BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #335253 przez Kamyczka
chłopek napisał:

hmmm nie wiem, na słodkie mnie ciągnie ale kiszoną kapustę też bym jadła :) tylko ostrego nie mogę jesc no i mam zgagę a w pierwszej ciazy nie miałam

Ja ostatnio poznałam co to zgaga po słodkim właśnie,więc przystopowałam z czekoladą.A kapustę dziś jadłam :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335254 przez chłopek
ja mam nawet po wodzie, i jabłkach

ide spać bo moi chłopcy już śpią i maluszek tez chyba bo sie nie rusza

12 lata 9 miesiąc temu #335259 przez Kamyczka
chłopek napisał:

ja mam nawet po wodzie, i jabłkach

ide spać bo moi chłopcy już śpią i maluszek tez chyba bo sie nie rusza

Dobranoc,śpijcie słodko :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335297 przez Anna77
dzień dobry dziewczyny, u nas od rana tylko 0 stopni było. A dzisiaj leżenie i kurowanie się. Młodszy się pochorował, ja też troszkę kaszle, więc leniuchowanie.

Miłego dzionka !

No i udało mi się być dzisiaj pierwszą :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335301 przez Olga
Cześć.To ja jestem dzisiaj druga.
Za oknem słonecznie,ale nie chce mi się wstać zobaczyc ile jest stopni,ale raczej będzie ładniej,niż wczoraj.Córcie poszły do kościoła,bo dzisiaj i jutro rekolekcje są w naszej parafi.Starsza po kościele i tak musi wrócić do szkoły,mają testy kolejne w tym tyg.więc nauki maja masę,a mała ma dziszij wolne i znów cały dzień będzie latała na dworzu.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #335338 przez chłopek
hej dziewczyny a u mnie o 8 było -2 teraz jest 2 zimno na dworze i nie zapowiada sie n ładna pogode

12 lata 9 miesiąc temu #335352 przez Kamyczka
chłopek napisał:

hej dziewczyny a u mnie o 8 było -2 teraz jest 2 zimno na dworze i nie zapowiada sie n ładna pogode

Hej dziewuszki,u nas też szaro i zimno :( wiosna uciekła chyba.Dziś nie biorę się za sprzątanie,będę się oszczędzać,nie chcę się znów stresować :(

12 lata 9 miesiąc temu #335364 przez chłopek
a ja dzisiaj becze :) oglądam z synkiem bajkę mustang z dziekiej doliny i płacze masakra

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335393 przez bidol
hej kobitki :kiss:

daners - ale ten wózek to ten który, podoba się Twojej siostrze(czy jakoś tak) mi się też podoba :) a ubranka to fajna sprawa- ja już komodę mam zapełnioną :woohoo:

Kamyczka - ale szprycha z Ciebie :cheer: a bladą buzią się nie martw idzie lato to na 100% się troszkę zarumieni :woohoo: a włoski - kolorek fajny :laugh:

Daria - zazdroszczę remontu - uwielbiam remonty - a efekty to już kocham :woohoo:

M_M - no to super że pojeździłaś :woohoo: a rodzicom się podobał :unsure: bp mój Tata niby starej daty, ale nasz Buzz bardzo Mu się podoba :woohoo: :woohoo: I mam ten sam problem co Ty zęby mi lecą jak cholera - wczoraj mi taka wielgachna pląba wypadła i dziś lecę do dentysty - boje się strasznie :( :(

Olga - a no szaleję :silly: wczoraj byłam na obiedzie u teściów, bo mąż nie chce żebym się przepracowywała i wprasza się na chama gdzie popadnie :blink:
A po południu pojechałam z Sebkiem i Moim Tatą do Mojej Babci - w dowiedziny, bo już biedna ledwo chodzi i mało słyszy ( ma 96 lat) Wychowywała mnie troszkę, jak rodzice się dorabiali i jest mi bliska jak Matka, ale widzę jak już się męczy i modli się o śmierć. Szkoda mi jej bo chciała bym żeby była ze mną jak najdłużej, ale nie chcę żeby się tak męczyła :(

M_M - nie dobrze jak Ci puchną nogi. Musisz więcej odpoczywać i nogi unosić, bo jak Ci już teraz puchną to w lato będzie tragedia.

Kamyczka no to sie biedulko wzstraszylas.Odpoczywaj :kiss: :kiss:

Chłopek - mam nadzieję że dzidzia się wreszcie pokaże z dobrej strony :S i nie sugeruj się jedzeniem i tp. ja od początku ciąży zjadłam 2 słoiczki chrzanu a dziewczyna ma być :silly:

Anna - zdrówka dla Ciebie i Synka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: maść kamforowa bardzo pomaga- polecam :woohoo:

u Nas też zimno i tak ma już zostać na jakiś czas :( i mnie jeszcze ten cholerny ząb boli :( :(

12 lata 9 miesiąc temu #335419 przez chłopek
bidol własnie nie sugeruje sie jedzeniam,przy Ksawciu szybko znałam płec a teraz prawie koniec ciazy i ja dalej nie wiem cieszyła bym sie z chłopca i z dziewczynki ale wolała bym wiedziec przynajmiej by mogła do dzidzi po imieniu mówic a tak to ono tak głupio

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335443 przez anszka
Witajcie babeczki,
odpoczywam właśnie po weekendzie, bo miałam gości od piątku i muszę się niestety przyznać, że delektowałam się ciszą i spokojem, jak już wszyscy się rozjechali ;)

Kamyczka
- strasznie Ci współczuję tego stresu, nie wyobrażam sobie tego, bo jak jak miałam plamienie w 6 tyg., to bałam się jak nigdy, a teraz, jak już minęło tyle tygodni, to spanikowałabym jeszcze bardziej. Cieszę się, że wszystko już dobrze :kiss: :kiss: :kiss:
Pięknie wyglądasz, brzusio już ciążowy. Mówisz, że jesteś blada, ja też, ale od wiosennych spacerków się zarumienimy :)
Cenę tabletek warto sprawdzić w kilku aptekach, moje w jednej kosztowały 99 zł, a w aptece obok - 73 zł.
Radzę Ci pomacać jedo, bo ja byłam na niego napalona, ale jak zobaczyłam na żywo, to mi przeszło, zwróć szczególną uwagę na budkę, która wypada i w dodatku jest jedna do gondoli i spacerówki.
Oszczędzaj się kochana i nie martw przypadkiem, ważne, że u synusia wszystko ok.

M_M
- Majówka kupiła Ci butki, bo ja nie byłam na zakupach (goście). Jak piesio się miewa? Dobrze, że utwierdziłaś się w zakupie wózka, ale chyba w Anglii będzie wygodniej kupić. Decyzja o wyjeździe zapadła? Zamelduj się po wizycie!

Daners - na mnie też czekają u przyjaciółki ciuszki, ale mnie jakoś do nich nie ciągnie, mam chyba to samo, co Kamyczka :S Może jak kupię jedną rzecz, to się rozkręcę?

Daria
- ja nie lubię remontów, ale uwielbiam zmiany po nich :) fajnie, że jesteś zadowolona, ale nie szarżuj z porządkami, żeby plecki miały czas na odpoczynek.

Chłopek
- ja tam też u Ciebie córę obstawiam, ale życzę Ci, żebyś jak najszybciej się dowiedziała - drugi synek też przecież będzie super :)

Olga - jak się czujesz z krążkiem, nie doskwiera Ci?

Anna77 - a syrop Prenalen próbowałaś?

Bidol
- mąż cwaniak z tymi obiadkami, ale dobrze, że sobie radzi :) a babcia dożyła już sędziwego wieku, ale rzeczywiście biedni są tacy zmęczeni już życiem ludzi, oby tylko zdrowa była.
Problemów z zębami współczuję, ale może będzie bezboleśnie ;)

U mnie świeci słoneczko, więc mogę Wam wysłać :) Rano było 0 stopni, ale teraz jest coraz cieplej :)
W weekend rozpoczęliśmy sezon grillowy, mniam :)

12 lata 9 miesiąc temu #335452 przez bidol
Anszka - współczuję gości - ja zawsze rozrywkowa byłam, ale teraz najbardziej lubię siedzieć w domku sama i tak jak Ty delektować się ciszą :)

U mnie dzisiaj brzydka pogoda - chmury i wiatr- więc za ciepło nie jest ;)

ząb boli niemiłosiernie :dry: apap nie pomaga, muszę się jeszcze przemęczyć do 16.00 :dry:

Olga - coś dla Ciebie :) allegro.pl/gondola-firmy-mutsy-i2230352412.html

12 lata 9 miesiąc temu #335458 przez Kamyczka
anszka napisał:

Daners- na mnie też czekają u przyjaciółki ciuszki, ale mnie jakoś do nich nie ciągnie, mam chyba to samo, co Kamyczka :S Może jak kupię jedną rzecz, to się rozkręcę?

Anszka,ja się boję po wczorajszym cokolwiek kupować :( a wózek na pewno obejrzę i stestuję przed kupnem :blink: a cena tabsów- już w kilku aptekach sprawdzałam i u nas w kilku miejscach ta podwyżka :(
Bidol, biedulinka-ból zębów jest straszny,ale już niedługo Cię wyleczą :blink:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335469 przez Olga
anszka krążka nie czuję w ogóle,tak jak by go tam nie było,tylko muszę codziennie wieczorem brać na zmianę dwa rodzaje globulek dopochwowych,ale t nie problem.Brzuch może jak by trochę mnie boli i mniej twardnieje,ale wielkiej zmiany na razie nie ma.Córka starsza wczoraj przez przypadek dotknęła brzucha i się zdziwiła,że taki on twardy-jak kamień.

bidol mi zęby też leciały,ale jak karmiłam,to duzo więcej,teraz odpukać wcale mnie nie bolą,mam wprawdzie poleczone,a chyba z siedmiu już nie mam,na szczęście z tyłu,przód mam super i z przodu mi się wcale nie psują.Byłam na początku ciąży na przeglądzie i pani stomatolog kazała przyjśc za pół roku,mam nadzieję,że też tylko na przegląd.Za to moje córki mają zęby jak perełki,co z matki wyciągły przez 2,5 roku to wyciągły.
Gondolkę dodałam do obserwowanych,mam nadzieję,że do srody mi wózek przyjdzie i ocenię,czy kupię inną,czy zostanę przy tej.Ja mam ochotę na tą niebieską z tablicy,tylko ona nie jest od Mutsy Urban i to takie czarne coś za bardzo mi się nie podoba,ale zobaczymy.

kamyczka ja witaminy kupuję tylko z apteki internetowej z allegro i różnica jest kolosalna,30 zł za 90 tabletek,a u mnie 30zł za 30 tabletek.Będę się trzymała tej apteki,bo znając życie,jak będę tak długo karmiła,to witaminy będę cały czas brała,a ti kupe lat przede mną.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #335476 przez chłopek
a ja sie zastanawiam nad kupieniem wózka bliźniaczego

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka