- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Misiowa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Olga ja ide do lekarza 7, ciekawa jestem bardzo ile ta waga pokaze:)mam nadzieje ze Hancia troche zwolnila tempa bo nie wyrabiam z tymi ubrankami:)
Mm super ze Oliwierkowi wrocil apetyt:) oby na stale:) w koncu potrzebuje duzo energii do swoich harcow:D
Mm, m89m moja pediatra mowila ze raz dziennie 2-3 g produktu glutenowego do posilku. W poradniku bobovita wyczytalam ze to akurt 1 lyzeczka kaszki mannej.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
ja się tylko dzisiaj przywitam i spadam, bo uciekamy do mojej siostry, chłopcy na flaszeczkę, a siostra będzie się zajmować juniorem:D
dziękujemy za buziaki, zdjęcia to umiem dodać, tylko gorzej bo nie mam programu do zmiejszania rozmiaru, musze drugiego kompa odpalić.
Staś już drugi dzień z rzędu budzi się o 6.45, boje się, że tak mu zostanie. dzisiaj dostał kleik ryżowy z jagodami, dwie łyżki, więcej nie dalo rady bo był u mnie na kolanach i mi sie tymi fiolteowymi ustakami, przez bluzkę , do piersi dobierał.
Olga zazdroszcze spiocha:D
MM to super , ze Mały zaczął porządnie wcinać, może ten brak apetytu był przez ząbki
bidol mi to strasznie żal takich przekarmionych dzieci,rodzice im tylko krzywde robią
m89m ja gotuje normalnie kaszkę manne i dodaje do jabłuszka, albo gotuje jabluszko lub jagody i na tej wodzie robie kaszke
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
no i z chrzesnym sie przeliczylam kupil maleu pampersy tylko paczke ale w sumie dobre to niz nic, u nas popaduje deszcz ze sniegiem,
M pojechal ze szwagrem do tesciiowej zobaczymy aco tam jest dokladnie
i bum nie wiem co mialam ktorej odpisac, a byula mowa cos o niejadkach moj to niby jest jadliwy a malo wazy, niewiem czemu, dzis np rano zjadl cyca i za jakies pol godziny wypil 200 kaszy, potemn w miedzy czasie cyca o 13 miseczke ziemniakow z indykiem o 14 wypil 40 mleka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- krecik
- Wylogowany
- gadatliwa
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
jutro pewnie popoludniu do was zajrze bo mamy kolede
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Saiko - podobnie mamy, bo moje malenstwo tez przez kilka tygodni nie gadalo a dzis jak sie rozkrecila to filmik wyszedl cudowny:) moze uda mi sie wrzucic w najblizszym czasie:)
Probuje teraz pisac prace licencjacka ale malenka nie daje mi sie skoncentrowac:-)
Ma bynajmniej stale czynnosci - rano jesc, potem na bujawke (fotelik na hakach w futrynie) i tam na poltorej godziny jej nie ma:) potem wozek i oglada bajkje:) Potem jesc, troche na rekach, mama czyta bajke i idziemy na mate:) potem jesc i do wozka albo spacer, albo w domu i znow spi:) Po 17 znow bujawka, tam moze sobie siedziec ile wlezie, tylko na przewijanie albo na karmienie ja zabieram, w ogole bujawka jej sie nie nudzi:) Potem od 19 we wlasnym lozeczku, ma takie sloniki przyczepione jak do wozka sie zaczepia i sie bawi (ciekawa jestem kiedy jej sie to znudzi) i inne zabawki - ale ze mała mi w lozku tanczy to sie obraca do gory nogami i sie smieje:) potem po 20 kapiel po 21 jedzonko i przed 22 spi i tak do 7 rano - juz regularnie
Moja mala urodzila sie 2700, wychodzac ze szpitala mialysmy 2540 a teraz ma 7500 i mierzymy 71 cm takze jak widze po wadze waszych dzieciaczkow to ladnie nadrobila
jemy praktycznie przez caly dzien mleczko, raz jest kaszka i raz na kilka dni jakis sloiczek aaa i wprowadzilysmy na stale juz soczek przecierowy jako zamiennik jednego posilku:) <-raz spala mi po nim ponad 4h a przerwe miala prawie 6h od jedzenia w ciagu dnia - tak sie nasycila soczkiem.
na cale szczescie malenka moja zdrowa, nie zlapala nic ode mnie a z kaszelkiem ktory miala (to juz nie wiedzialam czy "z zabawy czy faktycznie") ale sobie poradzila, uff...
Sie rozpisalam, bo mala spi w bujawce i mam chwile dla siebie
ostatnio probowalam dac malej rosolku hipa - ale byl dramat, pisk ze hej:) nie chciala:) a wczoraj dostala deserek owocowy to tylko patrzyla wzrokiem za lyzeczka czy nie zabieram:D
I moja mala zaczela skakac Normalnie kladzie sie na brzuszek podnosi tak ze staje na samych stopkach, oparta na raczkach i skacze nozkami - nie przesuwa sie do przodu ale tak nozki zgina, prostuje i po kilku razach sie kladzie i znow sie podnosi i kica pupa calkowicie oderwana od ziemi:-) I dzis tez zauwazyla dopiero ze ma stopki ktore mozna lapac a obracanie z brzuszka na plecki i odwrotnie ma juz opanowane do perfekcji:) co jest niezbyt do konca fajne bo na lozku juz jej zostawic samej nie moge, bo sie turla:_)
Ja 19 lutego wracam do pracy, bo chce w dwa lata jeszcze kilka certyfikatow zrobic a potem juz pomysle o braciszku dla malej i zostane wtedy na stale w domu (takie marzenie male)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja Marika przed połowinkami
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Olga, piekna corcia!
Kejtin, super, ale masz zdolna coreczke. Lucasek cos leniwy z tymi obrotami. Jeszcz nic....no ale siedzi ladnie i z podparciem
Maksiu, a ty co masz za przezycia z chodzikami? bo cos tam wspomnials wczsniej?
u nas jutro, 6-ego urodziny miska, naszego krola hahahha, wlasnie mu tort skonczylam robic, lucasek pomagal, ale z jego pomoca caly dzien mi zeszlo
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie noc porazkowo ;] ale chcialo sie zaprosic znajomych na piwko to sie ma ;p hehe mały wogole niedał mi przez to pospac a znajomi jemu wiec chyba chciał mi pokazac że nie zyczy sobie nikogo podczas snu hahaha
Krecik Stasio fajniutki a jak sobie ładnei siedzi :* dla niego
Majówka chwal sie tortem dla któla
m-m super że Olinkowi apetyt wraca ale Ty nei sugeruj sie przeciez tym co pisze na mleczku.
u NAS pisze ze maja byc juz 5 posilkow po 180 a moj wypija 4 po 150 ;] fakt że lekarz mowi ze malo przybral ale wpychac sie jedzonak nieda na sile ;p
ide na all poszukac jakis zabawek ;p
wiec smacznego sniadanka zycze
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Krecik - Staś śliczny kawaler. A jaki duzy sie wydaje piękniutki
Olga - masz piękną córę. I ślicznie ubrana bardzo ładna
No my na 90% wychodzimy jutro. Juz doczekac sie nie mogę bo mam taki zacap w sali ze szok.
M_M - no ja juz przyzwyczaiłam sie do tych sal kilku osobowych ale sa jakies granice dobrego smaku. Niby taka damulka ą ę i tp. ale z higieną ma na bakier. Bleee. Juz mam dosc.
A JA MUSZE SIĘ POCHWALIĆ - MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!