BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #378156 przez daners
Hej kobitki wreszcie sie zjawiłam ;] ale chyba nie dam rady Was nadrobic...
sa jakies hity newsy co z chlopkiem ;] hmmm

moj week wyciety z życiorysu...mamy remont balkonów i w sobote 5:40 juz robota nam szła he ale co z tego jak popołudniu dopadła mnie grypa jelitowa :( istna masakra...myslalam że umieram juz hehe teraz powoli nabieram sił bo wykańczajace to bylo :)

Bidol pochwal mnie ;p heheheh kupilam dywanik do pokoiku Filipka i teraz ide ogladac te literki by pokazac męzulowi i moze nam fundnie ;p heheheh

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378157 przez anszka
Witam się i ja :)
Całą noc śniło mi się, że jestem w pracy, nawet przerwy na tabletki i siusiu nie oderwały mnie od harówki, ależ jestem zmęczona ;)
Zaraz jadę do urzędu, wrrr... jakoś nie lubię załatwiać wszelkich spraw urzędowych.

Widzę, że zmęczenie ciążą powoli ogarnia nas wszystkie, pocieszcie się, że ja jestem na końcu naszej listy ;)
Jutro wizyta, zobaczymy, co tam u mojego szkraba słychać i czy wraz z końcem mistrzostw będę już mogła "biegać".
Miłego dnia!

12 lata 7 miesiąc temu #378168 przez bidol
Daners - hahaha - chwali się postawę obywatelki :laugh: ja zamówiłam motylki nad łóżeczko Kamilki :laugh: co do remontu to współczuję - mam to samo- ale w środku - więc brud się szerzy po całym domu ;) A co do jelitówki - to ja też chyba mam ;)

Anszka- to popracowałaś troszkę :laugh: zmęczenie i cholerny ból nóg :dry: sama zobaczysz :silly:

lece z Sebkiem do lekarza. Pa :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #378169 przez Olga
Hej dziewczynki.

Ja mam świetny humorek z samego rana.Już jestem po wizycie.Miałam usg i wszystko jest super,wód plodowych jet jak należy,maluszek główką w dół ułożony,szyjka super-3cm i waga małego fajna,bo 2904-kawał chłopa.Z usg wychodzi na 35t 1d.Cieszę się,że wszystko w porządku,dostałam na wszystkie wyniki i na 21 mam przyjść na pierwsze ktg :laugh:
Załatwiłam też sprawę z alergologiem,bo zaraz mam komisję z Olgą na zasiłek pielęgnacyjny,a naszego alergologa to trzeba poganiać i jestem podwójnie zadowolona. :)

Teraz kawka i pączuś ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #378171 przez Kamyczka
Hejka kobietki.
U nas lało całą noc i ranek takk głośno,że założyłam stopery :blink:
Olga-super,że lekarz miał dla Ciebie dobre wieści,Ignaś już ładnie waży :)
Bidol,zdrówka dla Sebka!!!
Daners,to szaleństwo remontowe u ciebie :ohmy:
Majówka,korzystaj z ostatnich dni urlopu :kiss:
Anna-ja dziś też się upiększam-idę na pedicure i hennę :blink: moze mi się humor poprawi.

12 lata 7 miesiąc temu #378173 przez daners
Bidol to yyyy wspólczuje jesli ja masz.... ja to tak osłabiona byłam i dwa dni głodówki ;/ a teraz nabieram sil :)

Kamyczka napewno humor sie poprawi po wizycie upiekszającej ;]

Olga super,że wszystko dobrze sie układa i że Ignaś zdrowiusi i no fajnie waży sobie juz :)pewnie odczuwasz juz te kilogramki :)

12 lata 7 miesiąc temu #378174 przez Olga
daners powiem Ci,że właśnie nie spodziewałam się,że będzie już tyle ważył,a ja wcale tak źle tego nie odczuwam,bo przytyłam tylko 10kg.Z dziewczynkami było dużo gorzej,teraz ani plecy mnie nie bolą,ani nic.Wszystko idzie w brzuszek,ale wczoraj sama się ogoliłam i smiałam się do męża,że całkiem sprawna jestem jeszcze.Buty też zapinam,tyle,że na siedząco.Nie jest źle :laugh: :laugh: :laugh:
Ignaś waży teraz prawie tyle co moja Marika przy urodzeniu (3050 ważyła córcia) :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #378175 przez Daria23
Hej Kochane witam sie po weekendzie:)wkoncu was nadrobiłam troche tego było:)
Mi weekend minął spokojnie chodziliśmy cały weekend na te nauki przedmałżeńskie nawet fajne te nauki choć wczorajszy temat był straszny o aborcji w głowie się nie mieści jakie są metoy tego świństwa...
Co do becikowego to my też dostaniemy tylko tys. bo na te drugie nie ma szans bo wychodzi na to że ja sama moge utrzymć nasza 3 osobową rodzinke...ale z grupowego dostane 2 tys i Misiek ze swojego 3 wiec kasiorki będzie:):)

Moje nogi już odmawiają posłuszeństwa strasznie mnie bolą i do tego jak czasem mnie ten okropny skórcz chwyci:( straszne ale jeszcze troszke:)

12 lata 7 miesiąc temu #378177 przez daners
Olga to co ciąza to inaczej :) dziewczynki Twoje jednak wiecej potrzebowały by mamie wzrosły kg;] a Ignaś spokojniutko....

12 lata 7 miesiąc temu #378179 przez chłopek
hej ja właśnie jem śniadanie u mnie pada:( znowu Ksawcio bedzie marudny, mały sie rozpycha tylko mnie brzuch boli od tego, wczoraj tak sie źle czułam myślałam ze juz pojadę a jednak nic sie nie wydarzyło później, wiec nadal czekam.

12 lata 7 miesiąc temu #378188 przez maksiu
Hejka jestem i ja znowu mialam nocke nie przepana maks marudzil co chwlie chcial albo do nas albo do wozka potem znowu do nas i w koncu na swoje lozko ahh normalnie szlak mnie trafia, rano musialam wstac juz po 6 bo jechalam na badania i pielegnirka byla w szoku bo zawsze miala tak slabe zyly ze musiala dwa razy kuc zeby krew zleciala a dzis az jej igla wyskoczyla tak krew siknela:)
Kurde cos mi sie wydaje ze i ja szybko pojde na porodowke, od 2 dni tak nawala mnie kregoslup nogi to mam normalnie balony, jak duzo chodze to mi nie wygodnie wiec maly chyba coraz nizej jest no i dzis zobaczylam lekko zabrazowiony sluz musze jej jutro powiedziec ciekawe co powie

,Maks przechodzi dzis samego siebie teraz spi ale masakra byla, a i ja wzielam sie znowu za sprzatanie 3 okna umylam od dworu szyby a jedno w kuchni cale, tyle ze m na mnie krzyczal ze mam lezec a nie robic, wczoraj wieczorkiem firanki popralam i wg troszke pokoj sprzatnelam a dzis mi komode przywioza jupiii

12 lata 7 miesiąc temu #378191 przez chłopek
maksiu ty sie nie przemęćzaj jak sie tak źle czujesz

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378196 przez Olga
Zapomniałam wam napisać,że przez tydzień przytyłam 1,5 kg-teraz to w szybkim tempie sie przybiera :laugh: Jak lekarzowi powiedziałam,że jak mały ma prawie 3kg to już bym mogła urodzić,to mi powiedzial,że jeszcze za wcześnie,ze by sobie rady maluszek nie dał-to pewnie o płucka chodzilo co? To jednak waga nie jest aż taka ważna,jak wiele innych czynników :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378199 przez chłopek
olga tak o płucka, bo jak ja leżałam w 33 tyg w szpitalu co mi sie szyjka skracała to dostawałam sterdydy na płucka dla małego

wczoraj jak byłam u teściów to szwagierka była ze swoją małą, ale kruszynka słodka jest :) Ksawciu chodził i patrzył na nią, smoczek jej do buźki wkładał i głaskał po główce :) ciekawe jak zareaguje jak sie malutki urodzi

12 lata 7 miesiąc temu #378200 przez maksiu
Olga mi dr powiedziala ze oniui tylko ta wage sprawdzaja czy maluszki dobrze sie rozwijaja i wg czy lozysko dobrze funkcjonuje a to ile wazyc bedzie jak sie urodzi to i tak wyjdzie inaczej niz w usg a w ostatnikm miesiacu maluszki przybieraja wiecej niz my
Chlopek latwo sie mowi nawet nie wiesz jaka dzsi wene na sprzatanie mialam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka