BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

13 lata 2 miesiąc temu #288077 przez Kamyczka
Dziewczynki, mój mąż bardzo chce być przy mnie i pewnie tak będzie, no chyba że będzie miał służbę( ale oby nie.
Ja zaczęłam używać balsamu palmers na rozstępy, jest ok, ale dziwny ma zapach. Mustela jest potwornie droga, zwłaszcza, że balsam należy nakładać dwa razy dziennie.Zamierzam jeszcze przetestować inne, ale nie wiem jakie.
Anszka, ja też oglądam czasami ciąże z zaskoczenia na TLC, ale jakoś trudno mi uwierzyć, że w 21 wieku można nie wiedzieć, że jest się w ciąży. a jak Twoje badania, ile cm ma dzidzia?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #288096 przez anszka
Kamyczka - witaj, już myślałam, że przepadłaś jak kamień w wodzie :)
Dzidzia w piątek miała 6,7 cm, od ostatniego badania urosła 4 cm :lol:
A mąż Twój to mundurowy?

Mnie też trudno uwierzyć, że w tych czasach można nie wiedzieć, bo już nawet nasze babki ogarniały ten temat :) ale może gdybym myślała, że np. nie mogę mieć dzieci, to zignorowałabym objawy, eee, ja to nie miałam wątpliwości, że coś się zmieniło :kiss:

Ja już sama nie wiem, czy inwestować w te kremy, bo są różne opinie dotyczące tego, czy one w ogóle działają. Informuj nas na bieżąco o swoich testach :)

13 lata 2 miesiąc temu #288124 przez Kamyczka
Anszka, byłam na weekend u rodziców,bez internetu niestety.Mąż policjant,więc lekko nie jest) a ja się zakochałam w olejku Nuxe,piękny zapach, ale też jest drogi( i nie jest specjalnie dla kobiet ciężarnych,więc nie wiem.

13 lata 2 miesiąc temu #288125 przez saiko
anszka napisał:

Ja już sama nie wiem, czy inwestować w te kremy, bo są różne opinie dotyczące tego, czy one w ogóle działają. Informuj nas na bieżąco o swoich testach :)

ja nie bede inwestować a co do testów specyfików, hmmm :) wyniki będą za pół roku ;) a tak serio nigdy chyba sie nie dowiemy czy dany krem zadziałał czy nie bo u jednej pojawią się mimo stosowania najdroższych i najlepszych specyfików a u drugiej nie pojawia mimo, że sparowała się zwykłym balsamem ...
a co do Musteli to potwornie droga - niewielklie opakowanie kosztuje u mnie w aptece 89zł a nie widzialam załaczonego do opakowania pisma, ze satysfakcja gwarantowana albo zwrot pieniędzy ;)

mój dzidek też na razie się nie rusza na tyle mocno, żebym poczuła :/

13 lata 2 miesiąc temu #288141 przez anszka
Ja też wolę tę kaskę przeznaczyć na inne przyjemności,a jeszcze jak te kremy mają śmierdzieć, to już w ogóle mnie nie przekonuje :)
Myślę, że nawilżenie jest najważniejsze, a ja nie znoszę balsamowania, więc stosuję jeszcze na mokro oliwkę w żelu i na razie jest ok. Swoją drogą to pojawianie się rozstępów jest bardzo niesprawiedliwe, bo przecież dbamy o siebie w tym okresie jakoś tak szczególnie :angry:

13 lata 2 miesiąc temu #288144 przez Kamyczka
Dziewczynki, i tak rozstępy to kwestia genetyki( ale ja się smaruję pocieszając się, że dbam o siebie a co ma być to będzie tak czy tak(

13 lata 2 miesiąc temu #288150 przez Kamyczka
A jak to jest u Was dziewuszki, że tak zapytam- z sexem w ciąży???Bo ja mimo że ciąża nie jest zagrożona to mam jakieś tam obawy....

13 lata 2 miesiąc temu #288154 przez saiko
no ja stare rozstepy juz od dawna mam niestety - na biuście i biodrach i mam nadzieje, ze dużo więcej mi sie nie pojawi

13 lata 2 miesiąc temu #288217 przez Olga
Co do sexu to ja raczej jakoś nie mam specjalnej ochoty i tak z wielkim bólem raz w tygodniu sie "zmuszę".

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

13 lata 2 miesiąc temu #288236 przez necik
Jak też będę rodzić z mężem :) u nas tak naprawdę nie było dyskusji... jak zapytałam co o tym myśli to powiedział, że oczywiście on chce być przy mnie... i już :lol: Bardzo się z tego ciesze bo mam w nim wielkie wsparcie każdego dnia :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #288254 przez mloda_mamuska
Kamyczka u mnie z sexem jest tak,że...mogłabym cały dzień ;P hehe

rozstepów nie mam póki co ;)

a wczoraj byłam na usg i myślałam,że dowiem się co będzie..ale maleństwo było źle ułożone:((
Ja mam 16 tydzień. dzidzia mierzy ponad 11cm i waży 150 gram ;)

ja też jeszcze nie czuję ruchów.. tzn czasem wydaje mi się,że to ruchy..ale sama nie wiem jak je rozpoznać;)

13 lata 2 miesiąc temu #288257 przez Kamyczka
Mloda mamuśka -to mąż pewnie zachwycony mój się czaił na ostatniej wizycie aby zapytać lekarza ale nie dał rady, zawstydził się)

13 lata 2 miesiąc temu #288292 przez anszka
Ja z tymi sprawami to też ostrożnie, bo ciągle jeszcze miewam bóle brzucha.

13 lata 2 miesiąc temu #288314 przez Kamyczka
Dziewuszki dobrej nocki, ja właśnie wklepałam balsamik na brzuszek i tak zauważyłam, że pojawia mi się powolo na brzuszku ta ciemna linia?Wy też ta macie?Jak wasze brzuszki?Rosną?

13 lata 2 miesiąc temu #288339 przez Olga
Ja jeszcze nie mam tej brązowej lini,myslę,że to jeszcze trochę.Brzuszek trochę też już widać,ale nie jest aż taki duży.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka