BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 3 tygodni temu #487295 przez Olga
Hej.

Ja już znów po 6 godz.w samochodzie,d..a mnie strasznie boli,kość ogonowa się odezwwała :( Wszyscy sobie poradzili w domku,Ignaś najedzony,nawet zupkę zjadł,jak wróciłam to spał i obiadek prawie zrobiony :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #487322 przez saiko
Hej Mamuski,
Wlasnie siedze w autobusie-wracam do synka :)

Bidol - a jak sie nazywa programik?
Szymulant tez je 120 co 3h w dzien tak jak Kamilka
Oj ale sobie wykombinowalas z tymi szwami :) a jak noga? Juz dobrze?

Mm - oj straszna ta Twoja siostra, ja z moja dobrze zyjemy chociaz na odleglosc. A jaka jest pomiedzy Wami roznica?

Olga - znam to, jak jade pojezdzic do Olsztyna to tez we 2 osoby i schodzi sie 6h

12 lata 3 tygodni temu #487387 przez bidol
M_M- Szwagier w Kolumnie kiedyś jeździł - coś podobnego do erki :) no i taki ogólnie uzdolniony jest że jak trzeba by było i miałby czym to też założył by szwy :laugh:

ale historia była - mój brat nie wiedział że miałam ten zabieg na pięcie i taki on troszkę gapowaty jest - no i my o tych szwach gadamy a on myślał że chodzi o szwy po porodzie- hahaha - Szwagier mówi ja umiem szwy zdejmować - a on po cichu do swojej żony dobrze że Ani nie chce zdejmować - a ona że właśnie chce- hahahaha - on takie wielkie oczy zrobił i mówi że jacyś chorzy jesteśmy - i to taki obużony :ohmy: a My nie wiemy o co mu chodzi - poszłam po żyletkę szwagier moczy watkę w wódce a brat nadal krzyczy że coś z nami nie tak i patrzy na Jędrule i pyta - no żartujesz - pozwolisz im????hahahahahaha- już miał z domu wychodzić na znak protestu, ale wyszło że to na stopie te szwy - hahahahahahaha - i przez pół godzinytak się śmieliśmy że szok- hahahahahahahaha - ale mam pustego brata :lol: :lol: :lol: :lol: ( żartowałam bo tak na serio to bardzo ale to bardzo mądry z niego człowiek, ale straszna gapa)hahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oliwierek jest przesłodki - Kamili już mówiłam no i Jędruli non stop truję że taki sprytny i zwinny chłopak :laugh:

Co do rodzeństwa - to ja z braci miałam przerąbane - Ja jestem najmłodsza - różnica między bratem urodzonym przede mną to 10 lat, 11, i 13 lat między mną a siostrą. Z siostrą zaczełyśmy się dogadywać iak byłam nastolatkąa ona już miała swoje dzieci - a bracia - hmmm - ja byłam mega skarżypyta - a mni dawali mi za to w kość- a jak byłam nastolatką to pilnowali że szok - potrafili mi nalot na dyskotece zrobić :blush:

Olga - 6h - oooo :ohmy: szok - też tylek by mi odpadł ;) a jak pewniej po takich dłuższych jazdach się czujesz :unsure:

Saiko - ten programik to ja mam FreeStudio - i no jest do konwertowania z telefonu na kompa i na odpowiedni format - :lol:
Na całą stopę jeszcze nie staję - bo boję się że to mi się rozejdzie :huh: ale już niedługo spróbuję - jeszcze trochę boli :dry: A ile Szymcio waży?? boję się że Kamila będzie miała skłonności do tycia i kiepską przemianę materii - po mamie :dry:

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487388 przez Olga
Saiko ja nigdy po tyle godz.nie jeździłam,zawsze najwięcej 4,a jak sama to 2-3,ale dwa dni po 6 i na moją kośc ogonową to zdecydowanie za dużo.Znów mnie boli strasznie :(

Anna super Mateuszek wyglada i Ty piękna kobietka jesteś :) już macie chrzciny z głowy-a wy mieliście na mszy,czy tak krótko tylko?

Nie mam siły pisać :( :( :(

bidol czuję,że trochę więcej umiem,w ogóle zmieniłam instruktora,bo ten,u którego robiłam kurs,to mnie połowy nie nauczył. :angry: Teraz mnie ten jeszcze doucza,dlatego tak się boję,przed każdym egzaminem,bo pewnie nie wszystko jeszcze umiem :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 3 tygodni temu #487398 przez saiko
Bidol - tydzien temu 6300
Udal sie ten Twoj brat :)

Olga - kiedy masz egzamin?

12 lata 3 tygodni temu #487465 przez daners
m-m jestem :) a Ty gdzie... :)

jejciu niedam rady nadrobic.... Jestem chora i brak sil na cokolwiek..i jezyka z gebie mi brakuje :) czasami cos czytnelam ale by odpisac to ciezko mi bylo :)
od jutra sie poprawie :)

Bidol niemozna do mleczka witaminy ;/ jejciu ja podawalam jak byl chory ;/

m-m no Olinek superowy na tych filmiorsach :)

Moj wreszcie zauwazyl ze ma nogi :) i potrafi sie juz przekrecac z plecków na brzusio ;]
i gryzaka polubil ,.....chyba Go swedza dziąselka bo maruda niezla..

chlopek fryzzz super ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 3 tygodni temu #487693 przez saiko
Maly spi od godziny (jest 24), ale straszne problemy mialam zeby go uspic az w koncu babcia pomogla ale obudzil sie po pol godziny. :( obawiam sie ondzisiejsza noc.

Dobranoc mamuski :*

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #487766 przez Anna77
Cześć Dziewczyny, witam z mroźnego Poznania. Czekam właśnie na Pana, który ma mi zainstalować normalny internet, bo od 3 tygodni korzystam z mobilnego i mam już serdecznie dosyć.

Nocka ok, poza tym że mój B ma nową komórkę, którą tradycyjnie ustawił na 6, ale jak zadzwoniła, to mogłaby nawet umarłego obudzić. Aż Mateusz się popłakał wyrwany ze snu. Uspakajałam go ponad pół godzinki i na szczęście zasnął jeszcze na ponad godzinkę :)

12 lata 3 tygodni temu #487768 przez Olga
Przywitam się tylko i idę zjeśc śniadanko.U nas też dzisiaj na minusie-fajnie się wczoraj spacerowało w taką pogode.Odezwę sie później :)

12 lata 3 tygodni temu #487810 przez kejtin
Hej :)

No to nie wiem jak ja urodziłam to swoje maleństwo że ono takie grzeczne:) Przesypia mi już noce, jak ją nakarmię o 22 to zaraz zasypia i budzi się między 7 a 8 rano. Potem pobawi się trochę i znów idzie spać (teraz śpi) i kolejny posiłek będzie koło 12, a potem moja kruszynka nadrabia: 16,18,22 :) daje zawsze po 180ml i raz jeden posiłek mleczny zastępuję kaszką manną mleczną daję 150ml i już teraz 4 łyżki kaszki (powoli wprowadzam gluten), tam jest napisane że normalnie na 150ml 5 łyżek stołowych się daje, ale żeby zacząć od jednej łyżki i powoli zwiększać. Mała toleruje to bardzo ładnie (na szczęście):)
Innych "przysmaków" póki co nie wprowadzam:) poczekam aż skończy 5 mcy i zacznie szósty:).

Z nowości, maleństwo moje nauczyło się mówić GRRRR :) ale takie gardłowe śmieszne- wkłada paluszki do buzi (łatwiej jej wtedy) i nawija :D może złapię moment to nagram i wrzucę:) I moja mała "raczkuje".. tylko nie wiem czemu do tyłu :D

I jak na 4 i pół m-ca ważymy 6700:) gdyby pójść matematycznie - urodziła się mając 2700, to co miesiąc prawie kilo :)

12 lata 3 tygodni temu #487811 przez Daria23
Hej Kochane i ja się przywitam.Nie uwieżycie jaka radosna nowina-moja siostra jest w ciąży:):):):):):)tak strasznie się cieszę :)a termin ma na 18lipca także będzie mamusią lipcową jak ja:):):):)

12 lata 3 tygodni temu #487820 przez Kamyczka
Hejka mamusie :blink:
U nas śniegu brak......
Kejtlin zazdroszczę tak grzecznego dziecka :blink:
Daria super,pogratuluj siostrze!A Tymek w awatarku słodki :kiss:
Bidol niezła historia z tą twoją stopą,jajcara z Ciebie :)
Daners byłaś chora?

12 lata 3 tygodni temu #487848 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) nie odzywam sie ostatnio bo mam starszne bole glowy:( az mnie oczy bola i choc staram sie podczytywac to ciezko mi to idzie...a najgorsze jest to ze Hania pokrzykuje ciagle a ja mam wrazenie jakby mi ktos igly wbijal w glowe. Jak minie to napewno wszystko nadrobie:)
A dziewczyny karmiace piersia czy wy bierzecie ibuprom? Bo mi pediatra Hani zabronila ale ja chyba zwariuje jak czegos nie wezme a paracetamol na mnie nie dziala:(
A do dermatologa z Hancia chce isc bo na brodzie ma takie wielkie czerwone jakby odparzenie albo liszaj i nic nie dziala na to...smaruje mascmi roznymi a to dalej tam jest i obawiam sie ze ja to moze bolec.

12 lata 3 tygodni temu #487861 przez Anna77
No, wreszcie mam porządny internet. Szybko i sprawnie to Panom poszło. Mateusz śpi, więc czas na kawusie :)

12 lata 3 tygodni temu #487863 przez Olga
misiowa ja nie biorę,bo nie wolno,tylko leki z paracetamolem :(

bidol,ale historia z tą Twoją stopą-brat by się obraził niedługo co? ;)

kejtin ja na Ignasia też narzekać nie mogę,śpioch z niego niezły,apetyt mu dopisuje,beksą nie jest.Czasami ma jakieś odchyły,ale w normie :lol:

Daria super wiadomość,Tymuś będzie roczek obchodziła,a tu maleństwo się pojawi :)

Kamyczka u mnie też śniegu nie ma,ale rano było -2 :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka