BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #406323 przez chłopek
bidol moj tez tak robi juz nic nie leci a on dalej ciagnie i krzyczy, ale dam mu smoka i cisza

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #406325 przez Anna77
Ufff, nadrobiłam. No więc tak, w sobotę wieczorem na szczęście przestało padać i poszliśmy na "Męskie Granie" z Mateuszem. Byliśmy do 23.30 i wzbudzaliśmy nie małe zainteresowanie z niespełna 6 tygodniowym niemowlakiem, na baaardzo głośnym rockowym koncercie. Wszyscy zaglądali nam w wózek i zagadywali. Mały spał, karmiłam go tam tylko raz. W sumie tylko jak zaczęli grać Acid Drinkers, to musieliśmy troszkę się wycofać i przejść dalej, bo jednak mocno grali, ale poza tym pięknie spał. Jestem baaardzo zadowolona, że poszłam i że mój B kupił mi te bilety na imieninki. Koncert rewelacja.

Wczoraj z kolei spędziliśmy niemal cały dzień na działce i wreszcie mogłam poszaleć. Sporo pracy jeszcze mam tam do zrobienia, więc może w końcu jutro się tam wybiorę i pojadę na 2-3 dni z chłopakami. Pogoda była paskudna - skwar z nieba się lał, więc Mały też nie spał zbyt spokojnie.

Bidol pięknie wyglądają razem te Twoje Skarby. No i ta sukienka..... A skąd wiesz że ona się nie najada? Nie przybierała, czy co??

Maksiu jesteśmy z Tobą i super że wszystko zmierza w dobrym kierunku. Modlitwy nadal ślę tam gdzie trzeba :kiss:

A ja nie wiem ile ściągnę, bo nadal się za to nie zabrałam. Ale już bym potrzebowała, bo na pedicure muszę się umówić :P

Nadal nie dopajam niczym, kropelek też już nie podaję i jest wszystko w normie. Kilka ostatnich nocek jest rewelacyjnych. Je po kąpieli przed 20. Potem budzi się tak ok. 23, 24. A potem chyba w okolicach 4 i tak sobie podjada. Dzisiaj na przykład o 6.30 go mój B przewinął, dostał cycka i spaliśmy do 9.15.

Olga u mnie też straszny zaduch. Ale podobno już od jutra ma być ciut chłodniej.

Agnessa też mam Oilatum kremik, bo mam go mnóstwo w saszetkach z próbkami i Mateuszkowi służy.

Saiko Szymuś cudowny, te dziubeczki są urzekające ;) Oliwki też nie mam, ale masażyk robimy czasem i Matiemu się podoba. Używamy kremiku Oillatum właśnie najczęściej, albo Johnsona z próbki.

Daners miałam już tak. U mnie czasem pomaga, jak ja się jednak oddalę (kiedy mam pewność, że najadł się po korek) i przekazuję go tatusiowi.

Olga, Bidol mi też potrzeba zrzucić jakieś +/- 10kg do wagi z przed ciąży i jeszcze z 4 by się przydało. Dam radę, daję sobie czas do przyszłych wakacji. Nie chcę narzucać jakiejś większej dietki, bo boję się o pokarm.

No nic, muszę się zabrać za jakieś porządki w domu, bo mam tyły. W ogóle jakoś jeszcze mało regularności mam w tym "zajmowaniu się domem". Muszę nad tym popracować w końcu :)

12 lata 8 miesiąc temu #406329 przez chłopek
u mnie kg mniej jak przed ciążą

12 lata 8 miesiąc temu #406332 przez bidol
chłopek napisał:

u mnie kg mniej jak przed ciążą

łał - chłopek :cheer: - ja niby też mam 1 kg mniej - ale to igła w stogu tłuszczu :silly: hahaha :lol:

Ania - przybrała, ale ona modyfikowanym dokarmiana jest :S tyle że z cyca już nie leci a Ona nadal się rzuca na cyca i płacze bo nic nie leci :(

12 lata 8 miesiąc temu #406345 przez Olga
Maksiu kazała wam przekazać,że wyniki małego są lepsze,że postara sie wieczorem znów odezwać i że wcale nie jest taka dzielna,bo ma chwile załamania :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #406346 przez anszka
Wróciliśmy z usg, wszystko ok, kontrola za 10 tyg. :laugh:
Dużo stresu kosztowała mnie ta droga, była nawet mała scena, ale szybko udało mi się ruszyć z parkingu i światła nam sprzyjały :)
Czy Wasze dzieci też się buntują, gdy samochód staje? :)

Saiko - to moja ulubiona minka :lol:
Daners - mój też tak czasem robi i staram się to jakoś przetrwać, a nawet wmówić sobie, jaka to jestem wspaniała, że beze mnie mu tak źle :woohoo:

12 lata 8 miesiąc temu #406348 przez martadam23
witam witam :D jejku .. jak ja dawno tu nie zaglądałam ;/ mąż w domku i nie chce mi sie nic robic maly tyle czasu pochlania :D ale za to ile radochy :) z nim jest DZIS ODPADŁ nam pępek :))) teraz trzeba dobrze czyścić i będzie gicio :)

a jak MAJÓWKA ???:))

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 8 miesiąc temu #406358 przez chłopek
dziewczyny kolezanka mi powiedziala ze na kolke to woda z pestek dyni bardzo skuteczna jest

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #406371 przez mloda_mamuska
PRZEDSTAWIAM WAM LUKASA :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Lukas ma 50 cm :kiss: :lol:
a waga 3685 !
dostal 10 pkt ;))

Majowka Kochana jeszcze raz gratulacje. Lukasek przepiekny,slodziutki i naprawde wyglada na anioleczka :kiss: :kiss: :kiss:

bidol jakie slodziaki :kiss: :kiss: :kiss: a Kamilka jaka ma sukienusie extra :kiss:
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #406374 przez Kamyczka
martadam23 napisał:

witam witam :D jejku .. jak ja dawno tu nie zaglądałam ;/ mąż w domku i nie chce mi sie nic robic maly tyle czasu pochlania :D ale za to ile radochy :) z nim jest DZIS ODPADŁ nam pępek :))) teraz trzeba dobrze czyścić i będzie gicio :)

a jak MAJÓWKA ???:))

Nam odpadł wczoraj:-) Martuś ty urodziłaś też 25.07?
MM nie ma zdjęcia :(

12 lata 8 miesiąc temu #406376 przez mloda_mamuska

kurde nie wiem dlaczego taka kiepska jakos. jakie wprowadzacie parametry,zeby bylo wyrazne ?? i miescilo sie ? mi zawsze za duzo sie pokazuje i nie wchodzi :(
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #406377 przez chłopek
lukasek słodziak

12 lata 8 miesiąc temu #406379 przez agnesssa
Majóweczka Lucas jest przesłodki i jaki malutki 50 cm :woohoo: Śliczności :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #406383 przez kejtin
saiko - mam laktator aventu elektroniczny - w 10 minut sciagnelam z obu tyle... :) Faktem jest ze mialam przerwe ponad 5h w karmieniu :) bo maz wstal raz w nocy i nakarmil moim mlekiem z butelki i cala noc przespalam :) Wstalam o 6 rano bo mnie piersi bolaly i byly takie twarde i wlaczylam laktator i 165ml dokladnie odciagnelam. Tak to jakbym chciala sciagac co 3h (co sprobowalam niedawno) to schodzi mi z obu 100ml. Widocznie Karmi zrobilo swoje :) Duzo mam mleka mala szybko sie najada, choc czasami potrafi powisiec na cycku i 40 minut przy tym zasypiajac;)

Malej pojawily sie takie krostki na powiekach, czym przemywacie oczka tylko solą fizjologiczna ?

12 lata 8 miesiąc temu #406403 przez Anna77
No to ściągam. W 10 minut ściągnęłam 110ml z jednej piersi i... musiałam przerwać, bo Kuba chciał coś do picia. Teraz chwilka przerwy i troszkę dorobię z drugiej. Sama nie wiem ile na raz dam temu mojemu żarłoczkowi :) A ha, mam Avent ręczny

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka