BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #378003 przez Kamyczka
Olga napisał:

kamyczka bardzo zadowolone,one uwielbiaja podrózować,a ja sie staram,żeby jak najwięcej zwiedzały :laugh: :laugh: :laugh:

No i super,bo ja nie teraz to kiedy????

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #378011 przez chłopek
ja juz w lozku leze

12 lata 7 miesiąc temu #378029 przez Majowka
czesc dziewczyny!

Olga, sliczna fotka, piekne masz cory!

M-M, gratuluje zakupu!!!!! Sliczny ten wozek!

My juz z plazy, dzis mialam maly dramat z sikaniem :laugh: no ale juz wszystko ok :) tesknie juz za domkiem i za kontynuacja zakupow dzidziusiowych :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #378069 przez bidol
ja już ledwo chodzę nogi mnie bolą, puchną i w dodatku ta rwa kulszowa :dry: brzuszek ciągnie, ale skurczy brak - krocze też boli zwłaszcza jak troszkę pochodzę lub kucnę :dry: więc moje samopoczucie jest kiepskie ;) Niunia szaleje non stop - ciągle jest ułożona poprzecznie -sprawia mi to ból - i wątpie czy jeszcze się przekręci :dry:

Anna
- zdjęcie zrobię na bank - :laugh: dziś kupiliśmy jeszcze tapetę, ale Andrzej niecierpi kleić tapet ;) więc jutro pewnie będzie dym przy klejeniu :silly:

Majówka - bo oksytocyna działa na skurcze - są częściej i mają działać na rozwarcie - ale z doświadczenia wiem że skurcze są i to bolesne iczęste jak cholera a rozwarcia brak :(

Olga
- to koniecnie daj znać po wizycie :) ale masz śliczne duże córy :laugh:

Maksiu
- ja dla Sebka nianie miałam - była beznadziejna - jakaś taka nie za droga - i takiej nie polecam. Teraz kupię też na bank - już się nawet rozglądam- ale taką jakąś droższą bo sypialnie mamy na poddaszu, a salon i kuchnię na dole - więc niania musi być :lol:

Kamyczka
- ale masz apetyt :laugh: i dobrze :lol:

Majówka - brakuje Ci biegania po sklepach :lol:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378075 przez Olga
bidol współczuję Ci tego złego samopoczucia,ale ty masz już ładny suwaczek,to może się już niedługo coś zacznie.

Ja właśnie czytam o sciaganiu pessara,bo już niedługo mnie to czeka,a są różne opinie na ten temat-jedne mamusie boli,inne nie :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #378077 przez bidol
Olga - rozumiem Twój strach - ;) mam nadzieję że pójdzie jak z płatka :)

Ja jutro dzwonię i umawiam się z moją położną :) zobaczymy co ustalimy :laugh: obawiam się tylko że będziemy czekać aż niunia się przekręci ;) a Ja mogła bym już rodzić za bity tydzień - i chciała bym :cheer:

12 lata 7 miesiąc temu #378078 przez Olga
W pierwszej ciazy to tak jakoś człowiek inaczej chodził,ja jakbym wiedziała,że Ignaś ma już te 3kg,to też już bym chciała,juz jestem zmęczona tą ciążą,a właściwie tym nic nierobieniem :) ale wiem,że jeszcze ten czerwiec powinnam wytrzymać ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #378080 przez bidol
Olga - nom - jeszcze ze 3 tyg :)

12 lata 7 miesiąc temu #378081 przez Olga
No zobaczymy jak to sie wszystko nam ułoży-jakie te nasze porody będą? :unsure: Mam nadzieję,że szybko,sprawnie i na temat ha ha. :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #378090 przez Majowka
bidol napisał:

Majówka - brakuje Ci biegania po sklepach :lol:

Smiej sie, smiej :laugh: :laugh: :laugh: ale taka prawda... Jak by nie bylo to bieganie po sklepach bylo jakas aktywnoscia, a teraz tylko leze i sie wyleguje, wszystko podane na tacy...na pewno sporo utylam :silly:

Wspolczuje Ci samopoczucia :( wierze, ze koncowka jest juz blisko, bede trzymac kciuki zeby Kamilka za dlugo nie zwlekala :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #378096 przez saiko
hej Dziewczynki,

ja dzis pierwsza, już od godziny nie śpię przez ta pogode -ciągle mnie budził wiatr i deszcz :(
mialam dzis po sklepach połazić a tak to tylko na usg polece
a tak to spędzę dzien przy desce do prasowania ;)

Majówka - korzystaj z ostatnich dni wylegiwania :D

Bidol - ja jeszcze nie mam położnej :( jakoś nie mogę się wybrać do przychodni żeby się zapisać

Olga - fajne te Twoje córy

co do niani to ja mam jakąś - dostałą używaną Canpola. Jedyne co to sprawdziłąm czy działa

12 lata 7 miesiąc temu #378109 przez Anna77
Cześć Dziewczyny,

wczoraj już się nie odezwałam, bo okazało się że Kuba dość porządnie zdarł sobie kolano na wyjeździe no i był baaaardzo narzekający. Samo odkażenie i założenia opatrunku było nie lada wyczynem. Dzisiaj został w domu, bo mówi że boli i chodzi non stop ze zgiętą nogą. Tragedia. Dzisiaj więc pójdzie z Mamusią do fryzjera i do sklepu.

Wczoraj u nas też padało (co było zresztą widać podczas wieczornego meczu), ale dzisiaj od rana przepiękna, słoneczna pogoda.

Olga świetne Dziewczyny, no a starsza to już niezła pannica :)

Bidol to jak sie nie obróci, to pewnie też cc, na tym etapie to pewnie niewielkie szanse że się obróci, bo w końcu mało miejsca. Oczywiście życzę Ci, żeby wszystko ułożyło się tak, jak CI bardziej odpowiada. Będziemy mogły wymieniać się wrażeniami :lol: :lol: Jutro pewnie poznam datę mojego porodu. A poza tym, to może odpoczywaj więcej, co?

Majówka o oksytocynie na wywołanie też nie mam dobrego zdania. Miałam podaną przed pierwszym porodem, bo niby miałam skurcze (których w ogóle nie czułam), oksytocyna leciała, ja zwijałam się z bólu, a rozwarcie nie postępowało. Choć pewnie u każdego jest inaczej.

A niani nie mam i kupować nie będę, bo na naszym metrażu do niczego się nie przyda.

Dobra, idę się troszkę podrasować i zbieram się do wyjścia.

12 lata 7 miesiąc temu #378122 przez martadam23
OLGAna złe ułożenie dzidzi najlepsze jest MUZYKOTERAPIA WARTO SPRÓBOWAĆ :d włączyć jakieś spokojne nutki, klasyki i czekać i tak codziennie z kilka razy ze słuchawkami na brzuszku - na pewno sie odwróci :laugh:

a ja dzisiaj kropnie spać nie mogłam i strasznie się wierciłam :( ... nogi mnie tak rwą jakbym miała reumatyzm ( ale tylko d kolana do palców u stopy :ohmy: ) czy to normalne???
teraz mi głowa pęka... kurka nie wiem będzie padać czy jak ...
zmęczona już jestem tym chodzeniem do łazienki w nocy i mam dość... jednym słowem chciałabym już urodzić ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 7 miesiąc temu #378124 przez Anna77
No nie, ale jesteście śpiochy. No i dobrze - wysypiajcie się :silly:

Idę się upiększać, do zobaczenia i miłego, słonecznego dzionka :)

12 lata 7 miesiąc temu #378143 przez bidol
Olga - oby :laugh:

Majóweczka - szprycha jesteś i tyle - nie martw się o wagę - po porodzie będziesz sucha jak patyczek :laugh: powyleguj się i za Nas :laugh:

Saiko - u Nas jakieś oberwanie chmury w nocy było :ohmy: miałam wrażenie że dziurę w dachy zrobi z takim impetem padał ;) Co do położnej to ja się umawiam z taką do porodu :)

Ania
- biedny ten Twój Kubuś :( - Seba też diś w domu ze mną bo kaszel ma straszny i idę z Nim do lekarza - boje się o jego płucka - bo miał już 4 zapalenia płuc - w tym 2 bezobjawowe :( Udanego wypadu do fryzjera :laugh:

Martadam - to mi Kamilka się nie przekręciła - a raczej była już ułożona główkowo - jakiś miesiąc temu - a tydzień później znowu ułożyła się poprzecznie - i mi jakoś strasznie nie zależy na naturalnym porodzie więc - co będzie to będzie :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka