BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #367225 przez Elwerka00
no Madziu,tesknilysmy za Toba ;*

Widzisz,dobrze miec znajomosci;D chociaz zalatwisz to i pomozesz Brunciowi.Moj Oolek miewa sie no nawet nawet,czasem kupki zrobic nie moze to poplacze,czasem zasnac,czasem zwyczajnie musi pomarudzic ;p jak kazde dziecko,wczoraj meczyla nas kolka ;/ ahh my Madzia dajemy espumisan i kroplami zoladkowymi na waciku smarujemy wokol pepka. To podobno pomaga a nam rowniez pomogl. Jezeli brzuszek boli mozesz sprobowac,byle nie za duzoo i nie za mocno trzec,bo to delikatna skorka a te krople sa dosyc mocne.Jesli chodzi o wode przegotowana,to ja daje malemu tak z 3 lyczki ale cieplej gdy boli brzuszek,wtedy lepiej pracuje ,a i wiadomo na cieple dni takze pomaga ..

Dzis w nocy maly nie chcial mi usnac to wlaczylam dzwiek suszarki na telefonie,i nie wiem kiedy a sama przy nim zasnelam haha a maly jak nie spal tak nie spal ;D

Karola u nas tez strasznie goraco,wyszlam z malym na pol godzinki po 11 stal w cieniu a ja chcialam chociaz troche ta twarz opalic,ale bylo tak duszno ze ledwo bylo czym oddychac i poszlismy do domu,a w domu chlodniutko ;D potem wieczorem wyszlismy ok 18 i tak na pol godzinki tez bo komary ciely;/

powiem wam,ze nienawidze nocek ;/ jak sie zbliza noc,to pogarsza mi sie humor,wr...;/

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367366 przez ewelinda83
woooowwww chwila spokoju dla mamuski :lol:
Kinga dzisiaj dala mi popalic :angry: najpierw cala noc stekala w lozeczku a pozniej caly dzien marudzila i plakala i znowu ze zmeczenia nie mogla zasnac :( zasypiala na 10-15 minut i znowu placz i marudzenie :( padla dopiero godzine temu, tatus koloniej posiedzial a ja szybko pod prysznic :)

12 lata 7 miesiąc temu #367454 przez szolrak1
elwi ja za Wami tez:*:*:*:*:*:*

kochana rozumiem Cie dlaczego nienawidzisz nocy... ja miałam dzisiaj do 3 spokoj wstał 2 razy ale od 4 do 7 co godzina teraz go polozyłam ale czuwa nie spi:) pojde na spacer wykapie go.

waga mi nie schodzi od miesiaca nic nie straciłam a latam jak batman po mieszkaniu i niczym super niania przy brunciu:) a brzuchol mam jak swiety mikołaj:P

12 lata 7 miesiąc temu #367466 przez Elwerka00
no a u mnie tak samo jak u Ciebie Ewus,steka marudzi,ta kupka go tak meczy,jak go przebieralam to odrazu na posiel mi sie zalatwil,i do wymiany znow. Ahh

Madziu,ja tez nic nie stracilam;( waga w miejscu a niby karmimy piersia itp ;/

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #367541 przez nelka
Maluszką można podawać około 30-50ml wody między karmieniami tak z dwa razy dzienie, szczególnie jak są takie gorączki i jak mają maluszki problemy z kupką - pytałam położną.

Ewelinda pytałam również o to spanie na rękach i ewentualne problemy z kregosłupem i jeśli dziecko nie śpi tak pare godz dziennie to nie ma to wpływu.

Elwerka a często Olek robi ci kupkę na pościel? może on nie lubi robić w pieluszkę żeby mu dupki nie dotykała? Podobno kobiety karmiące powinny utrzymywać nadwagę w granicach 5kg.

Moja kruszynka spała dzisiaj od 21/30 do 6 rano!!! ta pogoda i wczorajsze dzień chyba ją tak wykończył :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #367549 przez Elwerka00
Nelus, ale w pieluszke tez robi.. tylko pomaga mu chyba to ze mu unosze nozki zeby podlozyc pieluszke i wsiuuuu... wtedy pupa robi swoje...
ja mam owiele wiecej nadwagi niz 5 kg . eh

jutro jade do laboratorium. oby sie udalo zrobic te badania.

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #367554 przez kala321
my dzis chururga, bardziej od małego przezywam

12 lata 7 miesiąc temu #367560 przez Karola1990
hejka... moja mała 4 godzine bez jedzenia! :P to już sukces bo powinnam ja co tyle karmić prawidłowo.

super wiadomośc! Moja siostra jest w ciąży :D ... tak się ciesze :)
bedziemy się modlić żeby było zdrowe dzieciątko bo w niedziele dostała krwotoku i dziś rano też krwawiła.
Tam gdzie mieszka jest całkiem inna opieka medyczna i wizyty są u lekarza rodzinnego. dlatego nic jej nie przepisal. sama jej luteine wyślę. napewno nie zaszkodzi.
bidulce powiedzieli że poroniła ale inny lekarz przyszedł i powiedział że jest ok ale to może być początek poronienia.

będziemy miałay bobaski z tegosamego rocznika :D

12 lata 7 miesiąc temu #367599 przez ewelinda83
karola to ogromne gratulacje dla siostry :lol: niech sie oszczedza i dba o siebie :) zapewne przebywa na wyspach bo tu wlasnie ciaze prowadzi lekarz rodzinny a nie ginekolog :dry: ale jak ma mozliwosc to niech idzie na prywatna wizyte do ginekologa :)

nelka dzieki za informacje bo Kinia nadal sypia u mnie na brzuchu :silly: cale szczescie juz coraz mniej bo coraz grubsza i ciezsza sie robi :lol:

dzisiejsze problemy z brzuszkiem tak jak by mniejsze, ale dzien zaczelysmy od herbatki koperkowej ;) i znowu poszlysmy spac i spalysmy az do 10.30 :lol: teraz Kiniulka lezy w lozeczku i podziwia swoja karuzele a mamusia ma chwilke dla siebie ;)
zaraz na jakis spacerek sie wybierzemy :)

kala trzymam kciuki zeby wszystko sie odbylo szybko i bezbolesnie :)

12 lata 7 miesiąc temu #367688 przez kala321
wrociliśmy,lekarz przemył spirytusem,pokręcił w prawo i w lewo,powiedział,że mam tak kręcić i dalej przemywać,że jest dobrze,ma grubą podstawę i dlatego nie odpadł,ale jest suchy i wszystko ładnie wygląda.
za 2 tyg mamy przyjść do kontroli

mały spał nawet nie reagował na lekarza

12 lata 7 miesiąc temu #367839 przez Karola1990
zasneła. i chyba znam przyczyne jej płaczu... muszę dawać jej więcej mleka i gęstsze robić. mam 1,5 miesiąca a ja jej 3 łyżeczki daje ciągle. muszę zacząć 4 dawać bo w 3 m-cu już 5 sie daje.
głupia mama znów coś zrobiła że dzieciątko płakało. :/ ehhh...

12 lata 7 miesiąc temu #367855 przez ewelinda83
my po spacerku :) Kiniula zaczyna sie przebudzac po 3 godzinnej drzemce :)

12 lata 7 miesiąc temu #367902 przez ewelinda83
yupiii chyba udalo mi sie uspac Kinie w lozeczku :lol:
zostawilam ja w lozeczku, troszke sobie marudzila ale ja musialam posprzatac wiec jej nie ruszalam tylko dogladalam i jak zaczelam odurzac to malenstwo mi odplynelo :)
chyba bede musiala czesciej uzywac tej metody moze sie nauczy w dzen spac w lozeczku :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #367903 przez ewelinda83
elwii gratulacje :) miesiac za wami :)
u nas dzisiaj mija 8 tygodni :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #367906 przez Karola1990
ewelinda.. ty to już weteranka przy nas jesteś :P

kala widzisz... a tak sie bałaś. wszystko dobrze więc tylko się cieszyć :)

elwerka ja zawsze poodkładam pod tyłek małej podkłady poporodowe te co miałam do szpitala. nie przemakają i opakowanie 5 szt ok 7zł kosztuje. możesz popatrzeć w internecie może gdzieś są tańsze. u nas się sprawdzają. OLA BARDZO LUBI SIKAĆ BEZ PIELUSZKI, KUPĘ ZRESZTĄ TEŻ TAK ROBI :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka