BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #335883 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - a Ty jak się miewasz?

Anszka a dziękuję-całkiem dobrze,właśnie odpoczywam,dziś musiałam parę rzeczy załatwić na mieście,była w pracy i wszyscy mi mówili,że nie widać brzuszka :(
A potem kupiłam nawet zestaw bodziaków dla synusia :lol: a potem nie mogłam usiedzieć na miejscu,więc ogarnęłam kolejną szafkę w komodzie dla Dominiczka :) a jak Twój dzionek?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #335940 przez mloda_mamuska
My z oliwierkiem kladziemy się.

dobranoc Mamusie Sliczne :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #336021 przez Olga
Dzień dobry mamusie.
Jak wam się spało,bo mic coraz gorzej z każdym dniem,najgorsze jest przewracanie na bok i jak muszę raz wstać do wc.Coraz cięższa się robię.teraz kilogramy lecą na łeb na szyję.Chyba dobiję do swojej wagi ciążowej jaką zawsze miałam,bo myślałam,że z Ignasiem będzie inaczej.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #336056 przez mloda_mamuska
cześć Dziewczyny :)

Olga nie martw się..zrzucimy po porodzie! :woohoo:

ja o 10 jadę na targi lodów :kiss:
bo mama o rok dostaje zaproszenia dla dwóch osob i zawsze z ciocia jeźdżę i smakujemy wszystkich nowości z kazdej firmy ;)
a że kocham lody i moglabym zjadać 2 litry dziennie to p prostu raj dla mnie ;D
hehhehe ... codziennie na przykład jak tylko wstanę to ide do zamrażarki biorę loda i idę do łózka zjadam loda i dopiero mogę wstać :silly:
po prostu kocham lody ;)

u mnie nawet ciepło..słonko swieci ,ale pewnie wiaterek jest,więc lekki płaszczyk wezmę..bo jeszcze za zimno na sam sweterek ;) Chyba ,że w dzien jak jest mocno słonko ;)

dzisiaj nagrałam sobie rano filmik kamerką brzuszka... bo Oliwier tak się wiercił,że brzuch strasznie mocno skakał mi cały..chwilami myślałam,ze maly wyskoczy z brzuszka na zewnątrz;) ale juz sie uspokoił.uwielbiam jak kopie ;))

Dziewczyny ile planujecie wydac na wyprawke?
na najpotrzebniejsze rzeczy?
oprocz wózka i łózeczka i ciuszków ;)

ja w tym tygodniu jadę na pierwsze większe zakupy i zabieram mamę,żeby mi doradziła,bo nie znam się na tych gruszkach do nosa,bcinaczkach itp. ;)
no i biorę tysiąc zł. i się zastanawiam czy na 1/3 tych najpotrzebniejszych rzeczy mi wystarczy :)

12 lata 9 miesiąc temu #336066 przez Kamyczka
Olga napisał:

Dzień dobry mamusie.
Jak wam się spało,bo mic coraz gorzej z każdym dniem,najgorsze jest przewracanie na bok i jak muszę raz wstać do wc.Coraz cięższa się robię.teraz kilogramy lecą na łeb na szyję.Chyba dobiję do swojej wagi ciążowej jaką zawsze miałam,bo myślałam,że z Ignasiem będzie inaczej.

Witajcie dziewuszki :)
Olga, ja spałam bardzo dobrze dziś.Ale zaobserwowałam ostatnio,że mam coraz słabszą kondycję.
Szybciej się męczę,ale to chyba naturalne.Ja się nie ważyłam ostatnio,więc nie wiem ile przytyłam.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336071 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

cześć Dziewczyny :)
ja o 10 jadę na targi lodów :kiss:
bo mama o rok dostaje zaproszenia dla dwóch osob i zawsze z ciocia jeźdżę i smakujemy wszystkich nowości z kazdej firmy ;)
a że kocham lody i moglabym zjadać 2 litry dziennie to p prostu raj dla mnie ;D
hehhehe ... codziennie na przykład jak tylko wstanę to ide do zamrażarki biorę loda i idę do łózka zjadam loda i dopiero mogę wstać :silly:
po prostu kocham lody ;)

Dziewczyny ile planujecie wydac na wyprawke?
na najpotrzebniejsze rzeczy?
oprocz wózka i łózeczka i ciuszków ;)

ja w tym tygodniu jadę na pierwsze większe zakupy i zabieram mamę,żeby mi doradziła,bo nie znam się na tych gruszkach do nosa,bcinaczkach itp. ;)
no i biorę tysiąc zł. i się zastanawiam czy na 1/3 tych najpotrzebniejszych rzeczy mi wystarczy :)

Młoda mamuśka, ale Ci zazdroszczę :blink: Ja przed ciążą nie przepadałam aż tak za lodami,ale ostatnio mnie nachodzi na nie ochota coraz częściej :)
Ja nie wiem,ile wydamy,nic nie planujemy,bo chyba się tak nie da,jak trzeba będzie kupić to trzeba:blink: wszystko dla mojego słodziaka,który właśnie szaleje :lol: chyba miałby ochotę na loda :) wczoraj zjadłam,to nie wiem czy dziś mogę?Jak często w ciąży można konsumowac lody?
U nas lekko słonecznie,ale wieje :(

12 lata 9 miesiąc temu #336079 przez mloda_mamuska
Kamyczka..myśle,ze mozesz spokojnie zjeść loda :woohoo:

lecę wypic cappuccino i lecę . miłego dnia wszystkim mamusiom ;))

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336084 przez Olga
Ja też nie liczę ile wydam,po prostu po mału kupuję wszystko,co jest potrzebne.Ostatnio kupiłam szczotkę z grzebyczkiem do włosków,na allegro razem z witaminami zamówiłam sobie trzy opakowania wkładów poporodowych,to do szpitala będę już miała i tak po trochu co mi wpadnie w ręcę,to kupuję.Termometru nie muszę,bo wiem,że koleżanka mi kupiła taki droższy,co się tylko do skroni przykłada.Ciuszków już mam wystarczjąco,nawet moja Marika wczoraj już kompletował strój na powrót Ignasia ze szpitala.Moje dziewczynki już widzę,że się nie mogą doczekać,kiedy maluszek będzie na świecie.Teraz jestem na etapie szukania wanienki i chyba kupię z Fisher Price,bo bardzo mi się podobają.

Lody też uwielbiam,z córkami jadłam litr dziennie zwłaszcza z algidy bakaliowe,z Ignasiem nie mam takiej potrzeby,ale czekam na gałkowe.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #336092 przez Kamyczka
Olga napisał:

Lody też uwielbiam,z córkami jadłam litr dziennie zwłaszcza z algidy bakaliowe,z Ignasiem nie mam takiej potrzeby,ale czekam na gałkowe.

Ja najbardziej lubię lody "włoskie" waniliowe lub waniliowo-czekoladowe :) lub wszelakie rożki,a owocowych nie lubię w ogóle.

12 lata 9 miesiąc temu #336097 przez Majowka
M-M, bylam wczoraj w Zarze obok i nie mieli juz tego kolorku, ale powiedzieli mi gdzie sa, wiec jade dzisiaj :)

Targi lodow! Fantastyczne!

Mi tez zaczal sie juz trzasc brzuszek! Wspanialy widok! :laugh:

Ja jeszcze nic nie kupilam dla dzidziusia...juz niedlugo pierwsze zakupy! :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336120 przez chłopek
hej dziewczyny widze że temat lodów ja lubię waniliowe najlepsze są w krynicy :)a ja wczoraj rozmawialam z kuzynka mam mi popatrzec usa na ten wózek rok po roku ile kosztuje i co tam wchodzi w sklad moze mi sie bardziej bedie oplacalo go kupic bo tam kosztował 198 dolarów

12 lata 9 miesiąc temu #336127 przez Olga
Cześć chlopek,pewnie szukaj gdzie taniej,bo wydatków to będziemy mieć oprócz wózków masę,to nie pierwsze nasze dziecko,że można wszystko kupywać najdroższe,no mnie bynajmniej na to nie stać,więc dużo szukam.

12 lata 9 miesiąc temu #336139 przez chłopek
no własnie Olga nie na wszystko stać przy Ksawciu to sobie mogłam pozwolic no a teraz juz nie, i juz nie wiem co bedzie dobre taki wózek rok po roku czy dostawka z siedziskiem co do boku wózka sie doczepia

12 lata 9 miesiąc temu #336152 przez Olga
Wiem coś o tym chlopek,bo przy dwójce pannic w domu,to nie zawsze starcza do 1-go.Przy pierwszej też kupowałam wszystko nowe-najlepsze,a jak się jest już na swoim i ma się dzieci,to nie jest tak łatwo,no są wyjątki,jeśli ktoś dużo zarabia,ale w moim małym miasteczku ciężko o dobrą pracę i mój mąż trzyma to co ma i oby tylko nie stracił.
Co do wózeczka to nie wiem jak Ci pomóc,musisz sama zdecydować,mi się tylko wydaje,że Ksawercio jest jeszcze mały,żeby w ogóle bez wózka był,ale możliwe,że się mylę,może on właśnie będzie chciał chodzić na nóżkach.

Dziewczynki co macie dzieci,doradżcie mi jaki smoczek kupić do szpitala,bo bym chciała nauczyć Ignasia,żeby ssał smoczek,to łatwiej może go będzie uspokoić,jak np.dziewczynki go wezmą na spacer,bo moje córki nie umiały ssać smoczka i tylko przy piersi się uspokajały,a tego bym teraz nie chciała.Zielona jestem w smoczkach i butelkach,w ogóle ich nie miałam w domu poprzednio.

12 lata 9 miesiąc temu #336161 przez Daria23
Witam was mamusie:) normalnie nie moge uwieżyć ze dzis spałam do 10:)juz dawno tak długo nie mogłam dospac ale to pwenie przez to że wczoraj fatalnie sie czułam...

m_m - zabierz mnie ze sobą ja uwielbiam lody:) mam na nie ochote zawsze i przed ciaza tak było i w trakcie normalnie ci zazdroszcze":)

Olga - ja spałam dziś ok choc zauwazyłam u siebie ze ostatnio codziennie mam skurcze nóg w nocy szczególnie lewej nogi bo śpie na lewym boku...macie jakąś rade na to??

co do wyprawki ja tez jeszcze nic nie mam i nie wiem ile mnie wszystko wyjdzie..teraz w kwietniu po wypłacie mam zamiar juz zacząć kompletować pomału

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka