- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jakie wbijanie igły w brzuch?
to jest pogłębiona diagnostyka wad genetycznych i jest wskazana dopiero w przypadku gdy istnieje podejrzenie że takowa występuje, najpierw usg, jeśli tam jest coś niepokojącego to badania krwi a dopiero potem;
z tego co wiem to kobietom powyżej 35 roku życia też go nie robią rutynowo.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nasza córeczka Oliwia ur.11.04.2012 r. godz.22.25
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
iwcia, sorki że tak pozno ale mnie nie było w domku. Super że wszystko ok. Cały dzień o Tobie myślałam Ja jutro wchodzę w 12tc więc może tez już przez brzuszek to usg będzie. A czy na takim usg widac tak dokładnie jak na przezpochwowym czy może lepiej????????????? Dopochwową masz luteinę czy pod język?? Ja mam podjęzykową (5szt dziennie! ble!! )
Wizytę mam jutro koło 12:00, proszę o trzymanie kciuków. Mąż pojedzie ze mną ale jeszcze nie chce wejść do gabinetu ale to nic
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do usg to jednak na dopochwowym było dużo dużo lepiej i wyraźniej widać dzidzia, a przez brzuch tylko zarys i trzeba było się dobrze przyglądnąć, także w sumie średnio jestem zadowolona bo mało słaba widoczność :/ a o poznaniu płci to w ogóle nie było mowy.
Zastanawiam się tylko patrząc na wcześniejsze wizyty czy dzidziuś nie jest troszkę za mały? Czytałam na różnych stronach że pod koniec 13 tygodnia powinien mieć jakieś 8 cm a ja już zaczynam jutro 14 tydzień...
Mam luteine pod język 2x2 tabletki dziennie. Zobaczymy co z zdziała ten specyfik. Ponadto mój ginek zlecił mi kolejne badania... a nasŧępna wizyta za miesiąc.
Zora trzymam kciuki jutro, na pewno będzie wszystko w porządku obyś tylko lepiej niż ja widziała swojego malucha, ale w sumie to myśle że jutro może ci zrobić jeszcze dopochwowe.
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja przez brzuch widziałam maluszka znakomicie, to w sumie zależy od jakości sprzętu do usg i od umiejętności lekarza, który je robi
zora, Ty możesz mieć faktycznie przezpochwowe, bo po skończonym 12 tyg. widać przez brzuszek, ale może lekarz spróbuje przez brzuszek trzymam kciuki
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
a o tym badaniu nawet nie chciałam czytać żeby się nie zniechęcić do lekarza bo igły boję się jak diabeł święconej wody. ale dziękuję że mi wyjaśniłyście jestem spokojniejsza
iwcia super że wszystko ok... pomijam luteinę bo na pewno wszysto ok bedzie
a ja dziś kolejny stres miałam. zagubił mi sie siostrzeniec. a mieszkają od niedawna za granicą, nie zna języka, zgubił telefon. Nerwy były na skraju możliwości. z tych nerwów bolał mnie brzuszek ale przeszło i zaczynam co raz bardziej czuć że jestem w ciąży. właśnie przez takie reakcje mojego organizmu
- iwcia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
ja jestem właśnie w trakcie przeprowdzki zabrałam się dzisiaj za porządki i teraz cierpie, tak mnie boli krzyż, że nie mogę się ruszać
Karola współczuje, jakbyś miała mało na głowie to jeszcze ci dupek dołożył zmartwień! a powiedz mi tylko czy ta umowe zlecenie miałaś przez dłuższy czas dla jednego pracodawcy? nie jestem na 100% pewna ale kiedyś słyszałam, że jak się wykonuję tą samą paracę dla tej samej osoby na umowę zlecenie od dłuższego czasu to traktuje się ją jak normalną pracę i powinno się mieć takie same przywileje jak ciężarna na umowę o prace... nie wiem ile w tym prawdy ale warto to sprawdzić.
iwcia racja przez to dopochowe usg lepiej było widzać choć u nas doktorek robił je przez to samo urządzenie tylko koncówki miał inne... ale i tak widać, że jest tam mały człowieczek
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chyba jest nademną jakieś fatum.
Najpierw praca, stresu co nie miara, później siostrzeniec- wypłakałam może łez nawet jak się znalazł nie mogłam się uspokoić, a teraz pogrzeb. Chyba w wariatkowie wyląduje. Tylko żeby mojej kruszynce się nic nie stało.
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
iwcia, mnie gin kazał już chyba z miesiąc temu odstawić Folik i brac witaminy dla ciężarnych PregnaPLUS (30szt,41zł)i tam też jest kwas foliowy więc może zapytaj w aptece czy powinnaś brac nadal ten kwas foliowy
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiejszy dzień znoszę bardzo ciężko . chyba ciśnienie szaleje bo głowę mi rozsadza. brzuszek boli... ale to może znak że rośnie. też tak macie?
jutro ten pogrzeb i nie wybieram się na niego ale mimo wszystko nastrój najlepszy nie będzie.
- zora85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moje zachcianki z owoców i słonych potraw zmieniły się na tzw.niezdrową żywność; pizza, frytki itd. Wiem że nie powinnam tego jeść ale taka pizza własnej roboty nie powinna być niezdrowa.. Na kolację już pochłonęłam dużą miskę frytek ale i tak nie zaspokoiłam głodu. Wciąż mnie ssie. Mnie gdy boli głowa to zasłaniam okna i się kładę -zwykle pomaga ale dziś miałam gościa więc nie wypadało leżeć
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja miałam dziś wyjść ale nie miałam najmniejszej chęci ruszyć się z domu przez ten ból głowy. widocznie jest cos z ciśnieniem bo od kilku osób słyszałam że peka im głowa.
cieszę sie że sama nie jestem z tymi bólami brzucha. ale widocznie tak ma być
dziś nawet coś tam poczułam i przez moment wydawało mi sie że to moze nawet być to na co tak bardzo czekam ale później pomyślałam że to pewnie coś w jelitach. a szkoda