- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja zasypiam zawsze nie bedac w ciazy nawet na lewym boku i teraz tez tak ale narazie bez podusi bo brzuch nie jest jeszcze mega duzy.
a Ma to jakies znaczenie a na brzuchu mozna bo tez mi sie zdarza a nie wiem czy nie ugniatam tam lokatora mojego:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeśli chodzi o karmienie piersią, to bardzo bym chciała karmić, ale po macierzyńskim niestety muszę wrócić do pracy, więc nie wiem, jak to będzie
Ze spaniem mam problem, bo też wyczytałam, że powinno się spać na lewym boku, ale regularnie budzę się na brzuchu, więc też się martwię, czy nie szkodzę maluchowi. Może kiedyś te poduszki wypróbuję, ale doświadczone mamusie chyba będą musiały udzielić kilku praktycznych rad
PS Jak się czujecie?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Ja uwielbiam spać na brzuchu,ale wiem że nie mogę i troszkę mi ciężko zasnąć,ale próbuję zasypiać jak mi zalecano, czyli na lewym boku.
A jak to jest z waszymi brzuszkami,są już widoczne?Bo ja się zaokrągliłam na biodrach niestety( a brzuszek czasami wygląda jakbym się za dużo najadła,więc się zastanawiam jak to jest u Was???
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w sumie też już się w miarę dobrze czuję, mdli mnie dość często i mam ogromną nadwrażliwość na zapachy - zwłaszcza te z lodówki, ale najbardziej się cieszę, że brzuch już mnie tak często nie boli i nie muszę całymi dniami leżeć.
Do lekarza wybieram się w piątek. To zabawne, ale nigdy nie sądziłam, że nadejdzie taki czas, że nie będę mogła doczekać się wizyty u ginekologa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
ja spałam bez tej specjalnej poduszki, zawsze śpie na lewym boku ale zdaża sie też spać na prawym, teraz tez bede spać bez tej poduszki wydaje mi sie ze jeśli w ciazy boli kręgosłup i źle sie spi w nocy to wtedy warto wypróbować tą poduszkę
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym usg genetycznym to sama już nie wiem, lekarz kazał mi przyjść tego dnia na wizytę, usg robi mi zawsze, ale czy to genetyczne jakoś się wyróżnia? Pewnie zapytam, jak będę.
A Wy dziewczęta chodzicie do pracy czy też leniuchujecie?
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Co do wagi,to jestem trochę ździwiona,bo niby mam fajny zaokrąglony brzuszek,ale waga praktycznie się nie zmieniła,chodzę w spodniach sprzed ciąży,tylko przy siadaniu trochę odpinam guzik,a z tego co pamiętam w poprzednich ciążach miałam już ładych parę kg.W sumie 20 kg.przybierałam w ciąży,ale bardzo bym się cieszyła,gdybym teraz przybrała mniej
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Usg genetyczne jest inne, lekarz bada dziecko pod kątem wad genetycznych m.in. zespołu Downa,mierzy przeziorność karkową, przegrodę nosową.W czwartek będę wiedzieć więcej, moje koleżanki np dowiedziały się już w 12 tyg o płci dziecka)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamyczka, a brzuch przestał Cię już boleć, bo mnie boli coraz rzadziej, ale jeszcze się zdarza, że jestem uziemiona w łóżku albo pół nocy nie śpię z bólu.
A czy któraś z Was też miała takie bóle jak my? Moje koleżanki nie miały, ale mama mówiła, że w pierwszej ciąży długo miała takie dolegliwości.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny, cieszcie się, że waga nie idzie do przodu
Ja niestety nie wiem, ile dokładnie ważyłam przed ciążą, więc podaję ostatnio zapamiętany wynik. Jakoś się z wagą nie lubimy
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a lekarz kazał Ci robić badania krwi, moczu itd?
- Emilka2112
- Wylogowany
- gaworzenie
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Niby nie jem więcej niż wcześniej, nawet nie opycham się słodyczami jak kiedyś, ale wciąż rosnę, to chyba brak aktywności...
A badania krwi i moczu mam ponowić przed piątkiem, bo te wszystkie początkowe miałam robione w grudniu.
PS Witamy kolejną mamusię! Jak się miewasz Emilko2112?