- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w końcu udało mi się znaleźć chwilkę i zajrzeć do Was od wczorajszego południa
Wczoraj w tej szkole rodzenia było całkiem,całkiem.Aczkolwiek mało rozumiałam i Misiek mi tłumaczyl... i 2.5 godziny była teoria.to co chwile ziewałam bo już to wszystko wiedziałam od Was albo z opowiadań innych,z internetu czy książki. Nic nowego się nie dowiedziałam. Są 3 fazy porodu. Tutaj do szpitala przyjmują jak jest 4 cm rozwarcia- jest to wtedy kiedy ma się skurcze co 5 minut, Pokazywała położna różne gadżety,które można zabrać do szpitala np. mp3z ulubioną muzyka,wygodną poduszkę,taki olejek aromatyczny w formie baniek mydlanych,ze nabiera się dużo powietrza jak nas mocno boli i wydychając bardzo powoli powietrze dmuchamy przez tą dziurkę od baniek mydlanych i lecą bańki.tylko w pojemniczku zamiast wody i plynu do naczyń jest jakis olejek odprężający.Wszyscy się śmiali,że musi to komicznie wyglądać jak rodząca na porodówce bańki sobie puszcza Pokazywała różne urządzenia na ból kręgosłupa-jedna z Was wysyłała dzisiaj/wczoraj link do identycznego,ktore pokazywała położna i miała jeszcze 2 inne,mowila,zeby wziąć napoj izotoniczny,wode i wode w sprayu do psikania twarzy. z teorii nic takiego nie bylo nowego.
Ale ćwiczenia byly super. pokazywała nam pozycje porodowe fajne i głównie na piłce ćwiczyłysmy. Mowila,ze podczas skurczy jest taki moment ,ze nasilają się i są bardzo częste i bolesne i kobieta mówi,ze juz nic nie chce,ze nie chce już dziecka i nienawidzi męża i takie tam,ale partnerzy mają tego nie sluchać tylko mają nas wspierać i pomagać .
Mowila,ze poród w wodzie jest bardzo fajnym rozwiązaniem,ale nie można żadnego znieczulenia przy takim porodzie. W ojej grupie 3/4 kobit chce rodzic w wodzie.ale mozemy wejsc do wody juz w domu jak zaczna sie skurcze ....i dopiero jak beda co 5 minut to wyjsc i jechac do szpitala.ogolnie duzo osob wychodzi z wanny i chce znieczuelnie
Jena babka mloda ode z mnie z grupy bedzie rodzila w domu,bo mają domek i wanne dużą okrągłą a ona chce w wodzie a wątpi,że akurat trafi na wolną wanne i datego chce w domu
A MUSZE WAM SIE POCHWALIC !!!! Mamy wozek i fotelik STOKKE brązowy Mama dzwonila i mowila,ze kupila wlasnie ! Ale sie ciesze
uciekam,bo pieczemy z Miśkiem kurczaka w całości i będziemy zaraz szamać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Co do ciuszków na wyjście,to się raczej nie nastawiajcie,że wyjdziecie ze szpitala z maluszkami na krótki rękaw.Mimo upału jaki może wtedy być,to żadna pielęgniarka nie wypuści raczej maluszka na krótko na pierwsze wyjście.Cieniutkie rękawki,ale muszą być
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lecę po moje dziewczyny,bo zaraz przyjadą i znów będzie w domku wesoło
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
chłopek z tego co widzę rodzinne mi się nie należy bo dochody przekraczają 504pl na os. więc... cienko to wiedze...
c do becikowego z samorzadu gminy;/ chyba nie ma na co liczyc ale warto zapytać .. a nóż widelec może się uda
no i to był by na tyle ...
aa... no z PZU dostanę ja i mąż za narodziny dziecka :> o i wsio....
a ja łażę jeszcze jakaś obolała pęcherz mnie mega boli i kregosłup dzisiaj daje znać o sobie ;/ niestety ... mam nadzieje że Julek wytrzyma do ślubu :> w końcu t juz nie całe 13 dni ...
a dzis królują ...
TRUSKAWKI )
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamyczka ogladasz mecz?
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje córcie już w domku,bardzo zadowolone,zawsze z tych wycieczek lub kolonii z klasztoru przyjeżdźają bardzo szczęśliwe.Super,że ten ojciec zostaje w naszej parafii
Rozpadało się w końcu u nas
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Si liczyłam co prawda na wygraną Hiszpanii,ale dobry i remisKamyczka ogladasz mecz?
Ja zjadłam kiwi i czaję się naa kalarepkę jestem nienażarta
MM gratuluję zakupu wózka.Oliwier będzie śmigał niezłą furką
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa