BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #577360 przez aniaw
Hejka :)

Matko ale ten tydzień szybko mi minął :S
Dopiero co był weekend :S Jeszcze się nie pochwaliłam, że na sympozjum było extra i spotkałam się z ludziami ze studiów :lol: Było genialnie :lol: Wydurnialiśmy się jak za starych dobrych czasów :lol: Później po skończonych wykładach jak wyszliśmy z centrum konferencyjnego to tak się z kumplem zagadaliśmy, że się zgubiliśmy idąc na przystanek :lol: Później okazało się, że to ich miałam prowadzić i wyprowadziłam do jakiejś ślepej uliczki i już mieliśmy przez płot skakać, ale ja w swoich kozaczkach na obcasie to raczej bym się zabiła :lol: Na szczęście odnalazł się kolega z autem i nas podwiózł na łyżwy :lol:
A na lodowisku było nieziemsko :lol: Już sobie zażyczyłam łyżwy na dzień dziecka i szukam sponsora :lol:

Hoborku jak tam w domku i jak się czujesz? :kiss:

Rose niezła gadane ma Twoja Panna :lol: Wujaszek Kliczko powiadasz :silly: A kasa juz od dziś działa i proste to jest :P

Oposek no fakt przy bobasach to spontaniczny wypad nie za bardzo, raczej emerycki urlopik :) Ale mi też taki reset by się przydał :S

Basba trzymaj się i zdrówka dla dzieciaczków :kiss:

Masuska i jak tam wspólne dzielenie wyrka z Piterkiem? :) Dziś w nocy Dominik znów przyszedł do nas :S

Nati ale genialne to 3in1 :ohmy: Nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje :huh:
Zdrówka dla Jacha :kiss:

Asia oby to tylko zabki, buziak dla Mikołaja :kiss:

Wiecie jaką Szymi ma ostatnio fazę: robi wszystkim prezenty :lol: Jest taki w tym słodki: albo klocki ułoży i już niesie prezent dla taty, albo wieczorem przed spaniem ułoży coś albo jakieś zabaweczki odłoży i jak budzi się rano to zaraz biegnie po te rzeczy i mówi, że to prezent wczoraj dla mnie zostawił :) Albo coś narysuje czy coś wyklei w książeczce i już komuś dedykuje to jako prezent :laugh: A jaką skubany ma niezłą pamięć :laugh:
Dominis za to uwielbia powtarzać słowa po nas :) I papuguje różne zabawy po braciaku :) Ostatnio wyszperali kubeczki takie plastikowe do wkładania jeden w drugi - myślałam, że już to w odstawkę idzie a oni prześcigają się teraz który pierwszy ułoży - bo mamy 2 zestawy :) I kupiłam im taboreciki kolorowe za 11,99zł w biedronie w poniedziałek:
gazetki.biedronka.pl/g67,inspiracje_tygo...racje%20tygodniowe/4

Teraz myślę o urodzinkach Szymiego. Oni przeziębieni, a chciałam skoczyć do sali zabaw HulaKula: www.hulakula.com.pl/place_zabaw.html
ale może w przyszły weekend pójdziemy.
Oposku mam kupony do Hula Kula po 10zł wejście na plac zabaw jakbys chciała - normalnie jest po 20zł w tyg a w weekendy po 30zł - czas nieograniczony (1dziecko + opiekunowie gratis) :) Jak coś to możemy się któregoś razu wybrać razem :lol: A ty jakie sale zabaw odwiedziłaś i polecasz?? :)
Co do imprezki to chyba nie bardzo - rodzina T dopiero na święta przyjedzie a u mnie maja inne teraz problemy, więc trzeba będzie odłożyć ;)
Ale może w nd coś dla niego wymyślimy - bo mówiłam już mu o urodzinach to zaraz mówił o torcie i balonach, więc się coś wymyśli :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #577492 przez natimp1
Masuska no to ja tylko marynarkę kupiłam i też zadowolona jestem :):)

no a taki zestaw sprzętu w kuchni taka jak moja to zbawienie...!!!

Anka my 6 mamy urodziny Maksa... właśnie od paru dni próbuje przekonac ze tort ze Złomkiem lub hott welsami czy jakoś tak to wcale nie taka zajebista sprawa, jednak moje umiejętności negocjacyjne zdobyte zarówno w teorii jak i praktyce .. wymiękają przy Maksim.....:)a byłam pewna nadziei że zorganizowana impreza na placu zabaw styknie.... jednak człowiek stary a głupi:)bedzie trzeba rzucić za tort kase w błoto...

Janko już podchrapuje, wieczorem się słaby zrobił, Tomek do 22 w pracy bo dzis otwarcie sklepu, a ja czekam az maksi skończy oglądać baje i się kładę z piwkiem chipsami i pykne Rodzinkę.... wszystko nadgoniłam z porządkami a czytać mi się nie chce .. spędzę wieczór jak typowy Powolniak ( ciekawa jestem która się skapnie o jaki film chodzi - Elka licze na Ciebie)

jutro fryzjer ..a pomysłu nie mam,. kusi mnie rudy czy jakiś tam czerwony serio.. i krótka fryzura..

12 lata 1 miesiąc temu #577560 przez aniaw
Nati czerwona fryzka pasuje do Ciebie :)
A film hm... Rodzinka.pl lub Rodzina Soprano :lol: lub rodzinka kiepskich, bundych czy jakis tam :P a może ciąg spotów reklamowych o programie rodzina na swoim :lol:

A ja jutro pracuję i jest git :silly: Fajna operacja się szykuje, więc znów czegoś nowego się nauczę :laugh:

A wiecie jak mnie dziś Szymi próbował wyciagnąc z łóżka:
- Mami wstawaj, zobacz samolot leci :lol:
Nie dałam się tak łatwo :lol:

A ostatnio jak wróciłam do domu Tomi z dzieciakami próbowali mi uroczyście podać obiad.
Wzięli we 3 talerz i demonstracyjnie niesli go do mnie do pokoju do stołu...
Nie muszę chyba dodawać, że chłopaki potknęli się na dywan i cały mój obiad wylądował pod stołem :lol:
Oj zabawnie mam z tymi moimi mężczyznami :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #577806 przez różyczka
Ania Ty to jestes jajcara :laugh: a w ogóle to gdyby nie siorka byłabys królową w tym gronie męskim :)

Ciekawe jak Hoborrek i jej małe stadko :blink: :)
jak idzie z karmieniem? czy Adzie sie nie przypomniało przypadkiem? :)

Nati Tobie jak najbardziej w czerwonych :) ja kocham takie zmiany i dlatego aktualnie chodze sobie ciepłoczekoladowa a nie blond :side:

Basbo dobrze,ze jest małzon :kiss: napisz jak tam dzis Twoi mali pacjenci sie mają, mam nadzieje,ze juz jest jakas poprawa choc troszke :kiss:

U nas piękne słońce :) az chce sie zyć :) wiec dzis jade Skalpel Ewy Chodakowskiej (filmik na youtube jest jakby ktos był zainteresowany) i moze uda mi sie tez 10-min trening na brzuch z MelB strzelic (tez z youtube :blink: ) -zaraziłam ćwiczeniami poł kobitek z mojej firmy i teraz az mi wstyd troche,ze sama sie tak obijam a tylko duzo gadam :laugh:
ale sie biore!kazdy dzien jest dobry by zaczac :silly: :lol:

Zaczely sie tez wszystkie moje serialne z powrotem wiec weekend powtórek z całego tyg.mnie czeka :)
czy któras ogląda może Przyjaciołki na Polsacie? - były w ten czwartek?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 1 miesiąc temu #577997 przez aniaw
Pozdrówki z pracy :kiss:

Rose u nas też pięknie za oknem tylko jakiś beznadziejny wicher :S
Moja siora już rozmyśla o bieganiu, więc może ja też wreszcie ruszę tyłek :)
Mam nadzieję, że Szymi dostanie od rodzinki fotelik rowerowy na urodziny to się będę z nim wozić na sportowo po mieście :)

Rose fajnie, że żyjesz już wiosennie :)
Co do przyjaciółek to chciałam się w to wciągnąć ale małż mi nie daje :S

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #578007 przez Oposek
dzień dobry :)

Nati fajne to Twoje 3w1- pomysłowe! :) ja lubię w ogóle takie rozwiązania.
Co do filmów, to wstyd się przyznać, ale ja na kinie nie znam się w ogóle, mąż się ze mnie nabija wiecznie i od lat podsuwa pozycje, któe obejrzeć trzeba, więc oglądam :blush: Nie umiem nawet w domu telewizora włączyć, oglądam tylko na komputerze głupie seriale, a filmy od wielkiego dzwonu albo jak Staremu chcę frajdę zrobić ;) Wujek google powiedział mi natomiast, że Powolniak to bohater serialu Co ludzie powiedzą i że zmarł :blink: Jak się Jaś czuje?

Basba nieustannie zdrówka życzę :kiss: Jak Dzieciaki?

Hoborku jak tam Kochana?

Ania chętnie się spotkamy, pewnie:):):) fajosko, że spotkanko ze znajomymi się udało :):):)
Z tymi urodzinami Młodego masz zagwostkę, ale Twój Synek będzie się cieszył ze wszystkiego co wymyślisz- pamiętasz, jak dziękował za serduszko wośpu? :) Prezenty Szymusiowe rozczulające, ja od swojego syna ostatnio dostaję jedynie pełne pieluchy ;) Dobre z tym samolotem, o obiedzie dla mamusi już nie wspomnę :lol:

Asia jak Mikołajek?

Rose to trzymam kciuki za ćwiczenie, pisz pisz Kochana, że ćwiczysz to może i mnie mobilizacja najdzie ;) Póki co udaję, że coś robię na naszej piłce rechabilitacyjnej :lol: :blink:

Masuska wibrator od Chińczyka- brzmi kusząco :lol: Ale żółty jest i skośny, czy z ornamentem ziaren ryżu? :lol: :side:

Asia, Rose zarezerwowaliśmy sobie miejsce pod Szklarską Porębą, mąż marudzi, że daleko, więc teraz On szuka :blink: Może coś znajdzie ciekawego. Zaraz się okaże, że wiosna jest i można po prostu na działkę jechać, tam zadupie jakich mało i za darmo w dodatku:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #578010 przez Oposek
A nas spotkała niemiła przygoda- Młody wczoraj wieczorem wymiotował, miał biegunkę, wysypało Go na buzi, nie spał, drapał się, kaszlał. Wezwaliśmy lekarza, ale czas oczekiwania na wizytę domową był 8 godzin, więc wsiedliśmy do samochodu i pojechaliśmy do szpitala. Filip ma silną reakcję alergiczną, prawdopodobnie na mleko modyfikowane, które dostał pierwszy raz i do w małej dawce. Na szczęście większość objawów na razie przeszła, więc wizja szpitala minęła i możemy nawet wyjść z domu, chodzić na zajęcia, a co dalej zobaczymy po wizycie u alergologa. Trochę zakręceni jesteśmy, bo nie znamy się na tym zupełnie, ja coprawda nie mogę brać niektórych leków, ale nie biorę i więcej z tym nie robię ;)

U nas dziś też piękne słońce!!!

12 lata 1 miesiąc temu #578027 przez hoborr
Dobry!

Wpadłamtylko na chwilunie się przywoitać. u nas wszystko jako tako:) no dajemy rade :) Ja powoli zapominam o brzuchu i ranie:)
Ada zainteresowana młodym i wieczorem trochę zazdrosna.

Byle do przodu.

Kurde nie czytam bo mam parę rzeczy do załątwienia a bym sie przespała chętnie:)

A nie wiem czy mały ma katar czy cos mu jeszcze z noska wychodzi - od czasu do czsu! Wkuza mnie to!!!!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #578145 przez różyczka
osz kurde Oposku to niefajnie :dry: generalnie własnie z alergiami jest tak jak piszesz-unika sie alergenu, grunt to wiedziec co nim jest a z tym u dzieci najtrudniej...
problem tez jest wtedy gdy na alergen jest sie narazonym cały czas, tak jak moja Oliwia np. jest uczulona najsilniej na roztocza i grzyby a to znajduje sie prawie wszedzie, nawet jesli sie sprzata i ogranicza ten kontakt to nie da sie go uniknąc :dry: dlatego ona od lat na wziewach na stałe. A zaczęło sie od skazy na białko mleka krowiego....
Teraz Bianka mi tak podejrzanie wygląda, podaje jej od kilku dni sojowe cos zamist mleka i ma ładniejsza skóre :dry:

Hoborrku super,ze dajesz znaki zycia :)

Aniu moja Olif biega codziennie-tak sie wzięla dziewczyna :) szok normalnie :)

12 lata 1 miesiąc temu #578364 przez natimp1
Hej Pipuchy..
ja skrócona, pofarbowana , do tego chatka wysprzątana, tosty się robią. Modern Famili w DCD życ nie umierać.... Maksi grzeczny , Janko lepiej..ale normalnie na 4 ma reny tak mu te paskudne zęby wychodzą.... masakra....

Oposku nie wierze że nie oglądałaś komedii o Pani Bukiet.. nie wierzę...... oglądnij w taki razieA co za mleko podałaś Filipkowi.....

Rose u nas tez tak wiosennie, pięknie az chce się życ.. brzuszki tez by mi sie chciało robic..ale prócz zapału to niewiele osiągam :)

hobborku.. znam takie co dopiero od 2 mcy sypiają wiec i twój czas nadejdzie;)

Laski nie pamiętam czy przy antybiotyku jak nie ma juz 2 di gorączki to można na dwór wyjść.. ja tam na antybiotykach chodzę do pracy więc nie ogarniam tematu....

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #578373 przez aska27
Oposku wiosna idzie,ma być cieplutko,wiec szykujcie się na działeczkę :blink: ale sie cieszę ..u nas dzisiaj było mega fajnie,słoneczko, ech :)

Mikołajek juz dobrze,nie ma gorączki, temperatura właściwa, jest ok.. tylko co jakis czas pokazuje na buzie i mówi "ała" czyli jeszcze go bolą dziąsełka,ale ząbki juz widać!

Hoborr super ,ze wszystko ok! :kiss: :)

Nati i ja dzisiaj "farbnęłam" włosy,obcięłam,zrobiłam grzywkę :silly: chciłam na krótko, króciutko... moze następnym razem :blink:
Po antybiotyku... my wychodziliśmy.

Aniu zdrówka dla Was!!!! i BUZIAKI DLA SZYMKA! :kiss: :)

Ufolka co tam u Was?!!!

Opisze Wam pewną sytuacje :)
Jakis czas juz u nas w domu zagościł facet,robiła na strychu pokój..dla teściów :silly: trwało to masakra... miesiąc,moze nawet dłużej. Wszyscy zdażyliśmy się do tego gościa przyzwyczaić hehe a chyba najbardziej Mikołaj :laugh: na całe szczęscie pokój skonczony, Pana nie ma.
Wracam do domu z Mikołajem i opowiadam mu,ze zaraz będziemy w domku.. i pytam kto na nas czeka... Mikołaj mówi "Babia Ika, dziadek Kaziu, tata, Brutus i Pan" :laugh: :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #578610 przez różyczka
Aska super fotki :) i niezła historyjka z tym "Panem" :laugh:

Nati Ty znana poznańska ekshibicjonistko nie chcesz sie pokazac kolezankom? :)

jak moja ksiezniczka wstaje o tej 6 to ja ogarnac sie za diabla nie moge a ona...wulkan energii :S
kurcze....od tego sojowego mleka mam wrazenie, ze jej skóra wyglada co dzien lepiej...
czy ktos wie moze gdzie mozna kupic czyste mleko sojowe w kartonie? nie-napój z cukrem, aromatami, barwnikami i innymi gównami bo to slodkie diabelstwo az ciezko wypic...

edit: kurcze widzialam takie na all ale drogie jak diabli ;/

12 lata 1 miesiąc temu #578658 przez masuska
Dzień dobry w niedzielę:) Słoneczko świeci, cudnie nie?

Różyczko
a w Biedronce? Nie znam składu. Ja w okresie laktacji do kawy używałam, bo Piter miał skazę. Chyba jeszcze z Lidla jakieś było.

Asia, cuuuuuuudny!!! Pokaż fryza.

Hoborrku jak tam Robcio?

Nati my nie wychodzimy. Ale to przez taty widzimisię.

12 lata 1 miesiąc temu #578659 przez aska27
Masuska u nas dziś pada.

Różyczko
tak jak masuska pisze w sklepach czesto widzę.
Też mieliśmy wczesną pobudkę, w nocy Mikołaj przebudził się, godzinę sobie leżelismy /chyba ,że dłużej nie spał,ja zasnęłam/ :dry: a myślałam,ze sobie pośpimy :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #578668 przez Oposek
RoseGratki dla Oliff za bieganie :) Co do mleka to znalazłam jeszcze coś takiego, tylko ceny naprawdę z kosmosu:
ekosfera24.pl/mleko-sojowe-z-ca-natumi-1l-eko.html
(nie jest czyste, ale dobry skład, bez cukru, chemii, tylko soi 8 % :))
www.vitalline.pl/mleko-sojowe
www.e-piotripawel.pl/zakupygdansk/towar/...?sFraza=mleko+sojowe

Nati ale za to Modern Family oglądam od początku :) A jeszcze bardziej kocham Big Bang Theory :) Pokaż fryzurkę, ja też jestem ciekawa :) Mleko Gerber Junior dostał. Ja bym na dwór chyba wyszła, tylko na krócej. Skoro pogoda ładna, a temperatury nie ma od kilku dni...

Asia śliczne zdjęcia Mikołajka :)

Masuska u nas też słońce :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka