BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #337069 przez bidol
Daria - u mnie paskudna pogoda, ale ma być jeszcze gorzej :dry:

ja paznokcie miałam raz w rzyciu robione :) na ślób i od tamtej pory wołami mnie nie zaciągniecie - źle się czuję w takich. swoje mam dość ładne i nie lubię siedzieć w salonie kosmetycznym, nawet u fryzjera :silly:

M_M - u Nas jest smyk, ale to głównie z ciuszkami a nie z wyprawkami (chodzi mi o pieluszki i kosmetyki) jakość nie powala na kolana. Ja Sebie kupiłam tam tylko raz. Bo po praniu zafarbowało mi wszystkie ciuszki. A co tam chciałaś kupić??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337074 przez mloda_mamuska
bidol no u mnie jest taki duuuuuzy ten smyk i są tam różne przybory. typu gruszki,nozyczki,smoczki,butelki ;)

do fryzjera tez nie lubie chodzic.ale fryzjerka przychodzi do mnie .

ale na masaż albo jakieś zabiegi na twarz lubię chodzić ;)
to naprawdę odpręża ; i relaxuje ;)

a do kosmetyczki mojej nawet na samo pomalowanie paznokci (moich) czy regulacje brwi ide i siedze 2 godzinki.bo juz sie zaprzyjaźniłysmy... ona niedawno urodzila 2 dziecko,wiec mamy teraz o czym plotkowac ;)

lecę na zakupy i do pracy . miłego słonecznego dnia Piękne ;)

12 lata 9 miesiąc temu #337089 przez kejtin
Anszka
mam termin na 25 lipiec plec na 70% dziewczynka ale brak pewnosci ze strony lekarza;)
Czuje sie dobrze tylko ostatnimi czasy budze sie z jakby dlonmi spuchnietymi (samymi palcami) ale jak sie rozruszam to mija;)

Mloda_mamuska
nooo udalo mi sie tu dotrzec :)
jesli utrzyma sie w mocy ze to dziewczynka to bedzie Sara :)
Nie pracuje - jestem w domu;) same dojazdy do pracy to 3godziny dziennie + 8 godzin pracy = 11h na nogach, potem wrócić do domu zrobić coś do jedzenia... oj nie dla mnie to już:)

Do jakiej listy? :) gdzie można ją podejrzec? :)

Kamyczka :) Jak widze mamy zblizony termin ;)

Daners - kupowalas w necie ? i ciekawa jestem co wybralas bo takie zakupy dopiero przede mna :)

Bidol - gdyby nie to ze brzuszek to bym sie zastanawiala czy ja w ogole w ciazy jestem :)

Daria23 i dzieki Ci za to :-) w qpie zawsze razniej:))

Jade w sobote na 5 dni do Pragi, czy potrzebuje miec jakies ubezpieczenie dodatkowe na wypadek gdyby cos sie dzialo ? wydaje mi sie ze jesli na tak krotko to moze nie trzeba, a jesli juz wybrac to nie wiem co :) Dzis mam wizyte u ginekologa to sie dowiem i tego:)

U mnie piekna pogoda cieplo slonce swieci az chce sie wyjsc na dwor :) Wiec zmykam na spacer :-) Do wieczora :))

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337110 przez anszka
Cześć mamcie, ale pospałam - 10h :) Pogoda ładniusia, troszkę wieje.
Kejtin - my musimy odkopać listę i Cię dopisać :) super, że dobrze się czujesz. Jeśli jedziesz za granicę, to powinnaś iść do najbliższego NFZ po kartę EKUZ (bezpłatna). Musisz mieć przy sobie jakiś dowód ubezpieczenia. To Ci gwarantuje bezpłatne leczenie, gdyby (odpukać) coś się złego działo.
Aaaaa i musisz tu wstawić zdjęcie brzusia, bo my lubimy oglądać :)

Ja mam termin 27 lipca, więc cały czas jestem na końcu listy :S

Bidol - może będzie koleżanka :)

Chłopek - i jak synkowa opuchlizna? zeszło?

M_M - Czasem w Smyku coś kupuję, ale po wyprawkę wybrałabym się do innego sklepu.

Daners - tak cichaczem wszystko pokupowałaś? to teraz się chwal :)mogą być linki :)

Daria - popraw sobie nastrój i zrób pazurki, moje ostatnio też średnio wyglądaja, ale ja nie lubię sztucznych.

Kamyczka - coś tak milczysz ostatnio :unsure: zastanawiałam się, czy jak byłaś w niedzielę na usg, to Dominiś miał już inną pozycję?

Majówka - to już jutro :) a dzisiaj synusia zobaczysz, ale fajnie :) zamelduj nam się jeszcze przed wyjazdem :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #337111 przez chłopek
anszka opuchlizna zeszła ale broda poharatana

12 lata 9 miesiąc temu #337113 przez anszka
Chłopek - no nie da się upilnować, dzieci to taki żywioł, że szok, dobrze, że tylko na zadrapaniu się skończyło :)

12 lata 9 miesiąc temu #337133 przez Majowka
anszka napisał:

Majówka - to już jutro :) a dzisiaj synusia zobaczysz, ale fajnie :) zamelduj nam się jeszcze przed wyjazdem :kiss:

:) Bardzo sie ciesze! Juz wyczekuje godziny! Dam znac z pewnoscia! :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337147 przez Olga
Hej piękne!!!

Najpierw się przywitam,a póżniej nadrobię lekturkę,bo nie mogę zdążyć czytać,tyle napisałyście.

Kejtin witaj u nas,masz termin tak samo jak ja na 25 lipca,zobaczymy która z nas będzie pierwsza.

Ja bylam z rana na zakupach,musiałam młodszej córci buty kupić,bo ona to tylko w adidasach najlepiej się czuje i ich ma pełno,a w niedzielę do kościoła jest problem,ale kupiła sobie fajne-siwe,dwie koszulki sobie wzięła,apaszkę (wszystko za swoje pieniązki,bo dostały obie troszkę od swojego tatusia ).Ja też kupilam sobie jeszcze jedne baletki,czarne,tym razem wziełam rozmiar większe,bo nie mogę coś już w swoim rozmiarze nosić,już mi zaczynaja nogi puchnąć.Kupiłam też sobie torebkę-taką listonoszkę i majteczki wygodniejsze kilka par.Trochę się obkupiłam,a teraz nicierpliwie czekam na wózek,bo mam nadzieję,że dzisiaj przyjdzie.

Moja córcia ma dzisiaj znowu próbne egzaminy gimnazjalne (3 dni trwają ) i to już trzecie w tym roku szkolnym,a w kwietniu juz prawdziwy egazamin,trzymam za nią kciuki,ciekawe jak jej pójdzie.

Co do pazurków dziewczynki,to i tak do porodu nie można mieć-nawet pomalowanych,ani żadnych pierścionków i obrączki na palcach.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337154 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - coś tak milczysz ostatnio :unsure: zastanawiałam się, czy jak byłaś w niedzielę na usg, to Dominiś miał już inną pozycję?

Anszka,nie milczę-przecież jestem tu codziennie :blink: Wiesz co,ja byłam taka zapuchnięta wtedy w szpitalu,że ledwo widziałam :( a usg trwało może ze 2min,lekarz powiedział,że synuś zdrowy kręci się i jest wszystko ok :) i posłuchałam serduszka :)
Wczoraj Dominik mi od rana do wieczora harcował.To pierwszy taki dzień od początku ciąży :lol: Mąż przyłożył twarz do brzucha,a on go kopnął w nos!Hehehhe łobuziak mój!
Daria,też robiłam pazurki,żelowe i akrylowe przed ciążą,ale teraz już nie robię,a moje są wreszcie ładne,pewnie po porodzie zrobię sobie manicure hybrydowy,ale stópki sobie pewnie zrobię już niedługo jak cieplej będzie :)
Daners, chwal się szybciutko!Ależ Ci zazdroszczę,ja kupię wózek,łóżeczko itp w maju :)
Młoda mamuśka, też mam w smyku zniżkę 20%,ale u nas są prawie same ubranka i zabawki, a mało takich rzeczy na wyprawkę.Więc gruszki, grzebyki itd pewnie kupię w hurtowni.
Majówka, melduj się po wizycie.Trzymam kciuki za spokojną podróż!!!!I udanej zabawy!
Kejtlin,nom mamy taki sam termin,Dominiś może będzie miał koleżankę urodzoną tego samego dnia :lol:
Bidol, jak zęby?I mdłości?
Chłopek, jak Sebuś?Lepiej?
U nas pięknie świeci słoneczko,miłego dnia mamusie!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337157 przez chłopek
ja zmykam dziewczynki bo Ksawcio spi to sobie sprzątnę, pranie już zrobiłam tylko powiesić. będe później nie piszcie za dużo zebym nie musiała za długo nadrabiać :)
Kamyczka ja mam Ksawusia :)

12 lata 9 miesiąc temu #337160 przez bidol
M_M - to jak duży ten Smyk to może faktycznie warto :)

Kejtin - to super że tak dobrze się czujesz - bo My tu w większości na coś narzekamy - a ja to w szczególności maruda jestem :silly:
Mam nadzieje że dziewczynka będzie u Ciebie, bo u Nas same chłopy - tylko ja się uchowałam ( choć początkowo też miał być chłop) oj to ja odkopię tą listę i dopiszę Cię :laugh: :laugh:

Anszka - no to pospałaś :laugh: a ja nie, bo całą noc śniło mi się że nie mogłam dokupić tych adapterów do wózka :ohmy: A Ty już chyba skończyłaś czytać tą książkę, że się wysypiasz :laugh:

Olga - czekamy na fotkę wózka - daj znać jak przyjdzie :woohoo:

Majówka - daj znać po połówkowym :) trzymam kciuki :) :) i koniecznie wstaw nam fotkę Lukasa :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Chłopek - to się masz z tymi facetami ;) ;) miejmy nadzieję że Kornelka będzie mniej wywrotna :woohoo: :woohoo:

Kamyczka - gdzie Ty się podziewasz ??

Daners - wiesz na co czekamy?? :silly:

Anna - jak się czujesz??

U mnie pada deszcz i tak ma być do przyszłego tygodnia :(

12 lata 9 miesiąc temu #337164 przez Kamyczka
chłopek napisał:

ja zmykam dziewczynki bo Ksawcio spi to sobie sprzątnę, pranie już zrobiłam tylko powiesić. będe później nie piszcie za dużo zebym nie musiała za długo nadrabiać :)
Kamyczka ja mam Ksawusia :)

Wiem już,właśnie skojarzyłam,sorrki :) Dziś za długo spałam chyba :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #337168 przez chłopek
bidol o ile będzie Kornelka

12 lata 9 miesiąc temu #337169 przez Kamyczka

12 lata 9 miesiąc temu #337170 przez anszka
Kamyczka - Wojtuś wczoraj pierwszy raz kopnął tak, by mąż poczuł, bo zawsze jak kładzie rękę, to przestaje się ruszać :) jesteś codziennie, ale jakoś tak cichutko, no może mi się tak wydaje.

Bidol - liczyłam na Ciebie z tą listą, że masz gdzieś zapisaną ;)
Przesłać Ci słonko? Chociaż nie wiem, czy mam taką moc, bo widziałam tę niekorzystną prognozę i chyba nie pomogę :angry:
A książkę skończyłam, teraz czytam taką lightową o Hance Bielickiej i jeszcze mi się nie przyśniła, ale wczoraj to mi się śniło, że moja mama musiała z nami zamieszkać, bo jej się w głowie poprzestawiało :woohoo:

Olga
- a jak córcia ocenia poziom trudności tych egzaminów?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka