- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jak sie wybudze to ciezko mi zasnąć... jak ide do łazienki w nocy to nie zapalam światła,zeeby sie nie wybudzac ...kiedys tata akurat wstal... i mnie tak wystraszył jak pociągnął za klamke.. caly dom obudził.krzycząc.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja prześcieradełko kupię białe, ale nie frote, tylko takie bawełniane
A jak w nocy tak spać nie mogłam to zastanawiałam się czy dała bym radę - oczywiście z mężem sypialnie i pokój Seby pomalować przed porodem bo u Nas już kilka lat nie malowane a u Seby niby w wakacje, ale już wszystkie ściany zmazane
A ja tak uwielbiam remąty i zapach świerzości po malowaniu
Daners -
M_M - to miłych zakupów
A ja w nocy ani razu do łazienki nie wstaje a piję dużo jeszcze przed snem i w nocy jak się obudzę to też
Olga, M_M - Kamilka tak daje czadu że powarznie zastanawiam się czy to na 100% dziewczynka - ADHD chyba ma
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Co do nocniczka,to jak postawisz na swoim,to szybko maluszka nauczysz,tylko Ty musisz chcieć i nie poddawać się.Moje szybko robiły po roczku,ale nie wiem jak jest z chłopcami,mi się wydaje,że to nie płeć ma znaczenie,tylko chęci nauki dziecka.
bidol nie wiem,czemu mnie tak ciągnie cały czas.Może tak musi już być.Biorę no-spę 2x1.Jak będę w poniedziałek na wizycie to się zapytam.Nawet kichnąć się boję i brzuch trzymam rękami.Najgorzej jak pochodzę za dużo.chyba bym musiał faktycznie nic nie robić,ale tak się nie da.
A nas właśnie czeka malowanie całego mieszkania,dziewczyny juz spierają się o kolory,ale to mąż sam będzie robił i chyba pod koniec kwietnia-może szybciej.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No ja chciała bym też malować, ale mój mąż do zbyt pracowitych nie należy - a inżynier więc wydawało by się że chętny do prac remontowych. I obawiam się że jak już się zgodzi to odwali taką fuszerkę że będę żałowała tego remontu
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój to nie ma czasu,bo pracę ma taką,że czasem jest o 16-17,a nie raz o 20,a latem jak się sezon u nich w pracy zacznie to i o 22 zdarza mu się przychodzić.Więc jedynie sobota po poludniu i skończy w niedzielę,bo inaczej nie da rady,ale on jak się weźmie,to zrobi,tylko najpierw trzeba farbę kupić,a te kolorowe do tanich nie należą.
Właśnie mówili w tv,że weekend zimy,ale w święta 20 stopni,ciekawe czy im się sprawdzi.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
dzisiaj siedzimy domu bo zimno i pada
m_m smecte chyba można ale zadzwon do lekarza
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
chlopek witaj dzisiaj,to maluszek Ci się wcześnie rano budzi.
U mnie coś sloneczko się przebija,może nie będzie aż tak źle.
Patrzcie na dd tvn,będzie o dzieciobójczyniach po przerwie.
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Skandal!!!!!
Żeby tracić godzinę na to by was wszystkie przeczytać )))))
Wstałam dziś rano z pełnym powerem i tak aż chce mi się wszystko robić Podobno takie "nastroje" ma się tuż przed porodem;) Na szczęście mi jeszcze daleko
Byłam u lekarza... ohh gdybym go nie dopilnowała to nic bym nie dostała, tak się babeczka spieszyła... no ale dzidzia zdrowa, badania wszystkie w normie więc warto było iść Ha! jak mnie badała sprawdzając szyjkę i naciskała na podbrzusze to jej dzidzia oddała Aż kobieta rękę zabrała No ubaw obie miałyśmy )
Dostałam skierowanie (zgodę) na uczęszczanie do szkoły rodzenia - dziś pierwszy dzień, ciekawa jestem co tam zastanę
Będę mieć za miesiąc robione badania obciążenia glukozą - pił to już ktoś ? podobno ulepek Gin powiedziała mi że mogę wziąć ze sobą cytrynę dla polepszenia smaku
Jak dziś mój mąż wróci z pracy postaram się by pstryknął mi jakieś zdjęcie to wrzucę W końcu to już 6 miesiąc to brzuszek widać ale przyznam wam się że do 5 miesiąca nic nie było widać, aż się nie mogłam doczqekać, a teraz... trzeba szukać odpowiednich bluzek
W kolejnym poście pokażę wam na jakie łóżeczko "mnie" naszła ochota;) i na jaki wózek - może coś doradzicie
Jest u mnie piękna pogoda, słońce bez wiatru więc wyrywam w miasto
Czytałam o EKUZ i chciałam już pojechać, ale dowiedziałam się że tam wcale tak łatwo nie jest by dostać opiekę, poza tym to tylko 4 dni więc zaryzykuję! w razie czego do Polski jest 150km to damy radę ; )
A i co do ruchów szkraba - ja sobie wymyśliłam taką zabawę, że każde jego "aktywne" życie notuję tz o których to było godzinach - ciekawa jestem czy będzie tak samo aktywne jak już będzie na świecie.. jeśli tak, to na bank będę miała pobudki o 3 nad ranem Najaktywniejsze jest rano w okoliach 8 i wieczorem w okolicach 21:15 a jak to jest u was?
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga - to może więcej odpoczywaj. bo to nie ciekawie brzmi
a ja wybieram wanienkę - i już warjuję - te z Fisher price są fajne, ale sama nie wiem
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mój Oliwierek też jest najbardziej ruchliwy rano i wieczorem..no i w nocy jak nei moge spac to też daje czadu )
no to czekamy na zdj brzusia, łóżeczka i wózeczka )
u mnie teraz juz jest ładny brzusio jak piłeczka.a klientki w pracy myślą,że to 3 miesiąc
ja juz sie ciesze,ze widac,ze to ciążowy a nie z przejedzenia ;p
miłego dnia ,ja uciekam do pracki
bidol 3 dni ;(
chyba zarazilam się od psa.;pp bo on dopiero to mial przez tydzien i mial zastrzyki . i kupilam jemu wegiel w tabletkach..to moze sama go wezme.. to tez dla ludzi jest
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m_m najlepiej idz do lekarza no i właśnie przeczytałam na internecie że jesli utrzymuje sie dłużej jak dobę to do lekarz wiec dizisiaj sie umawiaj i śmigaj
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lecę. miłego dnia
oby u Was było cieplej.u mnie gruby grad pada ;/
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bidol mi też się podobają wanienki z Fisher price,ale cene też mają ładną.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa