BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #337804 przez Daria23
Hej Dziewczynki ale naskrobałyście od rana....troche mi zeszło czytanie:)

Majówka - ślicznie wyglądasz i przyjemnego lotu ci życzę
Daners- łóżeczko śliczne wiesz że ja też je wybrałam:) zamawiam je w orzyszłym tygodnou
M_m - no ja śpie na lewym boku cały cxas długo nie mogłam się przyzwyczaić i spałam na siłe na tym boku a teraz już sie przyzwyczaiłam i wygodnie mi:)
Kejtin - ja miałam w poniedziałek te badanie na glukoze co ci powiem no nic przyjemnego pobiora ci krew potem wypijesz kubek tej glukozy- smak taki słodki jak cukirer puder z dodatkiem czegoś nie przyjemnego, potem musisz dwie godz siedzieć w osrodku i po tych dwóch godz znowu masz pobierana krew..

U mnie dziś dziewczynki pogoda straszna zimno i pochmurno..a co sie w nocy działo...myślałam ze dach nam zaraz urwie taka wichura..prawie cała noc nie spałam:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #337811 przez bidol
Kejtin- czekamy na linki wózka i łóżeczka :) ja uwielbiam oglądać :) ile przytyłaś? i czekamy na zdjęcie :laugh:
dziewczyny już piły glukozę, ja w przyszłym tygodniu się wybieram :) podobno niema tragedii :)
Moja Kamilka niema faz - ona cały dzień wariuje :laugh:

M_M - węgiel można :) i jak masz aptekę niedaleko, albo zielarski - to dobre są suszone jagody - Seba jak był mały to bardzo często pił i nawet w szpitalu mu dawali :)

Chłopek - wiem, ale ja miałam taką zwykłą wanienkę i byłam niezadowolona - była jakoś źle wyprofilowana i Sebek z tą gąbką non stop zjeżdżał, i mąż trzymał gombkę a ja go myłam :dry:
później kupiliśmy mu takie krzesełko kompielowe ( jak już sam siedział) i było super :laugh:

o takie
allegro.pl/fotelik-siedzisko-do-kapieli-...tis-i2211581221.html

a wanienka - może taką kupię
allegro.pl/wanna-wanienka-anatomiczna-dl...cam-i2223553471.html

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337833 przez Olga
bidol mi się jeszcze ta podoba,tylko nie wiem,czy ona taka duża jest,czy się tak wydaje.Ja nie będę miała gdzie tej wanienki trzymać,tylko w brodziku jedynie,to nie chciałabym takiej wielkiej. allegro.pl/tega-wanienka-anatomiczna-kom...4-m-i2180345341.html

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #337837 przez chłopek
ja jej nie polecam moim zdaniem wieksze dziecko lepiej sie w niej myje,
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337843 przez bidol
Olga - hahahahahhaaha - tą samą sobie dodałam do obserwowanych :laugh:
allegro.pl/wanienka-anatomiczna-komfort-...iej-i2220748015.html

tylko mnie te plastiki przerażają - że ich troszkę zbyt wiele ;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337868 przez Olga
Ale zobacz o ile taniej znalazłaś,ja pierwszą lepszą wziełam,nie patrzyłam na cenę,a tu 20 zł.różnicy.Zobacz ta sama co wyżej wrzuciłaś i ile taniej.
allegro.pl/wanna-anatomiczna-hipcio-tani...tis-i2236529383.html

Ja wcześniej miałam wanne,więc miałam wanienkę nakładaną na nią.ale teraz mamy brodzik,więc na stole będziemy kąpać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #337875 przez Daria23
Dziewczyny przerazacie mnie z tymi akcesoriami ja nawet nie miałam pojęcia że takie wanienki są:(
a w tej większej co pokazujecie anatomicznej to dzidzia właściwie ma tylko nóżki zamoczone wiec podczas takiej kąpiel nie bedzie jej zimno?wiem że nie nalewa sie dziecku wody pod samą bużkę ale zawsze myślałam że dzidzia troche bardziej jest zamoczona podczas kapieli

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337877 przez bidol
Olga - my mamy wannę i łazienkę przy sypielni, więc mocno zastanawiam się nad wanienką. Może sam taki leżaczek by wystarczył :unsure: bo nie lubię zagraconej łazienki ;)

jedno jest pewne - będę musiała kupić kosz na pieluszki - mieszkamy na poddaszu i nie uśmiecha mi się w środku nocy lecieć z pieluszką na zewnątrz- a Seby pieluchy strasznie śmierdziały choć była zima :silly: To w lato dopiero będzie czuć :laugh:

Daria - raczej nie- dzidzie się polewa tylko tą wodą i kąpiel trwa kilka minut

12 lata 9 miesiąc temu #337879 przez anszka
Cześć babeczki,
ja musiałam wstać wcześniej, bo odstawiałam samochód do prostowania felg (jestem wściekła na te koszty!).
Mój Wojtula od rana nieźle rozbrykany, chyba mu służy poranna aktywność :)
Ja w nocy zawsze wstaje min. 2 razy.
Pogoda paskudna, bidol - dziś Ci słońca nie prześlę, ale może chociaż grad przegonię :)
Mój też niby inżynier, ale do remontów to się nie nadaje, nawet się śmiałam, że musimy kupić mieszkanie odremontowane, bo kolejny remont się rozwodem skończy, na szczęście nie było źle i na jakiś czas mamy spokój.
Majówka - szczęśliwej podróży, przepiękna z Ciebie kobietka :)
Daners - heheh, te łóżeczko to też mój typ :) a pościel wzięłaś w żyrafki (Klupś)? jeśli tak, to daj znać jak się miewa po praniu, bo też się na nią czaję. Chciałam feretti, ale kolory mi nie stykają.
Chłopek - rozczulił mnie Ksawcio w wanience :)
Olga - chyba już do końca ciąży będziesz musiała zwolnić obroty, fajnie macie, że dzisiaj z ginkiem się spotykacie - lubię :silly:
Kejtin - wrzucaj linki ze swoimi typami łóżeczka i wózka, lubimy oglądać, a ja jeszcze glukozy nie miałam. Fajnie, że z dzidzią wszystko dobrze :)
M_M – nie znam się na biegunkach, raczej mam przeciwny problem :silly:
Daria – zadowolona jesteś z efektu remontu? Nie martw się, ja też jestem przerażona tymi gadżetami, ale wanienkę dostanę, więc w ten temat się nie wczuwam.

Macie jakiś sposób na ból pleców, bo wczoraj to myślałam, że nie zasnę

12 lata 9 miesiąc temu #337880 przez Daria23
aha kurcze Bidol zaczyna mnie przerażać ta moja nie wiedza na temat niemowląt:(

12 lata 9 miesiąc temu #337882 przez Olga
bidol i na jakiej zasadzie działa taki kosz-nie śmierdzi z niego?

12 lata 9 miesiąc temu #337883 przez chłopek
daria nauczysz sie wszystkiego, mi mama na poczatku pomagała, a mąż mył Ksawcia

12 lata 9 miesiąc temu #337890 przez Daria23
Anszka- tak z remontu jestem zadowolona u mnie akurat jest tak że co mi się spodoba na to moje kochanie sie godzi:):) także kolor ścian meble wszystko było pod mój gust hi hi:):)
Co do bólu pleców to nie mam ich ale robie co drugi dzień takie ćwiczenia rozciągające z kursu rodzenia jak chcesz moge ci przesłać link i sobie spróbujesz

12 lata 9 miesiąc temu #337891 przez bidol
Daria - spokojnie- ja też zielona byłam :silly:

Olga - no nie śmierdzi -z woreczków taki kiełbaski się robią jak się pieluszkę włoży :laugh:

Anszka -nie mam pojęcia - mnie noga bolała i apap musiałam wźąć :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337892 przez Olga
anszka jak masz problemy z zaparciami,to mi w grudniu pani w aptece zabroniła brać co kolwiek,tylko pić dwa razy dziennie szklankę wody z miodem i octem jabłkowym,chyba dwie łyżeczk,nie pamietam dokładnie.Piłam tak kilka dni i do tej pory nie mam żadnego problemu.

Ja dzisiaj się z ginekologiem nie spotkam,tylko z panią genetyk i tylko usg będę miała,wizyta u gina.w poniedzialek.

bidol jak będziesz mogła to z jednego linka wrzuć,jestem ciekawa tego kosza.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka