BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 miesiąc temu #440857 przez Daria23
Dzien dobry witam sie Daners:)u nas dzis szaro buro i pada:(znowu dzien w domu spedzimy mnie to jakos osatnio dopada ta jesienna pogoda chodze zdołowana i nic mi si,e nie chcea:(a do wiosny tak daleko:(:(:(:(
Mały znowu sie przestawił i budzi się dwa razy w nocy-a było już tak pięknie:)

Chłopek-ekstra ten bujaczek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #440892 przez Kamyczka
Witajcie mamusie :blink:
Olga Ignas fajniutki :kiss:
Daners Ty ranny ptaszku" :blink:
Daria to wspólczuję,mój dziś w nocy też nie dał pospać :( a ja mam potworny katar :(

12 lata 3 miesiąc temu #440911 przez mloda_mamuska
Hej,
witam Was z UK ;)

W naszym mieszkanku dalej taki gorąc. tak sie ciesze!!! ;)))

Maly ma ciemieniuche wiec posmarowalam mu glowke maslem i za godzinke bede ściągała

Zazdroszcze Wam tego ,ze o 18,19 Wasze maluchy zasypiaja juz na noc. \Moj o 22 zazwyczaj idzie spac i o 6 jest wyspany;)
my jestesmy oboje chorzy..... ja i Oli smarkamy kichamy kaszlemy.masakra. ja to ja...ale Oliwier .... tak mi Go szkoda. męczy się,bo nie moze oddychac. i nie chce jesc,bo jak ma butle w buzi a nosek zatkany to dusi sie ;(
uzywam fridy i wody morskiej .... i nasivin sof.ta znajoma polecila mi syrop sinecod- jest bez recepty,ale na 3,4 godzinki pomaga malemu ...bo na kilka godzin ten katar tak mu ciagle nie naplywa.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #440929 przez Olga
Hej mamusie.

My wyspani,dzisiaj trochę krócej,bo do 9,ale nie jest źle.Mały trzeci dzień kupki nie robi,pryka cały czas,ale nigdy mu się nie zdarzyła taka długa przerwa-już mu dzisiaj pół czopka włożyłam,bo ani woda nie pomaga,ani podnoszenie nóżek.Nie wiem,czemu ma taką przerwę :(

m m nie boisz się podawać Sinecodu bez pozwolenia pediatry-nam to zawsze alergolog przepisywał,gdy dziewczyny miały straszny,duszący kaszel i to tylko na noc,żeby mogły spać,a w dzień piły syrop wykrztuśny i dla takiego maluszka to raczej krople nie syrop :(

U nas też lipna pogoda-pada cały czas,więc ze spacerku nici :angry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #440984 przez mloda_mamuska
Olga pytalam pediatre o te kropelki i na noc powiedziala,ze moge dawac ;)
i masz racje,źle napisalam ;) chodzilo mi o kropelki. 5 kropelek na noc;)

a u Nas gorąco-cudnie,bo w Polsce sie wymarzlam strasznie :(

12 lata 3 miesiąc temu #440986 przez mloda_mamuska
dziewczyny a jak uzywacie fridy? tak delikatnie ciagniecie? czy mocniej zeby wszystko wyszlo az z gory? bo nie wiem jak to robic ;)
aaa....... Olemu to sie nie podoba .krzyczy i placze jakbym Mu krzywde robila.....gruszki tez nie lubi.a juz 3 mialam,myslalam ze moze ina mu podejdzie i w koncu fride kupilam..i to samo :(

12 lata 3 miesiąc temu #440992 przez lusia88
Cześć :)
MM ja Nikosiowi najpierw wodę morską pryskałam do noska a potem fridą wyciągałam i mocno ciągnęłam żeby mu wszystko wyciągnąć i mój też krzyczy i płacze jak mu wyciągam ale czasem jak wyciągam to jest cisza :) myślę że mój to mały panikarz :) no i słyszałam że właśnie frida jest najlepsza :)

12 lata 3 miesiąc temu #441019 przez mloda_mamuska
lusia haha moj tez jest panikarzem. Mąż zawsze do niego mówi : synu! nie panikuj! ..bo On jeszcze nic sie nie dzieje a juz wrzeszczy...... ;) ja tez wodą morską psikam najpierw;))

12 lata 3 miesiąc temu #441038 przez Majowka
czesc dziewczyny!

M-M, jak lot powrotny? Oli byl grzeczny?

Widzialam twoja nowa fryzurke, super!

Ja w czwartek okolo 19 udalam sie z malym na spacerk, ubranego tylko w body, bo cieplo bylo, sama w krotkim rekawku poszlam. Tak bylo przyjemnie, bezwietrznie, ze zlozylamta gorna czesc gondoli zeby sobie wszystko poogladal...no i wczoraj rano juz chrypka :(((
dzis rowniez...gpraczki nie ma, nosek tez ok...ale ospaly strasznie, caly czas mi spi...
Dzwonilam do pediatry przed chwila, mowi, ze czekac...dopiero mu cos podamy jak wystapi goraczka...
A dzis taki piekny dzien...my w domku :(

12 lata 3 miesiąc temu #441055 przez mloda_mamuska
Majowka .lot powrotny tak sobie, ale to tylko dlatego,ze Oli jest przeziębiony i ma zaptkany nosek i ciagle mi popłakiwał,bo go męczyło to.... i kaszelek mial.... nie wiem czy jak lądowaliśmy nie bolały go uszy,bo nagle zaczął mocno płakać.mnie tez wtedy strasznie uszy bolały.. ale poodbno male dzieci tak nie reaguja i nie bola je uszka.... ale szybkop dałam mu mleczko i sie uspokoił ;)

12 lata 3 miesiąc temu #441058 przez Olga
m m,a jak zareagował mąż na zmiane koloru włosków?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 miesiąc temu #441098 przez Kamyczka
Majowka napisał:

czesc dziewczyny!

M-M, jak lot powrotny? Oli byl grzeczny?

Widzialam twoja nowa fryzurke, super!

Ja w czwartek okolo 19 udalam sie z malym na spacerk, ubranego tylko w body, bo cieplo bylo, sama w krotkim rekawku poszlam. Tak bylo przyjemnie, bezwietrznie, ze zlozylamta gorna czesc gondoli zeby sobie wszystko poogladal...no i wczoraj rano juz chrypka :(((
dzis rowniez...gpraczki nie ma, nosek tez ok...ale ospaly strasznie, caly czas mi spi...
Dzwonilam do pediatry przed chwila, mowi, ze czekac...dopiero mu cos podamy jak wystapi goraczka...
A dzis taki piekny dzien...my w domku :(

Majówka biedulonko mój też ma katarek :(

12 lata 3 miesiąc temu #441227 przez mloda_mamuska
Olga bardzo Mu sie podoba,ale musi sie przyzwyczaic ;)))) byl w szoku.bo nic nie wiedzial ;))))

12 lata 3 miesiąc temu #441256 przez Olga
To najważniejsze,że mu się podoba i się nie denerwuje na Ciebie :laugh:

Ignaś dzisiaj trzeci dzień bez kupki-ja nie wiem,co się dzieje :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #441263 przez mloda_mamuska
Olga a pręży się czy nie ??? może cos zjadłaś ? podobno na piersi to i tydzien bez kupki jest okey . :>

Oliwierek dwa dni bez,ale u Nas to norma .... ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka