BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #282065 przez Kamyczka
Witaj Emilka2112, gratuluję)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #282067 przez Kamyczka
Anszka, ja mam 181 cm wzrostu to wyobraź sobie moje obawy(((((

12 lata 11 miesiąc temu #282218 przez saiko
Cześć dziewczynki :) nowe i 'stare' :kiss:

bibolku - za rzadko tu zaglądam - musze to nadrobic :silly:

ja nadal nie wiem co ma dla dzidka więc nic nie kupuję
płeć może poznam 30/01 bo mam wizytę. Czuję się bardzo dobrze, żadnych bóli, apetyt dopisuje ale nie tyje jakoś specjalnie chociaż pozwalam sobie na słodycze prawie codziennie. Minęły mi już wszystkie wstręty kulinarne i nawet na 1 kawe dziennie sobie pozwalam. Od kiedy jestem na zwolnieniu (2 tygodnie) przestawił mi się zegar biologiczny i zazwyczaj śpię 2:00-11:00
Tak jak u Ciebie Anszka - brzuszek u mnie jak najbardziej ciążowy i cieszę się, że kupilam spodnie z pasem :lol:

Olga - ja zamierzam karmić conajmniej pół roku, moze rok ale nie dłuzej

Debora - ja tez czytalam o lewym boku i staram sie do tego stosowac aczkolwiek czasem jescze spie na plecach, co do poduszki (nawet zwykły jasiek) to ja zawsze mam kawalek kołdry miedzy kolanami a chodzi o to, ze w ciazy zaawansowanej tak po prostu będzie nam łatwiej :) na brzuchu już nie potrafię

daners - ja mam plan nie wracać do pracy, a w każdym razie nie do obecnej. Na szczęście mam i będę miała możliwość zarabiania w domu (praca przy komputerze) więc o ile nie zatęsknię za zbiorowiskiem ludzi to tak będę mogła zarabiać

:S

12 lata 11 miesiąc temu #282549 przez Emilka2112
saiko a co to za praca? Bo też się rozglądam za jakimiś dodatkowymi pieniążkami :)

anszka miewam się dobrze oby tak dalej :)

12 lata 11 miesiąc temu #282609 przez anszka
Kamyczka - myślę, że możesz być spokojna, jeszcze nie widziałam nieatrakcyjnej wysokiej kobiety w ciąży, a już na pewno żadna nie wyglądała jak Godzilla, chociaż muszę Ci powiedzieć, że szczerze się uśmiałam, gdy wyobraziłam sobie, jak w lipcu idziemy razem- Ty taka wielka i dostojna, a ja taka niezgrabna klucha, którą łatwiej przeskoczyć niż obejść :P przepraszam :laugh:
Saiko - też już chodzę w spodniach z gumą, to wielki komfort dla brzusia. Też przestawił mi się zegar, zasypiam późno i śpię do 10 :)

12 lata 11 miesiąc temu #282613 przez Kamyczka
Anszka, ale mnie rozbawiłaś na resztę dnia))) ja dziś właśnie wstałam przed 10 i dopiero zasiadam do śniadania)

12 lata 11 miesiąc temu #282622 przez bidol
hej dziewczyny
no ja mam nadzieję karmić piersią - z synkiem nie mogłam bo miał nietoerancje laktozy i skaze białkową :( karmiłam tylko 1 miesiąc, ale waga mi spadała szybko ( póki karmiłam) więc nie martwcie się powrotem do wagi z przed ciąży. Będzie lato :woohoo: spacerki i bieganina przy dzidziusiu ( niektóre z nas przy kilku). Wylaszczymy się migiem :woohoo:

co do spania z poduszką - to ja bardzo chętnie bo brzuszek mam już naprawdę duży, ale z synkiem miałam tak samo :)

Witam nowe mamusie :kiss:

chłopek zaglądaj częściej :kiss: :kiss:

saiko - to Ty na zwolnieniu jesteś i tak rzadko tu zaglądasz :angry: a na staraczki to już wcale nie włazisz :ohmy: cieszę się że czujesz się dobrze :) ja też mam problemy ze spaniem i jeszcze przeziębienie mnie męczy :(

a czekoladka kalka i maleństwo już nas całkiem olały :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #282683 przez saiko
Emilko - dla kolegi narzeczonego robimy różne rzeczy w programach graficznych Adobe

Bidolku - no jakoś tak wychodzi, a na staraczkach to dziewczyny pisza tam z taką szybkością, że nei nadążam już po jednym dniu nieobecności ;)

Pogoda dzis super, byłam na spacerze w parku. Fantastycznie, że przyszła zima i zrobila się ładna pogoda (w kazdym razie w Warszawie)

12 lata 11 miesiąc temu #282687 przez chłopek
saiko a dużo śniega w Wawie? ja mam tam znajomą, we wrześniu mieliśmy do niej jechać ale chyba nic z tego nie wyjdzie

12 lata 11 miesiąc temu #282688 przez daners
Witam dziewczynki :)
jeju jeden dzien mnie nie bylo a tu tyle nowych twarzy- witam nowe mamuski :)

saiko fajnie Ci ,że masz możliwosc pracy w domu niema to jak byc caly czas z dzieckiem wtedy kiedy tego chyba najbardziej potrzebuje My bedziemy musieli cos kombinowac;/

bidol ja sie tego mega obawiam jak i wiekszosc dziewczym ktore tu czytam z tym przyrostem wagi ;/ Mam nadzieje,że bedzie tak jak mówisz spalimy to zaraz:)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 11 miesiąc temu #282698 przez Kamyczka
Dziewczynki, a jak jest u Was z cerą i włosami?Bo ja mam ostatnio z tym spory problem(
Przyjmujecie jakieś suplementy dla kobiet w ciąży?

12 lata 11 miesiąc temu #282701 przez chłopek
Kamyczka mi włosy wypadają i strasznie sie przetłuszczją , ja zażywam witaminy pregnaplus

12 lata 11 miesiąc temu #282705 przez daners
ja narazie nie zauwazylam zmian wypadania wlosow czy z cerA.A witaminy tylko dla mam w ciazy jakies cos na P... :S :)

co robice z wolnym czasem? jesli wiekszosc na zwolnieniu:\:)
ja zabieram sie za lekkie cwiczenia ale brak weny :lol:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 11 miesiąc temu #282708 przez Kamyczka
Chłopek, mi też wypadają, ale ja leczę się na tarczycę,więc to normalka( ja zażywam femibion natal.
Kobietki,a farbujecie włosy w ciąży???

12 lata 11 miesiąc temu #282711 przez chłopek
Kamyczka jaw pierwszej ciązy farbowałam, i teraz też mam zamiar bo mam strasznie odrosty

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka