BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 6 miesiąc temu #379086 przez anszka
Cześć dziewczyny,
byłam w wydziale komunikacji, masakra jakaś, kolejki to norma, ale ruchy tej urzędniczki wołają o pomstę do nieba. Zostałam przepuszczona w kolejce przez jedną panią, było mi trochę głupio, ale tam było tak duszno, że skorzystałam. Kiedyś się jakieś ciężarnej odwdzięczę.
Jeszcze dzisiaj wizyta u gina, mam nadzieję, że zdążę na mecz Polski, choć przegapię ten pierwszy, ale widok Wojtusia mi to wynagrodzi z nawiązką :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379093 przez Olga
Hej mamusie.

Ja dzisiaj późno,bo poszłam z Olgą do szkoły zanieść podanie do tej sportówki i zaświadczenie od lekarza,póżniej z mamą na zakupy poszłysmy i ledwo doszłam do domu-ręce ja k balony,kurde już się zaczyna puchnięcie :(
Kupiła pół arbuza(ok.3 kg),1,5kg truskawek i dwa rogale w czekoladzie,których już niestety nie ma ha ha.Myślałam,że tego nie doniosę :ohmy:

Mężuś później kupi młode ziemniaczki,ostatnio z pracy przywiózł ogórków,więc zrobię zaraz mizerii i jajeczko sadzone :lol: Już bym jadła :woohoo:

Daria ja mam leżaczek,wstawiałam ostatnio-taki mam.
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...8kg-i2382999115.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 6 miesiąc temu #379094 przez chłopek
majówka prawie 12 kg a plusie
ja byłam na polu z Ksawciem

12 lata 6 miesiąc temu #379103 przez saiko
a ja zdecydowalam ze zapisze sie na prawo jazdy
mąż byl przed chwilą na jazdach doszkalających i instruktor mu powiedział, że stare zasady beda obowiazywac tylko tych, ktorzy zapisza sie na kursy do konca czerwca a zdadza do konca roku

mało czasu wiec bede musiala sie sprezyc :(
i szybko zdac
bedzie ciezko bo w ogole nie umiem jezdzic

12 lata 6 miesiąc temu #379105 przez chłopek
saiko dobrze wiedziec ja robiłąm prawko ale ne podeszlam do egzaminów i teraz musze zrobic

12 lata 6 miesiąc temu #379108 przez bidol
Ja juz ledwo chodzę :( nogi puchną i strasznie bolą a zrobiłam dziś z 8 km - Seba też ale on na tym rowerku biegowym, ale i tak jak dla 4 latka to dużo ;) wczoraj zamówiłam nowe okulary i dziś Andrzej mi odbierze :laugh:

Agnesssa - to super że wyprawka rośnie :lol: czyli już niewiele brakuje co?? a co do bólu głowy to współczuję - wiem że trzeba unikać niektórych produktów spożywczych - tu masz artykuł migrenicy.pl/migrena-a-dieta-co-jesc-a-c...nie-atakow-migren,11 :kiss:

Kamyczka
- no tak myślę że się przekręciła - bo jakoś mnie brzuszek nie boli - a bolał - bo Niunia w poprzek mało miejsca miała i strasznie się rozpychała ;) Może nie jest tak całkowicie w pionie ale już jest lepiej - obawiam się tylko że spowrotem ułoży się poprzecznie ;) Termin masz na dzień policjanta :ohmy: to mąż się pewnie cieszy :laugh:

Daria - ja mam bujaczek i bardzo polecam- fajna sprawa :laugh: a fotelik do 13 kg :woohoo:

Majóweczka - za miesiąc może być ciężko już - nie szalej za bardzo bo w upały to raczej nie wskazane - więcej odpoczynku i może jednak zakupy przez internet :kiss:

Daners
- ale gadżety dla Filipka?? jakie?? może jak brzuszek opadnie będzie Ci lepiej oddychać :) zaraz wstawię zdjęcie i pokaże Ci so znaczy burdel w domu - związany z remontem :silly:

Kamyczka - to może odeśpij w dzień :laugh:

Maksiu - ooo - to może faktycznie Cię bierze?? a co do biegunki to ja mam od 2 tyg - codziennie :dry:

Saiko - mam identyczne objawy i bóle - kropka w kropkę + rwa kulszowa + puchnięcie nóg :(
też miałam takiego misia z takim plastikowym noskiem :) Co do Kamilki to mam wrażenie że się przekręciła bo żebra mnie bolą i zgagę wczoraj zaczełam mieć - więc coś jest na rzeczy- a i brzuszek jakiś bardziej jajowaty i mniej boli po bokach :kiss: chciała bym żeby mała ułożyła się głowkowo - bo umówiła bym się z położną na poród wywoływany i to może już nawet 23. czerwca :laugh:

Martadam - to czekamy na zdjęcie Julka :laugh:

Anszka - czekam na wieści od ginka - to po tej wizycie będziesz już mogła chodzić??

Anna - czekamy - a ja z wielką niecierpliwością :laugh:

Maksiu
- Ty też koniecznie daj znać po wizycie :kiss:

Chłopek - a czasem Anna, albo Olga nie podawały jakiegoś przepisu na miksturę wywołującą skurcze??

12 lata 6 miesiąc temu #379114 przez chłopek
bidol nie mam pojecia,ale wiem ze herbata z liśći malin wywołuje skórcze moze spróbuje

12 lata 6 miesiąc temu #379116 przez bidol
chłopek napisał:

bidol nie mam pojecia,ale wiem ze herbata z liśći malin wywołuje skórcze moze spróbuje

z Sebą w ciąży piłam litrami i nie pomogło :dry:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379125 przez saiko
bidol napisał:

chłopek napisał:

z Sebą w ciąży piłam litrami i nie pomogło :dry:

to sa chyba wszystkie o jakich słyszałam
LINK

12 lata 6 miesiąc temu #379133 przez anszka
Chłopek - tak, Saiko chyba pisała o różnych metodach, stymulowanie sutków ponoć też pomaga, bo się oksytocyna wydziela.
Bidol - 8 km??? chyba bym do domu nie dotarła.
Niestety, to jeszcze nie ta wizyta, następna jest 26 czerwca, więc może wtedy dostanę zielone światło.
Na kiedy przewidujesz koniec remontu?
M_M - to mogą być hemoroidy niestety, też niekiedy pojawia mi się krew, ale to chyba od zaparć, zobaczymy, czy się to pogłębi.
A jeśli chodzi o lewatywkę w domu, to jeśli w szpitalu nie robią, to bym w domu zrobiła. Tylko same czopki glicerolowe by na mnie nie zadziałały oczyszczająco (wiem, bo używam, bo mam okrutne zaparcia i efekt i tak jest taki sobie). Ten środek, o którym pisałaś chyba będzie lepszy. Organizm zazwyczaj też się sam oczyszcza przed porodem, więc chyba nie będzie tak źle.
U mnie w szpitalu robią, ale na życzenie i położna mówiła, że nie jest to już taka klasyczna lewatywa, którą tak niemile wspominają pacjentki.
Kamyczka - dzięki za przypomnienie o okuliście, kompletnie mi to wypadło z głowy, a muszę przecież okulary zrobić.
Saiko, chłopek - jak macie możliwość to róbcie prawko, dacie radę :)a przepisy mają być coraz bardziej restrykcyjne.
Olga - no właśnie, jak Twoje prawko?

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379134 przez Kamyczka
Daria-ale Ty groźna jesteś :lol:
Bidol Ty tak nie szalej z tym ciągłym "łażeniem" :blink:
Anszka,Anna,Maksiu czekamy na info o wizycie :blink:
Fajne te leżaczki,pewnie tez kupimy lub dostaniemy :blink:
Olga-tyle dobrego masz mmmmmmmm :) :lol:

12 lata 6 miesiąc temu #379136 przez Kamyczka

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #379145 przez chłopek
anszka stymulacje sutków to przy Ksawciu próbowałam i nic nie dało
ta dziewczyna z czerwcówek co urodziła dzisiaj to olej rycynowy wypila i ja wzielo a termin na 21 czerwca miala

12 lata 6 miesiąc temu #379147 przez saiko
Kamyczka napisał:

sport.wp.pl/kat,1744,title,Wojciech-Szcz...5dR7PuD7K_SSk3iE#_=_

Kamyczka, ale tam jest data - 4 lata temu

12 lata 6 miesiąc temu #379150 przez Kamyczka
Saiko hehheh ale zakręcona jestem,że nie zauwazyłam nawet :lol: zaraz padnę-jednak kobiety ciężarne są jakieś zakręcone :blink: sorrki
Chłopek to rycyna tak dziala???

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka