BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336163 przez anszka
Witajcie mamusie,
ja kiepsko spałam, przez tę zmianę czasu nie mogę zasnąć wcześniej niż o pierwszej,głowa mnie pobolewa i trzy osoby mnie telefonami obudziły :angry:
Dobrze, że świeci słonko, to może humor mi się poprawi.

M_M - targi lodów? też chcę! kiedyś uwielbiałam czekoladowe, a teraz najbardziej owocowe, tak jak budyń - kiedyś czekoladowy, a teraz malinowy :) jak psinka się miewa?
Ja też nie liczyłam, ile wydamy na wyprawkę, ale jeżeli bez łóżeczka i pościeli, to 1000 zł na pewno na jakąś partię zakupów Ci wystarczy.

Kamyczka - za słodkości to podobno najlepiej jeść lody, jak masz ochotę, to wcinaj :)moja kuzynka w ciąży codziennie litr zjadała, do mniejszych nawet nie zasiadała :)
Dobrze, że się uspokoiłaś, a opiniami o brzuszku się nie martw, bo przecież widzimy po zdjęciach, że już jest :)

Olga
- dobrze, że mi o tym termometrze przypomniałaś, bo miałam poszukać.

Chłopek - a w necie na forach nie ma opinii od doświadczonych podwójnych mamusiek, czy lepiej bliźniak czy dostawka? Moim zdaniem wygodniejszy byłby bliźniak, bo Ksawcio może być zazdrosny i też będzie chciał jeździć, a po drugie, będziesz sobie mogła pozwolić na dłuższe trasy, bo wózek od dostawki jest wygodniejszy, ale to tylko takie moje gdybyanie.

Majówka - pewnie już odliczasz czas do drogi? :)

Daria - może masz braki magnezu, powiedz ginowi o tym na wizycie. A całą noc śpisz na lewym boku? Możesz sobie wkładać poduszkę lub zwinięty koc między między nogi - mnie to ułatwia życie. Ale marzy mi się, by zasnąć na brzuchu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336176 przez chłopek
olga poczekaj ze smoczkiem bo w szpitalu dostaje sie paczki i w nich jest czasem smoczek avent a co do butelek to chyba lovi dobre bo w avent przez smoczek kasza nie leci. anszka zobacze co mi kuzynka odpisze do czerwca mam troche czasu bbcia wraca w maju to moze ni wezmie ten wózek jak nie bedzie drogo za dodatkowy bagaz

12 lata 9 miesiąc temu #336185 przez Olga
Avent chba najlepsze co? Ciekawe,czy uda mi się go nauczyć ssać.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #336194 przez Daria23
Anszka mi się marzy aby spać na plecach uwielbiałam ta pozycję ale wyczytałam jakiś artykuł że powinno się spać na lewym boku taka jest opinia lekarzy zresztą przeczytaj sama i napisz co o tym myślisz
senmata.pl/Opinie-Lekarzy-clinks-pol-12.html

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336201 przez chłopek
olga ja mojemu nie chciala dawac smoka a musiałam bo nie jadł a wisiał na cycu
avent dobre ale mój z nich nie pił i mam 4 butelki w domu
ja bym kupiła ten wózek mezowi sie podoba tablica.pl/oferta/wozek-kolcraft-blizniaczy-IDUHSP.html no ale ciezko u nas z kasa w tym miesiacu
daria ja nie spie na lewym bo róznie i z ksawciem w ciazy tez tak bylo

12 lata 9 miesiąc temu #336225 przez anszka
Daria - znam tę opinię i od początku ciąży uczę się spać na lewym boku, ale jak mi już wszystko sztywnieje, to na jakiś czas przerzucam się na prawy bok.

Olga - ja się jeszcze w temat smoczków i butelek nie wgłębiłam, ale w któreś gazecie czytałam o takim, który imituje sutek, tzn. dziecko nie oducza się ssania piersi, muszę to gdzieś odszukać.

12 lata 9 miesiąc temu #336241 przez Majowka
anszka napisał:

Majówka - pewnie już odliczasz czas do drogi?

Anszka, tu juz nie ma co odliczac :laugh: Jutro wizyta u Gina, a pojutrze rano wylot. Wlasnie sie pakuje! :)

12 lata 9 miesiąc temu #336257 przez Daria23
no ja właśnie tez tak staram sie spać wiec moze przzez to mi czasem noga lewa dretwieje bo magnez biore dwie tabl. dziennie tak mi zaleciła gin.

12 lata 9 miesiąc temu #336297 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

no ja właśnie tez tak staram sie spać wiec moze przzez to mi czasem noga lewa dretwieje bo magnez biore dwie tabl. dziennie tak mi zaleciła gin.

Ja śpię na lewym,ale czasami muszę się przekręcić na prawy bok lub na chwilę na plecki z uniesionymi nogami :blink: nie biorę magnezu,bo skurcze mnie nie dopadły póki co,jedyne co zażywam regularnie to femibion :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #336298 przez Kamyczka
Majowka napisał:

anszka napisał:

Majówka - pewnie już odliczasz czas do drogi?

Anszka, tu juz nie ma co odliczac :laugh: Jutro wizyta u Gina, a pojutrze rano wylot. Wlasnie sie pakuje! :)

Majówka to jutro połówkowe? :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336300 przez Olga
Ja śpię raz na lewym raz na prawym,całą noc się przewracam,tylko na lewym bym nie wytrzymała.

Majowka to jednak nas zostawiasz i lecisz do męża-ale masz fajnie. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #336307 przez anszka
Olga napisał:

Olga - pomyliłaś Majówkę (przyjeżdża z Portugalii do Polski na trzy tygodnie) z młodą mamuśką :)

12 lata 9 miesiąc temu #336314 przez Majowka
Olga napisał:

Ja śpię raz na lewym raz na prawym,całą noc się przewracam,tylko na lewym bym nie wytrzymała.

Hehe, no wlasnie, ja na wczasy od meza :laugh: :laugh: :laugh:

Kamyczka, tak juz polowkowe! Yeeeeeee!!!! :laugh: caly czas Was gonie ;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336315 przez Olga
No właśnie coś mi się tu nie zgadzało,mówię nic nie mówiła,że wylatuje,a tu się pakuję ha ha.Lata robią swoje.

Wiecie co,wczoraj dostałam z Bebilonu na siebie i na męża paczuszkę z niespodzianką-takie małe białe misiaczki z nazwą mleka,fajniutkie,jednego dałam mojej młodszej córci,a drugi czeka na Ignasia i z Johnson'baby próbkę kremu do pupci i płynu do kapieli.Miła niespodzianka była z samego rana,jak listonosz tyle paczuszek przyniósł.

12 lata 9 miesiąc temu #336321 przez Kamyczka
Olga napisał:

Wiecie co,wczoraj dostałam z Bebilonu na siebie i na męża paczuszkę z niespodzianką-takie małe białe misiaczki z nazwą mleka,fajniutkie,jednego dałam mojej młodszej córci,a drugi czeka na Ignasia i z Johnson'baby próbkę kremu do pupci i płynu do kapieli.Miła niespodzianka była z samego rana,jak listonosz tyle paczuszek przyniósł.

Olga,ja też wczoraj dostałam próbki z johnson'sa :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka