BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #378321 przez anszka
Anna77 napisał:

Anszka jak od pierwszego miesiąca, to znaczy od początku :)

Hehe, no tak, gamoń ze mnie, ale to pewnie dlatego, że często jest podkreślane "od pierwszego dnia życia" :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378333 przez mloda_mamuska
Hej Dziewczyny,

Majowka wiesz co u mnie w tej szkole rodzenia położna mówiła właśnie,że poród podprzed podanie oksytocyny jest bardziej nieprzyjemny i bolesny. Ale każda kobieta inaczej znosi ból i każdy poród jest inny. Tutaj niby w 41 tygodniu wywołują poród ,ale nie chciałabym ,zeby mi podali tą oksytocynę.
Wczoraj nad ranem miałam 2 takie mocne skurcze tak nisko. Pomyślałam sobie,ze chyba nie dam rady urodzić w tej wodzie bez znieczulenia. Nawet jeśli bylaby akurat wolna wanna.
Moja znajoma tutaj ostatnio rodziła i jak dostała konkretnych skurczy i pojechała do szpitala to zabrali ją właśnie do wanny,bo wczesniej wypełniała plan porodu i miała zaznaczone,ze chce w wodzie rodzić... a On do nich od razu powiedziała,że pierd...oli tą wannę,żeby lepiej dali Jej znieczulenie :lol: :lol: :lol: hehe

anszka ja nie biore podkładów do szpitala,bo tutaj nie trzeba ;)

Olga super,ze wizyta udana a syne faktycznie kawał faceta :kiss:
a jeszcz troszke czasu masz do porodu. Ciekawe ile bedzie ważył jak się urodzi ;)

Mi w Polsce mówili,ze duzy duzy chlopak,a tutaj lekarz powiedział,że nie za duzy,normalny raczej. po mnie i tacie,czyli stwierdził,że urodzi sie z wagą około 3.4 ale oni raczej tego nie wiedzą ile dziecko bedzie mialo jak sie urodzi...

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378334 przez chłopek
to moja fryzurka
no i brzuszek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378335 przez Kamyczka
Chłopek fryzurka super,a brzusio slodki :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #378338 przez mloda_mamuska
chlopek bardzo fajna fryzurka. nie masz problemu z grzywką? Ja to mam codziennie męczarnie,bo mi się wywija na wszystkie strony ta grzywa. a brzusio piękny ! To już końcówka kiedy masz tam szkraba!!! :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #378339 przez chłopek
m_m właśnie nie mam problemu z grzywką
szwagierka mi wczoraj powiedziała ze nie potrzebna mi ta grzywka i mi z nia brzydko

12 lata 7 miesiąc temu #378342 przez mloda_mamuska
chlopek glupia ta szwagierka... Slicznie w niej wyglądasz. Ja codziennie musze myć włosy,bo grzywka to po 8,10 godzinach juz mi sie tlusta robi. a jak ją przejadęprostownicą to czasami od razu jest taka jakby tlusta.ale uwielbiam grzywki.a Tobie zdecydowanie pasuje . !

12 lata 7 miesiąc temu #378345 przez Kamyczka
Chłopek,MM ma rację-każdy ma swój gust,ale moim zdaniem grzywka Ci pasuje :)

12 lata 7 miesiąc temu #378350 przez chłopek
no a szwgierka na fryzjerke sie uczyła i sie jednak nie zna
a ja w grzywce sie lepiej czuje ale w takiej krótkiej bo jak jest juz dłuższa to mnie trafia

12 lata 7 miesiąc temu #378353 przez Kamyczka
chłopek napisał:

no a szwgierka na fryzjerke sie uczyła i sie jednak nie zna
a ja w grzywce sie lepiej czuje ale w takiej krótkiej bo jak jest juz dłuższa to mnie trafia

No zawsze jak włazi w oczy to wkurza :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #378379 przez maksiu
Jestem i ja ale obolala jak nie wiem, komode mamy juz w domu ciuszki mam poukladane dostalam sms z apteki wiec jutro odbore oliwke mam z bambino i krem tez a do kompania to i tak pewnie kupie po 1 miesiacu zycia ten z nivea a na poczatku mydelko bambino

12 lata 7 miesiąc temu #378388 przez anszka
Chłopek - moim zdaniem grzywka Tobie pasuje, najważniejsze i tak jest to, że dobrze się czujesz w takiej fryzurce. Brzusio też ładniusi, ja mam wrażenie, że mój każdego dnia jest większy.
M_M - może to były skurcze przepowiadające, w końcu Twoja dzidzia też już za chwilę może powitać świat :)

Przyszły zamówione koszule i szlafroczek, jestem zadowolona, jeszcze muszę kupić kapcie i mogę pakować torbę :) jestem z siebie dumna, że nie robię wszystkiego na ostatni moment, to do mnie takie niepodobne :)

Żegnam się już dzisiaj, bo za chwilkę mecz :)

12 lata 7 miesiąc temu #378394 przez mloda_mamuska
anszka haha mam nadzieje,ze jeszcze 2 tygodnie Mały wytrzyma chociaz ;PP
a ja to na ostatnią chwilę wszystko robię niestety.

Chyba sie przeziębiłam,bo tak mnie gardło boli :( :(

12 lata 7 miesiąc temu #378401 przez maksiu
mm u mnie tak samo mam nadzieje ze te 2 tyg wytrzyma w brzuszku moj babel:)

12 lata 7 miesiąc temu #378409 przez mloda_mamuska
maksiu ja sie mea ciesze,ze mam wózek. Ale mieszkania dalej nie mamy. Póki co mieszkamy z tymi znajomymi. To jest spore mieszkanie.ale chcemy sami mieszkać. No i ciagle szukamy i oglądamy. Ale ciężko znaleźć coś w miarę ładnego i w rozsądnej cenie. Ostatnio oglądaliśmy domek. to tylko ogródek był fajny. W Opisie było napisane,ze jest nowo remontowany domek do wysokiego standardu. a w kuchni tylko 3 szafki i to jeszcze chyba sprzed 50 lat z tymi pełno syfu. bez kuchenki,lodówki,pralki..... niby panele położone nowe a juz całe poodchodziły. na piętrze był jakiś schowek... otworzylismy drzwi a tam normalnie trupem jechało . to bylo takie malenki pomieszczenie jak spizarnia.tyle,ze straszny syf tam był a od sufitu jakis sznur wisiał.ściany ujebane od czegos... normalnie jakby ktos sie tam powiesił........

W środę jedziemy jeden domek obejrzec i dwa mieszkania.Mieszkania są w nowo wybudowanym bloku ,wiec mam nadzieje,ze nie bedzie takich niemiłych niespodzianek. Ale niestety cenowo trochę tak dużo jak dla Nas.bo są niewyposażone. Ale obejrzym najwyzej bedziemy mniej na cos innego wydawac albo póki co od rodziców pozyczymy. Najgorsze są te kaucje 600,700 funtów plus od razu za czynsz zaplacic 450 funtów... jak się to pomnoży razy 5.50zł to wychodzi kolo 7 tysięcy zł... póki co od moich rodziców pożyczliśmy na kaucję. Ale masakra to wszystko tyle kosztuje.Jeszcze trzeba mebelki dokupić i sofę.bo mieszkanie puste. a zaraz Mały się rodzi . :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka