BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #390209 przez chłopek
słoneczko moze maluszek akurat nie mial ochoty zeby sie ruszac
olga jak juz 4cm to szybko pójdzie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #390210 przez Daria23
Kamyczka - prawie umarłam ale w jednym momencie zrobiło mi się żal go bo naprawde jak się zawiesił na chwile to tak dygotał sam się biedak bał... a ja wsumie mogłabym rodzić teraz mały napewno ma juz ponad 3kg chociaż zobaczymy w czwartek co i jak...

12 lata 5 miesiąc temu #390212 przez anszka
Olga- w domu pod wiatraczkiem mi dobrze, a mnie się zbytnio nie spieszy, bo mi szkoda macierzyńskiego ;) ale przenosić nie zamierzam :laugh:

Daria - jestem ciekawa, ile Tymuś ma, bo nasze chłopaki szły dotychczas łeb w łeb :)

12 lata 5 miesiąc temu #390215 przez słoneczko
anszka - nic mi niemowili na temat zapisu bicia serduszka.mój maly tez sie uspokaja jak ktos dotyka mój brzuch.

u mnie jest 50 stopni w słońcu:(

daria 23 - ja bym dostała zawału jakbym zobaczyła nietoperza, ja sie boje wszelkich robactw a co dopiero nietoperza. jakbym była sama to pewnie uciekłabym z pokoju i zamknela drzwi :0

12 lata 5 miesiąc temu #390220 przez martadam23
WRÓCIŁAM :o)

URLOPIK Z MĘŻUSIEM MEGA UDANY :)
dzisiaj byłam na wizycie a lekarz do mnie " ale kolos będzie" - a jak ma być mały jak już nie bawem rozwiazanie jest :> chociaż on twierdzi że jeszcze miesiąc a tydzień temu mówił ze 2 max 3 tyg. i weź go czlowieku zrozum!!!
mi z moich obliczeń wyszło że max do połowy lipca innemu lekarzowi też a on jakiś nie normalny z lekka i liczy że ciąża trwa 42 tyg ... no ale co ja tam wiem dziewucha z miasta jestm i nie wiele rozumiem :dry: hyy...
no ciekawe :D ale i tak zwolnienie wystawił do 23 i powiedział "póżniej przychodzic będziesz częściej i na ktg cię wyśle..."- hyy :angry: ciekawe bo ja z cukrzycą ktg powinnam miec częściej badania robione ... no ale... :S dalam na luuuzzz:)
i brzuszek nisko i główka też i ucisk duży ...
i zaczynamy herbatkę pić :) i wiesiołka :D a co ! może się uda :)

kamyczka z tymi ruchami u ciężarnych z cukrzycą to różnie bywa trzeba siebie mocno obserwować ale nie panikować... u mnie Julek kreci się najwięcej wieczorami i czasem nad ranem a tak ... cisza.
i czasem mam wrażenie że coś nie tak bo potrafi sie nie krecic prawie ze nic... a na 2 dzień nadrabia za to po2nie :)

no nic .. lece bigosik zjeść:D

a NOGI MAM JAK BALONY!!! STRASZNE TO !! PRZEZ TE UPAŁY SIĘ WYKOŃCZĘ!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 5 miesiąc temu #390230 przez anszka
Słoneczko - nie jestem oczywiście lekarzem i nie zamierzam się wymądrzać, ale myślę, że powinnaś się zdenerwować, gdybyś zauważyła znaczne osłabienie odczuwania tych ruchów, dopóki Twoje obserwacje wskazują na normę w zachowaniu synka, to chyba nie ma powodu do nerwów.
Jak byłam w piątek w szpitalu, to mnie zapytali, czy odczuwam ruchy normalnie i nikt nie analizował, jak często i intensywnie kopie.
Oczywiście przy wypisie powiedzieli, że gdyby ruchy były słabo odczuwalne, to trzeba się zgłosić na izbę, ale to przecież każda z nas wie :)

Martadam - dobrze, że jesteś zadowolona :) a opinia lekarza to tylko opinia, bo to Julek wybierze termin :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #390234 przez słoneczko
anszka - dziekiza odp .

macie dziewczyny jakis sposób na spuchniete nogi?

12 lata 5 miesiąc temu #390236 przez anszka
Słoneczko - moje nie puchną, ale ponoć pomaga leżenie z nogami uniesionymi do góry, np. na jakieś poduszce, moczenie w chłodnej wodzie i są też jakieś kremy
(np. bielenda.pl/sexy-mama-skuteczna-kuracja-...-na-opuchniete-nogi/ ), ale nie wiem, czy skuteczne.

12 lata 5 miesiąc temu #390238 przez słoneczko
ja mam spuchnieta tylko prawa stope ale tak mocno ze nie moge założyc na ta noge laczka, wczoraj na dodatek spuchła mi prawa dłoń:(

anszka - jak ty to robiłas ze nie masz spuchnietych nóg ? szczesciara z ciebie kochana

12 lata 5 miesiąc temu #390242 przez anszka
Słoneczko - coś za coś, ja od 8 tygodni większość czasu leżę, więc pewnie dlatego mi nie puchną, bo latem to i bez ciąży zawsze miałam spuchnięte nogi i dłonie. Z drugiej strony wszystko przede mną, bo niedługo kończę przymusowe leżakowanie :)

12 lata 5 miesiąc temu #390248 przez Olga
słoneczko ja nogi też w tej ciąży mam ok.ale prawa ręka mi puchnie od jakiegoś miesiaca i na dodatek strasznie cierpnie.Raczej trzeba to przeczekać :laugh: Pomoczyć w zimnej wodzie nie zaszkodzi,ale to ulga tylko chwilowa :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu #390251 przez mloda_mamuska
Mam nadzieje,ze u bidolka akcja postepuje ...
Ciekawe ktora z Nas bedzie następna .U mnie raczej nei zbiera sie na porod...moze Olga ? :lol:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #390255 przez Olga
Oj bardzo bym chciała być następna :laugh: :laugh: :laugh: Napisałabym do bidolka,ale nie chcę się narzucać,myślę,że niedługo dostaniemy wiadomość,że Kamilka już jest na świecie :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #390258 przez mloda_mamuska
Olga tez mocno trzymam kciuki za bidolka.... oby juz tulila swoją perełkę ;)

Jutro chyba beda dzwonili o mieszkanie. mam nadzieje :)

a pojutrze jak dostaniemy klucze to moge rodzic :lol:

Mojego Miśka kolegi żonka urodzila niedawno. mały mial 57cm i 3kg wazyl.podobno taki dluuugi i chudy.a tylko pol godziny sie meczyla i juz go urodzila. ;))

12 lata 5 miesiąc temu #390265 przez anszka
Też przez chwilę chciałam napisać do bidolka, ale powstrzymałam się, lepiej jej nie dekoncentrować :)
A może już finiszuje lub tuli już swojego skarbka.
Odszukam zaraz listę, bo przecież musimy szybko Kamilkę wpisać :) przy okazji zerkniemy, kto tam jest w kolejce :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka