BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #337721 przez mloda_mamuska
Olga ja na 11.ale jade wczesniej do centrum handlowego pozukac czapeczek dla Oliwierka. a w przyszłym tygodniu jadę po cześc wyprawki..juz nie moge sie doczekac! :))
ja jak sie wybudze to ciezko mi zasnąć... jak ide do łazienki w nocy to nie zapalam światła,zeeby sie nie wybudzac ...kiedys tata akurat wstal... i mnie tak wystraszył jak pociągnął za klamke.. caly dom obudził.krzycząc. :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337723 przez bidol
Olga - a no spać nie mogę - i już nawet cappucino zaczęłam pić bo chodzę jak neptyk ;) a dlaczego ten brzuszek Cię boli??

Ja prześcieradełko kupię białe, ale nie frote, tylko takie bawełniane :)

A jak w nocy tak spać nie mogłam to zastanawiałam się czy dała bym radę - oczywiście z mężem sypialnie i pokój Seby pomalować przed porodem :unsure: bo u Nas już kilka lat nie malowane a u Seby niby w wakacje, ale już wszystkie ściany zmazane :blink:
A ja tak uwielbiam remąty i zapach świerzości po malowaniu :woohoo:

Daners - :kiss: :kiss: :kiss:

M_M - to miłych zakupów :woohoo: :woohoo:

A ja w nocy ani razu do łazienki nie wstaje :laugh: a piję dużo jeszcze przed snem i w nocy jak się obudzę to też :woohoo:

Olga, M_M - Kamilka tak daje czadu że powarznie zastanawiam się czy to na 100% dziewczynka - ADHD chyba ma :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337727 przez Olga
m m ja też po ciemku śmigam do wc.Czapeczek jest teraz tak dużo,że będziesz miała w czym wybierać.Ja tylko jedną kupiłam taka po kąpieli,nie wiem,czy to się jeszcze zakłada,bo kiedyś pielęgniarki wołały jak dzidzę wykąpały.
Co do nocniczka,to jak postawisz na swoim,to szybko maluszka nauczysz,tylko Ty musisz chcieć i nie poddawać się.Moje szybko robiły po roczku,ale nie wiem jak jest z chłopcami,mi się wydaje,że to nie płeć ma znaczenie,tylko chęci nauki dziecka.

bidol nie wiem,czemu mnie tak ciągnie cały czas.Może tak musi już być.Biorę no-spę 2x1.Jak będę w poniedziałek na wizycie to się zapytam.Nawet kichnąć się boję i brzuch trzymam rękami.Najgorzej jak pochodzę za dużo.chyba bym musiał faktycznie nic nie robić,ale tak się nie da.
A nas właśnie czeka malowanie całego mieszkania,dziewczyny juz spierają się o kolory,ale to mąż sam będzie robił i chyba pod koniec kwietnia-może szybciej.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #337737 przez bidol
Olga - mnie brzuch nie ciągnie, ale mam takie twardnienie i skórcze, ale jak teraz Kamilka się tak przeciąga i wierci to już sama nie wiem któro to skórcz, a któro niunia :dry:

No ja chciała bym też malować, ale mój mąż do zbyt pracowitych nie należy - a inżynier więc wydawało by się że chętny do prac remontowych. I obawiam się że jak już się zgodzi to odwali taką fuszerkę że będę żałowała tego remontu :dry:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337760 przez Olga
bidol mi też twardnieje i mam skurcze i to takie bolące,podobne jak porodowe te pierwsze ,od razu mi się przypomina,co mnie czeka za parę miesięcy.Chociaż po tym krązku jak by trochę rzadziej się zdażały.

Mój to nie ma czasu,bo pracę ma taką,że czasem jest o 16-17,a nie raz o 20,a latem jak się sezon u nich w pracy zacznie to i o 22 zdarza mu się przychodzić.Więc jedynie sobota po poludniu i skończy w niedzielę,bo inaczej nie da rady,ale on jak się weźmie,to zrobi,tylko najpierw trzeba farbę kupić,a te kolorowe do tanich nie należą.

Właśnie mówili w tv,że weekend zimy,ale w święta 20 stopni,ciekawe czy im się sprawdzi.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #337767 przez mloda_mamuska
Dziewczyny wiecie może czy są jakieś tabletki bez recepty na biegunke dla kobiet w ciąży?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337770 przez chłopek
hej ja już od 7 nie śpie uspałam Ksawcio myślałam ze pośpi a on juz wstał:(
dzisiaj siedzimy domu bo zimno i pada
m_m smecte chyba można ale zadzwon do lekarza

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337777 przez Olga
m m ja nie wiem,czy można coś samemu brać,nie miałam nigdy takiej potrzeby.

chlopek witaj dzisiaj,to maluszek Ci się wcześnie rano budzi.

U mnie coś sloneczko się przebija,może nie będzie aż tak źle.

Patrzcie na dd tvn,będzie o dzieciobójczyniach po przerwie.

12 lata 9 miesiąc temu #337778 przez kejtin
No wiecie co ? !
Skandal!!!!!

Żeby tracić godzinę na to by was wszystkie przeczytać :D :))))))

Wstałam dziś rano z pełnym powerem i tak aż chce mi się wszystko robić:) Podobno takie "nastroje" ma się tuż przed porodem;) Na szczęście mi jeszcze daleko :)

Byłam u lekarza... ohh gdybym go nie dopilnowała to nic bym nie dostała, tak się babeczka spieszyła... no ale dzidzia zdrowa, badania wszystkie w normie więc warto było iść :) Ha! jak mnie badała sprawdzając szyjkę i naciskała na podbrzusze to jej dzidzia oddała :D Aż kobieta rękę zabrała :D No ubaw obie miałyśmy :))

Dostałam skierowanie (zgodę) na uczęszczanie do szkoły rodzenia - dziś pierwszy dzień, ciekawa jestem co tam zastanę:)

Będę mieć za miesiąc robione badania obciążenia glukozą - pił to już ktoś ? :) podobno ulepek ;) Gin powiedziała mi że mogę wziąć ze sobą cytrynę dla polepszenia smaku :D

Jak dziś mój mąż wróci z pracy postaram się by pstryknął mi jakieś zdjęcie to wrzucę :) W końcu to już 6 miesiąc to brzuszek widać :) ale przyznam wam się że do 5 miesiąca nic nie było widać, aż się nie mogłam doczqekać, a teraz... trzeba szukać odpowiednich bluzek :D

W kolejnym poście pokażę wam na jakie łóżeczko "mnie" naszła ochota;) i na jaki wózek - może coś doradzicie :)

Jest u mnie piękna pogoda, słońce bez wiatru więc wyrywam w miasto :)

Czytałam o EKUZ i chciałam już pojechać, ale dowiedziałam się że tam wcale tak łatwo nie jest by dostać opiekę, poza tym to tylko 4 dni więc zaryzykuję! w razie czego do Polski jest 150km to damy radę ; )

A i co do ruchów szkraba - ja sobie wymyśliłam taką zabawę, że każde jego "aktywne" życie notuję :) tz o których to było godzinach - ciekawa jestem czy będzie tak samo aktywne jak już będzie na świecie.. jeśli tak, to na bank będę miała pobudki o 3 nad ranem :D Najaktywniejsze jest rano w okoliach 8 i wieczorem w okolicach 21:15 :D a jak to jest u was? :)

12 lata 9 miesiąc temu #337779 przez bidol
M_M - nie mam pojęcie - węgiel chyba można, a poza tym nie mam pojęcia - może zadzwoń do lekarza prowadzącego. Z domowych sposobów to napar z czarnych jagóg i kleik ryżowy, marchewka chyba też - taka gotowana. A bardzo Cię męczy??

Olga - to może więcej odpoczywaj. bo to nie ciekawie brzmi ;)

a ja wybieram wanienkę - i już warjuję - te z Fisher price są fajne, ale sama nie wiem :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337781 przez mloda_mamuska
witaj kejtin ;))

mój Oliwierek też jest najbardziej ruchliwy rano i wieczorem..no i w nocy jak nei moge spac to też daje czadu ;))

no to czekamy na zdj brzusia, łóżeczka i wózeczka ;))

u mnie teraz juz jest ładny brzusio jak piłeczka.a klientki w pracy myślą,że to 3 miesiąc ;)

ja juz sie ciesze,ze widac,ze to ciążowy a nie z przejedzenia ;p

miłego dnia ,ja uciekam do pracki :woohoo:

bidol 3 dni ;(
chyba zarazilam się od psa.;pp bo on dopiero to mial przez tydzien i mial zastrzyki . i kupilam jemu wegiel w tabletkach..to moze sama go wezme.. to tez dla ludzi jest ;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337783 przez chłopek
bidol ja mam zwykłą wanienkę nie szalałam żeby z Fishera kupować po co jak dzidzia i tak nie wie o co biega ważne żeby było w czym umyć maluszka
m_m najlepiej idz do lekarza no i właśnie przeczytałam na internecie że jesli utrzymuje sie dłużej jak dobę to do lekarz wiec dizisiaj sie umawiaj i śmigaj

12 lata 9 miesiąc temu #337800 przez mloda_mamuska
ok dziewczyny zrobię jak piszecie ;))

lecę. miłego dnia ;)

oby u Was było cieplej.u mnie gruby grad pada ;/

12 lata 9 miesiąc temu #337802 przez Olga
Kejtin chyba to obciążenie glukozą już tu wszystkie miłyśmy,tak mi się wydaje,nie jest takie złe,są gorsze rzeczy.

bidol mi też się podobają wanienki z Fisher price,ale cene też mają ładną.

12 lata 9 miesiąc temu #337803 przez chłopek
na fb mozna sobie odebrać voucher na 25% w 5,10,15

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka