BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #378622 przez mloda_mamuska
Anna jutro ustalicie datę CC ???
super ;)
ja czytalam,ze przed każdym CC robią lewatywę. a ile dochodziłaś do siebie po cesarach ?

ja wlasnie zjadłam ziemniaczki i steka i jestem taka pełna... :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378624 przez saiko
Szymuś - jego lewy profil i chyba rączka :)

Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378650 przez Olga
Ja niestety już drugie usg bez zdjęcia Ignasia,bo plecki tylko nam pokazuje :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #378685 przez mloda_mamuska
saiko sliczne us,ja juz do porodu nie bede miala.ale jeszcze 3 tygodnie i zobacze Małego na żywo to lepsze niz najWYRAŹNIEJSZE USG :) tak sie z Miśkie mzastanawiamy do kogo będzie podobny ;))) Mężowi juz 3 razy synek się śnił. Mi raz . ;)

12 lata 7 miesiąc temu #378700 przez Kamyczka
MM coś dot."stejków" bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/5,88...elsku__ZDJECIA_.html
Saiko to obejrzałaś sobie synka?
Olga ciekawe,czy ja swojego zobaczę jeszcze :unsure:

12 lata 7 miesiąc temu #378717 przez Olga
kamyczka ja tam mam jakieś zdjęcie z dzisiaj,ale nic na nim już nie widzę ha ha :) Fajne były te fotki,jak mniejsze maluszki były-dobrze,że robiłam sobie w 3D,bo jest super pamiątka :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378722 przez Anna77
MM p pierwszym cc dłużej i jakoś tak bardziej ociężale, ale miałam wtedy ogólne znieczulenie. Więc zanim się wybudziłam z tej śpiączki, to też trochę trwało. Cięcie miałam o 16, potem na sali mama siedziała koło mnie i nawilżała mi usta szpatułką owiniętą gazą i zamoczoną w wodzie. Wysysałam każdą kropelkę - do dziś pamiętam wodę o smaku gazy. Także Małego zobaczyłam następnego dnia ok. 10. I wiecie co... weszła jakaś baba z tym szpitalnym łóżko-wózeczkiem i zapytała "To Pani?" - musiałybyście widzieć wtedy moją minę. Na końcu języka miałam "a skąd ja k... ma to wiedzieć?", he he. Chodziłam zgięta jak scyzoryk, na spacer po korytarzu wyszłam po kilku dniach i to w asyście męża.
Po drugim cc już było duuużo lepiej. Znieczulenie podpajęczynówkowe (teraz pewnie też takie będzie), po cięciu kilka godzin na OIOM'ie, ale z Maluszkiem obok. Potem wyjęcie cewnika, Mały na ręce i pojechaliśmy na normalną salę. Tego samego dnia wstanie, sikanie i kilka kroków. Małego miałam cały czas koło siebie. Starałam się wykonywać maleńkie ćwiczenia (takie zalecane), spacery po korytarzu. Było ok, naprawdę szybko doszłam do siebie. Zresztą pielęgniarki były super, bo w pierwszych dniach cały czas z kroplówką z lekami przeciwbólowymi - kiedy chciałam, to dostawałam. W szpitali regularnie odwiedzają mamy doradcy laktacyjni, to jest naprawdę super podejście. Także na nie narzekałam i mam nadzieję, że teraz też szybko dojdę do siebie.

Wow, ale się rozpisałam ;)

Saiko Szymuś super :)

Olga ja też nie mam już od dawna fotki, bo Mały się tak ustawił że nie było jak zrobić fotki, mimo że miałam wiele razy usg - za każdym razem i to czasem po dwa na każdej wizycie na różnych sprzętach. A 3D tym razem nie robiliśmy - mamy z Kubą, a teraz jakoś tak nie mieliśmy woli jakoś.

12 lata 7 miesiąc temu #378727 przez saiko
Kamyczka - no obejrzałam :) serducho, nerki, siusiaka :), nogi, łożysko, pępowinę i buźkę - specjalnie zrobił to zdjecie bo wyobrazcie sobie nie mam zadnego jeszcze na ktorym bylaby buźka

12 lata 7 miesiąc temu #378738 przez Anna77
Bidol a Ty się pojawiasz i znikasz - jak Twoja tapeta :unsure: No a poza tym jak tam rwa?? A no i mój gin mi ostatnio powiedział, że w ciąży to nie rwa, tylko nacisk na nerw kulszowy. To niby to samo, jeśli chodzi o objawy, ale z punktu widzenia medycznego, to dwie różne rzeczy.

12 lata 7 miesiąc temu #378740 przez Kamyczka
saiko napisał:

Kamyczka - no obejrzałam :) serducho, nerki, siusiaka :), nogi, łożysko, pępowinę i buźkę - specjalnie zrobił to zdjecie bo wyobrazcie sobie nie mam zadnego jeszcze na ktorym bylaby buźka

I wszystko z Szymkiem ok?A ile waży?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378746 przez bidol
No ja nie mogę - ale naskrobałyście ;)

Ja byłam z Sebkiem u lekarza - niby płuca czyste :) ale kaszle strasznie :( nałaziłam się tyle że krocze mnie boli strasznie - dosłownie jak bym kijem bejsbolowym dostała :( :(
Dzwoniłam do położnej i umówiłam się z nią na 19.06. Powiedziała że mnie zbada i powie jak się przyszykować do porodu :( - i termin może na 23 czerwca będę miała - czyli za 2 tyg :laugh: Pojęcia jeszcze nie mam bo przecież Kamilka się nie przekręciła ;)

Olga - ale Ignaś duży :ohmy: moja Kamilka w tym tygodniu ważyła 2100- i super że wszystko ok :laugh: a co do tycia to może wody nabierasz? ja przez ostatni miesiąc 2 kg przytyłam - czyli w sumie to 6,5 kg :blink: a krążek masz zdjęty??
Olga - to pomyśl jaki u Nas będzie armagedon jak Niunia się urodzi ;) Sebek jest oczkiem w głowie całej rodziny i totalny synek mamusi :blink:

Maksiu - oooj kochana - dbaj o Siebie :kiss: a krew pewnie tryskała - bo Maks Ci ciśnienie podniusł :lol:

Daners - ja sama nie wiem co mnie tak męczy ale to chyba jelitówka nie jest - bo ja od 2 tyg - często do łazienki chodzę i mam skórcze żołądka

te fotomontaze - troszkę dla mnie za sztuczne

Anszka- mam podobne poczucie co Ty - ja to taka typowa chłopczyca byłam - po drzewach skakałam łuki i proce robiłam :laugh: z butelki się strzelało :laugh: :woohoo: a teraz wszystko na gotowe - kurcze szkoda- bo takie leniwe i bez pomysłów te dzieciaki są - oczywiście nie wszystkie, ale tamten świat już nie wróci :(
Ja paczek podkładów kupiłam 2 i takie duże podpaski :)
Anszka - masz rację możesz być z siebie dumna :lol:

Saiko - no pięknie - już prawie wszystko gotowe masz :lol: super że Szymek duży i z Tobą wszystko ok - :laugh: Jak przyjdzie czas to się wszystko ruszy :lol: Szymuś do wycałowania :kiss: :kiss: :kiss:

chłopek - chyba też takie brzuszek mam :laugh: to jak chcesz żeby się rozkręciło - to rób coś - ręce podnoś łaź kucaj - wiem że jak boli to mało przyjemne, ale chop siup i z głowy :blink:

M_M - śniłaś mi się :lol: odwiedziłaś mnie i okazało się na ostatnim USG że Oliwierek ma być dziewczynką :lol: i bylaś załamana a Ja Cię pocieszałam że sukieneczki balerinki i takie tam :lol:
a z mieszkankiem - kurcze - może coś znajdziecie :) a to czasem nie jest tak że nie ma co patrzeć na przelicznik funta na złotówki - bo przecież mąż zarabia w funtach? to i wydaje w funtach - gożej było by gdyby zarabiał w złotówkach i wydawał w funtach :blush:
Też oglądam Touch :laugh: ale już się skończył :(

Ja z Sebkiem w ciąży kupiłam sobie te czopki glicerynowe i jak już miałam skórcze to zrobiłam sobie lewatywę w domu (właśnie nimi) ale w szpitalu mi jeszcze jedną zrobili :blush:

a Ja katar mam od początku ciąży i też już przywykłam :lol:

Ania - rwa - to tak jak Ja - pojawia się i znika - :lol: już puchnę na potęgę i jest mi strasznie ciężko ;)

12 lata 7 miesiąc temu #378753 przez mpearl
czesc dziewczyny:)
dawno mnie nie było, pamięta mnie któraś jeszcze?
Mało mam czasu, czytam was co kilka dni ale do pisania nie moglam sie zebrac i jeszcze ze 2 tygodnie ciężko bedzie to zmienić... u mnie ciągle coś sie dzieje, a jeszcze 17 mam 3 egzaminy w szkole, na szczęście już ostatnie w tym semestrze a po tym jeszcze przeprowadzka z jednego krańca polski na drugi. więc teraz pakowanie, nauka, obrobienie domu, 2 dzieci i tak czas leci.
Ja czuję sie ok, poaz dolegliwościami 8 miesiąca to jest ok, dzidizuś tez, w czwratek mam wizytę to sobie pooglądamy ją znowu:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378754 przez saiko
Kamyczka napisał:

saiko napisał:

I wszystko z Szymkiem ok?A ile waży?

a pisałam już :D
ok 2,5kg i wszystko raczej ok - nie mówił nic lekarz, że nie
małemu się nie spieszy, jest wysoko i moja szyjka też nie wykazuje żeby miało coś szybko się zadziać
oczywiście jeszcze raz upomniał żeby nie jeść dużo i nie tyć ;)
zwłaszcza wspomniał o truskawkach ze śmietaną i cukrem - żeby unikac :P

aaaa - jestem w połowie 36 tygodnia ;)

12 lata 7 miesiąc temu #378758 przez mpearl
Anna77 napisał:

MM p pierwszym cc dłużej i jakoś tak bardziej ociężale, ale miałam wtedy ogólne znieczulenie. Więc zanim się wybudziłam z tej śpiączki, to też trochę trwało. Cięcie miałam o 16, potem na sali mama siedziała koło mnie i nawilżała mi usta szpatułką owiniętą gazą i zamoczoną w wodzie. Wysysałam każdą kropelkę - do dziś pamiętam wodę o smaku gazy. Także Małego zobaczyłam następnego dnia ok. 10. I wiecie co... weszła jakaś baba z tym szpitalnym łóżko-wózeczkiem i zapytała "To Pani?" - musiałybyście widzieć wtedy moją minę. Na końcu języka miałam "a skąd ja k... ma to wiedzieć?", he he. Chodziłam zgięta jak scyzoryk, na spacer po korytarzu wyszłam po kilku dniach i to w asyście męża.
Po drugim cc już było duuużo lepiej. Znieczulenie podpajęczynówkowe (teraz pewnie też takie będzie), po cięciu kilka godzin na OIOM'ie, ale z Maluszkiem obok. Potem wyjęcie cewnika, Mały na ręce i pojechaliśmy na normalną salę. Tego samego dnia wstanie, sikanie i kilka kroków. Małego miałam cały czas koło siebie. Starałam się wykonywać maleńkie ćwiczenia (takie zalecane), spacery po korytarzu. Było ok, naprawdę szybko doszłam do siebie. Zresztą pielęgniarki były super, bo w pierwszych dniach cały czas z kroplówką z lekami przeciwbólowymi - kiedy chciałam, to dostawałam. W szpitali regularnie odwiedzają mamy doradcy laktacyjni, to jest naprawdę super podejście. Także na nie narzekałam i mam nadzieję, że teraz też szybko dojdę do siebie.

Wow, ale się rozpisałam ;)

Widzę Anna że miałyśmy podobne przeżycia a własciwie porody, u mnie tez pierwszy był w narkozie w wyniku komplkacji w czasi produ a 2 planowana cesarka ze znieczuleniem w kręgosłup i rzeczywiście lepiej dochodziło mi się do siebie po 2 porodzie. Ja miałam cc o 15 i od rana nast. dnia juz byłam na nogach i mala cały czas przy mnie:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378759 przez Olga
saiko to on ma buźkę w stronę Twojego brzuszka,że mógł mu jeszcze fotki cykać?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka