- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
nasz organizm i natura tak to wszystko stowrzyly, ze dzidzia sama sie obroci w odpowiednim momencie, a teraz moze jeszcze spokojnie zmieniac zdanie
nie mysl o tym, co najwyzej wyobrazaj sobie jak dzidzia zmienia polozenie i glowka w dol sie uklada, taka wizualizacja bardzo dziala podobno ale nie masz powodu na razie do zmarttwien i do obaw
caluje:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
No moja pierwsza córka miała być chłopakiem. Mikołaj i Mikołaj Na 3 dni przed porodem na usg wyszło, ze to jednak bedzie córa No i jest Oliwia
Urodziła się zaraz jak skończył sie 36 tydzień bo cała ciąża była na podtrzmaniu a w 36 tc łozysko "sie zestarzało" - jak to okreslił lekarz - poprostu nie było juz tak wydolne, zapadła więc decyzja o odstawieniu leków podtrzymujących i od razu przyszła na świat
Ciekawa jestem czy w tym przypadku tez sie moze tak zdarzyc jesli chodzi o płeć
Ale tak jak piszesz przyszła_mamo - wiadomo, ze najważniejsze zdrówko dzidzi.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Wczoraj zafundowałam sobie żółty lakier do paznokci, kolor taki jak królowej Elżbiety kreacja na ślub. Tak mi się spodobał, no i przy okazji perfumy:) Troszkę wczoraj zaszalałam na siebie, a teraz to już biorę się za rzeczy dla maluszka. Jakoś ciężko mi trochę z zakupem zawartości łóżeczka i wózka, a Mąż ciągle namawia.
Też zrobiłam ostatnio zdjęcie męża a w tle nasz domek, może później pokażę. Dziś namawiają nas znajomi na grilla, a tak mi się nie chce. Mam ochotę prędzej na jakąś dyskotekę, albo będzie w maju u nas koncert Skanera:)
Kopanie w brzuszku tak po bokach, to śmieje się że to fala uderzeniowa:) No bo też mi czasem tak zawali że nie wiem gdzie co się odbywa. Główką to już się ustawił dawno w dół, więc myślę że nie zmieni synek zdania i nie będzie kombinował.
Też się zastanawiałam jakiś czas temu co by było gdyby lekarz się pomylił. Wiem że byłaby wtedy Boguśka:) Ale tak się na Piotrucha nastawiłam, że może być ciężko. Zobaczymy co powie lekarz 10 maja:)
Kamilka, z tego co ja słyszałam to jest miękka gondola, zwana jako śpiworek:)
No dobra idę poleżeć. Buziaczki.
Piekarniczyk, jak nazywał się ten środek niemiecki na kolki. Z tego co pamiętam to Ty o tym pisałaś.
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Wiecie dziewczyny ja czułam jeszcze tak 3 tygodnie temu ruchy zupełnie na dole a teraz mała szaleje kolo pępka zawsze o tej samej godzinie (właśnie teraz najbardziej)
Różyczka ja też czuję jakby mała leżała poprzecznie ale ostatnio na USG powiedziano mi, że leży główka w dół to nie wiem czemu czuć po oby dwóch stronach pępka
Nie raz, zwłaszcza po lewej stronie wyskoczy mi taka kulka myślę, że to może być pupcia, bo główkę to podobno po prawej stronie ma, ale to jest piękne uczucie
Masuska ja już zrobiłam zamówienie na pościel ale odmówiłam, bo jakaś niezdecydowana jestem nie wiem jaki kolorek wziąć... Różowy czy może kremowy albo jakiś inny.
Dziś mam na 2 zmianę, niedziela, poniedziałek i wtorek wolne. Potem tylko 4 dni do pracy i od następnej niedzieli już mam macierzyński urlop NARESZCIE
Buziaczki i miłego dnia!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co...strasznie mnie pali zgaga i to każdego dnia ostatnio...no masakra poprostu i jeszcze dokuczaja mi do tego nocne bóle kości miednicy no dzis to termofor musialam przykladac bo nie mogłam już z bolu wytrzymać jakby mi ktoś srubokrety chciał wkręcić w biodra z obu stron naraz
Kamilka superr, że niedługo w końcu idziemy na zasłuzony odpoczynek ja tez jeszcze 4 dni pracy i od 9 maja/ mam nadzieję /juz będę na L4 sobie siedzieć w domku
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić ...
Więc któregoś dnia zapytało Boga:
"Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tak żyć skoro jestem takie małe i bezbronne ?"
Z pomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego.
On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą.
"Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym ?"
Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ...
I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy.
"A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie ?"
Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
"A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże ?"
Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić.
"Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni ?"
Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
"Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Ciebie, Boże więcej widział ..."
Twój anioł będzie wciąż mówił Tobie o Mnie i nauczy Cię jak do Mnie wrócić. Chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie ...
W tym czasie w Niebie panował duży spokoj, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
"Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ... "
Imię Twojego anioła nie ma znaczenia ...
Będziesz do niego wołał : "Mamusiu"
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aska a dlaczego nie wezmiesz L4 żeby trochę odpoczać? Czy to cały czas ze względu na ten staż?
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja też od popołudnia nie mogłam wejść na forum, u mnie szalala burza...
Miałam na dziś takie plany i nici z nich, jest zimno, deszczowo, wietrznie, a za dwa dni miał być grill,
Życzę Wam miłego dzionka!!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My tez planowalismy grilla i sprzatanie ogrodu do tego a tu nawet z łózka nie chce sie wyłazić brrrr
Trzeba bedzie karkówkę w piekarniku upiec
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczko bo ja głupia jestem wiesz na l4 planowałam iść w maju na ok 2 tyg, (ze względu na ten awans, nie mogę miec dłuższego zwolnienia niz 30 dni) no i powiedizłam dyrektorce,ze w maju planuje wolne,zeby się przygotować troszkę, opocząć, no i ta przeprowadzka...a ona,ze ok, tylko w maju jest dzien mamy, w czerwcu pożegnanie mojej grupy i dobrze by było gdybym wróciła szybko, zgodziłam się,ale teraz żałuje.. hmm.. ale w sumie zobaczymy co lekarz powie, mam nadizeję,że jest wszystko ok jednak!!
A w czerwcu zamierzam też mienic lekarza.. jak myślicie, nie bedzie propblemu??
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo ja bardzo, wiem,ze to normalne,ale przyznam,ze męczące bardzo!!
Jestem własnie na etapie szukania łóżeczka..no i znalazłąm, jak dla mnie super.. ale niestety nigdzie w sklepach go nie ma.. ja jak juz coś znajdę, to albo cena gigantyczna,albo juz nie ma na sklepie!!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A pokazesz to lóżeczko? Może lepiej przez net kupić? często jest taniej niż w sklepie...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zamówiłabym przez internet,ale problem w tym,ze nawet tutaj go nie ma.. hmm.. ale nadal szukam, nie poddaję się