BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #433978 przez chłopek
my po szczepieniu Sebus 6kg wazy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #434033 przez Olga
Hej dziewczynki.

Nie odzywałąm się tak długo,bo miałąm awarie internetu.Teraz będę miałą do nadrabiani.Biorę się za czytanie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #434074 przez chłopek
olga nadrabiaj nadraiaj :)
dziewczyny a waszym maluszką pękła juz szczepionka na gruźlicę?

12 lata 3 miesiąc temu #434161 przez Joanna
bidol cześć, jestem mamusia czerwcową i czasem podczytuję Wasze forum :) zauważyłam, ze wozisz już córeczkę w spacerówce kubełkowej, zastanawiam się nad kupnej podobnej marki quinny zapp, bo moja Alicja za niedługo wypełni gondolę po brzegi :blink: powiedz kochana jak sprawuje się wózek i czy po całkowitym rozłożeniu Kamilce jest wygodnie? i czy w ogóle można wozić małe dziecko w takim wózku? :)

12 lata 3 miesiąc temu #434212 przez mloda_mamuska
Joanna w Anglii wszyscy wożądziecki od urodzenia w spacerówkach,gondoli w ogole nie kupują;)

bidolku
no wlasnie moja tez ma tą wkladke dla niemowlaków ;)
a butelki wyprobuje.Oliwier mocno mi ulewa. Moze akurat u nas tez sie sprawdzą

Oliwierek nosi 62.68 ;-) ale nie wiem ie wazy aktualnie. Na dniach sie dowiem ;)

Daria
widzisz.a do męża pisałam dzisiaj o Tobie,ze na forum sie nie udzielasz... ze moze cos u Was niedobrego jakies chorobsko czy cos ;) ....bo ja zdaje Mu relacje o WAs hehehe on sie smieje,ze ja żyje tym forum :lol:
Tymek cudny i jaki duzy ;D

Majowka Lukas to glodmorek! ;)))

12 lata 3 miesiąc temu #434213 przez Anna77
Jestem już jestem :laugh:

Kamyczka dzięki za pamięć :kiss:

Daria Tymuś super chłopak

Chłopek no i jak tam Mały zniósł szczepienie?? A szczepionka na gruźlicę to u mnie jakoś tak niezauważalnie przeszła :huh:

Jakoś tak próbuję wdrożyć jakąś regularność i w miarę stałe godziny, bo w końcu Kuba poszedł do przedszkola. W weekend nadrabiałam zaległości tak jak Wam pisałam. W sobotę prasowałam 4 godziny, a w niedzielę sprzątałam balkon.

Poza tym dzisiaj byłam z Mateuszem na "przeglądzie technicznym" u neonatologa. Na usg bioderek okazało się, że ta przychodnia ma podpisaną umowę z neonatologiem, więc się zarejestrowałam. No i w ramach tej wizyty mieliśmy usg wszystkiego, wszystkie pomiary i ocenę dziecka. Dzięki temu jesteśmy objęci u nich opieką do ukończenia 2 lat. Super!!! Jestem zadowolona.

A odnośnie wielkości naszych dzieci, to jak Mati jest grubiej ubrany, to też mam wrażenie że mi wypływa z wózka powoli :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #434219 przez Anna77
Majówka sporo je ten Twój Mały. Mi pediatra powiedziała jakiś czas temu, że jeśli chodzi o mleko z piersi to przy dwóch m-cach to ok. 120-130ml, 3 m-ce - 140ml i tak co miesiąc o 10ml więcej.

Aaaa i zapomniałam - dzisiaj Mati wypił aż 80ml z butelki (smoczek Lovi) :lol: :lol: :lol: Więcej nie ściągam, bo szlak mnie trafiał, jak to potem musiałam wylewać. Może jutro coś więcej ściągnę i zobaczymy wieczorkiem.

12 lata 3 miesiąc temu #434237 przez Olga
W końcu mam dostęp do świata-super.Wiecie co,jak można żyć bez internetu w tych czasach ;) Ja jutro idę ze sobą na usg całej jamy brzusznej,bo z krwi coś mi wyszły nie za bardzo wyniki na wątrobę,a faktycznie od dawna mnie brzuch bolał,ale bardziej na żołądek stawiałam.I powtórnie mam zrobić krew.Przy okazji zważę Ignasia,bo jak go ważę ze sobą na naszej domowej wadze to wychodzi 7kg,a gondola to już kwestia kilku tygodni,wątpię żeby miesiąc w niej pojeździł. :)

Dziewczyny,ale mi was wszystkich brakowało-to forum to jakieś uzależnienie normalnie :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #434243 przez Anna77
Olga uzależnienie to mało powiedziane :silly: Mam nadzieję że z tymi wynikami i brzuchem będzie ok. Ja robiłam dzisiaj badanie krwi i moczu i wyszło super. Ale wkurzały mnie siniaki, które mi non stop wychodzą, więc zrobiłam sobie czas krwawienia i krzepnięcia. Czas krwawienia mam ok, ale krzepnięcie do dupy - przewyższa normę. Muszę sprawdzić u lekarza o co chodzi, bo się troszkę zaniepokoiłam.

12 lata 3 miesiąc temu #434246 przez chłopek
anna no włąsnie 30min tem dostał czopka bo strasznie płakał nie mógł sie uspokoic,teraz spi

12 lata 3 miesiąc temu #434252 przez mloda_mamuska
Dziewczyny ja tez bez Was żyć nie potrafię :laugh: :kiss:

Anna o co chodzi z tym czasem krwawienia i krzepnięcia??

moje wyniki morfologia -super ,a żelazo za niskie.

chlopek
a o co chodzi z tą szczepionką na gruźlice?kiedy ona jest?

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #434253 przez bidol
Joanna - muwisz o zapp xtra - ten z przekładaną spacerówką?? jak wyrośniemy z buzz to pewnie te ten kupię, albo senzz. Co do wygody - to jest super, bo to jest spacerówka od 0 do 18 miesięcy, a później zakłada się większą :) więc ta jest na teraz jak znalazł :) Kamilce jest w niej wygodnie bo przesypia całe spacery - ok 3-4 godzinne :)
nie wiem jak ten zapp - ale chyba zbyt głęboki nie jest ;) a jak już to ja bym się poratowała dodatkowo kupioną wkładką redukcyjną np do quinny speedy. Moja Kamilka ma podobną wkładkę ( szara na zdjęciu).

M_M - to sprawdź - może już pasuje na Oliego - :)

Chłopek - to super że wszystko ok :laugh: Kamila już 6500 waży :)

Daria - Tymuś śliczny :kiss: :kiss: i nie wygląda na kloca :)

Ania, Olga - dobrze że jesteście :)

Ja się martwię o Saiko :( już z miesiąc się nie odzywa :( ma ktoś do niej kontakt :unsure:

Olga - Ania - zdrówka :kiss: :kiss: :kiss:

Anszka - właśnie - gdzie się podziewasz :unsure: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #434255 przez chłopek
mm ta szczepionka w szpitalu była,
duzo wasze dzieciaczki ważą mi sie wydaje ze Seba mało przybiera ale lekarka by mi powiedziala, pytała sie mnie tylko czy miałam anemie w ciazy bo Seba jakis taki blady ale nie kazała narazie badan robic

12 lata 3 miesiąc temu #434257 przez Olga
Ja się żegnam,bo wszyscy domownicy mają tyle zaległości,że w kolejce czekają,a jeszcze laptop w serwisie.Jutro po usg się odezwę.
Miłej nocki wam życzę :)

12 lata 3 miesiąc temu #434292 przez daners
nieee noooo jeszcze spicie :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka