BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #390184 przez saiko
słoneczko napisał:

jeszcze jedno wam opowiem co mnie spotkało, z powrotem ze szpitala wjechałam do apteki i mówie do niej ze chce herbate z liści malin, a ona tak na mnie spojrzała, taka zdziwiona i odp mi tak ze niema herbaty a jakby nawet była to nie bardzo bym ja pani sprzedała bo ona wywołuje skurcze przedwczesne a lepiej jest urodzic normalnie zgodnie z natura a nie sie faszerowac herbatkami ani lekami. mnie aż zamurowało.

a do mnie tylko się uśmiechnęła i mowi - to co, wywołujemy już? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #390185 przez słoneczko
chłopek - fajnie ze sie odezwałas :) bardzo sie ciesze ze mały jest juz w domku i że poród nie był taki zły. też tak bym chciała.

12 lata 5 miesiąc temu #390186 przez chłopek
bidolku trzymam kciuki, ja tez myślalam ze teraz tez bedzie powtórka z porodu z Ksawciem a sie bardzo zdziwiłam bo poród był ekspresowy,

12 lata 5 miesiąc temu #390188 przez Kamyczka
słoneczko napisał:

bidol - trzymam kciku, bedzie dobrze .

hej dziewczyny. byłam dzisiaj w szpitalu zaniesc ta próbke na paciorkowce i musiałam zapłacic za te badanie. pózniej poszłam na oddział ginekologi i połoznictwa i chciałam sie umowic na ktg i odrazu mnie przyjęły położne. Położne bardzo sympatyczne, miłe, siedziała nawet jedna z połoznych ze mna i rozmawiała zemna. Po badaniu ktg stwierdziła ze jest bardzo mało ruchów dziecka i że jestem bardzo szczupła, zbyt szczupła i ze prawdopodobnie bedzie cesarka bo mój mały już ma 3300 kg :( zobaczymy jak to bedzie niedługo znów mam jechac na wizyte do szpitala :(

Oooooooo no szczuplutka to jesteś,ale mało ruchów?kazali ci liczyć?a teraz kiedy wizyta?

12 lata 5 miesiąc temu #390189 przez słoneczko
saiko - a juz pijesz ta herbatkę? działa?

12 lata 5 miesiąc temu #390190 przez słoneczko
mówiła za mam przyjsc w czwartek bądz w pt a nastepnie we wt 10.07. mój gin wyjechała i wróci dopiero 19.07 a ja mam na 22.07 termin. powiedzcie mi dziewczyny czy to cos bardzo złego ze mi powiedziała ze bardzo mało ruchów jest dziecka? bo jestem tym bardzo zdenerwowana?

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #390193 przez saiko
Słoneczko,

zrób sobie suwaczek postępu ciąży (w górnym menu strony) bo ja zawsze zapominam ile Ci zostało do końca ;)

zaczęłam pić z tydzień temu i nie wiem czy działa na wywołanie a;le Bidol pijała więcej i najwyrazniej na nią nie bardzo podziałało jeśli chodzi o przyspieszenie akcji porodowej :(

a jak normalnie czujesz ruchy maleństwa? często? bo mój wierci się przeokropnie cały czas

12 lata 5 miesiąc temu #390194 przez anszka
Słoneczko - a jak Ty to odczuwasz? czujesz, że ostatnio tych ruchów jest mniej? niektóre dzieci są żywsze, a inne spokojne.

12 lata 5 miesiąc temu #390195 przez słoneczko
pewnie na jedną zadziała a na drugą nie :)

12 lata 5 miesiąc temu #390196 przez słoneczko
anszka - jak miałam robione badanie na ktg to sie wcale nie ruszał, a jak sie skończyło to mnie strasznie kopał, własnie teraz mnie kopie :) tak jakby wiedział kiedy ma kopac, a kiedy nie.

12 lata 5 miesiąc temu #390198 przez Daria23
Bidolku - ja i Tymuś trzymamy mocno kciuki za was kobitki wiem że boli ale ciesz się ze Kamilka chce wyjśc na spotkanie z tobą:):)

Chłopek- tak przygoda z Gackiem była niezła widziałam jak biedak sam się boi cały się trzęsł ze strachu jak przystanął na moment:) ciesze się że tak ci gładko poszło z porodem i się ładnie goi zasłużyłaś na to tym czekaniem:)

Olga - no to fajno 4 cm to prawie połowa porodu z głowy:) ja miałam 2 tyg temu 3 cm rozwarcia ciekawe teraz w czwartek ile będe mieć oby jak najwięcej też chce już rodzić

Jeny ale skwar znowu u nas Anszka w Poznaniu też taka garówa?

Anna- jak tam Mateuszek w domku się sprawuje grzeczny jest??i jak twoje samopoczucie?

12 lata 5 miesiąc temu #390199 przez saiko
słoneczko napisał:

anszka - jak miałam robione badanie na ktg to sie wcale nie ruszał, a jak sie skończyło to mnie strasznie kopał, własnie teraz mnie kopie :) tak jakby wiedział kiedy ma kopac, a kiedy nie.

no to się nie przejmuj, może Twoja pozycja wtedy mu nie odpowiadała
ważne, że czujesz jego ruchy mocno i często

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #390200 przez anszka
Słoneczko - mój kopie nieregularnie, czasem szaleje, a czasem sobie śpi. A jak ktoś patrzy na brzuch lub próbuje dotknąć to uspokaja się od razu. Taki temperament. A zapis bicia serduszka był równomierny?
Daria - oj, upalnie, upalnie, powiedziałam wczoraj Wojtkowi, że ma grzecznie siedzieć do 15 lipca, bo wtedy ma się ochłodzić, a ja w tym skwarze nie zamierzam się męczyć podczas porodu :)

12 lata 5 miesiąc temu #390203 przez Kamyczka
Słoneczko może masz wstydliwą dzidzię :blink: nie martw się,ważne że ty czujesz ruchy maluszka
Daria też już chcesz rodzić?????O Boże ja bym umarła jakbym nad sobą ujrzała nietoperza i to w nocy :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #390206 przez Olga
Daria ja tydz.temu po zdjęciu krązka miałam minimalne,czyli nawet nie na palec i się zdziwiłam,że tak ładnie się ruszyło.Wszystko miałam wysoko,a teraz super idzie :laugh: Boli mnie znów podbrzusze i teraz sie będę zastanawiać,czy to po badaniu,czy skurcze :unsure:

Anna daj znać jak tam się czujecie :unsure:

Kamyczka z tego wynika,że tylko Ty zwlekasz i m m,ale ona to z innych powodów :laugh: Chyba Ci dobrze w tym błogosławionym stanie :)

anszka to wolisz chodzić w taki upał w ciąży? Ja bym wolała wózeczkiem z synusiem spacerować :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka