BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #378839 przez Olga
No mi się pojawiły jakieś dwa tyg.po porodzie,a może byly wcześniej,tylko nie było stanu zapalnego i nie czułam.Same już nie znikna,a nie raz potrzebny jest zabieg wycięcia,ale to dopiero później się okaże.To są żylaki odbytu,więc nie ma żartów. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378841 przez mloda_mamuska
Olga nie strasz..... :( :( :( :( straszne .... mam nadzieje,że maść mi pomoże. Mogłabym wydać nawet tysiąc zł na maść,żeby tylko pomoglo i zeby nie miec zadnych zabiegów...

ale mały mi po pęcherzu daje...

a mówią,że ciąża to nie choroba....

12 lata 7 miesiąc temu #378842 przez Olga
Niby nie choroba,ale ile później różnych komplikacji mniejszych lub większych się zdarza :( Idę się położyć,bo ja dzisiaj od 7 na nogach,całkiem zapomniałam i nawet nie chce mi się spać,ale muszę sie zmusić :)

Do jutra-kolorowych snów :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #378844 przez mloda_mamuska
Olga dobranoc, wyśpij sięi odpoczywaj ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378855 przez Majowka
Czesc dziewczyny, my juz w naszym domku :)
Mielismy sie wymeldowac jutro w poludnie, ale zdecydowalismy po plazy, ze jedziemy juz dzis, zeby nie tracic jutrzejszego dnia.
Misiek ma wolne jeszcze do konca tego tygodnia, wiec bedziemy jeszcze plazowac w okolicach Lizbony, jesli pogoda dopisze, zobaczymy jutro.

Dziekuje bardzo za odpowiedzi Anna, Daners :kiss:

Jestem strasznie zmeczona podroza i wogole calym dniem, wiec wstawie tylko pranie i biegne spac :)

12 lata 6 miesiąc temu #378858 przez martadam23
MM Olga... ale mnie przeraziłyście tymi hemorajdami ;/ ech ... mam nadzieje ze po pordzie " nic nie wyjdzie" i bedzie wszystko dobrze :)

c do bólów w pachwinie i w okolicy pęcherza to ja mam od kilku dni coś takiego jakby skurcze :unsure: :unsure: :unsure: czy jakos tak to można nazwać :P
a pęcherz boli bo Julek się kręci i czasem to aż mi słabo :S z tego wszystkiego ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 6 miesiąc temu #378872 przez bidol
Doberek :laugh:

M_M - Olga - no temat jak znalazł ja się wstydziłam zapytać ;) bo mnie tam ostatnio często swędzi i aż się boję że to te cholerne hemoroidy :( kupię dziś maść :dry:

Ja zaraz z Sebkiem na pobranie krwi idę ;) i po odbiór okularów :)

a i Kamilka mi się chyba przekręciła w nocy :)

12 lata 6 miesiąc temu #378873 przez Anna77
Hej Mamuśki, coś nie mogę spać, jak te moje chłopaki zaczynają się kręcić, to wstaje i jakoś nie mogę się położyć. Może i dobrze - przyzwyczajam się do mniejszej ilości snu.

mm co do hemoroidów, to mam tak samo jak Olga. W tej ciąży odezwały się na szczęście tylko na początku, parę dni smarowania i luzik. Co do maści czy kremu, to koniecznie niech Twoja Mama zaznaczy w aptece, że to dla kobiety w ciąży, bo wiem że wszystkich nie można używać. A jak jest krwawienie, to mógł Ci jakiś pęknąć po prostu. Na razie się tym nie martw, bo i tak nie masz na to wpływu. Zobaczysz jak to będzie się rozwijać po porodzie.

Dzisiaj mam fajny dzień. Na 10 do kosmetyczki, potem muszę odebrać wyniki przeciwciał, potem jeszcze muszę w kilka miejsc skoczyć szybciutko. Do domku na jakąś kawkę i mały obiadek, no i do lekarza :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #378875 przez Daria23
Hej Laseczki witam się z rana:)wczoraj się już nie odezwałam bo wystartowaliśmy z Michem na zakupy i normalnie jestem taka zadowolona bo prócz fotelika mam już wszystko:):) odrazu jakiś taki spokój mam w sobie że wszystko jest:)
Potem mnie odwiedziły koleżanki i tak dzień zleciał:)Ale sie czoraj obżarłam czereśniami- normalnie kocham te owoce:)

12 lata 6 miesiąc temu #378876 przez mpearl
dzień dobry:)
hemoroidy w ciąży czy po niej to naprawdę bardzo czesta przypadłość, mnie na szczęście ominęło, może dzięki temu że miałam cesarki, ale wiem że są masci i chyba czopki a do chirurga to musi byc zaawansowane stadium.
A pachwiny bola jak miednica przed porodem sie rozchodzi:) mnie boli od 20 tc... i jest strasznie upierdliwe, szczególnie w nocy przy zmianie pozycji i przy chodzeniu.
Tak, ciąża to nie choroba :D koń by się uśmiał!

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #378879 przez Anna77
mpearl też jak wiesz miałam cesarki, ale mnie nie ominęło :( Na szczęści odzywają się naprawdę ledwie kilka razy w roku i już wiem jak sobie z nimi radzić, przynajmniej póki co....

Bidol fajowo że Kamilka się przekręciła :)

12 lata 6 miesiąc temu #378881 przez mpearl
Anna77 najbardziej zazdroszczę wizyty:) ja mam czwartek i juz przebieram nogami :) a póki co zaraz zabieram się za mycie naczyń bo sie uzbierało i poprasować musze trochę
Daria ja tez uwielbiam czereśnie i sie wczoraj objadłam ze bałam sie że nie dam rady w nocy ale było ok:) trzeba korzystać bo po urodzeniu to ciężko będzie z takimi rarytasami:)

12 lata 6 miesiąc temu #378882 przez mpearl
anna77 no własnie ja miałam szczęście, ale jak umiesz szybko zareagować to później choroba nie postepuje
bidol Kamilka grzeczna dziewczynka i nie chce mamusi problemów stwarzać:)

12 lata 6 miesiąc temu #378888 przez bidol
mpearl napisał:

anna77 no własnie ja miałam szczęście, ale jak umiesz szybko zareagować to później choroba nie postepuje
bidol Kamilka grzeczna dziewczynka i nie chce mamusi problemów stwarzać:)

hahahaha mpearl - nie znasz Mojej Kamilki - mąż się śmieje że z rogami się urodzi :silly:

Anna - czekam na wieści od lekarza i na termin :kiss: ale ciekawa jestem :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #378889 przez agnesssa
Hej dziewczyny :)

W życiu Was nie nadrobię :silly:

Chłopek
widziałam, że ciągle zapakowana ;)

Majówka wróciłaś z wakacji :woohoo: Widziałam zdjęcia na fb super wyglądasz :lol: No opowiadaj jak było.

Ja weekend spędziłam w Bydgoszczy u rodziców i było super :) Z mamą się na zakupy wybrałam do lumpików i nakupowałam dwa wory ciuszków :lol: Normalnie takie śliczne, taka zadowolona z zakupów wróciłam :) Moi rodzice zrobili też prezent na dzień dziecka Maksymilianowi i kupili body, pieluszki kolorowe i śliczny ręczniczek do kąpieli :lol: Ja za to wczoraj zamówiłam śliczny kocyk :lol: Więc moja wyprawka rośnie w końcu :lol:

Migrena mnie męczy od trzech dni :dry: Wczoraj nawet do pracy nie poszłam, i myślałam, że jak przeleżę dzień to ból minie, ale niestety dzisiaj nadal mnie trzyma, chociaż już nie tak mocno :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka