziej żywy, pyskować zaczął i nie zawsze chce mnie słuchać
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
co u Was?
U nas wszystko dobrze, w marcu dokladnie 17 przylatujemy do Polski na 2 tygodnie, już się nie moge doczekac
Oliwka spi nam jeszcze w dzien, okolo 2 godzin przeważnie, choć czasami jak wstanie później np kolo 10 a zdarza się bo ostatnio miewa pobudki w nocy :/ to wtedy w dzien bardzo cieżko żeby spać poszła, zato o 20 pada w 3 minuty.
Rękawiczki bardzo lubi hehe sama mi mówi: mamusia zaloz lekawicki mowi calym zdaniami już ladnie, wierszyki też łapie, piosenki śpiewa, pocieszna jest, ale rozrabiać też umie.
Ostatnio się właśnie stała trochę nieposłuszna bunt dwa latka w toku heh i cięzko cokolwiek wytłumaczyć jej, uparta się zrobiła ale ogólnie nie mamy z nią większych problemów.
Narazie nie choruje, ostatnio była chora początkiem stycznia i póki co spokój, a już się martwiłam że może kilmat tutejszy jej nie sprzyja ale widzę że teraz wporządku, może już przywykła. W sumie mieszkamy nad morzem więc teoretycznie zdrowo
A z nocnikiem mamy problem, bo ona nie chce siedzieć i nic zrobić, zdarza jej się ale nie ma tak że zawoła że siku jej się chce i niewiem czy ona tego nie czuje czy co?
Karola zazdroszcze że Ola już ma ten etap za sobą gratulacje, u nas okropnie to idzie ciężko i mała siedzi na nocniku pod warunkiem że bajke jej puszcze i niewiem jakaś masakra :/ nie moge jej tego nauczyć, moze macie jakies sposoby?
Pozdrawiam
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25