BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu #252010 przez aga1040
masuska napisał:

różyczka napisał:

buziaki dla Adolinki z okazji ukończenia 5 m-ca
[/color]
i mały prezencik :)

I od Masuski:*

I od Agi i Kubiego :*

Masuska zdjęcie bombowe!!!!!!!!!!!!!!!!

A my z mężem jesteśmy teraz na etapie poszukiwań ekipy do budowy oczywiście za rozsądną cenę.
Kubiemu dzisiaj zrobiłam leżenie na kocach na podłodze, był bardzo zadowolony i co chwile tylko turlał się na brzuch. Co się zmęczył odsapnął i znowu :-) Kochany jest :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #252014 przez aga1040
Różyczko muszę skorzystać z tego twojego durszlaka. o ostatnio mam wenę na pieczenie i gotowanie. A lubię robić nowości i wysłuchiwać potem pochwał :-)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #252020 przez różyczka
Lucy napisał:

Hey dziewczyny

Sorki że tak na sucho,ale mam mega doline :dry:

Ola jest ciągle głodna,je z jednego cycka,z drugiego cycka i dalej płacze.Butelki nie toleruje.Przed chwilą zasnęła prawie na głodniaka,próbowałam jej dać MM ale ciężko było nie wiem czy 20ml wypiła,padła ze zmęczenia.

A wiecie co jest najlepsze? Wczoraj przyjechała do mnie herbatka(nie hipp)taka do zaparzania wypiłam dwie na wieczór,o 4 rano miałam jedna pierś pełną i chyba za szybko się ucieszyłam bo znów pustka :( :( :(

Cholera no :angry:
Będę płakała :(

Lucy
juz lece na pomoc!
Przede wszystkim nie płakaj :kiss: :kiss: :kiss:
bo stres jeszcze gorzej wpływa na cycki niestety - ja wiem,ze Ty to wiesz i że łatwo sie gada....ale:
sama niedawno przeciez tu płakałam bo dokładnie to samo sie działo i to przez ładnych pare dni, a nawet z tydzień chyba zanim sie unormowało, takze doskonale wiem co czujesz.
Zrób sobie nie filiżanke tylko dzbanek tej herbaty - np. zaparz 2 saszetki w acłym dzbanku wrzatku i popijaj nawet na siłe. Dawaj Oli jeśc kiedy tylko zapragnie i proponuj nawet jak nie jest głodna - te dwie rzeczy + Twoje nastawienie to klucz do sukcesu. Poprostu trzeba to przetrwać i jesli Ci zalezy to uda się unormowac laktacje n abank. Ja tez ostatnio juz byłam pewna,z e nie dam rady a jednak sie udało i teraz znou jest miodzio wiec i Tobie na pewno sie uda. Nie zniechecaj się, nie poddawaj, myśl o tym,ze mleczko leci i ze jest w cyckach (wizualizacja) a jak sie martwisz,ze Ola głodna to zawsze mozesz jej zrobic MM ale moja też wtedy wcale nie chciała pic.
To zwykły kryzysik laktacyjny i jest do przejscia :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #252025 przez różyczka
Rika ale sliczne te ubranka, kusisz kusisz ...:side:
a ta zielona piżdżamka z truskawkowa panienką co Bianka nosiła to w ogóle :lol: szkoda,z e już jest za mała na nią...

Wszyscy sie podpinaja pod mój prezent! hehe :lol:

Masuska naprawde piekny macie ten filmik z chrzcin :side:
a te czarodziejki z ksiezyca to moja Oliff lubiła ogladac hehe :)
a ta maskotka co Piterek z nia spi to on zawsze tak z nia czy tylko do zdjecia?

ej a widzieliście te spiewaki tulaki? :)
e-happy-kids.pl/pl/fisher-price-spiewaki-slodziaki-r4756.html

ja w kauflandzie u nas je widziałm i one po naciśnieciu zajebiście spiewaja a naciśnie sie kilka naraz to one się jakby synchronizują i dają taki koncert,ze hej :lol: :lol: :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #252029 przez aga1040
Lucy jest jeszcze jedna opcja żeby poprawić laktację. Pierwsza to oczywiście herbatka laktacyjna. Druga to laktator. Moja położna która odbierała mi poród jest również specjalistą laktacyjnym. Kazała jak najczęściej przystawiać małego do cycka. Jednak mój Kubi miał nerwa i wcale nie chciał ciągnąć. Więc kazała mi po każdym karmieniu nawet jeśli nic z cycuchów nie leci odciągać według zasady:
5 minut lewa pierś, 5 minuta prawa, 5 minut lewa, 5 minut prawa, 5 minut lewa, 5 minut prawa. I tak próbować nawet kilka dni. W ten sposób pobudzasz laktację i napływa ci więcej mleka. Ja próbowałam i działa.Na początku w czasie kryzysu musiałam dorabiać mu 2 butle w ciągu dnia. Teraz zdarza się że albo dorobię mu raz z czego wypije nie wiele albo wcale. Musze jeszcze pobudzić laktacje bo teraz jakoś czasu mi na to brakowało i nie ciągłam laktatorem ale działa ten sposób :-)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #252035 przez hoborr
Asiu , Różyczko i wszystkie mamusie które podpisałyście się pod różyczkowymi życzeniami:) DZIĘKUJEMY BARDZO! Aż dziwnie się czuję że Adusi leci juz 6 miesiąc:)

Riko super ubranka. Mi się spodobał ten pajac tzn spodnie ogrodniczki- czerwone w kratke na lato - z białą bluzeczką pod spodem. Bodziaki tez śliczne! A ile kosztuja te ubranka? Bo ja zupełnie sie nie orientuję w tej firmie:) B)

13 lata 1 miesiąc temu #252038 przez aga1040
Ale muli mi internet. Dupa.... Jak coś napisze to znika i na nową muszę.

13 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #252042 przez aga1040
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #252057 przez hoborr
Lucy pozytywne nastawienie! - to podstawa!

UWIELBIAM czarodziejki z księzyca - szczególnie to ich oczy - gdy się wzruszała. CHoć czytałam ostatnio - nawet wczoraj- że pomimo wielu próśb nie wznowi polsat ani TVn nadawania tych bajek ANIME bo źle wpływaja na psychikę! No patrz masuska - ja zawsze ze szkoły wracałam a o 15 czarodzieki... i jakoś mnie nie porąbało.

Nie pamiętam jak nazywał sie ten koleś którego kochała ... ale zawsze jak go zobaczyła robiła takie oczy..

MASUSKA a oglądałaś ŚWINKĘ PIG Z PLANETY KWIK! - TO MOJA IDOLKA :lol: :side:

13 lata 1 miesiąc temu #252062 przez hoborr
aga1040 napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kurcze Aga jaki duzy KAWALER!
Wygląda na dużo starszego! :cheer: :woohoo: :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #252071 przez Rika
Hoborr nie wiem :) tam są ceny jakie były w sklepie ale jak pisałam wcześniej - ubranka są sprzedawane po cenie hurtowej. Zapytam i napiszę. A co konkretnie Cię interesuje?

Ja zrobiłam zdjęcia tylko kilku ubrankom bo jest tam mnóstwo takich zestawów i kompletów na lato.

13 lata 1 miesiąc temu #252091 przez różyczka
hoborr napisał:

Lucy pozytywne nastawienie! - to podstawa!

UWIELBIAM czarodziejki z księzyca - szczególnie to ich oczy - gdy się wzruszała. CHoć czytałam ostatnio - nawet wczoraj- że pomimo wielu próśb nie wznowi polsat ani TVn nadawania tych bajek ANIME bo źle wpływaja na psychikę! No patrz masuska - ja zawsze ze szkoły wracałam a o 15 czarodzieki... i jakoś mnie nie porąbało.

Nie pamiętam jak nazywał sie ten koleś którego kochała ... ale zawsze jak go zobaczyła robiła takie oczy..

MASUSKA a oglądałaś ŚWINKĘ PIG Z PLANETY KWIK! - TO MOJA IDOLKA :lol: :side:

super super pig!!!!! :lol: :lol: :lol:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #252094 przez różyczka
ponawiam pytanko:

czy widzieliście te spiewaki tulaki? :)

one są superanckie i zarąbiscie śpiewają a jak naciśnie się kilka naraz to sie synchronizują i możn asię skwiczeć w sklepie ze śmiechu :lol:

Aga jaki sliczny chlopiec :) a jakie ma wielkie oczy!

wiadomosć z ostatniej chwili: Rika własnie mój małżon przywiózł czapusie z pracy!!!! hip hip hurra! :lol: :lol: :lol: ale jest zajebiaszcza! :side: szkoda, ze Bianka już spi...
i pytam go: a gdzie koperta??!! a ona, ze zostawil na biurku w pracy :) ufffff
czyli mam adres zwrotny :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #252111 przez hoborr
różyczka napisał:

ponawiam pytanko:

czy widzieliście te spiewaki tulaki? :)

one są superanckie i zarąbiscie śpiewają a jak naciśnie się kilka naraz to sie synchronizują i możn asię skwiczeć w sklepie ze śmiechu :lol:

Aga jaki sliczny chlopiec :) a jakie ma wielkie oczy!

wiadomosć z ostatniej chwili: Rika własnie mój małżon przywiózł czapusie z pracy!!!! hip hip hurra! :lol: :lol: :lol: ale jest zajebiaszcza! :side: szkoda, ze Bianka już spi...
i pytam go: a gdzie koperta??!! a ona, ze zostawil na biurku w pracy :) ufffff
czyli mam adres zwrotny :lol:

nie nie widziałyśmy:(

Nie wytrzymam i napisze:
OGONEK I RYJEK SĄ MOIM ORĘŻEM PRACĄ I ROZUMEM ZŁO PRZEZWYCIĘŻĘ
DZIEKI MOCY PLANETY KWIIIIIIIIIIIIIIIIIIK

13 lata 1 miesiąc temu #252114 przez takajedna
Rózyczko ja widzialam tylko reklamę :laugh:

Rika fajne ubranka, ale niestety chwilowo też cienko stoje z kasą, ale może pod koniec grudnia bym byla zainteresowana, więc napisz jak to cenowo wyglada

Masuska śliczne zdjęcie! A o Czarodziejkach to mi ani nie mów, jak ja czekalam na każdy odcinek :side:

Aga super fotka, przystojniak z Kuby, te oczy :kiss:

Lucy tak jak pisze Hoborr - grunt to nastawienie, ja za dużo w kwestii karmienia piersią Ci nie poradzę, ale słuchaj rad dziewczyn, na pewno będzie ok :)

Dorota mam nadzieję, że Ci ta dolina szybko przejdzie, każdy z nas ma gorsze dni, ściskam Cię mocno i głowa do góry

Kaska fajnie, że w nowym mieszkanku córa Ci się poprawiła ze spaniem, widac dobrze na nia dziala :silly:

Kamilka fajny ten zestaw z linku, Amelka na pewno by w nim ładnie wygladala, zreszta ładnemu we wszystkim ładnie jak to mowia :lol:

Aniu Ty dzisiaj zabiegana pewnie, jak Mały po szczepieniu? I jak Szymuś?

Hoborr wszystkiego naj dla Ady :) :) :) :)
ślicznie wyglądała na chrzcie, zreszta tak jak i mama :woohoo:

Przy okazji się chcialam pozalic, ze NIKT nie zauwazyl, że mój Księciunio wczoraj skończył 4 miesiace, jak ten czas leci!!!

I coraz czesciej budzi sie w nocy tylko raz, oby tak dalej ;)

Znajomi dzisiaj przyszli, wypilam drinka i jakos mi niedobrze :( ech, odzwyczail sie czlowiek

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka