BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #111285 przez aska27
wrzuciłam zjdęcie łóżeczka ale niestety nie coś się nie udało.. spróbuję jeszcze raz w razie W podaję link :blink:

cokupic.pl/produkt/Benix-Lozeczko-Milenka
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #111287 przez Rika
Oj dziewczyny jak ja się stęskniłam! Wczoraj cały dzień nie mogłam wejść na stronę :(
My nie mieliśmy co prawda planów na majówkę ale fajnie byłoby zrobić jakiegoś grilla czy coś a przy takiej pogodzie lipa :( Zostaje mieć nadzieję ze te kolejne dni będą ładne... hmm może coś jeszcze wypali ale szczerze wątpię.
A ja przeszukuję internet z ozdobami, barwnikami i aromatami na torty. Ale zamówię chyba tylko barwniki i aromaty, resztę zrobię sama.
20 maja mąż ma 25 urodziny i wymyśliłam mu takie zdobienie na torcik :) co Wy na to? :D

izaa.jalbum.net/izaa/Mniam/slides/tort%2...0%C5%9Bwinkami...JPG

Dodałam link bo coś zdjęcia nie mogę wstawić :(
Z tym, ze ja tort zrobię po swojemu a chodzi mi ogólnie o zdobienie :) Dodatkowo dam zagrodę w postaci migdałów i będzie faaaajnie :)

Na zdjęciu Zuza pierwszy raz na trawce, huśtawce i w piaskownicy oraz pierwsza poważna kłótnia z rówieśnikiem "o ciasteczko" :)
To zdjęcie normalnie jakoś weszło...
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #111300 przez różyczka
Rika jakie fajne zdjęcia znowu nam zapodalaś :) superrr i takie lato zawsze na tych Twoich fotkach :side:
Wszyscy mieli wczoraj problem z wejsciem na forum.
Świnki zajebiste :lol: pieczenie to moja pasja, ze zdobieniem gorzej dlatego rzadko robię torty ale ciasta i ciasteczka to i owszem no i inne potrawy, nie tylko słodkie, dlatego moja strona startowa w kompie to: www.durszlak.pl
tam jest przeglad wszystkich blogów kulinarnych i codziennie mnóstwo przepisów, jak nie wiem co ugotowac albo upiec wchodze na durszlak i...już wiem :)

Aska ale piękne to lóżeczko i cały pokój wogóle sliczny :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu #111336 przez Rika
Bo takie słoneczne zdjęcia sa najfajniejsze :)
Ja dzisiaj miałam robić danie chińskie ale mięso się zepsuło bo zapomniałam schować a dzisiaj sklepy pozamykane :( na szczęście w zamrażalce były na czarną godzinę frytki, paluszki rybne i pyzy z mięsem :) więc wszyscy najedzeni i szczęśliwi heh :D
Jedyne co gotowałam z przepisu z internetu to zupę gulaszową :) Boże jaka była pyszna!!! Tylko niestety nie mogłam zrobić na ostro bo Zuza jadła z nami :) następnym razem zrobię na ostro a Zuzi odleję łagodnej :) A teraz lato idzie to papryka tania :) mniam :D
Zresztą ja ciągle bym jadła makarony... pierś z pieczarkami i makaronem z dużą ilością sera, spaghetti, lasagne, makaron zapiekany z mięskiem :) mąż ma już mnie dosyć i żąda ziemniaków :) ale nie przepadam za ziemniakami do obiadu... czasem jak jest grzeczny to mu zrobię kotlety z ziemniaczkami ale rzaaaadko :)

13 lata 7 miesiąc temu #111357 przez masuska
Cześć Dziewczynki, widzę że ruch na forum. I dobrze

Wczoraj ja za to korzystałam z uroku ciepłego dnia. Byliśmy na grillu u znajomego, fajnie było tylko że ja o godzinie 22 to już nie daję rady, no i jeszcze byłam kierowcą. W końcu się w pewnym momencie załamałam i poryczałam, bo też tak bym chciała piwo wypić i posiedzieć do rana, a nikt mnie nie rozumie i nie uszanuje tego mojego stanu i ograniczenia. No i oczywiście mąż też dostał za to! W sumie to przede wszystkim on!

Dziś kolejna załamka mnie spotkała i znów się poryczałam. Tym razem była żaluzja do moich gabarytów. Kuwa mać, nic na to nie poradzę że taka teraz jestem duża i nie trzeba mi tego wypominać.

Weekend majowy zaczął się fajnie. Karkówka była super i kiszka ziemniaczana, ale za to humor mam beznadziejny.

Przepraszam że smęcę, ale musiałam się wygadać. Buziaki.

PS. Też szybko się męczę i sapię:P

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111377 przez aska27
masuska oj ja też ma wielką ochotę na piwko hihi głowa do góry.. przed nami ważniejsze rzeczy niż opijanie sie piwskiem (tak sobie tłumaczę :blink: )jeszcze poszalejemy sobie :woohoo:
a ostatnio myślałam co u Ciebie, jak zdrówko i maluszek...ale miło dowiedzieć się,ze ok.. no i imprezujesz sobie troszkę nawet :blink: a tymi rozmiarami swoimi to spokojnie, jeszcze troszkę :)

Dziewczyny już tak mało czasu zostało... martwię się bardzo,bo nic jeszcze przygotowane nie mam!
Pare tylko ciuszków dla Mikołaja i nic poza tym hmm..a gdzie łóżeczko, wózek, moje ciuchy do szpitala ... chyba pora zabrać się porządnie za siebie :)

a propos.. różyczka , hoborr zakupy dla dzidzi już były?? :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #111415 przez Rika
Ja mam zamiar zrobic zakupy do szpitala na koniec maja jak już będę miała matury z głowy :) i myślę że to dobry czas. Muszę kupić tylko pieluszki dla małej, i sobie podpaski. Podkłady ukradnę Zuzi, majty jedne mam i szczerze po tamtym porodzie były potrzebne tylko przez jeden dzień. No a reszta to takie rzeczy które mam w domu, papierowy ręcznik, płyn do higieny...

13 lata 7 miesiąc temu #111418 przez olka1730
Witam Was dziewczyny serdecznie.
Poradźcie Mi cos na skurcze łydek,bo oszaleje,co wieczór to samo.....mam wrażenie ze mięśnie chca mi wyskoczyć z łydek, a jak skurcz złapie nad ranem...o matulo:( Czy jakaś z Was tez się tak meczy???Pije magnez nie pomaga za bardzo,może to wina płaskiego obuwia jak myślicie??
Czy któraś z Was jeszcze pracuje,Ja już mam dosyć i chce uciekać na L4 ;) nie chce mi się juz pracować.....a muszę sie pochwalić na suwaczku na 3 z przodu :laugh:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111466 przez różyczka
Hej dziewczynki :)

Masuska nie smuc się bo i Piotruś się wtedy smuci :kiss:

Aska no ja nadal nic jesli idzie o zakupy. No nie wiem co mi jest - NIE KUPILAM JESZCZE NADAL ANI 1 RZECZY :ohmy: Tak jakbym bala się zapeszyć choć wczesniej sama się smialam z przesądów...ale nie mogę si przelamać jakoś :S

Olka w aptece mozna dostac preparat na te skurcze - on jest z jakąs dziwna witaminą :unsure: chyba K(?) + potas (?)ale nie pamiętam dokladnie. Jest rewelacyjny i pomaga w krótkim czasie- wydaje mi sie, ze w ciązy tez moznaby go było brać choć ja brałam przed ciażą jeszcze/tez kiedys miałam ten problem. Ale polecam gorąco bo wiem jaka to meczarnia..
Olka ja cały czas jeszcze pracuję i tak od poczatku ciąży, dopiero teraz od 9 maja chce wziąć L4 bo już naprawde chce odpocząć.

Rika zaczynasz w srodę j. polski pisemny tak? :) Przygotowana? Ściągi napisane? :side:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111474 przez różyczka
A teraz Wam pokażę co wyrasta poźniej z tych kruszynek, które nosimy pod sercem:

:lol: :lol: :lol: Ta w ciemnych włoskach to moja córcia, blondyna to ja, foto sprzed tygodnia.
A teraz wyobraźcie sobie, że te małe okruszki z brzucha mogą Was kiedyś przerosnąć...niewiarygodne co? :)

Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #111530 przez Rika
Oj tam ja nie ściągam :) w całym swoim zyciu tylko raz ściągałam. Znaczy ściągnęłam jedno zadanie (ostatnie) bo mi zupełnie wyleciało z głowy a wszystko wcześniej sama zrobiłam i bez tego zadania dostałabym 4+ a baba mnie złapała i dostałam 1 bez możliwości poprawy :( to był pierwszy i ostatni raz. Nie wiem co mnie podkusiło bo przecież umiałam :(
Ja też moją mamę przerosłam :)

13 lata 7 miesiąc temu #111541 przez aska27
Rika no to już ściskam kciuki za Twoją maturę :blink:

różyczka przecież wyglądacie jak siostry!!! :) fajniutkie zdjecie! Oj, dzieci rosną rosną... ale za to będizesz miała pomoc w wychowywaniu malutkiej Bianki :)
A na te zakupy to już się w końcu wybierz! :blink:

olka1730 ja też jeszcze pracuję..no i kurcze pracować jeszcze będę..ale gdybym mogła.. to już bym była na l4 i leżała z nózkami do góry! :laugh:

Wczoraj Mikołaj rozrabiał.. cały brzuszek się ruszał,az mąż nie mógł wyjść z ze zdziwienia :woohoo:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #111554 przez masuska
różyczka, wyglądacie jak siostry, równolatki!!! A i nic brzuszka nie widać. Normalnie szok!!! Ekstra:)

Rika. Będę 3mać kciuki:) Powodzenia!

A dziś wiszę na allegro. Chcę zamówić piżamę i pościel do łóżeczka, ale cały czas się powstrzymuję i zdecydować nie mogę:( Wrr, jak się wkurzę to kupię wanienkę.

Maj się zaczął, więc został jeszcze czerwiec i...:)

A jeszcze tydzień i zobaczę synka na USG:) Ciekawe ile to juz szkrab urósł i ile waży, w/g kalendarzy ciążowych to powinien mieć mniej więcej 1800g i do 45 cm długości (w następnym tygodniu:)

13 lata 7 miesiąc temu #111559 przez aska27
masuska ozumiem Cię... jak jest duzy wybór,to zdecydować się cieżko :blink:

a ile planujesz kupić kompletów pościeli?? chyba z 2 min musiałyby być na pewno.

13 lata 7 miesiąc temu #111568 przez masuska
aska27 chcę zamówić jedną, pierwszą, taką która by cieszyła oko. Druga na zmianę mam już zieloną, dostałam od teściowej, ale ładna jest:) Teraz sobie pomyślałam że jeszcze prześcieradło drugie muszę dokupić a i jeszcze przewijak wybrać.

Nad piżamą teraz wiszę i się zdecydować nie mogę, wydaje mi się że one prześwitują. Koleżanka miała taką jedną co w niej sutki przebijało, porażka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka