- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Cześć Wszystkim, troszkę późno się odzywam, ale objechaliśmy rodzinkę no ale u siostry to się zasiedziałam:)
Przede wszystkim Gratuluję Wszystkim bąbli, Kamilka fajnie że dziewczyna rośnie:) A i Asia gratuluję Syna:)
Musze wszystkich zmartwić bo zdjęcia nie mam:( Skończył się papier:( Ale i tak mam przed oczami jak wkłada rączkę do buźki i ten śliczny nosek:) Resztę Mąż widział bo ja się poryczałam i brzuch mi skakał.
Wymiary bąbla to:
BDP (główka) 54,9 mm
AC (obwód brzuszka) 17 cm
FL (długość kości udowej) 33,8 mm
WAGA 503g
Wszystko mam prawidłowe i mały też
A i termin z USG na 12.07:P. Ale klocek mi papuśny rośnie, a mama chudnie. No i na koniec nie wiemy co ma między nóżkami, zasłaniał się i ruszał. Lekarz powiedział że jakby miał lepszy sprzęt to może by powiedział, a tak to wróżyć nie będzie:) Poczekamy do 28 tygodnia.
Co do sączenia z cyca to normalne, ale częściej się wcale nie pojawia, moja siostra na przykład nie miała i mama też, a u mnie leci:P
Dobrej nocki kochane, buziaczki dla fasolek, a i Basba miała napisać co i jak.
Ja już wariuję

Jak wiecie mam termin tylko z USG bo ostatnia miesiączka była 26.09.2009 czyli według OM jestem w ok 75 tygodniu ciąży

13.02 miałam USG i tam były takie wymiary:
Wymiar dwuciemieniowy główki - 49mm
Długość kości udowej - 34,4 mm
Z tego wynika, ze maleństwo ma 24 cm długości od główki do piętek
No i termin wg USG wyszedł na 3 lipca ale z tego co widzę to wychodzi wcześniej :/
Co o tym myślicie?
- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mam nadzieję że moje dziecko będzie duże bo jak będzie takie ja Zuza to znaczy że coś ze mną nie tak

Wychodzi na to, ze albo dzidziuś Masuski jest duży albo mój za malutki :/
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/

Mi na początku ciąży wychodziło z usg, że ciąża jest młodsza o dwa tygodnie niż wynikałoby z terminu OM. Teraz niby wszystko się wyrównało i jest równo 21 tydzień, ale lekarz powiedział, że Jego zdaniem dziecko jest nadal dwa tygodnie młodsze tylko po prostu duże (ciekawe po kim, mam prawie 180 cm

U mnie wszystko dobrze, bóle brzucha minęły, mam coprawda jakieś bakterie w moczu, ale nie jakoś dużo i kazali się nie przejmować. Chyba powinnam wrócić do pracy...
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

Co do remontu to mamy dom który stoi niezamieszkały ze 4 lata i robimy w nim teraz wszystko, łącznie z centralnym i od razu zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe. Mamy nowy układ pomieszczeń, łącznie ze zmianą położenia kuchni i łazienki, a i wejście do domu z innej strony i pralnia w piwnicy. Do końca maja mamy się ze wszystkim wyrobić i wreszcie na swoje:) Także jak to ruszy wreszcie to moment czas zleci

A co do wymiarów maluszka, to nasza dzidzia ma główkę i brzuszek na 22 tydzień, a udko na 21, wagę na 24 a moja macica jest na wysokości 25 tygodnia:) Na nic nie zwracam uwagi tylko na @, bo jak wiadomo każdy człowiek jest inny, oby tylko zdrowy i pozwolił się urodzić SN. A i sprzęt też swoje robi:)
Znalazłam dziś śliczne buciki:) z myszką miki, taaaaakie maniunie:)
Aaa zapomniałam powiedzieć że przez moją ciekawość co do glukozy lekarz dał mi na nią skierowanie już teraz, powiedział że jak bym się nie zapytała to bym dostała za miesiąc:(
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

masuska ja na takim spacerku wczoraj bylam jakies 3 godzinki swietna pogoda dopisywala wiec niebylo co sie spieszyc do domku a maluszek sie dotlenil a ja zasapalam jakies 500m przed domem bo te ostatnie metry sa pod gorke

Dzis tez mial byc spacerek ale utkwilam w kuchni z paczusiami niewyszly 'sklepowo' sa raczej roznej wielkosci ale zapewnieam ze sa 100% jadalne , wiem bo juz sprobowalam 3 , mniam

- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Hmm,a co do kopniaczków.. trochę się martwię jakoś tak dzisiaj rzadko odczuwam ruchy, moze wreszcie najedzony jest

Dziewczyny ile już przytyłeyście??
Ja już 7kg, lekarz mówi ,ze duzo,ale w ogóle nie objadam sie, a raczej pilnuję.
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Green u mnie ze spaniem to jest tak: jak w dzień sobie "troszkę" poleniuchuję i pośpię to w nocy śpie jak zabita. A jak cały dzień jestem na nogach to potem w nocy spać nie mogę. tzn, budze się koło 3 - 4 i juz nie śpie! Ale w sumie to kładę siękoło 10:00 - 10:30 a wstaje przed szóstą! Taki to już ze mnie ranny ptaszek;)
aska 27 ja w tej chwili mam -4kg. Na początku schudłam 5 a potem przytyłam 1. Ale z natury to szczupła nie jestem i lekarz mówi że mogę przytyć około 7kg.
Mam coraz większą ochotę na zakupy dla dzidziusia. Bo jeszcze nic nie kupiłam! Jakoś się jeszcze boje! Może jak będę w końcu wiedziała czy chłopczyk czy dziewczynka to się zdecyduje!
pozdrow

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tez dostałam skierowanie na to badanie..ale zwlekam , moze wybiorę się krótko przed wizytą u lekarza

- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-