- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Co do ceny usg 3d to faktycznie niemała. ale ja juz postanowiłam że jak się nie dowiem jaka jest płeć to prywatnie tylko na usg się przejde. Chciałabym wiedzieć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja jestem w 16 tygodniu i jakoś nie wyczuwam żadnych ruchów :/ raz tylko coś mi się wydawało ale to chyba złudzenie u mnie generalnie masakra z mdłościami, teraz mi się to objawiło dopiero w 2 semestrze, do tej pory był spokój, no i bóle krzyża = leżenie na plecach, masakra. Poza tym nie narzekam tylko brzuch mi nie rośnie za bardzo, chodzę dalej w spodniach sprzed ciąży, i nie wiem czy się tym martwić czy nie.
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
iwcia, no ja jeszcze nic nie czuję ale sie moge pochwalić że kiedyś schylając się poczułam w podbrzuszu tak jakby piłkę -to podobno macica Takie dziwne uczucie, jakby mi coś skłony blokowało. A teraz buty muszę zakladac na siedząco bo czuje ucisk przy schylaniu i dyskomfort taki.
A tak ogólnie to mnie bok prawej piersi boli Miałam robione usg piersi z miesiąc temu bo tez narzekałam na ten ból ale nic nie wykazalo więc to pewnie hormony tak wpływają. Tylko że w nocy nie ma szans na to żebym na tym boku leżała
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
z tym zakładaniem butów to dopiero początek co będzie za pere miesięcy?
- Agna
- Wylogowany
- gaworzenie
- mum to be
to mija, prawda?
Kilka dni temu poczulam 'ruchy' i co jakis czas czuje takie - babelki, normalnie jakby 'kiszki marsza graly'
milego weekendu
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przygotowania pokoiku ida pełną parą. podłoga jest już zrobiona, teraz tylko szpachlowanie ścian i malowanie. Nie wiem jaki kolor wybrać ale mam jeszcze trochę czasu żeby się zastanowić.
jak wam minął weekend. bo mi bardzo pracowicie
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karola a co robicie za podłogę? same panele? ściany warto pomalować na jakiś żywszy, ciepły kolor, ja myślałam nad jakiś pomarańczowym i bardzo bym chciała mieć na jednej ścianie dżungle:) a mebelki w jakim kolorze będziecie mieć?
zbliżają się powoli święta więc wpadłam na pomysł żeby zrobić liste rzeczy potrzebnych nam dla maluszka- wyprawkę i jak rodzinka będzie się pytać co chcemy na święta to im ją dam
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wcześniej mieliśmy strop drewniany i postanowiliśmy zmienić na betonowy więc troszkę robotki było. Przy okazji porobiło się parę dziur w ścianach więc trzeba poszpachlować i pomalować ale ja postanowiłam że to będzie jakiś spokojny kolor bo czytałam gdzieś że żywe pobudzają i później są problemy z zasypianiem maluszka. Może i głupie trochę ale pewnie coś w tym jest. Dziś tatuś przywiezie katalog z kolorami i coś wybiorę.
a na podłodze będzie wykładzina gruba później zmienimy na panele. Meble zostają te co były bo ten pokoik był już umeblowany tyle że nikt w nim nie mieszkał są koloru pomarańczowego brązu bo nie wiem jak to opisać
Ale jak bym miała u siebie sklep ikea to na pewno bym zmieniła meble bo sa niedrogie i dla dzieci świetne.
Świetny pomysł z tą listą. Może i ja tak zrobię ??
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w zeszłym roku zrobiliśmy podobnie jak zbieraliśmy dobytek na właśne mieszkanko i się sprawdziła lista bo dostaliśmy to co naprawde było nam potrzebne.
racja, że żywe kolory pobudzają i niby dlatego powinny być w pokoju dziecięcym ale z tym zasypianiem też jest prawda dlatego na tej ścianie co będzie łóżeczko chcemy zrobić spokojniejszy kolor mi akurat te meble dla dzieci z ikea średnio się podobają za to oszalałam na punkcie tych (załączam fotkę)
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja jestem alergikiem więc sprzatam na okrągło. I zastanawiałam sie czy od paneli nie bedzie dziecku zimno lub jakos niewygodnie gdy już bedzie raczkować?
A ja mam wizyte jutro o 10:40 ale będe u gina wczesniej bo pks mi nie pasuje. Jutro zobacze Okruszka, ale się cieszę jak głupia
Agna, przejdzie przejdzie ten płacz i w ogóle ale może dopiero po połogu Po porodzie też sa takie stany bo hormony ciążowe tak szybko nie opadają. Tym bardziej że bedziemy obolałe po porodzie i byc może nie zmruzymy oka przez dzieciaczki, choc znam dziewczyny które nie narzekały do czasu ząbkowania
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nelka też widziałam gdzieś te zdjęcie i podoba mi się kolor właśnie taki jak jest na ścianie. Strasznie będzie widać brudne ślady ale są farby zmywalne więc nie powinno być problemów
Mebelki też mi sie bardzo podobają.
zora co do paneli to moja mama kupiła środek pronto taki bardzo oleisty do paneli i mebli. Wyglądają teraz jak wcześniej, a też były matowe.
Jak maluszek będzie raczkował to widziałam właśnie w ikei i pewnie w innych sklepach też są takie małe dywaniki puchate dla dzieci, do zabawy zawsze cieplej w pupkę bedzie jak usiądzie na czymś.
Moja mama dziś mi powiedziała że robi mi się brzuszek nawet spory. ja tam widzę tylko sadło po bokach. Z przodu tylko ten co wie że w ciązy jestem się domyśli Ale ja zawsze puszysta byłam.
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- Agna
- Wylogowany
- gaworzenie
- mum to be
Tez zycze powodzenia na badaniach ) ja ide w czwartek na spotkanie z polozna (mieszkam w UK wiec tutaj to midwife) na wszystkie badania (bez usg) ale z odsluchaniem bicia serduszka. Postarze sie na obecny brak apetytu i snu
Dobrej nocy