BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279382 przez Oposek
Ufolka, Różyczko u nas to samo... Filip zje owszem zupkę, czy przecier, normalną porcję albo i połtorej, a potem chce cyca... A może im się pić chce, co? próbowałyście wodę podawać? ja nie próbowałam, może o to chodzi...

Różyczko ja jeszcze korzystam z małego fotelika, bo bardzo mi się podoba opcja przypinania go na stelaż. Jak się Młody przesiądzie na większy to musiałabym ze sobą spacerówkę albo gondolę wozić, a nie chcę, bo spacerówka przewiewna, a gondola duża. Mam nadzieję, że do marca dociągniemy.
Ja jak poszłam do kina z koleżankami to mój mąż też nie mógł sobie dać rady, bo Filip histerycznie płakał... Nie chciał nawet mojego mleka z butelki ani ze strzykawki i dopiero jak wróciłam i się przyssał to było ok :( Więc rozumiem dobrze, o czym piszesz... A Tobie w pracy nie będzie się należała przerwa na karmienie? skoro piersią karmisz Bianeczkę?

Iwanek, Rika ja tak jak poprzedniczki bym się nie martwiła. Skoro dziewczynki przybierają na wadze i pediatra mówi, że ok to po prostu będą drobniejsze. Nie wiem, jak Ty Iwanek, ale Ty Rika przecież też figurę masz super, nawet po dwóch ciążach! Widocznie Ola w mamę poszła;)

Rika ja karmię piersią i podaję Filipowi zupki i kaszki;)

Masuska fajnie, że zakupy się udały:) A zdjęć ja nie widzę, a bardzo bym chciała :( Skasowałaś je już?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #279396 przez Oposek
Hobbor Skoro nie złożyliście tego druku SD-Z2 to możecie wystąpić o samoukaranie lub umożenie kary. (np z powodu tego, że jesteście na dorobku, budujecie dom, dziecko Wam się urodziło). Pani powiedziała, że w przypadku takich młodych zwykłych ludzi, którzy nie mają zarobków z kosmosu i po prostu ni wiedzieli urzędnicy są przychylni. Pani natomiast nie umiała powiedzieć, ile ew byście musieli zapłacić kary, ale będę jeszcze w poniedziałek (bo zglaszam sprzedaż mieszkania i muszę donieść akt ślubu, więc dopytam). A wiesz o tym, że jeśli darowiznę dostałaś od obojga rodziców to kwota wolna od podatku to 9637 zł? Urząd Skarbowy raczej sprawdza takie sprawy, jeśli faktycznie jest donos.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279402 przez ufolka
oposku ja próbowałam z wodą, bo też tak myślałam, ale wiesz ona z butli nie a z niekapka troszkę upiła i już, dziś nie dawałam niekapka, tylko cycę, i tak wszystkiego nie wypiła, może z połowę tego co zazwyczaj, też pomyślałam że pewnie jej się pić chciało, bo jak już te inne mleko leciało to już nie chciała ;)
mąż robi pisanki, jest twórcą ludowym tak jakby (bo bez certyfikatu, ale to już niedługo) no i już zaczął robić pisanki, i ja dziś małą posadziłam przed wydmuszkami, ale szał był, nie mogłam jej oderwać z tamtąd bo wisk był hehe poszła w ślady tatusia jak nic ;d aż zdjęcia robiliśmy bo tak fajnie się zachowywała :woohoo:
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279406 przez różyczka
Hoborr - miałam wlasnie dokladnie to samo Ci napisac po rozmowie z moją znajomą :)
niestety tez nie zna kwoty tej ewentualnej kary...ale ja bym uderzyła na Waszym miejscu w to samoukaranie bardziej niż w ten kredyt - na pewno mniej stratni bedziecie.

Oposku ja próbowałam z wodą z niekapka, ale to chodzi o CYCORA :laugh:
i teraz sklepilam,ze pytalas co to za niekapek- z canpolu jakis zwykły 6+ z silikonowaym ustnikiem, który ma takie fajne przeciecie (nie dziurki) i naprawde nie kapie z niego, dopiero leci jak naciśnie dziąslami, za 16 zl w intermarche kupiony

jak ja slyszlam jak ona ryczy to od razu sobie przypomniałam jak Ufolka u tego fryzjera bylas :dry:
a tu sie okazuje, ze Filip tez płakal jak mama byla w kinie, o matko boska :S

i sorry, ze dopiero teraz ale Basba piękne to przemowienie, takie osobiste, napisane z sercem ale i wielki szacunek widac bylo do Waszego taty...ech...tez bym chciala kiedyś od swoich dzieci usłyszec takie slowa...jak bede stara :)

Lucy ja przemyślalam sprawe i jednak nie chce drewniaków. Chce....kilka gofrów tych slodkich grubych mięsistych co w Holandii sprzedaja :lol: takie co jak przegryzasz a w nich kawałaki takiego jakby skarmelizowanego cukru są :side: DOBRA??
możemy sie na coś wymienić :lol: mój malzon sprzeda Twojemu yeti w dobrej cenie a Ty mi gofry za to, oki?? :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #279412 przez ufolka
masuska z tą wit to ja czytałam żeby wit D dawać do 18 lat chyba bo tak ze słonka to słabo trochę, też się zapytam mojej pediatry ;)
iwanku nie martw się, jedna je jak szalona a druga nie bardzo, najważniejsze jeśli przybiera na wadze ;)jakby było coś nie tak to lekarz zwróciłby uwagę, ja to zawsze patrzę po siatkach centylowych ;) Twoja przynajmniej rusza się jak szalona, moja to taka jak Bianka Różyczkowa troszkę, też leniuch że hej ;)
oposku szkoda Filipka, ehh a mówią że w 8 mscu jest ten lęk separacyjny, że tylko mama i mama :(
różyczko, moja objadła się tak jak pisałam, pospała 15 min i ciągle był jakiś pisk, ciągle trzeba było zajmować ją czymś, nie wiem czy spanie w nocy będzie, na razie śpi, oo zbudziła się no to chyba noc zarwana będzie...

12 lata 11 miesiąc temu #279419 przez różyczka
wit D do 18 LAT??? :unsure: :cheer: :ohmy:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279421 przez aska27
Ufolka jakie fajowskie zdjęcie ..a skąd teraz pisanki?

Ech.. straszycie mnie z tą wit D... 23 przy szczepieniu zapytam lekarza jeszcze raz,teraz mam fefra!

12 lata 11 miesiąc temu #279424 przez Oposek
Ufolka cudne zdjęcie:) i śliczne pisanki, mąż ma talent. Sprzedajecie je? cudne. No ja przecież mojemu synusiowi będę dawała wit D do 18 :laugh: I cyca też :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #279426 przez Oposek
Rożyczko a jak Bianka spała w nocy po tych czterech drzemkach?

12 lata 11 miesiąc temu #279434 przez ufolka
no może przesadziłam do 18, może do 16? aż się zapytam, tylko że do dwóch lat codziennie a potem w sezonie jesienno-zimowym, tak mojej kuzynce mówiła pediatra ;)
Asiu teraz już robi bo raz że po pracy a dwa że inaczej jak później zacznie to się nie wyrobi ;) a z tą wit zapytaj koniecznie, może mi się coś pomyliło? a Ty nie dajesz teraz?
Oposku tak sprzedajemy je ;)

12 lata 11 miesiąc temu #279437 przez Rika
Ej baby ja się nie przejmuje bo Zuzia też nie jest wielka :) chciałam tylko zapoznać się z wagą Waszych maluchów :D

I tak Ola waży więcej niż Zuzia gdy miała 6 miesięcy...

No nic teraz raz na dzień będę dawać jej obiadki.

A dzisiaj jestem mega zaskoczona bo odezwał się do mnie znajomy z Włoch, którego poznałam jeszcze jak pracowałam i mieszkałam w hotelu... ehh stare czasy :)

12 lata 11 miesiąc temu #279438 przez aska27
Oposek napisał:

Ufolka cudne zdjęcie:) i śliczne pisanki, mąż ma talent. Sprzedajecie je? cudne. No ja przecież mojemu synusiowi będę dawała wit D do 18 :laugh: I cyca też :lol:

hehehe :laugh:

Ufolka ja nie daje,bo mi pediatra i ortopeda nie kazli dawac,ale teraz juz nic nie wiem.

12 lata 11 miesiąc temu #279441 przez Oposek
Ufolka bardzo możliwe, że i do 18 powinno się dawać. Może nawet i dorośli potrzebują, taki klimat. Ale jakoś nie widzę nastolatka, który z samego rana przychodzi po kropelki do mamusi :side:
Pochwal się gotowymi pisankami:)

12 lata 11 miesiąc temu #279444 przez Oposek
Rika mój klusek waży 8600 :lol:
A ten Włoch to jakiś ciekawy? Włosi przystojni są;)

12 lata 11 miesiąc temu #279448 przez Lucy
Różyczko umowa stoi dostaniesz paletę gofrów albo dwie a ja yeti :lol:
Też uwielbiam,ale ja kupuję takie z bialym cukrem w środku...takie grubaśne mmm :blush:

A tobie chodzi o te co się kładzie na kubek z gorącym napojem i ten karmel się topi tak???

A drewniaki są tutaj u mnie w Noordwijku :)

Ufolka piękne pisanki!
a mąż żyletką drapie? i woskiem maluje? :laugh:

Rika ja też karmię cycem i podaję jak na razie raz dziennie mięsne danie bo tylko to wcina ;)

U nas wit.D do 4r.ż

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka