BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #434296 przez mloda_mamuska
daners ja juz nie ;)

Moj Oli to niedobry byl w nocy i jadl co poltorej godziny pol butli. i jstem zmeczona.a od 6 juz gaworzy i krzyczy i domaga sie uwagi. jak z Nim gadam to cieszy sie i moze lezc na lozku a inaczej to krzyk i placcz.wiec dyskutujemy sobie ;)

rano mi 3 pampersy zuzul.bochcialam mu przebrac to sikal,pozniej kupa itp .. i wszystko osobno w kazdego pampersa. mądrala. :laugh: zero oszczędności :lol:

paluchy ssie ,ale smoczka nie ... gluptas niedobry.

ja na 12 do dentysty,wiec niedluo sie zbieram,bo zanim malego ubiore , siebie i cos zjem, i zawioze Malego do rodzicow.to ladne 3 godziny zejdzie ;)

jezu powiem Wam,ze jakies osy zmutowane latają.
3 dni temu moją ciocię ukąsila w głowe i cala mocno spuchla i dostala 2 zastrzyki i nic jej nie pomagaly i pod kroplowke ją dali. wczoraj mame ukąsiła w gardlo z zewnatrz i tez puchla strasznie i na pogotowie i zastrzyk.a Obie nie są uczulone! .... wczoraj kolo mnie i kolo Oliwierka latało tyle tych paskudnych ,ja tak sie bałam :( :( :( jakby Oliwierka ukąsiła....wole nie myśleć nawet.......

Dzisiaj jak bedzie cieplej to sprobuje Malego do spacerowki wlozyc :)

a Wy jakie plany na dzisiaj?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #434310 przez Kamyczka
MM mój tez ssia paluchy a smoczkiem pluje,mimo ze uzywalam juz kilku i smarowałam swoim mlekiem-synek possał 3 sekundy i jak zauwazył,ze wiecej mleka nie leci to wypluł-cwaniak :)
tez się boję os :ohmy:
Anna,Olga-super,że jestescie :blink:
Chłopek no mój wazy duzo ponad 6kg już a ma dopiero 2mce :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #434313 przez mloda_mamuska
Dziewczyny znajomej córa waży 8,5 kg a ma 3,5 miesiaca ! hahha wczoraj Ją widziałam :laugh: taka króka i meeega pyza. Ale już jej lekarz zwrócił uwagę,ze za dużo je i kazał jedną porcję mleka dziennie mniej dawac ;) slodka jest tyle,ze pyza ;)

Jak długie są Wasze Maluszki ?
ja jestem ciekawa ile Oli wazy i mierzy.
Dziewczyny co robicie z ciuszkami ,z ktorych juz wyrosly ? Ja chyba oddam,bo co z nimi robic. Nie mam miejsca ich trzymac ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #434329 przez chłopek
nja juz od 6 nie spie Ksawcio nam nie dał
Kamyczka a twój sie wiekszy jak Sebek urodził, mysle ze dobrze przybirea bo by mi kazala dokarmiac
mm ja składuje ciuszki na wszelki wypadek:)

12 lata 3 miesiąc temu #434347 przez Daria23
hej kobity witam sie z rana u nas nocka masakryczna mały od 2do 5nie spał a potem budził sie co godz jestem padnieta. M_m -chyba wykrakalas ta chorobę od wczoraj mały chrzaka jak świnka a ja też czuje że mnie coś bierze:( mam pytanie dziewczny macie jakiś lepszy sposób na zapchany nosek niż woda morska?bo tylko nia robię... A co do ciuszków to też zostawiam wrazie "W":)

12 lata 3 miesiąc temu #434361 przez chłopek
daria mój dzisiaj cos pokaszluje i tez chrzaka na nosku, a wczoraj przed szczepieniem wogóle go nie osłuchałą.

u nas w rodzinie bedzie dzidzius w kwietniu wiec moze sie przydadza zreszta mam jeszcze sis i bratową, no i my chcemy jeszcze 3 dzidziusia

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #434368 przez anszka
Cześć dziewczyny :)
wywołana do odpowiedzi, melduję się.
Nie było mnie przez kilka dni, bo wyjechaliśmy, a po powrocie miałam sporo zadań ;)
Odezwę się później, jak synek zaśnie :woohoo:
Tymczasem pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia.

12 lata 3 miesiąc temu #434370 przez Daria23
a cos bedziesz podawac chlopek na ten kaszelek i nosek???
a powiedz mi jeszcze chlopek jak bylas na drugim szczepieniu z Sebkiem to ile bylo kłóć?znowu 3?

12 lata 3 miesiąc temu #434374 przez anszka
Daria - a fridą próbowałaś odessać? u nas zadziałało. Lekarz polecił też nam maść majerankową.
Chłopek - Wojtkowi "ranka" po szczepieniu przeciw gruźlicy już dawno się zagoiła.

12 lata 3 miesiąc temu #434376 przez chłopek
daria tak 3 kłucia 2razy w jedna raz w druga reke. sebka w noge raz mial bo ta szczepionka po gruzlicy sie jej nie podobała nie chciała ryzykowac.
własnie niem wiem wode morska uzywam a jak bardziejbedzie kaszlał to pojade z nim do lekarza

12 lata 3 miesiąc temu #434392 przez Daria23
Anszka a co to frida???:)ja mu ciagle aspiratorkiem robie nosek ale on nie ma katarku tylko tak chrzaka jakby tam dalej miał zapchany

12 lata 3 miesiąc temu #434405 przez chłopek
daria aspiratorek to nosefrida,
mi lekarka kiedys powiedziala ze to dlatego tak chrząka bo jeszcze nie wykształcone przgrody czy jakos tak

12 lata 3 miesiąc temu #434447 przez Anna77
Też się witam z rana, choć póki co tylko na chwilkę.

Na katarek u nas też woda (np. Marimer), choć wolę wodę o nazwie Solik, bo ma takie odpowiednio krótkie "wstrzyknięcia". No i maść majerankowa też oczywiście. Fridy używam jak widzę że jest zapchany, ale póki co tragedii nie było.

Zbieram się na spacerek, bo Mati pewnie zaraz się obudzi :)

Anszka dobrze że jesteś już :)

12 lata 3 miesiąc temu #434481 przez maksiu
hej u nas dzis znowu super pogoda:)
ja bym musiala sie tez zwazyc z blazejem i bez ale nie wiem czuy warto bo chce z nim do przychodni jechac, wiec chjyba sensu nie ma:)
u na jak teraz bylism y w olsztynie to maly mial katarek i p dr kazala kupicv nasivin i dawac po 2 krople do kazdej dziurki 3 razy dziennie nawe

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #434500 przez anszka
Daria - a od kiedy tak chrząka? Bo mojemu się w zeszłym tygodniu tak zdarzyło, że chrząkał w poniedziałek, a we wtorek już było dobrze. Ponieważ już byłam umówiona, to poszłam z nim do lekarza.
Pisząc o fridzie, miałam na myśli aspiratorek NoseFrida (ot, skrót myślowy ;) ), ale widzę, że już stosujesz.

Bidol- aromatkuchni.blogspot.com/2010/10/chleb-...azowy-z-maszyny.html
przepis już wypróbowany przeze mnie, polecam.

Słoneczko - trzymam mocno kciuki za zdrówko Pawełka, a w jakich okolicznościach doszło do tego bezdechu? Mam nadzieję, że był to jednorazowy epizod.

Anna - ooo dzięki za ten Solik, bo Marimer psika dość mocno, więc jak zużyję, to wypróbuję to, co polecasz :)
Też miło Ciebie i wszystkie dziewczęta "widzieć" :woohoo:
Wszystkie dzieciaczki buziakuję

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka