- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
cokupic.pl/produkt/Benix-Lozeczko-Milenka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My nie mieliśmy co prawda planów na majówkę ale fajnie byłoby zrobić jakiegoś grilla czy coś a przy takiej pogodzie lipa Zostaje mieć nadzieję ze te kolejne dni będą ładne... hmm może coś jeszcze wypali ale szczerze wątpię.
A ja przeszukuję internet z ozdobami, barwnikami i aromatami na torty. Ale zamówię chyba tylko barwniki i aromaty, resztę zrobię sama.
20 maja mąż ma 25 urodziny i wymyśliłam mu takie zdobienie na torcik co Wy na to?
izaa.jalbum.net/izaa/Mniam/slides/tort%2...0%C5%9Bwinkami...JPG
Dodałam link bo coś zdjęcia nie mogę wstawić
Z tym, ze ja tort zrobię po swojemu a chodzi mi ogólnie o zdobienie Dodatkowo dam zagrodę w postaci migdałów i będzie faaaajnie
Na zdjęciu Zuza pierwszy raz na trawce, huśtawce i w piaskownicy oraz pierwsza poważna kłótnia z rówieśnikiem "o ciasteczko"
To zdjęcie normalnie jakoś weszło...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Wszyscy mieli wczoraj problem z wejsciem na forum.
Świnki zajebiste pieczenie to moja pasja, ze zdobieniem gorzej dlatego rzadko robię torty ale ciasta i ciasteczka to i owszem no i inne potrawy, nie tylko słodkie, dlatego moja strona startowa w kompie to: www.durszlak.pl
tam jest przeglad wszystkich blogów kulinarnych i codziennie mnóstwo przepisów, jak nie wiem co ugotowac albo upiec wchodze na durszlak i...już wiem
Aska ale piękne to lóżeczko i cały pokój wogóle sliczny
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzisiaj miałam robić danie chińskie ale mięso się zepsuło bo zapomniałam schować a dzisiaj sklepy pozamykane na szczęście w zamrażalce były na czarną godzinę frytki, paluszki rybne i pyzy z mięsem więc wszyscy najedzeni i szczęśliwi heh
Jedyne co gotowałam z przepisu z internetu to zupę gulaszową Boże jaka była pyszna!!! Tylko niestety nie mogłam zrobić na ostro bo Zuza jadła z nami następnym razem zrobię na ostro a Zuzi odleję łagodnej A teraz lato idzie to papryka tania mniam
Zresztą ja ciągle bym jadła makarony... pierś z pieczarkami i makaronem z dużą ilością sera, spaghetti, lasagne, makaron zapiekany z mięskiem mąż ma już mnie dosyć i żąda ziemniaków ale nie przepadam za ziemniakami do obiadu... czasem jak jest grzeczny to mu zrobię kotlety z ziemniaczkami ale rzaaaadko
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Wczoraj ja za to korzystałam z uroku ciepłego dnia. Byliśmy na grillu u znajomego, fajnie było tylko że ja o godzinie 22 to już nie daję rady, no i jeszcze byłam kierowcą. W końcu się w pewnym momencie załamałam i poryczałam, bo też tak bym chciała piwo wypić i posiedzieć do rana, a nikt mnie nie rozumie i nie uszanuje tego mojego stanu i ograniczenia. No i oczywiście mąż też dostał za to! W sumie to przede wszystkim on!
Dziś kolejna załamka mnie spotkała i znów się poryczałam. Tym razem była żaluzja do moich gabarytów. Kuwa mać, nic na to nie poradzę że taka teraz jestem duża i nie trzeba mi tego wypominać.
Weekend majowy zaczął się fajnie. Karkówka była super i kiszka ziemniaczana, ale za to humor mam beznadziejny.
Przepraszam że smęcę, ale musiałam się wygadać. Buziaki.
PS. Też szybko się męczę i sapię
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ostatnio myślałam co u Ciebie, jak zdrówko i maluszek...ale miło dowiedzieć się,ze ok.. no i imprezujesz sobie troszkę nawet a tymi rozmiarami swoimi to spokojnie, jeszcze troszkę
Dziewczyny już tak mało czasu zostało... martwię się bardzo,bo nic jeszcze przygotowane nie mam!
Pare tylko ciuszków dla Mikołaja i nic poza tym hmm..a gdzie łóżeczko, wózek, moje ciuchy do szpitala ... chyba pora zabrać się porządnie za siebie
a propos.. różyczka , hoborr zakupy dla dzidzi już były??
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Poradźcie Mi cos na skurcze łydek,bo oszaleje,co wieczór to samo.....mam wrażenie ze mięśnie chca mi wyskoczyć z łydek, a jak skurcz złapie nad ranem...o matulo:( Czy jakaś z Was tez się tak meczy???Pije magnez nie pomaga za bardzo,może to wina płaskiego obuwia jak myślicie??
Czy któraś z Was jeszcze pracuje,Ja już mam dosyć i chce uciekać na L4 nie chce mi się juz pracować.....a muszę sie pochwalić na suwaczku na 3 z przodu
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska nie smuc się bo i Piotruś się wtedy smuci
Aska no ja nadal nic jesli idzie o zakupy. No nie wiem co mi jest - NIE KUPILAM JESZCZE NADAL ANI 1 RZECZY Tak jakbym bala się zapeszyć choć wczesniej sama się smialam z przesądów...ale nie mogę si przelamać jakoś
Olka w aptece mozna dostac preparat na te skurcze - on jest z jakąs dziwna witaminą chyba K(?) + potas (?)ale nie pamiętam dokladnie. Jest rewelacyjny i pomaga w krótkim czasie- wydaje mi sie, ze w ciązy tez moznaby go było brać choć ja brałam przed ciażą jeszcze/tez kiedys miałam ten problem. Ale polecam gorąco bo wiem jaka to meczarnia..
Olka ja cały czas jeszcze pracuję i tak od poczatku ciąży, dopiero teraz od 9 maja chce wziąć L4 bo już naprawde chce odpocząć.
Rika zaczynasz w srodę j. polski pisemny tak? Przygotowana? Ściągi napisane?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też moją mamę przerosłam
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczka przecież wyglądacie jak siostry!!! fajniutkie zdjecie! Oj, dzieci rosną rosną... ale za to będizesz miała pomoc w wychowywaniu malutkiej Bianki
A na te zakupy to już się w końcu wybierz!
olka1730 ja też jeszcze pracuję..no i kurcze pracować jeszcze będę..ale gdybym mogła.. to już bym była na l4 i leżała z nózkami do góry!
Wczoraj Mikołaj rozrabiał.. cały brzuszek się ruszał,az mąż nie mógł wyjść z ze zdziwienia
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika. Będę 3mać kciuki:) Powodzenia!
A dziś wiszę na allegro. Chcę zamówić piżamę i pościel do łóżeczka, ale cały czas się powstrzymuję i zdecydować nie mogę Wrr, jak się wkurzę to kupię wanienkę.
Maj się zaczął, więc został jeszcze czerwiec i...
A jeszcze tydzień i zobaczę synka na USG:) Ciekawe ile to juz szkrab urósł i ile waży, w/g kalendarzy ciążowych to powinien mieć mniej więcej 1800g i do 45 cm długości (w następnym tygodniu:)
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ile planujesz kupić kompletów pościeli?? chyba z 2 min musiałyby być na pewno.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nad piżamą teraz wiszę i się zdecydować nie mogę, wydaje mi się że one prześwitują. Koleżanka miała taką jedną co w niej sutki przebijało, porażka.