BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 tygodni temu #491478 przez mama89muminka
chlopek, nie paimietam jakie mialam badania, wszystko zaczelo sie jak mialam 13 lat, wzieli mnie pare razy do szpitala, nic lekarze nie byli w stanie stwierdzic, za pierwszym razem tylko wpisali w karte zapalenie pluc ale tez pewni nie byli. a pozniej to jakos przestalam chodzic po lekarzach, bo od nich to ja jeszcze bardziej choruje... A omdlenia to mi sie conajmniej raz w roku zdarzaja. moze porobie jakies nowe badania tutaj w Finlandii ale to juz po nowym roku.
A i pamietam ze mialam badane dno oka, ale nic nie wykazalo wiec nie omdlenia nie byly od tego.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #491535 przez chłopek
ale se na mojego wkurzylam burak, poszlam uspac chlopakow i m mowie sprzatnij kuchnie pozniej sobie film ogladniemy, wychodze z sypialni chlopcy juz spia a w kuchni tak samo jak bylo a on sobie siedzi pije piwo i tv oglada, wzielam przebralam sie w pizame i leze w lozku, mam go gdzies

12 lata 2 tygodni temu #491544 przez mama89muminka
kochana skad ja to znam... tez tak czasem reguje, ale z zasnieiem sa problemy. trzeba sie naburmuszyc zeby chop sie za siebie wzial. ale ile to nerwow kosztuje...

12 lata 2 tygodni temu #491551 przez mama89muminka
a ja usypiam mlodego ale nie wiem czy cos z tego bedzie bo wzielismy go na przejazdzke nowym autem zeby sie uspokoil i teraz sie nie zanosi na dluzsze spanie

12 lata 2 tygodni temu #491590 przez Kamyczka
chłopek napisał:

ale se na mojego wkurzylam burak, poszlam uspac chlopakow i m mowie sprzatnij kuchnie pozniej sobie film ogladniemy, wychodze z sypialni chlopcy juz spia a w kuchni tak samo jak bylo a on sobie siedzi pije piwo i tv oglada, wzielam przebralam sie w pizame i leze w lozku, mam go gdzies

ooooooooooo,współczujęmój jest kochany mimo operacji wczorajszej dziś mi pomagał mimo,że oko go bardzo boli....

12 lata 2 tygodni temu #491594 przez daners
..a ja Was tylko podczytuje :)

Anszka jeszcze nie wyzdrowialam..mam mega okropniaste bole glowy ktore trwaja bez konca; /

chrupki juxz dajecie takei kukurydziane?

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #491659 przez Misiowa
M89m mam nadzieje ze maz sie ogarnie i zacznie sie lepiej sprawowac;) mysle ze powinnas sie wziasc za swoje zdrowko przedewszystkim bo z tego co piszesz to nieciekawie to wyglada.

Bidolku Kamilka cudna:) zdjecie naprawde rewelacyjne:)

Chlopek nie przejmuj sie takie juz te chlopy sa nierozumne czasami:)

Daners zdrowka zycze!

Kejtin super ze z malutka wszystko dobrze! Faktycznie szybciutko zwalczyla to chorubsko

Ide spac bo jutro pewnie znow pobudka kolo 7 wiec i tak bede nieprzytomna:D chcialam dzis udekorowac mieszkanko swiatecznie i nie mialam kiedy, moze jutro sie uda:) dobranoc

12 lata 2 tygodni temu #491666 przez bidol
M89M - no ja jakos daje rade. Dre sie non stop na Jedrule. Z Kamka sobie radze ale chciala bym zeby maz poswiecal wiecej czasu Sebkowi. Oj wiem jedno - nie dawaj za wygrana. I koniecznie idz do lekarza. Omdlenia to nie przelewki i musisz myslec o Miro. Co by bylo gdybys zemdlala trzymajac go na recach albo gdybys byla tylko ty z nim w domu. Zycie nauczylo mnie ze nieraz trzeba byc egoista.

Daners - ja jeszcz chrupeczek i glutenu nie wprowadzalam.

Anszka - mam nadzieje ze w te swieta wynagrodza te minione. I ze radosci nie bedzie konca :) Wojtus na bank to zagwarantuje :)
I awatarek - na zyczenie :)

Olga - haha ale Ci dobrze - masz takie pomocnice :) dziekujemy :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #491667 przez Olga
Nie mam dzisiaj siły nawet pisać. :( Zabiegany dzięń mialam,na 11 do gminy(na jakieś szkolenie jak szukać pracy ha ha),ale poszłam z małym i się wymigałam,później Mikołaj,o 14 jazda,o 16.30 wywiadówka i na koniec biegiem po Olgę na zawody.Mialy się skończyć o 19,a przedłużyły się do 20.15.W domu bylyśmy o 30.30,a małym cały czas się zajmowała Marika,bo tatuśka chwilowo nie ma.Jak wróciłam to już butlę dostał,tylko go wykapałam i do 22.30 buszował(mojemu synowi znów się zegarki poprzestawiały :angry: ).
Moja Olgusia znów na podium-3 miejsce zajęła :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 tygodni temu #491692 przez Anna77
Wy sobie pewnie już smacznie śpicie, a ja czekam aż mi się ostatnia partia pierniczków upiecze. Jest 00.50 :ohmy: Zaczęłam wałkować o 19.50 i dopiero kończę. Zaliczyłam w między czasie dwa razy karmienie. Co roku sobie powtarzam, że następnym razem robię z jednej porcji i znowu zrobiła z dwóch (a to jest m. in. 1kg miodu i 3kg mąki) - MASAKRA. Teraz zapisałam już sobie pod moim "babcinym" przepisem - "robić tylko z jednej porcji"

Olga gratulacje dla Córki :)

Bidol awatarek przepiękny. Może wyślesz te fotkę na jakiś konkurs :unsure: To nie żart.

Na temat wnerwiania się na mojego z kolei B. się nie wypowiadam. Muszę ochłonąć. Pewnie jutro coś napiszę na ten temat.

Idę spać. Dobranoc, spokojnej nocki i do jutra :)

12 lata 2 tygodni temu #491709 przez chłopek
hej my juz nie spimy zaraz wstaje musze dom ogarnac i ta nieszczesna kuchnie, anna podaj przepis na pierniczki ale z 1 porcji:) u nas -15

12 lata 2 tygodni temu #491733 przez daners
chlopek to niezle zminica u Ciebie brr :)

Witam tak wogole :)

u nas snieżnie napadalo sporo ;] wczoraj kupilam sobie butki ;] a dzis ide kupic sobie czapke bo jednak spacerowanie sprawia ze mi uszy odpadaja ;p hehe.

na temat pomocy meza narazie sie nie wypowiem ;] gdyz moj pochloniety remontem a raczej budowa szafy jest wiec obowiazki spoczywaja na mnie ale dzis ost,dzien i zobaczymy czy sie sprawdzi w pomocy czy tez bede narzekac :):)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 tygodni temu #491758 przez Anna77
Ale jestem niewyspana :ohmy: Po prostu padam, a dzisiaj kolejny dzień jestem sama. B jedzie do W-wy na "gwiazdkę firmową". Szlak mnie trafia normalnie.

chłopek wstawię jak tylko położę Matiego spać za niedługo :)

Daners czapkę zaczynam nosić bardzo wcześnie. Wychodzę z założenia że uczucie zimna jest kompletnie bez sensu, he he

U na -7 znowu i biało.

12 lata 2 tygodni temu #491776 przez chłopek
ja nie nosze wogóle czapki, nie znosze czapek, chyba sobie nauszniki kupię

12 lata 2 tygodni temu #491790 przez Anna77
chłopek to przepis jeszcze mojej babci, sprawdzony.

PIERNICZKI BABCI WŁADZI

2 łyżki masła
4 jajka + 2 żółtka
1,5kg mąki
0,5 kg cukru
0,5 kg miodu (naturalnego i nieskrystalizowanego)
przyprawa korzenna do piernika
4 łyżeczki sody
2 łyżki wody do rozpuszczenia sody

cukier, masło, miód zagotować z przyprawą korzenną do rozpuszczenia. Mieszać, bo od spodu lubi się przypalać. Ostudzić. Jak jest jeszcze leciutko letnie dodawać stopniowo mąkę, jajka, żółtka i na końcu sodą rozpuszczoną w wodzie. Wyrobić. Schłodzić. Rozwałkować, wyciąć pierniczki, upiec. Ok. 15-18 minut na 170 stopni z termoobiegiem. (Robię w dużym garnku i mieszam mikserem , ale tymi "kręconymi" do ciasta drożdżowego, bo ciężko się miesza. Potem na blat czy stolnicę i wyrabiam. Można nie dać od razu całej porcji mąki, tylko dodawać po wyrobieniu do momentu aż ciasto nie będzie kleiło się do rąk.) Wyrobione ciasto może nawet 2 tygodnie być w lodówce. No i jak to pierniki, można upiec miesiąc przed świętami i schować do najlepiej metalowych pojemników, to do gwiazdki delikatnie zmiękną. Potem tylko wyjąć, udekorować czekoladami czy innymi kaloriami i patrzeć jak tyłeczek rośnie :)

SMACZNEGO!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka