- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Widzisz,dobrze miec znajomosci;D chociaz zalatwisz to i pomozesz Brunciowi.Moj Oolek miewa sie no nawet nawet,czasem kupki zrobic nie moze to poplacze,czasem zasnac,czasem zwyczajnie musi pomarudzic ;p jak kazde dziecko,wczoraj meczyla nas kolka ;/ ahh my Madzia dajemy espumisan i kroplami zoladkowymi na waciku smarujemy wokol pepka. To podobno pomaga a nam rowniez pomogl. Jezeli brzuszek boli mozesz sprobowac,byle nie za duzoo i nie za mocno trzec,bo to delikatna skorka a te krople sa dosyc mocne.Jesli chodzi o wode przegotowana,to ja daje malemu tak z 3 lyczki ale cieplej gdy boli brzuszek,wtedy lepiej pracuje ,a i wiadomo na cieple dni takze pomaga ..
Dzis w nocy maly nie chcial mi usnac to wlaczylam dzwiek suszarki na telefonie,i nie wiem kiedy a sama przy nim zasnelam haha a maly jak nie spal tak nie spal ;D
Karola u nas tez strasznie goraco,wyszlam z malym na pol godzinki po 11 stal w cieniu a ja chcialam chociaz troche ta twarz opalic,ale bylo tak duszno ze ledwo bylo czym oddychac i poszlismy do domu,a w domu chlodniutko ;D potem wieczorem wyszlismy ok 18 i tak na pol godzinki tez bo komary ciely;/
powiem wam,ze nienawidze nocek ;/ jak sie zbliza noc,to pogarsza mi sie humor,wr...;/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Kinga dzisiaj dala mi popalic najpierw cala noc stekala w lozeczku a pozniej caly dzien marudzila i plakala i znowu ze zmeczenia nie mogla zasnac zasypiala na 10-15 minut i znowu placz i marudzenie padla dopiero godzine temu, tatus koloniej posiedzial a ja szybko pod prysznic
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
kochana rozumiem Cie dlaczego nienawidzisz nocy... ja miałam dzisiaj do 3 spokoj wstał 2 razy ale od 4 do 7 co godzina teraz go polozyłam ale czuwa nie spi:) pojde na spacer wykapie go.
waga mi nie schodzi od miesiaca nic nie straciłam a latam jak batman po mieszkaniu i niczym super niania przy brunciu:) a brzuchol mam jak swiety mikołaj:P
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madziu,ja tez nic nie stracilam;( waga w miejscu a niby karmimy piersia itp ;/
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ewelinda pytałam również o to spanie na rękach i ewentualne problemy z kregosłupem i jeśli dziecko nie śpi tak pare godz dziennie to nie ma to wpływu.
Elwerka a często Olek robi ci kupkę na pościel? może on nie lubi robić w pieluszkę żeby mu dupki nie dotykała? Podobno kobiety karmiące powinny utrzymywać nadwagę w granicach 5kg.
Moja kruszynka spała dzisiaj od 21/30 do 6 rano!!! ta pogoda i wczorajsze dzień chyba ją tak wykończył
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam owiele wiecej nadwagi niz 5 kg . eh
jutro jade do laboratorium. oby sie udalo zrobic te badania.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
super wiadomośc! Moja siostra jest w ciąży ... tak się ciesze
bedziemy się modlić żeby było zdrowe dzieciątko bo w niedziele dostała krwotoku i dziś rano też krwawiła.
Tam gdzie mieszka jest całkiem inna opieka medyczna i wizyty są u lekarza rodzinnego. dlatego nic jej nie przepisal. sama jej luteine wyślę. napewno nie zaszkodzi.
bidulce powiedzieli że poroniła ale inny lekarz przyszedł i powiedział że jest ok ale to może być początek poronienia.
będziemy miałay bobaski z tegosamego rocznika
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nelka dzieki za informacje bo Kinia nadal sypia u mnie na brzuchu cale szczescie juz coraz mniej bo coraz grubsza i ciezsza sie robi
dzisiejsze problemy z brzuszkiem tak jak by mniejsze, ale dzien zaczelysmy od herbatki koperkowej i znowu poszlysmy spac i spalysmy az do 10.30 teraz Kiniulka lezy w lozeczku i podziwia swoja karuzele a mamusia ma chwilke dla siebie
zaraz na jakis spacerek sie wybierzemy
kala trzymam kciuki zeby wszystko sie odbylo szybko i bezbolesnie
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
za 2 tyg mamy przyjść do kontroli
mały spał nawet nie reagował na lekarza
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
głupia mama znów coś zrobiła że dzieciątko płakało. :/ ehhh...
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zostawilam ja w lozeczku, troszke sobie marudzila ale ja musialam posprzatac wiec jej nie ruszalam tylko dogladalam i jak zaczelam odurzac to malenstwo mi odplynelo
chyba bede musiala czesciej uzywac tej metody moze sie nauczy w dzen spac w lozeczku
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kala widzisz... a tak sie bałaś. wszystko dobrze więc tylko się cieszyć
elwerka ja zawsze poodkładam pod tyłek małej podkłady poporodowe te co miałam do szpitala. nie przemakają i opakowanie 5 szt ok 7zł kosztuje. możesz popatrzeć w internecie może gdzieś są tańsze. u nas się sprawdzają. OLA BARDZO LUBI SIKAĆ BEZ PIELUSZKI, KUPĘ ZRESZTĄ TEŻ TAK ROBI