BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #405964 przez daners
hej dziewczynki :):)

u nas dopiero pare dni temu odpadł kikut ale wydaje mi sie że została jeszcze jakas czesc w pepku hmm czy jak odpadnie pepuszek wyglada jak u nas? czy ma w srodeczku jeszcze jakby hmm ( niewiem jak to okreslic) ciemniejsze cos :) :S

u mnie dzis noc wmiare :) wczoraj bylismy na grilu i tak sie Filipkowi zasnelo ze jezdzilismy wozkiem po miescie do polnocy haha z mysla ze kolki przejezdzi i jak wrcosilismy spal ale o 5 sie przebudzil i kupka go cisnela wiec troszke poplakal a teraz wyspany ale chyba nadal ma pronblem ;/

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #405967 przez mloda_mamuska
daners moj ma juz taki normalny, jak nasze . Ale może faktycznie jeszcze jakis kawaleczek został ..nie martw się na pewno podczas kąpieli wszystko odpadnie ;)

jaka u was pogoda? U Nas znowu sauna..... usmazyc sie mozna .... co robicie jak jest taki gorac.juz mam okno otworzone ale nic nie daje. a maly w samym pampersie.caly spocony.... boje sie,ze pod pampersem bedzie mial odparzenia.

12 lata 8 miesiąc temu #405971 przez daners
m-m tez mi sie wydaje ze to jeszcze jakas resztka kukitka-oby szybko odpadlo

u mnie pada;/ wiec chuba dzien w domu;/

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #405972 przez mloda_mamuska
chcialabym zeby u nas popadalo... :S a tu grzeje strasznie.

co dobrego na obiadzik robicie ???

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #405988 przez Olga
Hej dziewczynki.

My juz od 9 jeździliśmy na dworzu,bo teraz taki upał,że szok.Na 15 idziemy na obiadek do teściowej,więc dzisiaj mnie minęło robienie.Tak się zastanawiam,czy z takim maluszkiem można się wybrać nad jeziorko? Boję się,że będzie mu za gorąco,ale jak byśmy jechali to i tak ok.17.Nie wiem co zrobić,bo bym chciała,żeby dziewczynki chociaż trochę uzyły wody :)

Majowka moje wielkie gratulacje,czekamy na zdjecie Lukaska :laugh: :laugh: :laugh:

daners ja tak miałam jak Ty opisujesz i Ignasiowi jeszcze na dodatek trochę krew leciała i czasem się coś jeszcze sączyło,ale i położna i później pediatra mówiły,że nic się nie dzieje.Teraz już wszystko wygląda jak trzeba,ale ja jeszcze staram się po kapaniu zawsze psiknąc tym do pępuszka odkażającym. :)

m m ja wczoraj pogłaskałam Ignasia po główce jak go karmiłam i miałam pelno jego włosków na ręku,ale mąż zaraz w internecie wyczytał,że to normalne,że z tych pierwszych wlosków za wiele nie zostanie :laugh: a ciemieniuchy moje dziewczyny nie mialy,a Ignaś bardziej tak na czole zaczyna się łuszczyć i trochę na główce tak nad czołem,ale to nie jest typowa ciemieniucha. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #406000 przez mloda_mamuska
Olga moj od kilku dni na czole mial wlasnie tak,ze skroa mu sie luszczyla , no i myslalam wczoraj ze ma z przodu na glowce a dzisiaj jak oliwka bralam to zauwazylam,ze juz na calej główce ma taką cieniutką białą warstwe czegos.nie wiem czy to skorka czy cos podobnego. Dzisiaj wieczorem maslem Mu zrobie. Ciekawe jak dlugo to sie utrzymuje ta ciemieniucha.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #406011 przez bidol
MAJÓWECZKA- GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SUPER ŻE LUKAS JEST JUŻ Z WAMI :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: CZEKAMY NA ZDJĘCIE LUKASKA :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

M_M - z ciemieniuchą to nic miłego - trzeba natłuszczać przed myciem i delikatnie masowac np reczniczkiem. Sprawdz koniecznie czy w brwekach i za uszkami nie ma podobnej skóry.

Agnesssa- teraz juz tylko czekamy na Ciebie :ohmy: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Daria- gratuluje super nocki :kiss: :kiss: i wiecej takich zycze :lol:

Kamyczka- super- szybko odpadł :)

Olga - Ja już pisałam że tydzień temu byłam z niunią nad jeziorem i było ok :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #406044 przez kejtin
Dzieki dziewczyny.. to nie bede sie moze tak martwic i poczekam troche wiecej z tym bolem... I wezme ten nadmanganian, odstawie kore i zobaczymy. Najgorsze jest teraz siedzenie... a w tej pozycji najlepiej karmi mi sie małą i tak mam wrazenie, ze co usiade to tak jakby ten bol byl caly od nowa.. No nic, trzeba byc cierpliwym ;)

Moja mala i moj maz mnie dzis w nocy zaskoczyli... o 2 nad ranem maz nakarmil mala i spala do 8 :) Bardzo mi sie taka noc przydala :-) I odciagam mleko laktatorem bo mam nawal :) Jak z kranu leci :) A jak mam ponad 4h przerwy to sie piersi twarde robia i samo mleko zaczyna wyciekac :D Dobrze ze mam kilka buteleczek;) Dzis odciagnelam 160ml ! :)

Moją małą jak boli brzuszek to klade ja wlasnie na brzuszek i przechodzi, albo podginam nozki do brzuszka i tak kilka razy - tez sie szybko uspokoila:) A najszybciej sie uspokaja jak mi lezy na brzuszku swoim brzuszkiem... takze poki co te metody dzialaja :)

Kikut nam jeszcze nie odpadl... Po jakim czasie powinien odpasc ? bo to juz 15 dni...

12 lata 8 miesiąc temu #406072 przez maksiu
Hej mamusie na poczatku dziekuje za wsparcie chociazby te internetowe i za modlitwy do aniolkow to chya nam bardzo pomaga. Kochane mam laptopa kolezanki z sali obok wiec codziennie pisac nie bede ale podczytuje was z telefonu i jestem ;prawie na biezaco

majowka moje gratulacje fajnie ze bez bolesnie rodzilas

My czujemy sie juz lepiej w planie mamy do odstawiernia kolejny antybiotyk jutr a teraz jak mi sie uda napisze co i jak nam wyszlo i co juz mamy za soba.
A wiec.
2tyg temu w piatek maly mi poplakiwal jak na kolke, na poczatku nic sobie nie robilam dalam herbatki i kropelek ale nic nie przechodzilo(maly robil sie bladawy lekko) pod wieczor pojhechalismy do ip tam dali nam skierowanie na dzieciecy no i lekarz nas zbadal i dal lek i powiedzial ze jest kolka , tyle ze lek nic nie pomagal i maly coraz bardziej blady sie robil w nocy, a rano w sobote juz m,i nie plakal tylko stekall ostatkami sil wiec ja po roznych lekarzach wydzwanialam az w koncu dodzwonilam sie i umowilam na 11.20 w ilawie .Tyle ze do lekarza nie dojechalismy, bo cos mnie tknelo zeby do mamy zajechac i w tynm czasie przeyszla sasiadka i do mnie ze mam pogotowue wzywac bo ma;ly siny pogotowie przyjechalo w sekundzie i jak go lekarz zobaczyl (a akuray mia;l na sorze dyzur laryngolog) to biegiem do karetki pielegniarka myslala ze bedzie musiala go intubowac ale dala maseczke z tlenem i polwepszylo sie, no i najpierw trafilismy do ilawy a tam p dr do mnie czy chce malego ochcrzcic z wody bo stan jest krytyczny a ja ze tak to to zrobuili i mnie wygnali i gobadali jej wuecie co ja przeszlam normalnie nogi sie podemna uginaly jak widzialam co tam robioa i jak co chwila ktos wychodzil jak uslyszalam ze maly juz nie steka tylko placze to plakalam razem znim. No ni na poczatku p. dr podejrzewals posocznice, ale tu w olsztyne wykluczyli. z ilaewy wzywali karetke z elblaga specjalno jej jak sobieprzypomnew to to same lzy leca karetka przykechala po godzinie z inkubatorem i biegem na olsztyn maly lezal do poniedzialku na oiomie nawet tam lewkarze dawali mu mak;e szanse, ale teraz jest spora poprawa, w szczego;lnosci w plynie rdzeniowo mozgowym o 2tyg temu mielismyt 2 tys leuklocytow a w tamtym tyg w poniedzialek juz tylko 600i p, dr mowi ze suPER na wadze maly ladnie przybiera dzis wazymy juz 5060 no i zobaczymy co jutro powiedza wyniki punkcji mniejmy nadzieje ze sie polepsza., w srode odstawiono nam jeden antybiotyk a jutro moze nastepny, no z usg tewz jestesmy zadowoleni bo nocv nam sie mnie powoiwksza

o kurde ale sie rozpisalam

12 lata 8 miesiąc temu #406096 przez maksiu
widze ze malo cos chyba piszecie czekam az ktoras odpisze a tu pustkijak mi se uda to postaram sie dowas zajrzec jeszcze w tyg jak kolezanka nie wyjdzie :)

SCISKAM MOCNO I STRASZNIE TESKNIE ZA WAMI

12 lata 8 miesiąc temu #406103 przez maksiu
jeszcze na chwile

APEL DO WAS

TRZYMAJCIE KCIUKI ZA JUTRZEJSZE WYNIKI PUNKCJI JESLI BEDZIE DOBRZE MAMY KOLEJNY ANTYBIOTYK ODSTAWIONY !!!

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #406108 przez Olga
maksiu u nas już nie jest taki ruch,jak kiedyś,ale zawsze któraś się odezwie :) Super,że z błażejkiem juz lepiej,wyjdzie z tego i niedługo wrocicie do domku.Pewnie jesteś strasznie zmęczona tym pobytem w szpitalu? Trzymaj się dzielnie i wycałuj Błażejka :kiss: :kiss: :kiss:

Będę się modlić,żeby wszystko było dobrze :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #406110 przez saiko
Maksiu - caly czas myslalam o Was, i bardzo sie ciezze ze juz lepiej. Masz jakiekolwiek info kiedy wyjdzie ie ze szpitala?

No malo sie odzywamy, zwlaszcza w weekendy jest cisza

Apeopo ciemieniuchy to tesciowa dzis uperala sie ze malemu sie zaczyna i juz kazala smarowac przed kapiela, ale jej mowie, ze to tylko resztka luszczacej sie skory (Szymkowi schodzila z calego ciala po porodzie) i po kapieli wyszlo na moje :)

Ja dzis malego sprzedalam babci na 4 hodziny :) poszli sobie na spacer nad jezioro z butla sztucznego - zjadl 120 i jeszcze by pewnie wtrabil

Kejtlin - Ja w 20 minut sciagam z obydwu prawie pelnych ok 90, skad wzielas 160!? Ile sciagalas?

Bidol - Zaczelam przedwczoraj cwiczyc troszke bo doskwieraja mi te kg, ktore zostaly a za 4 tyg slub siostry :) szkoda, ze przez cesarke nie moge sobie dac wycisku. Ale z drugiej strony mnie szew juz od dawna nie boli, tylko brzuch taki odretwialy a po naturalnym pewnie mialabym jeszcze bole krocza. I pomyslec, ze tyle czasu stracilam na masowanie olejkiem migdalowym ;)

Milej i przespanej nocki dziewczyny

Majowka - jeszxze raz gratuluje :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #406115 przez Olga
saiko to zależy po jakim naturalnym,bo mnie wcale krocze po tym porodzie nie bolała,a i tamte były ok.Za to teraz nie mogę wytrzymać na kość ogonową,nie wiem co się dzieje,czy mi tam coś kurde nie pękło.Wstawanie i siadanie to koszmar,po żadnym porodzie mnie tak krocze nie bolało,jak teraz ta kość.

Ignasiowi też sie tak łuszczy,ale tylko właśnie czoło,no i sporo włosków mu wyszło,nad czołem właśnie najwięcej :(

12 lata 8 miesiąc temu #406119 przez maksiu
saiko ciezko powiedziec pani ordynator mowi ze takie leczenie trwa 21 dni bez powiklam a co bedzie z nam,i to czas pokaze najwazniejsze zeby jutro te wyniki wyszly dobrze,, ok kochane postaram sie jutrio zajrzec do was, bo teraz bateria siada a nie chce jej chodzic tam szperac po szafce buziaki i jeszcze raz dziekuje

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka