- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
- Otrzymane podziękowania: 0
To Ignasia znów samochody za bardzo nie interesują,te do odpychania nóżkami też nie. Za to piłki pod każdą postacią
i lubi jeszcze pistolety i drewniany mieczyk,lata i piw paw woła,niby nie powinnow się dzieciom takich zabawek kupować,ale my kiedyś się bawiliśmy w strzelanki i było ok:)
hehe, wyobrazam sobie Ignasia z tym mieczykiem! super! My Lucaskowi jeszcze broni nie kupilismy, ale tez nie zamierzam sie powstrzymywac. Jak zrozumie co to wojna, to kupie

Mi ciezko jest powiedziec czym sie Lucas lubi bawic, przerzuca te swoje zabawki, jak zlapie pilke to chwile porzuca. Ogolnie wklada cos do pudelek i wyciaga, nosi pudelka, wchodzi na nie i schodzi (wkolko), wchodzi na motorek i schodzi...takie tam
jak jestem w kuchni to otwiera swoja szuflade i bawi sie zawartosia lub chodzi pod krzeslem do karmienia lub suszarka na ubrania i sie cieszy

- daners
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

wreszcie po pracy...
Filipa pierwszy raz sami strzyglismy

tez mnie ogarniaja juz przedswiateczne zakupy porzadki wypieki uhmmmm ;]
na ulicach tak pieknie jak jade z pracy... tylko potem pedze do domu bo jakis zboczeniec u nas grasuje ;/
Olga Ignas zdolniach ;]
u nas tez dopasujemy ale nie nasladujemy jeszcae nic ;]
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- bidol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Krecik no ale przecież w tym składziku może być super sypialnia

www.google.pl/imgres?espv=210&es_sm=122&...ndsp=38&tx=143&ty=30
www.google.pl/imgres?espv=210&es_sm=122&...&ndsp=38&tx=56&ty=55
KM - a no tak już mam

Majówka - zaskoczę Cię - Kamka nie koniecznie potrafi dopasowywac kształty - ale ja na to nie mam cisnienia - nauczy sie w swoim czasie - uwielbia ksiazeczki i rysować

Daners-

Olga - i jak z malowaniem??
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
koło TV jest witryna, a dalej przejscie ko kuchni...poza tym przesadziłam z metrażem, nie jest na pewno 4x8, tylko gdzies 3,5 na 7:(
musze konczyc, bo mam jerzyka na rece i mnie już skurcz złapał

- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Maly w koncu padl. Ale mnie wymeczyl w nocy .. w sumie to moglabym isc spac z nim ale sprzatam a obecnie zrobilam sobie przerwe na kawke

Bidol- Sliczny kombonezon bardzo mi sie podoba Jakies dodatku z szaroscia I cudo bedzie:)
Widzialam tez polaczenie fioletu z granatem przy dwu czesciowych I tez fajnie wygladalo.
My wynajmujemy mieszkanie ale metrazu I nie znam. Dwie sypialnie jedna wieksze z wneka 165 na 120 a na scianie okiennej jest dluzsza-do okna ma moze ze dwa metry I tam mam wlasnie lozeczko I komode plus naklejki misie I takie tam.
Druga sypialnia na oko 12 m2, dwie laxienki I Obie nie duze : jedna z wanna druga tylko toaleta, schowek, salon z kuchnia, gdzie czesc salonowa ma 3x 7.20!!! Czyli nawet gorzej niz Krecik

Wchodzi sie tak z boku I po jednej str jest kuchnia z blatem na salon, skreca sie I jest salon( czyli troche ukryta niestety bez okna)
My juz tyle razy jezdzilismy z meblami I w zaden sposob nie jest dobrze

Z kacika zabaw tez chyba nici bo chcemy zakupuc wkoncu regaly na nasze szpargaly I zajmujemy ta scianie na wprost okna to sie troche skroci mysle. Jedynie miejsce na Filipkowe rzeczy to na wprost kuchni przy regalach. Systems Besta z Ikea mi sie podobaja I nad te regaly pulki na dvd wszystko w white gloss pod kolor kuchni( white gloss plus czarne blaty)
Nie wiem tylko czy czarna tapeta nad kanapa I lustro nie przytlocza pokoju? Kolory scian to z duluxa persian cos tam( jasny brudny bez a sciana przy kuchni duck egg(jasny brudny niebieski)
Sypialnia druga jest goscinna I po nowym roku moja mama sie wprowadzi mysle

Co myslisz?
Majowka- Filip to istny diabelek uwielbia ganianie ja go gonie a on ucieka, maszerowanie ja maszeruje a on za mna, zabawe w chowanego, ksiazka na okraglo do znudzenia I gnie kartki, zaczyna cos malowac tez. Ostatnio dalam mu takie kredki jak klocki male I cos tak probowal po kartonie malowac. Klocki nie uklada, garnuszek w rzuca I wyrzuca ale jak my pojade ze ma elozyc to dopasuje I czasem wlozy choc sie nameczy czasem brak mu cierplieosci

Ma pieska I misia I kladzie je spac. Pchacze uwielbia I bujaczek/ konik tez. Pilke poturla czasem kopnie ale jak chce z nim rzucac to zawsze podchodzi I przy mnie rzuca( czyt. We mnie:). Ogolnie lubi sie bawic jest bardzo aktywny I ma niespozyta energie.
Lukasek pewnie typ sookojny to I zabawa inna.
Nie wszystkie dxieci w koncu bawia sie jednakowo.
Starsze towazystwo szybko by go wyszkolilo jednak:)
Krecik- Mi sie koncepcja z sypialnia osobno podoba choc rozumiem ze przy otwartych zaluzjach bylby wiekszy pokoj.
Daners- no wlasnie zdjecie poprosimy. Ja to bym sie nie odwaxyla strzyc zreszta nie ma co ma tylko loczki z tylu dkuzsze ale ja uwazam ze slodkie sa I zostaja:). Ostatnio u fryzjera taki szybki serwis widzialam przechodzac jak sie dziecko darlo, facet nad nim machal maszynka, matka trzymala oburacz w zeal bym uscisku a biedna dziecko darlo sie na Cale centrum handlowe

Olga- ja bym przemalowala na jasno zobaczysz jaki duzy pokoj uzyskasz:)
Ignas zdolny I takie ma zabawy dorosle jak 3 latek juz!!!
- krecik
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- z moim Stasiem super jest!!
- Otrzymane podziękowania: 4
robie pierozki na jutrzejszego mikołajka, a Staś mi wogóle nie pomaga!
- AniaiFilip
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- anszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
dziewczyny pomocy, ile to 45 dkg mąki? w szklankach najlepej!
robie pierozki na jutrzejszego mikołajka, a Staś mi wogóle nie pomaga!
W szklance jest 25dag, czyli 45 to będzie jedna szklanka i 4/5 drugiej
bidol dopiero planujemy,jak zamalować ten pomarańcz ha ha

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Majowka- Filip to istny diabelek uwielbia ganianie ja go gonie a on ucieka, maszerowanie ja maszeruje a on za mna, zabawe w chowanego, ksiazka na okraglo do znudzenia I gnie kartki, zaczyna cos malowac tez. Ostatnio dalam mu takie kredki jak klocki male I cos tak probowal po kartonie malowac. Klocki nie uklada, garnuszek w rzuca I wyrzuca ale jak my pojade ze ma elozyc to dopasuje I czasem wlozy choc sie nameczy czasem brak mu cierplieosci
Ma pieska I misia I kladzie je spac. Pchacze uwielbia I bujaczek/ konik tez. Pilke poturla czasem kopnie ale jak chce z nim rzucac to zawsze podchodzi I przy mnie rzuca( czyt. We mnie:). Ogolnie lubi sie bawic jest bardzo aktywny I ma niespozyta energie.
Lukasek pewnie typ sookojny to I zabawa inna.
Nie wszystkie dxieci w koncu bawia sie jednakowo.
Starsze towazystwo szybko by go wyszkolilo jednak
AiF, Hehe, ja nie pisalam ze Lucas to spokojny typ
wrecz przeciwnie, tak jak mowisz "istny diabel"...mi chodzilo o umiejetnosc dopasowania ksztaltow i nasladowanie zwierzat, bo to jakas umiejetnosc, ktora jak widac niektore dzieci juz posiadly, a Lucas jeszcze nie, wiec bylam ciekawa jak to u Was...
u nas z nowosci, to Antonio go zaczal delikatnie "uderzac" w raczki jak nie slucha i dalej cos psoci np. wyrzucanie ubran z szafy, wlaczanie i wylanczanie grzejnika, wyrzucanie ksiazek z regalow, uderzanie zabawkami w szklany stol, siaganie przescieradel z lozek...
powiem Wam, ze bylam przeciwna jakiemu kolwiek "biciu" ale jak patrze jak nasze "nie wolno" doprowadza go do radosci i wrecz go nakreca, sama nie wiem co robic...![]()
jak Wy sobie z tym radzicie? czy wasze dzieci sa grzeczne i tylko ja mam pecha?![]()
Kupilam dzis wozek dla blizniakow!!!!!!! YUUUUUUUUUUPPPPII![]()
![]()
![]()
Miesci sie w naszej windzie! ...i juz stoi w przedpokoju!
- Olga
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jutro przyjdzie do nas prawdziwy mikołaj ha ha,ale po południu.Marika co roku rozdaje paczki z klasztoru i ja kupiłam małemu kilka drobiazgów i mu przyniesie przy okazji

a to Marika na pokazie

- Majowka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem Mamą!
Myslisz ze takie podejscie (ignorowanie) jest poprawne?
ja wlasnie tez tak robie, mysle, ze on z tego wyrosnie. Ale sa niebezpieczne zabawy, jak przekrecanie galek kuchenki gazowej, otwieranie piekarnika no i u nas wlaczanie grzejnika, ktory go tak mocno oparzyl. Powiem ci, ze jak Antonio go uderzyl w raczki to zrezygnowal z zabawy i przestal, wiec nie wiem. Ja nie chce i nie bede go "bic" bo sie boje, ze nas zacznie bic, a co gorsza inne dzieci i bedzie jeszcze gorzej...

Marika, super laseczka!
a ja jednak rezygnuje z prezentu na Mikolaja...eh przeciez to i tak tylko dla mnie ta szopka. Gdzie on mi tu zrozumie ze to od Mikolaja...