BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #293414 przez różyczka
O nieeee jak mogłam zapomniec!!!

Filipku spóznione ale bardzo bardzo serdeczne życzonka dla Ciebie połroczniaku i moc buziaków!!!
[/color] :kiss: :kiss: :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #293418 przez hoborr
Filip moc Buziaków!

Masuska ale słodki uśieszek;) Szczególnie na ostatnim zdjęciu:) A siedzi jak ta lala!!!

Pytanie?
Czy do blachy na mufinki musze kupić papilotki? i Czy przed pieczeniem trzeba tłuszczem smarować?

12 lata 10 miesiąc temu #293427 przez hoborr
Masuska podawałaś mi linka do tej blaszki: allegro.pl/forma-na-12-muffin-babeczek-polecam-i2041400720.html
A do niej potrzebuję papilotki i czy te otwory sa standardowe i czy będą akurat poasowały na przepis różyczkowy?

Sory że tak dręczę....

12 lata 10 miesiąc temu #293430 przez masuska
Hoborrku lepiej w papilotkoach, chociaz nie robiłam bez, a smarować nie trzeba (jeśli pieczesz w papilotkach)

A dziękuję za miłe słowa:)

12 lata 10 miesiąc temu #293435 przez Oposek
dziekujemy za życzenia Ciociu Różyczko :kiss: czytałam o kaszy, zapomniałam odpisać :blush: Kupiłam tą jaglaną i będziemy dawać z owocami w ciągu dnia. Albo kleik ryżowy. A na noc odpuścimy, może faktycznie spróbujemy z wodą?

Masuska ja przemywam gazikiem zwilżonym w przegotowanej wodzie. Mam taką szczoteczkę silikonową na palec, kupiłam w Mothercare za 20 zł, ale Filip ją gryzie. Podobno warto dziecku masować nią dziąsła, jak swędzą przy ząbkowaniu, ale ja tam wolę palcem;) Zdjęcia cudo, ja za głupia jestem na takie sprytne umieszczanie :P Myślałam, że po prostu kochasz nas bardzo i tak spontanicznie buziaki wysyłasz:P Ostatni zdjęcie świetne, Piotrek faktycznie reaguje na "całuski" taka minką, czy to przypadek?

Filip wczoraj zjadł pierwszy raz brokuły gotowane z indykiem i ziemniaczkami. Wyraźnie Mu nie smakowało. Niby zjadł, ale pluł, krztusił się... Indyka i ziemniaki lubi, więc musiało chodzić o brokuły.
W sobotę za to zrobiłam Mu pierwszy raz rybę- Halibuta z ryżem i się zajadał, że hej:)

Ja z deserów robię kisiel i owoce z blendera- marchewkę, jabłko i banana. Na inne pomysłów brak. Zjada i wychodzi dużo taniej niż słoiczki.

12 lata 10 miesiąc temu #293437 przez różyczka
Hoborrku można z papilotkami a mozna i bez ale wtedy ja olejem ciniutko pędzelkiem smaruje i wychodza bez trudu :) ja pieke ostatnio ciagle bez bo nie chce mi sie jechac kupić :)
odradzam tylko pieczenie w samych papilotkach bez blachy!!! wychodza raczej płaskie rozlane bezkształtne...

12 lata 10 miesiąc temu #293441 przez aska27
Masuska śliczne zdjęcia!!!

12 lata 10 miesiąc temu #293443 przez różyczka
Oposek napisał:

dziekujemy za życzenia Ciociu Różyczko :kiss: czytałam o kaszy, zapomniałam odpisać :blush: Kupiłam tą jaglaną i będziemy dawać z owocami w ciągu dnia. Albo kleik ryżowy. A na noc odpuścimy, może faktycznie spróbujemy z wodą?

Masuska ja przemywam gazikiem zwilżonym w przegotowanej wodzie. Mam taką szczoteczkę silikonową na palec, kupiłam w Mothercare za 20 zł, ale Filip ją gryzie. Podobno warto dziecku masować nią dziąsła, jak swędzą przy ząbkowaniu, ale ja tam wolę palcem;) Zdjęcia cudo, ja za głupia jestem na takie sprytne umieszczanie :P Myślałam, że po prostu kochasz nas bardzo i tak spontanicznie buziaki wysyłasz:P Ostatni zdjęcie świetne, Piotrek faktycznie reaguje na "całuski" taka minką, czy to przypadek?

Filip wczoraj zjadł pierwszy raz brokuły gotowane z indykiem i ziemniaczkami. Wyraźnie Mu nie smakowało. Niby zjadł, ale pluł, krztusił się... Indyka i ziemniaki lubi, więc musiało chodzić o brokuły.
W sobotę za to zrobiłam Mu pierwszy raz rybę- Halibuta z ryżem i się zajadał, że hej:)

Ja z deserów robię kisiel i owoce z blendera- marchewkę, jabłko i banana. Na inne pomysłów brak. Zjada i wychodzi dużo taniej niż słoiczki.

jak Ty spróbujesz z wodą to i ja :)

a czy ktoś uzywa moze ten sinlac? (taka kaszka dla alergików)

12 lata 10 miesiąc temu #293445 przez różyczka
hoborr napisał:

Masuska podawałaś mi linka do tej blaszki: allegro.pl/forma-na-12-muffin-babeczek-polecam-i2041400720.html
A do niej potrzebuję papilotki i czy te otwory sa standardowe i czy będą akurat poasowały na przepis różyczkowy?

Sory że tak dręczę....

Hoborr to jest zajebista blaszka, akurat na ten przepis :)
szkoda, zę ja przepłaciłam tak za swoją.... :S ale jeszcze wtedy Masuski - królowej promocji nie znałam :)

12 lata 10 miesiąc temu #293448 przez hoborr
Różyczko aleś Ty dowcipna... :P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #293452 przez różyczka
Oposku mam pytanko - czy na surowo te owoce miksujesz czy gotujesz je?

12 lata 10 miesiąc temu #293453 przez Oposek
ja z kolei ostatnio piekę mufinki tylko w papilotkach wkładanych w blaszkę, bo nie chcę mi się blachy myć :P

12 lata 10 miesiąc temu #293456 przez różyczka
Oposek napisał:

ja z kolei ostatnio piekę mufinki tylko w papilotkach wkładanych w blaszkę, bo nie chcę mi się blachy myć :P

ale nie musisz myć blachy jak pieczesz w papilotkach :)
mineły sie nasze posty bo mam pytanko...tam wyzej jakby co :)

12 lata 10 miesiąc temu #293458 przez masuska
Oposku, dzięki za radę, to będę przemywać, ale po kaszy, to już nie dam rady, bo bym musiała go obudzić:( No coś wymyślę.
Z tym ostatnim zdjęciem to mi się udało, a wyszło genialnie:)
Podasz przepis na Halibuta?
Ja do deserku czasem daję kaszkę, albo ryż. Piotrek go lubi:) A podawałam brokuł, to w takich śladowych ilościach, żeby nie odrzucił a spróbował.

Od kiedy można buraki??? A owoc dzikiej róży? i do czego dodać? Do deseru?

Różyczko podoba mnie się ta królowa:) Już się widze w takiej o koronce:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #293461 przez różyczka
hoborr napisał:

Różyczko aleś Ty dowcipna... :P

ja to pisałam NA SERIO :)
ja bez Masuski to nawet fotelika nie kupiłam jeszcze, bo ona nie kupila...
dzieki niej wszystko wiem -co, gdzie, za ile, czasem nie zdaze zapytać a ona juz tu ma napisane :)
a poza tym ma rózne super pomysły i dzis mi np. rozjaśniła w głowie na temat gotowania obiadków...takie sztuczki rózne :)
i ja ją za to kocham! :kiss:

korona słuszna i piekna i bardzo pasuje :)

owoc rózy ma gerber na pewno wiec mozna już....bo dawałam...
ale buraki :unsure:

kurcze Masuska a jaki on wyprostowany na tym ostatnim zdjęciu! no szok!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka