BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #282743 przez Kamyczka
Limonada, to Ty idziesz na usg genetyczne tak jak ja)) Daj znać jak było proszę, bo do czwartku uschnę ze zmartwienia....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282744 przez kasiora
chłopek napisał:

podobno farbowanie szkodzi, no ale mi sie wydaje ze teraz juz sa takie farby bez dużej ilości amoniaku wiec nie powinno to nic szkodzic, zreszta farba nie przenika do krwi żeby miała dostać sie do dzidziusia

do krwi napewno nie przenkia , ale jakies ilosci przedostaje sie przez skore ( na takiej zasadzie jak balsam czy krem ) , nie sadze aby to jakos bardzo szkodzilo . napewno bezpieczniejszy jest balejaz czy pasemka :)
tu troszke bylo na ten temat www.zapytajpolozna.pl/15-uroda/140843-fa...-wlosow-w-ciazy.html

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

12 lata 11 miesiąc temu #282747 przez Kamyczka
Saiko, jak coś znajdę to podrzucę linki)))) myślę,że fajnie byłoby mieć tą piłkę do ćwiczeń i z niej korzystać)

12 lata 11 miesiąc temu #282750 przez saiko
byłam raz na fitnesie FitBall - czyli właśnie z piłką i mi się nie podobało, więc nie jestem pewna czy to by był dla mnei dobry zakup

12 lata 11 miesiąc temu #282751 przez Kamyczka
Saiko, a co było nie tak?Ja przed ciąża lubiłam ćwiczenia na piłce)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282753 przez bidol
łoj ale sie rozpisałyście :blush:

saiko co do staraczek - to prawda piszą jak warjatki :blush: ale jakoś nie umiem się z nimi rozstać. Ciekawi mnie co u nich i przeżywam wszystko z nimi. Zrzyłam się. Ostatnio zdjęcia swoje pokazywqałyśmy, więc jeszcze bardziej się poznałyśmy.

daners
- nie martw się będzie dobrze :) Ja do najszczuplejszych nie należę i wysoka też nie jestem- 160 cm. Lekarka mi powiedziała że jakoś już tak jest że osoby "pulchniejsze" w ciąży przybierają mniej. I ja się tego trzymam. Choć muszę przyznać że zaczynam mieć zachcianki i apetyt zaczyna dopisywać :ohmy:

Kamyczka - ja z włosami problemu nie mam, bo mam ich strasznie dużo :blink: a cera, tragedia :dry: skóra mi się non stop przesusza i zaczynają mi się robić przebarwienia. Krostki też się pojawiają, ale już mniej niż miesiąc temu :) Co do farbowania włosów to jeszcze tego nie robiłam w tej ciąży, ale mam zamiar.

co do wolnego czasu - to się lenię ile mogę. O 15 przyjeżdza mąż z pracy i synek z przedszkola i po leniuchowani. A poza tym sprzątam sprzątam i gotuję i znowu sprzątam - mieszkam w domu więc sprzątania nie ma końca. :dry:

saiko - mi też leci krew z nosa. Tak jak limonada pisała, to ponoć normalne i z dziąsła mogą jeszcze krwawić. :huh:

limonada - ja już smaruje bo mam spory brzuszek - jak na razie oliwką, ale zamierzam kupiś sobie jakiś preparat. W poprzedniej ciąży używałam ziaji - i mam po niej rozstępy

kasiora - dzięki za link

12 lata 11 miesiąc temu #282757 przez saiko
nie umialam na niej utrzymać równowagi i całe zajęcia zamiast ćwiczyć i się relaksowac to z nią walczyłam ;)

12 lata 11 miesiąc temu #282766 przez anszka
Ależ się rozpisałyście, wyszłam na godzinny spacer, wracam i oczom nie wierzę :)
Pogoda w Wielkopolsce: temperatura dodatnia i mżawka, za chwilę śnieg zniknie :angry:
Farbowanie włosów: planuję za tydzień, fryzjerka mówiła, że farba nie szkodzi dzidkowi, ale czasem odcień może nieco odbiegać od wybranego.
Rozstępy: podobno jak ktoś ma je mieć, to i kremy go nie uratują, ja używam oliwki w żelu na mokre ciało, szybko się wchłania i ładnie nawilża, ale zajrzę do rossmanna i zapoznam się z kosmetykami, o których pisała daners.
Cera i witaminy: nie zauważyłam większych zmian na skórze, zażywam centrum maternę, paznokcie są o wiele ładniejsze, a włosy wypadają mi mniej niż przed ciążą :)
Czas wolny: leniuchowanie i czasem sprzątanie z naciskiem na porządkowanie papierów, w które obrastam ze względu na pracę :angry:
Ćwiczenia: mam jakąś książkę, w której są opisane ćwiczenia dla ciężarówek, kuzynka ćwiczyła, ja jeszcze nie (lenistwo), ale jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę się pobawić i poskanować

PS Bidol - Twoje zapewnienia o szybkim powrocie do formy uznaję za wiadomość dnia!

12 lata 11 miesiąc temu #282767 przez bidol
aa chłopek - mi maluch też w brzuszku dziś szaleje :woohoo: :woohoo:

a wy dziewczyny czujecie już kopniaczki :unsure:

12 lata 11 miesiąc temu #282771 przez saiko
jak to? czujesz już? ja nie a chciałabym ;(

[bedzie czas za kilka miesięcy kiedy chętnie pewnie sobie wystawię negatywną opinię za ten komentarz bo będe miała dosyć kopniaków ;)]

12 lata 11 miesiąc temu #282778 przez bidol
saiko - hahahahaha potwierdzam. Nie martw się. Ja czuję bo to drugie dziecko :) ale też nie jest powiedziane że z drugim dzieckiem wcześniej czuć kopniaczki. Ja szczęściara już czuję, jak na razie takie łaskotanie i przeciąganie się, ale bardzo przyjemne. Moim zdaniem najprzyjemniejszy objaw ciąży :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282781 przez anszka
Już czujecie ruchy, wow, ten temat wydaje mi się niemal tak odległy jak poród :)

12 lata 11 miesiąc temu #282782 przez chłopek
bidol ty czujesz łaskotanie a ja czasem kopniaka ale nie takiego mocnego tylko bardziej delikatny ale jest

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #282783 przez saiko
Bidol, a czujesz tylko wewnętrznie, czy na zewnątrz tez?

12 lata 11 miesiąc temu #282786 przez Kamyczka
Dziewczynki, ja nie czuję żadnych ruchów, ale w 13tyg to chyba za wcześnie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka