BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #377558 przez kejtin

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #377561 przez Olga
No ja osobiście nie wierzę w takie cuda i bym nie wydała kasy na to,wolałabym w coś inne zainwestować :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #377566 przez maksiu
jestem juz zrobilam sobie 2 buleczki z tawrogiem rzodkiewka i szczypiorkiem i jednym okiem spogladam na mordercze pszczoly leci na pulsie:)
Kejtin kochana ja juz chyba kiedys tu cos takiego pokazywalam ale nie jestem m\pewna, ja wole kupic dzieciakom cos bo itak jak ma bolec to bedzie bolalo takie jest moje zdanie
olga tak tak jest jesli odbierasz na dziewczyny rodzinne to drugi tysiac nalezy ci sie i musisz go dostac w ciagu roku, moja kuzynka odeszla z pracy postarala sie o rodziine i do puki maly nie skonczyl roczku dostala i ten tysiac becikowego dodatkowy

12 lata 7 miesiąc temu #377568 przez chłopek
kejtlin u nas cos takiego jest w szpitalu przy porodzie,
ja dostanę 2 tys i z ubezpieczenia męża 700zl

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377570 przez Olga
To ponoć w ciagu 3 tyg.od zlożenia wniosku się dostaje,na coś się przyda,dobre i trochę.Pamiętam jak urodziłam Olgę,to za pare mies.weszło to becikowe,a mi przeszło koło nosa :(

chlopek jak to w szpitalu? aha ta maszyna,bo myślałam,że becikowe w szpitalu dostajesz ha ha :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #377577 przez chłopek
Olga Olga :)
zaraz znajomi do nas przyjadą, kolezanka ma mi włosy ściąć znaczys ie grzywkę bo mam strasznie długa

12 lata 7 miesiąc temu #377578 przez maksiu
olga ja maksa jak urodzilam 16 pazziernika 19 wyszlam i chyba po 20 byl wnoosek zlozony to dostalam razem ze splata rodzinnego od razu za pazdziernik wiec troszke kasy wpadlo, a od m dostane za siebie i za niego po 820zl bodajze wiec juz kolejny pieniadz jest, tylko sie wkurzylam bo kuzynka mi opowiadala ze jak bym byla ubezpieczona w Krusie, bo mamy ziemie to bym dostala zasilek macierzynski a tego jest ponad 3 tys no ale coz rzejdzie kolo nosa

12 lata 7 miesiąc temu #377580 przez anszka
Cześć dziewczynki,
witam się między meczami. Tak lubię mistrzostwa, że nawet nie pojechałam zwiedzać porodówki ;)
Wizyta teściowej się udała, przywiozła mi przepyszny dżemik (oczywiście z truskawek :)).
Miłego wieczorku, uciekam śledzić losy grupy śmierci :)

12 lata 7 miesiąc temu #377584 przez chłopek
ja nie wiem jak to z tym Krusem ja mam z zusu kasę, i rodzinne (68zl) wysilili sie na tyle

12 lata 7 miesiąc temu #377589 przez Olga
Ja się na tym nie znam,ale kiedyś u lekarza siedziała taka mloda mamusia,to jak zaczęła wyliczać ile ona kasy z krusu dostała,to ja z moja mama byłyśmy w szoku.Napewno więcej jest tego niż w zusie :angry:

12 lata 7 miesiąc temu #377607 przez maksiu
kochane ja uciekam bo maks mi sie budzi i cos przez sen mowi
spijcie dobrze chlopek jak cos to czekam na wiesci buziaki dobranoc

12 lata 7 miesiąc temu #377644 przez Anna77
Na temat Krus'u to się nie wypowiem, bo musiałabym użyć wielu niecenzuralnych słów, a nie wypada. Kto jest tam ubezpieczony, to niech korzysta jak dają i to maksymalnie :)

Właśnie zaległam na tapczaniku i oglądam mecz. Opiłam się maślanką, chciałam sobie jeszcze zrobić płatki z jogurtem i płatkami, ale jestem tak pełna że nie dam rady już nic wcisnąć.

Mocne postanowienie na dzisiejszy wieczór - przygotować ciuszki dla Mateuszka na dzień wyjścia ze szpitala :) Trzymajcie kciuki, bo coś się zebrać nie mogę.

Maksiu spokojnej nocki

Chłopek trzeba być przygotowaną. Idę w poniedziałek rano do fryzjera, a we wtorek na wosk do kosmetyczki, potem tylko stópki, henna i do szpitala, he he.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377664 przez saiko
Hej,

ja ranek mialam zabiegany - bylismy w szpitalu u teściowej, biedna, taka wymęczona, od środy wieczór nic nie jadła :( ale poza małymi problemami chyba wszystko oki
przy okazji przejechaliśmy sie po wsiach wokół Olsztyna i tak mnei wytrzepało w tym samochodzie, że bałam sie że urodze :)
wróciliśmy pozno, obiad w mcdonaldzie

teraz pograliśmy troche - korzystamy z okazji bo jak mały będzie juz to nie bedziemy mieli okazji ;)

Szymonek tak mi daje popalić ostatnio, ani na moment nie mogę zapomnieć, że mam go w brzuchu bo się strasznie rozpycha

MM - podoba mi sie ten brazowy kolor wózka

Maksiu - no ja tez z ubezpieczenia dostane, bo podwyższyłam sobei skladke jak zaczelismy sie starac :D

Kejtlin - ja bym nie kupiła tego Tensa, może jak bym miala mozliwosc wypróbowania przed zakupem to bym pomyslala, a tak to nie

Anna - no ja tez musze sie w koncu zapisac do fryzjera i na hennę ;)

Daria - odnośnie wesela :D ZABAWY u mnie nie było takich rzeczy

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #377674 przez bidol
hej dziewczyny już jestem :laugh:
nie wiem czy wszystko nadrobię ale postaram się :laugh:

przepraszam za nieobecność, ale jak chłopy w domu to i baba dużo roboty ma :laugh: Klatka już prawie pomalowana - tj- 2/3 i baaaaaardzo się cieszę :laugh: Jutro jeszcze wyciągnę męża do Praktikera i kupimy jakieś dodatki - typu tapeta i jakieć obrazy :laugh: :laugh:
a i może na festyn pójdziemy - Dni Świdnika mamy :laugh:

M_M - super że wszystko z Oliwierkiem ok :laugh: byłam pewna że dzidziuś jest zdrowy i pięknie rośnie - a tą położną i ogólnie podejście do ciąży w XXI w - uuuh szkoda słów :angry: Kolor wózeczka śliczny :laugh: - przepraszam że tak póżno - :(

Daners - hahhaha - Mój też wściekły bo wczoraj malować trzeba było a on mecz chciał oglądać ;)

Ania - dziękuję - za przekazanie wieści :kiss: i kogo jak kogo - ale Ciebie poganiać ;) tego się nie spodziewałam :lol:

Olga, Anna - widzę że szalejecie z pożądkami - to tak zwany ostatni etap ciąży zwany "wicie gniazdka" :lol: hahahah ja Swoje wije od podstaw :laugh:

Maksiu - super komoda - też już wszystko na ostatni gózik szykujesz :laugh:

Kejtyn - ja za tą kasę wolała bym znieczulenie kupić :laugh:

a i w lidlu jakaś promocja jest - lovella 2,8 kg za 23 zł - sama nie wiem czy to dużo czy mało :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #377680 przez saiko
bidol napisał:

a i w lidlu jakaś promocja jest - lovella 2,8 kg za 23 zł - sama nie wiem czy to dużo czy mało :unsure:

ja kupowalam ostatnio w promocji za 25,99, więc to jest mało :D
więc jak nie masz to biegnij do sklepu

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka