BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #517675 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #517693 przez Misiowa
Hej dziewczyny:) wyslalam tatuska z Hancia na spacerek i zakupy a sama postanowilam sie zrelaksowac;)Hania dzis zrobila nam niespodzianke i po tym jak standardowo wstala o 7 to zrobila sobie drzemke od 9:40 do 11:40...szok:) zdazylam cale mieszkanie ogarnac;)

Olga ja ide do lekarza 7, ciekawa jestem bardzo ile ta waga pokaze:)mam nadzieje ze Hancia troche zwolnila tempa bo nie wyrabiam z tymi ubrankami:)

Mm super ze Oliwierkowi wrocil apetyt:) oby na stale:) w koncu potrzebuje duzo energii do swoich harcow:D

Mm, m89m moja pediatra mowila ze raz dziennie 2-3 g produktu glutenowego do posilku. W poradniku bobovita wyczytalam ze to akurt 1 lyzeczka kaszki mannej.

11 lata 11 miesiąc temu #517699 przez chłopek
mm ja nie pomoge bo moj malo je mleka jak zrobie 150 to zadko tyle zje

11 lata 11 miesiąc temu #517704 przez krecik
hej
ja się tylko dzisiaj przywitam i spadam, bo uciekamy do mojej siostry, chłopcy na flaszeczkę, a siostra będzie się zajmować juniorem:D
dziękujemy za buziaki, zdjęcia to umiem dodać, tylko gorzej bo nie mam programu do zmiejszania rozmiaru, musze drugiego kompa odpalić.

Staś już drugi dzień z rzędu budzi się o 6.45, boje się, że tak mu zostanie. dzisiaj dostał kleik ryżowy z jagodami, dwie łyżki, więcej nie dalo rady bo był u mnie na kolanach i mi sie tymi fiolteowymi ustakami, przez bluzkę , do piersi dobierał.

Olga zazdroszcze spiocha:D

MM to super , ze Mały zaczął porządnie wcinać, może ten brak apetytu był przez ząbki
bidol mi to strasznie żal takich przekarmionych dzieci,rodzice im tylko krzywde robią

m89m ja gotuje normalnie kaszkę manne i dodaje do jabłuszka, albo gotuje jabluszko lub jagody i na tej wodzie robie kaszke

11 lata 11 miesiąc temu #517742 przez maksiu
Hej mamusie u nas ok
no i z chrzesnym sie przeliczylam kupil maleu pampersy tylko paczke ale w sumie dobre to niz nic, u nas popaduje deszcz ze sniegiem,
M pojechal ze szwagrem do tesciiowej zobaczymy aco tam jest dokladnie
i bum nie wiem co mialam ktorej odpisac, a byula mowa cos o niejadkach moj to niby jest jadliwy a malo wazy, niewiem czemu, dzis np rano zjadl cyca i za jakies pol godziny wypil 200 kaszy, potemn w miedzy czasie cyca o 13 miseczke ziemniakow z indykiem o 14 wypil 40 mleka

11 lata 11 miesiąc temu #517763 przez Olga
My spacerek mamy zaliczony,przeszlo godz.Po spacerku żurek z przetartymi ziemniaczkami-ach jak mu smakował.Tylko zanim ugrzeję,to miseczkę muszę chować,żeby nie mial w zasięgu swoich oczek,bo szału dostaje :lol: Mam nadzieję,że i po tej zupce będzie ok ;) Teraz śpioch sobie drzemie :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #517765 przez krecik

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #517788 przez Olga
Stasio jest słodki i jak ładnie sam siedzi :laugh: buziaczki dla Stasia :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 11 miesiąc temu #517830 przez chłopek
moj umyty sobie lezy w naszym łóżku, zjadl miesko z żelazem i jeszcze mleczkiem troche popił

11 lata 11 miesiąc temu #517842 przez maksiu
Hej no i sie zalamalam calkiem , m wrocil od tesciowej mowi ze jest coraz gorzej tesciowa ma suche rece i sama mowi ze nie moze sie wykonczyc normalnie szkoda mi jej normalnie bo to dobra kobieta jest:(a jeszcze wuj sie jej czepia huj jeden a to jego siostra
jutro pewnie popoludniu do was zajrze bo mamy kolede

11 lata 11 miesiąc temu #517943 przez kejtin
No tak czytam te wasze przygody to juz z tego forum powinni serial nakrecic ! tyle sie dzieje i nie koniecznie dobrego...

Saiko - podobnie mamy, bo moje malenstwo tez przez kilka tygodni nie gadalo a dzis jak sie rozkrecila to filmik wyszedl cudowny:) moze uda mi sie wrzucic w najblizszym czasie:)
Probuje teraz pisac prace licencjacka ale malenka nie daje mi sie skoncentrowac:-)

Ma bynajmniej stale czynnosci - rano jesc, potem na bujawke (fotelik na hakach w futrynie):) i tam na poltorej godziny jej nie ma:) potem wozek i oglada bajkje:) Potem jesc, troche na rekach, mama czyta bajke i idziemy na mate:) potem jesc i do wozka albo spacer, albo w domu i znow spi:) Po 17 znow bujawka, tam moze sobie siedziec ile wlezie, tylko na przewijanie albo na karmienie ja zabieram, w ogole bujawka jej sie nie nudzi:) Potem od 19 we wlasnym lozeczku, ma takie sloniki przyczepione jak do wozka sie zaczepia i sie bawi (ciekawa jestem kiedy jej sie to znudzi):) i inne zabawki - ale ze mała mi w lozku tanczy to sie obraca do gory nogami i sie smieje:) potem po 20 kapiel po 21 jedzonko i przed 22 spi :) i tak do 7 rano - juz regularnie :-)

Moja mala urodzila sie 2700, wychodzac ze szpitala mialysmy 2540 a teraz ma 7500 i mierzymy 71 cm :) takze jak widze po wadze waszych dzieciaczkow to ladnie nadrobila :-)
jemy praktycznie przez caly dzien mleczko, raz jest kaszka i raz na kilka dni jakis sloiczek aaa i wprowadzilysmy na stale juz soczek przecierowy jako zamiennik jednego posilku:) <-raz spala mi po nim ponad 4h a przerwe miala prawie 6h od jedzenia w ciagu dnia - tak sie nasycila soczkiem.
na cale szczescie malenka moja zdrowa, nie zlapala nic ode mnie a z kaszelkiem ktory miala (to juz nie wiedzialam czy "z zabawy czy faktycznie") ale sobie poradzila, uff...

Sie rozpisalam, bo mala spi w bujawce i mam chwile dla siebie :-)
ostatnio probowalam dac malej rosolku hipa - ale byl dramat, pisk ze hej:) nie chciala:) a wczoraj dostala deserek owocowy to tylko patrzyla wzrokiem za lyzeczka czy nie zabieram:D

I moja mala zaczela skakac :D Normalnie kladzie sie na brzuszek podnosi tak ze staje na samych stopkach, oparta na raczkach i skacze nozkami - nie przesuwa sie do przodu ale tak nozki zgina, prostuje i po kilku razach sie kladzie i znow sie podnosi i kica :) pupa calkowicie oderwana od ziemi:-) I dzis tez zauwazyla dopiero ze ma stopki ktore mozna lapac :-) a obracanie z brzuszka na plecki i odwrotnie ma juz opanowane do perfekcji:) co jest niezbyt do konca fajne bo na lozku juz jej zostawic samej nie moge, bo sie turla:_)

Ja 19 lutego wracam do pracy, bo chce w dwa lata jeszcze kilka certyfikatow zrobic a potem juz pomysle o braciszku dla malej i zostane wtedy na stale w domu (takie marzenie male):)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #518056 przez Olga
Ignas usnął o 19.45 i tylko się modlę,żeby to bylo na noc.Chodzę na palcach,żeby się tylko nie przebudził,bo będzie do 24 urzędował :( Jutro o 7 rano mam jazdę,a na 11 idę do kościoła,bo Olga ma koncert scholi :) Bym chciała wziąć małego,ale on zawsze śpi o tej godz,a w gondoli już nie chce leżeć,zobaczę czy dam radę ;)

Moja Marika przed połowinkami :)

Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #518273 przez Majowka
czesc dziewczyny,

Olga, piekna corcia!

Kejtin, super, ale masz zdolna coreczke. Lucasek cos leniwy z tymi obrotami. Jeszcz nic....no ale siedzi ladnie i z podparciem :)

Maksiu, a ty co masz za przezycia z chodzikami? bo cos tam wspomnials wczsniej?

u nas jutro, 6-ego urodziny miska, naszego krola hahahha, wlasnie mu tort skonczylam robic, lucasek pomagal, ale z jego pomoca caly dzien mi zeszlo :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #518284 przez daners
hej mamuski :) zapewne jeszcze relaksik albo coponiektore błogi sen ;-p

u mnie noc porazkowo ;] ale chcialo sie zaprosic znajomych na piwko to sie ma ;p hehe mały wogole niedał mi przez to pospac a znajomi jemu wiec chyba chciał mi pokazac że nie zyczy sobie nikogo podczas snu hahaha

Krecik Stasio fajniutki a jak sobie ładnei siedzi :* dla niego :):)

Majówka chwal sie tortem dla któla :)

m-m super że Olinkowi apetyt wraca ale Ty nei sugeruj sie przeciez tym co pisze na mleczku.
u NAS pisze ze maja byc juz 5 posilkow po 180 a moj wypija 4 po 150 ;] fakt że lekarz mowi ze malo przybral ale wpychac sie jedzonak nieda na sile ;p

ide na all poszukac jakis zabawek ;p
wiec smacznego sniadanka zycze :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 11 miesiąc temu #518307 przez bidol
Doberek.

Krecik - Staś śliczny kawaler. A jaki duzy sie wydaje :-) piękniutki :)

Olga - masz piękną córę. I ślicznie ubrana :) bardzo ładna :)

No my na 90% wychodzimy jutro. Juz doczekac sie nie mogę bo mam taki zacap w sali ze szok.

M_M - no ja juz przyzwyczaiłam sie do tych sal kilku osobowych ale sa jakies granice dobrego smaku. Niby taka damulka ą ę i tp. ale z higieną ma na bakier. Bleee. Juz mam dosc.

A JA MUSZE SIĘ POCHWALIĆ - MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka