BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 8 miesiąc temu #342866 przez szolrak1
ewusia!!:

Ja nadal nie moge wejsc na forum co tam u was slychac, czytam co prawda na mailu ale czasami sie tam gubie. mamy jakas nowa mamuske ? u nas dobrze, mialam teraz dwie nie przespane noce bo Kinia ma jeszcze poprzestawiane, w dzien ladnie spi a w nocy juz jest gorzej ale powoli probuje jej to zmienic. Karmimy sie cycem co tez jest meczace bo bola mnie sutki ale zaciskam zeby i heja do przodu
sciskam was mocno i mam nadzieje ze niedlugo bede mogla z wami juz normalnie popisac.
pozdrowionka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #342867 przez szolrak1
widac ze nasza ewcia szczesliwa:D ciesze sie ogromnie:D :D kalusia pewnie odpoczywa:D iwcia sie coeszy byle do srody:D karolcia daje rade bo silna kobnietka:d elwi radosna bo maluszek gotowy na swiat:D nelus swietuje Wielkanoc :D ciekawe co u wiki i agatki;] całuje kochane mamusieeeeeeeeeeeeeee:*:*:*:* ide jesc obiadollo:D do mamusi:D

do zobaaaaaaaaaaaaaa:)

12 lata 8 miesiąc temu #342868 przez szolrak1
oczywiscie ewusia juz o monisi wie:D cmokkkkkkkkkkkk

a ja czekam na wiadomosci od naszej świezo upieczonej mamusi:D bo pewnie sobie odpoczywa:D

12 lata 8 miesiąc temu #342869 przez nelka
Moniq gratulację :kiss: czekamy na foto Ewci :lol: dużo zdrówka dla was obu :kiss:

oj coś czuję że teraz maluszki nam się posypią jeden za drugim :lol: suuuuuper :lol:

Karola troszkę się dziwie że nie masz już wizyt tylko samo ktg....

jestem okropna i dobrze mi z tym :laugh: zaprosiłam na obiad rodzinkę a że przyjechali pociągiem to im powiedziałam że pociąg jest albo teraz albo bardzo późno żeby za długo nie siedzieli :blink: mieli wycieczke, dwu daniowy obiad i słodkie więc ich ugościłam po królewssku :blink: a teraz odpoczywamy i mamy chwilkę dla siebie zanim mój M pojedzie na nockę do pracy :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #342870 przez Karola1990
Dla moniq wielkie gratulacje!!!
M powiedział że teraz to sie posypiemy :)

Ja nadal w złym nastroju. Myślałam że będziemy jechać do szpitala bo ciśnienie mi skoczyło i miałam powyżej 90 ale chwilke poleżałam o było ok.
Plecy mnie ćmią ale akcji jakiejkolwiek brak. Dziś miałam tylko jeden taki mega skurcz. Nie mogłam sie ruszyć. Teraz spokojnie. Spałam chwilkę i chyba znów się położę.

Dzisiejszy dzień jest beznadziejny.
Specjalnie szukaliśmy sklepu gdzie będą lody i akurat były, teraz znów mam ochotę na loda. Chyba M będzie miał kurs.

12 lata 8 miesiąc temu #342889 przez Karola1990
Czytam teraz stronki i artykuły o wywoływaniu porodów.
Wcale to takie bezpieczne nie jest a ja coś czuję że chyba będę miała taką "przyjemność"
Zobaczymy co mi jutro powiedzą na temat tych moich skurczy.
Nasilają się ale baaardzo powoli i jak miałabym czekać aż będą takie właściwe porodowe to chyba z 2 dni rodzić będę.

Mam tak zły nastrój że masakra. Mała nie chce wyjść, może myśli że tu jej źle będzie. Albo że mama zła. Mam mega doła z tego powodu i ryczeć mi się chce okropnie.
ehhh...

jeszcze wszyscy dzwonią i ciągle pytają. mam ich dosyć. jak urodzę to wątpie żebym miała ochotę na ich odwiedziny.

nawet rożek nie poprawił mi humoru.
do dupy!

12 lata 8 miesiąc temu #342903 przez nelka
oj Karolcia głowa do góry! za dobrze twójemu kurczaczkowi w mamuni brzuszku i dlatego się nie spieszy, popłacz sobie od razu zrobi ci się lżej...

a probówałaś naturalnych sposobów wywołujących poród? spacer, chodzenie po schodach, masaż brodawek też nasilają skurcze, może troszkę aktywności przyspieszy akcję?

a tych wszystkich artykułów w necie lepiej nie czytaj bo tylko się niepotrzenie będziesz stresować i nakręcać, każdy poród może być niebezpieczny taki ich urok, niestety musimy to zaakceptować i zrobić wszystko żeby pomóc maluszką przyjść na świat...

12 lata 8 miesiąc temu #342907 przez szolrak1
kala: :)
hejka
ja też nie zauważyłam żadnego czopa,żeby u mnie odchodził?
śluz był kilka dni a teraz jakby normalnie
brzuch zdecydownia niżej,skurcze częstsze,ale spokój raczej
kilka razy śniło mi się ,że urodziłam;D

Karoli napisz,że ja też już nie mam wizyt u lekarza tylko teraz ktg jutro o 12-13,a potem za tydzień w poniedziałek jak nie urodzę ,mam przyjść na ktg i usg i wtedy decyzja co dalej

plusem było to ż emogłyśmy normalnie w święta jeśc;D
ja dalej przez wirusa nie wpuszcza mnie antywirus na forum i czytam na poczcie Was

gratulacje dla Moniki i maleństwa-witamy;D
jaki fajny dzień sobie wybrałą małą aby wyjść na ten świat;D

miłego dnia;D

12 lata 8 miesiąc temu #342908 przez Karola1990
tak, miałam bardzo aktywne te ostatnie dni.. dziś też do czasu jak zmierzyłam cisnienie. skacze mi okropnie najpierw jest mega wysokie później super niskie i nie jest to wina ciśnieniomierza bo jak inni sprawdzają to maja normalne.
Brodawki próbowałam nie pomaga.
spacer na dłuższa mete nie wchodzi w gre bo chyba bym się w majtki zsikała. jedynie popodwórku w okolicy kibelka moge chodzić.
chody nie bardzo bo ciśnienie mi podskakuje jak się zmacham.

te skurcze co raz silniejsze i bóle w dole brzucha ale to i tak za mało żeby stwierdzić czy to już to.

do dupy jest te rodzenie całe.

12 lata 8 miesiąc temu #342910 przez szolrak1
karolciu kochanie ma martw sie:) bedzie dobrze!!! dzidzia przyjdzie jak bedzie chciała !! jestesmy z Toba !!!

jeszcze troszke myszko jeszcze troszke!!! jestes dzielna!!!!!!!1:)

12 lata 8 miesiąc temu #342916 przez nelka
a może to właśnie winna tego skaczącego ciśnienia że akcja się nie rozkręca....

tak czy siak masz rację rodzenie jest do dupy ;) ale za to co wyjdzie jest najwspanialsze na świecie :blink: jeszcze troszkę i będzie po wszystkim!

ja się jutro biorę za mycie okien :lol:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342942 przez iwcia
Ja fazę płaczu miałam jakieś ostatnie 2 dni, totalne poirytowanie i zwątpienie mnie ogarnęło. Dzisiaj już lepiej.

Też się naczytałam tych artykułów różnych, o wywoływaniu, przebijaniu pęcherza itp, przeraża mnie to :/ ale co zrobić? U mnie najgorsze wydaje mi się to, że nie odczuwam żadnych skurczy, jedyne co to boli mnie jak się mała rusza tam w dole, mam jeszcze tylko dzisiejszą noc i jutrzejszy dzień na ewentualną akcję... potem już mi tylko szpital zostaje :/
próbowałam też z tymi brodawkami i innymi rzeczami ale nic mi to nie dało. Włączyła mi się za to faza sikania co chwila.

Pozdrowienia dla kali :) no i dla Was też dziewczęta ;) NIE DAMY Się ! choć jutro już 10 kwiecień!

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 8 miesiąc temu #342960 przez szolrak1
moj maluszek aktywny jak byk;] ale zadnych oznak;]

Kalusia pozdrawia ewcia tez:D

a i za 4 dni laka ma terminek:d mmmmmmmmmmmm:) supcio:)

dobranoc kochane i bez stresuuuuuuu

karolcia mysle o tobie!!!

12 lata 8 miesiąc temu #342962 przez Karola1990
wstałam, zjadłam i idę dalej spać.
dzis ktg. jak będę po to dam znać co i jak.
brzuch boli, plecy jak na razie mniej dokuczliwie.

mam dość.
coś czuję ze zostawia mnie w szpitalu niestety.
podadzą oksytocynę i będę spacerować po korytarzu.
mała basdzo słabo się rusza. tylko od czasu do czasu czuję jakieś smyrnięcie w środku.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #342967 przez Karola1990
znów ciśnienie mam wysokie.
coś mi się tu nie podoba. dobrze że dziś do tego szpitala na ktg to rozmówię się z położną albo lekarzem jakimś.

to sie robi bez sensu... raz mam 120/91 a za 15 min 120/65

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka