BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #801200 przez Majowka
aaa juz dobrze! :laugh:

Bidolku, no pieknie przystrojona. Jutro, pojutrze wstawie jakies fotki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #801228 przez daners
dobry wieczorek '\
rany ale si enawkurzalam z tyi poucinanymi postami ...juz myslalam ze tyle naskrobalyscie haha

Bidol Ty to seryjnie pamiec masz ze hoho;] a;bo łykasz juz bilobil hashahaha

no mowilam ze niebede go obcinac ale spotkanie z mikolajem bedzie wiec jakos wygladac musi;] zreszta czape w sklepie zdejmuje i wyglada ze .... no :) a teraz jest maly jezyk :) ciekawe czy tak juz na zawsze bedzie mial sterczace....

pomysly z podzialej pokoju fajowe ;] a kanape tez masz gdziesjak podzielic hehehe bo mnie sie zawsze mala czesc dostaje i nawet legnac sie nie da hyhy :):)

Kamyczkowa no final nic special... juz przepis byl mega przeslodzony ale pozostale hmm co sie jeszcze skonczylo ;]\;] na wspolnej tez? czy leci
ciekawe co wzamian dadza :):)

majowka fotki super u nas juz na rondkach i ulicach tez swietecznie aj ja jeszcze w czarnym lesie z porzadkami hehe a u was jak idzie :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 4 miesiąc temu #801403 przez słoneczko
czesc dziewczynki

witam sie chora na maksa i do tego okres dostalam wiec wiecie jak sie czuje :( ale co tam przejdzie ;)

Pawelek spi chory ,rano mial goraczke :/

Tomek w pracy,poszedl ludzi zarazac;)

dzwonil lekarz domnie z wynikami:/ pogorszyly mi sie :( musze jechac do szpitala na rezonans i tomografie a pozniej bede miala radioterapie:( i chyba bede miala operacje - konizacje,beda mi chyba wycinac :(

niedam rady wszystkim odp bo niepamietam wszystkiego

Bidol jak tata sie czuje ? a Kamka juz zdrowa bo chyba niedoczytalam?

Krecik jak Stas? a z wyjsciem do kina to super pomysl ?

Olga ale Ignas dlugo spal ? tak go wymeczylas?;) Pawelek ostatnio jak byl zdrowy to wogole niespal w dzien a wstal o 5 rano;)

Majowka alez ten czas szybko zlecial niedlugo juz rodzisz ;)wow ;) a jak tam Lucasek? je juz kawalki?

reszty niepamietam wybaczcie;) ide robic obiadek;)

11 lata 4 miesiąc temu #801420 przez mama89muminka
Hej

Maksiu z ciocia moze czasem nie warto zartowac, skoro tak wszystko na powaznie bierze :)

Olga dorze, ze masz takie pomocnice w domu :) Co do smoka wspolczuje...

Bidol Nurofen dawalam caly czas i juz mu lepiej, zostal tylko katar. Dobrze, ze Kamcia juz zdrowa. Szkoda tylko, ze teraz tate dopadlo... Zdrowka zyczymy dla taty i ciebie :kiss:
Co do mieszkania naszego to z 2003r, wiec nie jest stare. A Miro chudy jest, faktycznie...

AF ciesze sie, ze jestes zadowolona z obrotu sytuacji :) Trzymam kciuki, zeby sie wszystko udalo :)

Daners a wy sami obcinacie mu wloski?

Olga to masz modelke, mam nadzieje ze wszystko sie udalo :)

Kamyczka jak Dominik w zlobku sie spisuje? Mam nadzieje ze wszystko wyjdzie w wynikach i szybciutko ci zle samopoczucie przejdzie.

Majowka oj zartowalam tylko, nie bierz tak wszystkiego na serio, bo dziecku zaszkodzisz ;) Dziekuje za nazwe, sliczne miejsce. My choinki chyba nie bedziemy miec ze wzgledu na Mirona... Chyba nie musze tlumaczyc, dlaczego.

Krecik my mamy ten sam problem z wydzielaniem salonu. Maz wymyslil zeby oddzielic jakimis zaslonami, ale nie wiem czy to bedzie jakos wygladac normalnie. Pamieam ze u mojej ciotki bylo przedzielone szafa, ale to bylo jakies 20 lat temu i wygladalo paskudnie. Udanej zabawy u Mikolaja! ;)

Bidol te pomysly co dalas linki bardzo mi sie podobaja, super sa!

KM dobrze robisz, ze nie siedzisz w domu! zlapiecie troche swierzego powietrza to i lepiej sie wam bedzie spac. A zajecia rewelacja, super ze takie cos macie i Kacper widac ze ma frajde ;)

Sloneczko oj biedaczki, zdrowiejcie szybciutko :kiss:

Miro mi przed chwila spalil czajnik :angry: Zdarza mu sie czesto niepostrzezenie wlaczyc kurek w kuchence, czajnik stal pusty teraz cos mi zaczelo smierdziec i teraz jest caly czarny. Telewizor tak samo, ledwo stoi na regale, tak go przekreca... :dry:

11 lata 4 miesiąc temu #801431 przez krecik
Daners, ale się przeliczyłaś, miało być 3 strony lektury,a tu tylko aaaaaaaaaaaaaaa;)

Słoneczko, strasznie mi przykro:( ale trzeba działać i walczyć, dobrze, że lakarz zadzwonił, bo nie ma na co czekać, a operacja to nie koniec świata. Trzymaj się cieplutko, a Pawełkowi szybko przejdzie:) Pytałaś o Stasia, dzięki, już ok:)

M89M, widziałam na fb zaproszenie na piwko, aktualne?:>Widze, że Mały urządził ładną demolke w domu;)a z choinką fakt, lepiej nie miec i będzie spokój, my may taką małą na półce i Staś się aż zanosil, żeby się do niej dorwać:D

a mi już lepiej, widać wizja wizyty u lekarza przyspieszyła wyzdrowienie, Staś teraz leży w łóżeczku, mam nadzieje, że uśnie, bo chce umyć podłoge na spokojnie:)
Korzystam z pogody i wietrze pościel na balkonie, chciałam też wyjść z małym na pole, ale musze poczekać, aż się będzie troche cieplej, gdyż jeszcze nie zaopatrzyliśmy się w buty zimowe...;/

ehhh jednak nie spi....

miłego:)

11 lata 4 miesiąc temu #801489 przez bidol
Doberek :)

Krecik - a może taki kolorek -082 :) taki delikatny -
www.google.pl/search?q=paleta+kolor%C3%B...763.html%3B652%3B681
a kanapa jaki kolorek bedzie miała?? dawaj tu rozkład mieszkania - juz my Cię urządzimy :) :p

Słoneczko - ojj - biedulko - dużo zdrówka :kiss: :kiss: :kiss: Wiesz - moim zdaniem operacja nie jest złym rozwiązaniem - wiem że ten ból, niemoc itp - ale zobacz na mojego tatę - jest naprawde dobrze (odpukać) on miał złośliwego - a teraz wyniki sa w marę ok - miał teraz wizytę a następna aż za 3 miesiące :ohmy: :ohmy: :ohmy: czyli jest o k - na razie o radioterapii nie ma mowy :ohmy: :lol: Musi być dobrze - dbaj o siebie i nie załamuj się - idą święta, macie nowe mieszkanko - wszystko jest na dobrej drodze. Trzymam kciuki :kiss: :kiss: :kiss:

M89M - jeżeli Twój mąż jest typem mojego męża to nie dawaj mu nic przestawić, przywiesic itp :side: dla niego nic nie musi wyglądać lecz spełniać jedynie swoją funkcję :dry:

Daners - hahaha :blink: no a jak Filipek ma dłuższe włoski to też mu sterczą?? wiesz takie na bibera tego starego - z grzywą :silly:

Olga - to i tak sporo :blink: pewnie stolik przyszedł więc ustawiasz - czekamy na efekty :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #801493 przez Olga
Hej mamusie.

My już po spacerku,byłam się odhaczyć w urzędzie,to przy okazji spacerek zaliczyliśmy i mamy z głowy-mroźno dzisiaj u nas :) mały zajada cukierka,zaraz obiadek i spać :blink:

słoneczko dużo zdrówka-wszystko będzie dobrze,bądź dzielna i walcz :kiss: Pawełkowi i mężowi też życzę zdrówka :blink:

m89m to piwko aktualne :unsure: :lol: a córcia to żadna modelka-ma tylko 158cm wzrostu,to na cele charytatywne był pokaz :blink:

bidolek jak się dzisiaj czujecie :unsure: odeszły te choróbska od was :unsure:

majówka śliczne zdjęcia-u nas też już pomału wszystko na mieście ustrojone,a my choinkę to dzień przed wigilią ubieramy,tylko po tym wczorajszym przemeblowaniu chyba nie będzie gdzie jej postawić :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 4 miesiąc temu #801542 przez krecik
Bidol, nieeeee... ja nie lubie beży, a po tym jak mamy teraz pomalowane mieszanie to chce tylko stonowane kolory:P kanapa...chyba szara (myśle nad jakimiś fajnymi poduchami, czarny, fioletowy i niebieski
a układ salonu śledzik, na oko (4x8 m, tak +/-) na krótszej ścianie jest okno i wyjście na balkon i właśnie po przeciwnej stronie będzie ta kanapa z funkcją sypiania:P a jak Ci się nudzi to możesz podrzucić jakieś pomysły, jestem otwarta na wszelkie propozycje, w przeciwieństwie do mojego męża: "ty i tak wszystko sobie umyślałaś"

Olga, jak nie modelka to fotolomdelka, widziałam zdjęcia piękna dziewczyna:)

my też już spacerek zaliczyliśmy, teraz spi:D

11 lata 4 miesiąc temu #801617 przez km
hej dziewczyny :) , my tez jżz po spacerku, mały zjadł zupę i o dziwo poszedł spać (hura ! :) ) przeważnie idzie spać po drugim daniu o 15 , czyli jak ja wychodzę do pracy :angry: . Wczoraj mąż męczył się by go uśpić do 22:30 aż w końcu sam zasnął a Kacper biegał po pokoju :) , niestety mieliśmy przerwę w spaniu od 3 do 5 więc jestem padnięta, nie wiem jeszcze jak wytrzymam w pracy do 24 , wczoraj już myślałam że nie dojadę do domu :angry:

Dziewczyny czy wasze maluchy jedzą słodycze? bo mój to chyba jedyne dziecko co nie lubi wszystkiego co jest słodkie a zwłaszcza z czekoladą, także na czekoladę , batona czy cukierka to nawet nie spojrzy. W sumie to dobrze że wcale nie je słodyczy, będzie miał zdrowsze zęby :)

bidol-to ja widzę że ty to mały bob budowniczy, to w przeciwieństwie do mnie. Ja to jak coś wymyśle to wszystko musi mój mąż sam zrobić, zresztą on akurat lubi budować, naprawiać itp.

słoneczko- trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze :)

m&m- mój mi ostatnio spalił blache od ciasta razem z ciastem, nawet go nie spróbowałam. My mamy kuchenkę elektryczną, postawiłam na płycie ciasto jak wyjęłam z piekarnika żeby wystygło, a kacper pięknie je spalił. :lol:

majówka- super zdjęcie z choiniką. u nas też już pomału pojawiają się ozdoby w oknach.

Zaczynacie już kupować prezenty ? Bo ja ju z liczę o ile zbiednieje. Kacprowi kupiliśmy już akwarium i trzy złote rybki, więc małego mam juz z głowy. Muszę jeszcze kupić prezenty dla mojej siorki dziewczyn na mikołaja, po choinkę i jeszcze najpierw jedna ma w grudniu urodziny, a później druga w styczniu. :angry: Oj będę bidna w grudniu. Dziadkom już pozamawiałam kalendarze ścienne z kacpra zdjęciami :) Najdroższy jest mój mąż bo zażyczył sobie zafundowanie mu tatuażu :angry: i chyba w piątek idziemy do studia.

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #801628 przez Olga
km ja małemu od czasu do czasu daję,a on je lubi,ma po kim ha ha.Wczoraj moja bratowa mu przywiozła pozytywkę z cukierkami w środku,więc wczoraj dwa zjadł,normalne wedlowskie i dzisiaj skubany już wiedział,gdzie Marika je schowała i stał pod szafką i wołał "dwa" ha ha-cwaniak jeden :) nie należę do rodziców,które całkiem zabraniają,bo ja sama też lubię,niech dzieci też mają przyjemność,córki jedzą,ząbki zdrowe,kontrole często i nie panikuję ha ha :) oczywiście wszystko z umiarem :blink:

Ja już miałam koncepcję na prezent dla Ignasia-stolik z krzesełkami,ale że wczoraj brat mi dał na niego,żebym od nich kupiła,to my kupimy sanki :lol: babci coś wymyślimy,jeszcze nie wiem co,Olga mu kupi od siebie,bo on musi,nie może być inaczej kręgle,bo wczoraj wyjść ze sklepu nie chciał-żadne samochody go nie interesowały,tylko kręgle i klocki :blink:
Dziewczynom pewnie kasę dam,bo co można im kupić :unsure: albo same sobie coś wybiorą,ja nie ryzykuje :ohmy:

bidolek to teraz mi doradź :( w pokoju dziewczyn jest na pomarańczowo,taki szary pomarańcz,nie ładny ciepły :( meble olcha miodowa,wykładzina dywanowa też pomarańcz i strasznie ciemno jest i ponuro w tym pokoju.Chcemy same z Mariką pomalować,może Rafał by nam w niedzielę pomógł,tylko bladego pojęcia nie mam na jaki kolor,bo ciężko będzie ten pomarańcz przykryć,a chcemy jak najtaniej,żeby tylko czysto było :blink: może pomożesz dobra duszyczko,bo ja to zielona w takich sprawach

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 4 miesiąc temu #801679 przez lusiamamanikosia
Słoneczko - dużo zdrówka życzę dla Ciebie i dla chłopaków :* będzie napewno dobrze wierzę w to :*
Daners - na wspólnej leci leci i nie widać chyba puki co końcówki :)
KM - My dajemy trochę słodyczy np mąż jest przeciwny dawaniu Nikiemu ale jak nie widzi to babcia czy prababcia da kawałeczek :P ale teraz dostał od chrzestnej kalendarz adwentowy z czekoladkami i daje mu codziennie po jednej :) ale tak to lubi bardzo mambę czy jakieś ciasteczka wcinać albo kamyczki :)
My też już parę prezentów mamy ale musimy jeszcze dla dziadków coś kupić i dla mamy męża ale damy radę myślę już niedługo mieć to z głowy :)
U nas też już zaczyna robić się świątecznie i jak uda nam się pojadę z Nikim w sobotę na starówkę żeby zobaczył jak o 17 zapalają choinkę i ma też być Mikołaj z saniami ale zapewne będzie mega dużo dzieci i ludzi ale zobaczymy jaka pogoda w ogóle będzie.
Olga - tak długo Ignaś spał WOW i później poszedł normalnie spać czy wariował ?? :)
Teraz Niki śpi bo zasnął mi jak wracaliśmy ze spacerku do domu i dalej śpi :) dziś pod domem przycinali gałęzie i poprosiliśmy i pościnali nam pasożyta jemiołę więc będziemy mieć na święta :) do domu i dla mamy i dla dziadków :)

11 lata 4 miesiąc temu #801691 przez Majowka
czesc dziewczyny,

dzis kupilam Lucaskowi znikopis na Mikolaja!
nie wejdzie do buta hahaha, ale niech ma!

a na gwiazdke cos takiego kupimy. Lucas bawil sie tym na sobotnich urodzinach. dzis mu otworzylam lego duplo z urodzin, ale nie dawal rady budowac, no i nie rozumie jeszcze, co domek, co samochodzik, wiec schowalam. Na tych mega blocksach niech trenuje :laugh:
www.toysrus.pt/product/index.jsp?product...1&prodFindSrc=search

Sloneczko, ja dalej miksuje zupki na papke. Pieknie je, nigdy nie wybrzydza, wiec nie zamierzam niczego zmieniac :)
a kawalki, je jako tako, np. zje jabluszko, oliwki, paluszki, ciastka, platki kukrydziane, kawalek chlebka, sera, ale to wszystko w przerwach miedzy glownymi posilkami. U nas na sniadanie kaszka jest od zawsze, nie wybrzydza na razie.

11 lata 4 miesiąc temu #801698 przez Olga
majówka ale wywrotka bombowa :blink: Lukasek lubi bawić się autkami? Ja taki znikopis kupiłam,ale to schowany będzie na gwiazdkę,w buta już ma dosyć :blink:
allegro.pl/14zl-ups-fisher-price-znikopi...pka-i3734737602.html

lusia poszedł spać o 22,więc źle nie było,ale i tak wolę,jak chodzi o 20,za to dzisiaj p 9 nas listonosz obudził,bo pewnie jeszcze byśmy spali :lol:

11 lata 4 miesiąc temu #801963 przez Majowka
Olga, Lucasek nie bawi sie samochodami, jeszcze nie rozumie pojecia samochod :laugh: :laugh: :laugh:
czasami wezmie jakis do reki, ale nic specjalnego z nim nie robi...

ale to pewnie kwestia czasu!

a ten jest fajny bo duzy, jedzie, klocki wiezie, chyba to go ujelo...

niedawno zasnal, eh, pewnie sie pozno obudzi :(

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #801971 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka