BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #336552 przez chłopek
ja podaałam gdzies kolo 5-6 miesiaca wczesniej seie nie dopaja

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336556 przez Olga
Niby wszędzie piszą,że dziecko karmione piersią nie dokarmia się do 6 mies.,ale ja bardzo szybko zaczęłam (ok 4 mies.)wprowadzać nowe rzeczy typu słoiczki.Moje bardzo lubiły jeść wszystkie dania ze słoiczków,ale oczywiście takie też im gotowałam i nasze zupki domowe,też jadły bardzo szybko.Soczków za bardzo nie chciały,popijały tylko z mojej piersi,za to koło 9 mies.zauważyłam,że obie bardzo lubią wodę mineralną i tak im zostało do dzisiaj.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336628 przez mloda_mamuska
Hej laski !
na tych targach objadłam się lodami jak głupia ;)

pyszne będą nowości z zielonej budki. takie w kubeczkach za 1.80chyba będą. są dwa smaki. wata cukrowa i szarlotka..to ta wata cukrowa jest strasznie słodka... jak to wata cukrowa;) ale ta szarlotka oj niebo w gębie przepyszna! jest tam sosik i smakuje jak szarlotka;)

z movenpick tez są nowe lody. dotychczas chyba były tylko takie litrowe duże.one są drogie bo kolo 17zł za litr. ale są pycha. a teraz w tym sezonei wchodzą rożki z tej firmy;) ale.. 4zł za rożka ;PP i są dwa smaki. i tam jest przez całego rożka nadzienie. wiecej tego nadzienia niż loda ;p .jeden ma duuuuzo czekolady a drugi ma sorbet truskawkowy. tez dobre.ale nie wiem czy warte 4 zł.

z algidy będą nowe magnumy. jeden smak.ale bedzie droższy niż pozostałe magnumy,bo wszystkie sa za4zł a ten bedzie za 4.50 no i on jest tylko dla kogos kto lubi mcno gorzką czekoladę.bo naprawdę ma mocno gorzka . mojemu tacie smakował,bo on lubi takie gorzkie. ja lubie magnuma,ale z orzechami albo w bialej czekoladzie;))
z algidy bedzie tez jakis wodny nowy. ale niedobry ;p ja tam nie lubie wodnych. ;)
no i edzie 2.5litrowy nowy 3 smakowy. jakis owocowy. ;)
ale najlepsza w tym roku ma zielona budka;)to sie rozpisalam ;)))

Olga
to dobrze,ze lubią wodę pić. Do mnie jak przychodzą mamusie z dziećmi to każde dziecko woła colę..albo coś innego gazowanego.a jak mama chce kupić jakiegoś jupika czy kubusia play'a to fochy i płacz.. nawet te malutkie dzieci jak tylko wejdą do sklepu to lapią colę... masakra.

anszka piesek juz dobrze,chociaz po zastrzykach cos mu sie z głową stało,bo sie boi wszystkiego i ma jakies halucynacje.siedzi na sofie i piszczy,zeby go sciagnac..a umie zeskakiwac..

Daria tez czytałam o spaniu na lewym boku...i nauczylam sie tak spać;))
a tez uwielbiam spac na plecach;)no ale dla maluszka wszystko ;)

Majowka jakk tam moje buciki??
hehe ja to bym chciała do męża..a jezcze miesiąc : (

a ja nic nie dostalam..a caly dzien wypelnialam pelno tych stron ,zeby mi cos przysłali ; (

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336635 przez Olga
m m normalnie tak mi smaka narobiłaś,że nie wiem czy nie wyślę kogoś do sklepu.Ja uwielbiam lody z Zielonej budki,jak robiłam ostatnio w tej kawiarence franciszkańskiej,co wam kiedyś pisałam,to łyżkami je jadłam,zwłaszcza śmietankowe z kawałkami białej czekolady.Nawet miałam ochotę temu ojcu,co się zaopatrzeniem zajmował,żeby mi zamówiła takie całe opakowanie,nie wiem ile tam litrów było,ale się wstydziłam.Chyba nie wyrobię do jutra. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #336636 przez Kamyczka
Olga,ja też dostałam misia z Bebilonu :lol:
Młoda mamuśka ale mi narobiłaś smaka :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #336639 przez Majowka
M-M, mam! sa przesliczne! :)
Ostatnia para, dzis bylam w 2 Zarach, strasznie szybko sie rozeszly. Nie mieli ich na sklepie, wiec trzeba bylo sie pytac.
Wysylam je w takim razie na poczatku przyszlego tygodnia, na priv ustalimy szczegoly, ok?

Zazdroszcze tych lodow, az slinka cieknie po tym Twoim opisie :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #336641 przez mloda_mamuska
Olga hehe tez uwielbiam z biala czekoladą :kiss:
ja u mamy w pracy mam tych lodow pod dostatkiem i jak nikogo nie ma z klientów to szybko je wcinam ;)))

12 lata 9 miesiąc temu #336642 przez chłopek
m_M to pojadłaś lodów :) mój Ksawcio lubi wodę, i kubusie, pepsi sie nie chwyci jak był w szpitalu i go żoładek bolał to pielęgniarka mi powiedziała żeby pepsi pił a ja do niej że on nie bedzie pił bo od razu pluje

12 lata 9 miesiąc temu #336644 przez Olga
chlopek to moje dziewczyny mają podobnie,tzn.od czsu do czasu wypija colę,ale bardzo rzadko im się to zdarza,za to wody kupujemy dwie zgrzewki w każdą sobotę i zawsze braknie.Każda z nas ze swoja butla chodzi,soki też lubią,chociaż tych pierwszych Bobo Frutów pić nie chciały.

12 lata 9 miesiąc temu #336646 przez Daria23
o rany m_m jak ja tez bym zjadła sobie loda kurcze szkoda że do sklepu mam 3 km a właśnie umyłam głowe itp wiec chyba nici z dzisiejszego loda....ale zazdroszcze:)

12 lata 9 miesiąc temu #336647 przez chłopek
ja nie kupowałam Ksawciowi bobofrutów od razu mu dawałam kubusie soczki z kartoników też lubi, a wode mineralną żadko mamy bo ja nie lubie a jak juz kupie to tylko Kinga najlepsza woda moim zdaniem, Ksawcio ostatnio jak widzi że mąż pije wodę z alg to on też chce i pije z nim

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336687 przez mloda_mamuska
chłopek to super.tez chciałabym,żeby moj Oliwierek nie pił nic gazowanego...a zwłaszcza coli..bo to sama chemia . Jak go tak nauczylas,ze nie pije?:)

Majowka uwielbiam Cie,nie wiem jak Ci sie odwdzięczę ... bardzo mocno dziękuję ! :kiss: :kiss: :kiss: a rozmiar 40 wzielas ,tak?:)))))

Daria
moi rodzice mają dwie takie duże podwójne lodowko-zamrazarki i w jednej zawsze są lody :kiss: wiec jak mi sie zachce to tylko musze wyjsc z pokoju ;)

a moj ukochany jak sie poklocilismy czasem to wiedzial jak mnie udobruchać.... wystarczylo,ze kupil mi magnuma bialego. :lol:

Co tam robicie?
bedziecie ogladały przepis na zycie i kube? dzisiaj grycanki u niega będą ;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336711 przez anszka
Cześć mamcie :)
Zazdroszczę degustacji lodów, dobrze, że nie mam braku cukru we krwi :)
Mam za to niskie ciśnienie i aż mi się słabo czasem robi, mam nadzieję, że to nie jest początek anemii :(
Ja się dopiero jakiś czas temu nauczyłam pić wodę z cytryną i teraz ją uwielbiam :)
A mam pytanie z innej beczki - czy któraś z Was hoduje kiełki?

M_M - jak nie zapomnę, to obejrzę Wojewódzkiego, bo bardzo lubię J.L.Wiśniewskiego :)

12 lata 9 miesiąc temu #336730 przez chłopek
m_m wogóle go nie uczyłam on nie ubi i tyle bo gazuje i może dlatego

12 lata 9 miesiąc temu #336732 przez martela89
chłopek napisał:

m_m wogóle go nie uczyłam on nie ubi i tyle bo gazuje i może dlatego

Vanesska tak samo,nie lubi gazowanego.Tylko wodę smakową albo soki :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka