BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #289316 przez Kamyczka
Daners, no wiesz z 66kg do 80 to tylko 14kg,więc masakry niby nie ma,ale jakoś sobie siebie nie wyobrażam jako 80kg babki( w autobusie to będą mi ustępować miejsca ze strachu raczej-przy moim wzroście i takiej masie heheh.
Olga, to mnie dobiłaś właśnie.....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #289317 przez daners
Olga nie no to wcale sie nie boje +20 co to jest ;) zartuje rzecz jasna...
lepiej nas nie strasz :) aczkolwiek jak bedzie to bedzie..
dzidzia tak malo wazy wsumie jakies ze 3kg jak sie rodzi a my przybrac mamy 20 grrrr ale sprawiedliwosc :)

dziewczyny żebysmy zaraz w jakas paranoje nie wpadly :)

Kamyczka weszlam z ciekawosci na kalkulator wagi w ciazy i wychodzi ze do 11-16 kg powinnam przytyc hehe ciekawe czy sie sprawdzi

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #289407 przez bidol
Oj dziewczynki dziewczynki - powiem tak jak Olga bo my to juz weteranki - fajnie brzmi co? ;-) jak na razie to poczatek 2 trymestru a tak na prawde to w 2 i 3 trymestrze tyje sie najwiecej. I powiem wam szczerze ze nikt nie ma zamiaru w ciazy przytyc 20 kg, ale tak sie dzieje. Teraz zaczna sie zachcianki. I uwierzcie mi, kazda z nas powie ''ale ja wcale duzo nie jem'' niestety w ciazy jest mniej ruchu i tyje sie na potege.
Przepraszam ze strasze, ale ja w pierwszej ciazy przytylam 16 kg i jak Bog mi swiadkiem sie nie obrzeralam. Jadlam normalnie nie za dwoje, ale nabieralam duzo wody, a to tez kilogramy.

Podsumowujac - ile przytyjemy, tyle przytyjemy, ale nie ma co zakladac ze malo :-)

12 lata 10 miesiąc temu #289771 przez daners
bidol z jednej str mozna/trzeba to zrozumiec że waga pojdzie do gory ale z drugiej str nikt niechce byc taki pulchny:)

Witam z rana
:)
popijam juz cappucino i zaraz wybieram sie na wizyte:lol: :laugh: jejeje

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #289918 przez anszka
Witam mamuśki,
widzę, że temat kilogramów wraca jak bumerang :)
Ja na razie nie zatruwam sobie głowy kilogramami, które i tak się pojawią, martwi mnie tylko to, czy ten brzuch ma szansę po porodzie wrócić do normy czy ten fałd już zostanie? To pewnie pytanie do weteranek :)

Ja dziś poruszam nowy wątek: bielizna ciążowa. Moje piersi nie mieszczą się już w stroje sprzed ciąży i zastanawiam się, co wybrać (usztywniane czy nie, z fiszbinami czy bez, "rosnące z piersiami" czy co jakiś czas większy rozmiar). Może jakieś rady?

12 lata 10 miesiąc temu #289930 przez mloda_mamuska
ja póki co przytyłam 4 kg to moj 16tydzień...W biodra nic mi na szczęście nie poszło (jeszcze) ale piersi mi rosną jak na drożdżach i właśnie co miesiąc kupuje nowy biustonosz. ;/

12 lata 10 miesiąc temu #289986 przez Kamyczka
Mloda mamuska ale super, zazdroszczę formy)))
A dziewczynki ja dziś wstałam z okropnym katarem i łaskotaniem w gardle( masakra
Mi biust urósł, ale nie aż tak bardzo niestety, zawsze miałam małe piersi(
Daners daj znać po wizycie, powodzenia!

12 lata 10 miesiąc temu #290133 przez anszka
Pytałyście o ciuchy ciążowe. Ja dostałam od kuzynki i przyjaciółki, więc sporo mam, ale kupiłam sobie fajne dżinsy w H&M.
Polecam też sklep happy mum. Mają jakieś sklepy stacjonarne, ale jest też internetowy z outletem: www.happymum.pl/sklep3/?grupa=outlet

PS U mnie dziś piękna pogoda, a u Was?

12 lata 10 miesiąc temu #290270 przez saiko
anszka napisał:

Witam mamuśki,
widzę, że temat kilogramów wraca jak bumerang :)
Ja na razie nie zatruwam sobie głowy kilogramami, które i tak się pojawią, martwi mnie tylko to, czy ten brzuch ma szansę po porodzie wrócić do normy czy ten fałd już zostanie? To pewnie pytanie do weteranek :)

Ja dziś poruszam nowy wątek: bielizna ciążowa. Moje piersi nie mieszczą się już w stroje sprzed ciąży i zastanawiam się, co wybrać (usztywniane czy nie, z fiszbinami czy bez, "rosnące z piersiami" czy co jakiś czas większy rozmiar). Może jakieś rady?

ja póki co z ciążowych to tylko spodnie w Pępku Świata
staniki od jakiegoś czasu noszę sportowe - takie bluzeczki bo mi w takich najwygodniej a że mam nierówne piersi to druty mnie zawsze piją i po ciązy mam zamiar wybrać się na profesjonalne dobieranie stanika

pogoda u mnie taka sobie
a co do kilogramów to póki co 3 kg przybyły 58,5 ->61,6 (w ubraniu i butach)

jutro zaczyna mi się 17 tydzień :D czyli teoretycznie 5 m-c :D (licząc, ze m-c ma 4 tygodnie)

12 lata 10 miesiąc temu #290296 przez anszka
Saiko: ja sportowych staników też używam, ale w domu, są bardzo wygodne, ale jak gdzieś wychodzę, to trochę się krępuję, bo brodawki mi odstają :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #290331 przez Kamyczka
A u nas zimno jak to na północy, ja się zagrzewam w domu z kubkiem herbaty( na razie nie mam co marzyc o spacerku(

12 lata 10 miesiąc temu #290409 przez Olga
Dziewczynki ja się wagą w ogóle nie przejmuję,bo wiem,że akurat moje ciało nawet przy 20k.więcej,da sobie później radę,a i tak nawet jak bym nie wiem jak się starała,to te 20kg. mi przybędzie(dodam,że do tej pory może z 0,5 kg.przybrałam).Po porodzie z pierwszą córką nosiłam taki pas poporodowy,z dru nie nosiłam,ale mój brzuch nie jest wcale zwisający,chociaz koleżanka ma synka 2,5 rocznego a ma taki brzuch,jak by była w 6 mies.ciąży,więc nie wiem od czego to zależy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #290454 przez Kamyczka
Dziewczynki, mam pytanko:byłyście przeziębione w ciąży?Bo ja mam katar, i stan podgorączkowy i nie wiem, co robić(

12 lata 10 miesiąc temu #290461 przez necik
Ja byłam chora na początku ciąży i ponieważ bardzo się bałam sama kombinować więc poszłam do lekarza. Dostałam syrop i bardzo szybko wyzdrowiałam :)

12 lata 10 miesiąc temu #290464 przez chłopek
kamyczka idz do lekarza, ja bylam przeziebiona i mialam katar kaszel piłam herbaty z miodem i cytryną,a okazało sie że mam niedrożność oskrzeli co prawie skonczylo sie zapaleniem płuc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka