BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

13 lata 2 miesiąc temu #291119 przez Kamyczka
Dziewczynki, ja zamierzam karmić tyle ile dzidzia będzie potrzebować i ile to będzie wskazane, nie znam się na tym totalnie.Ale wiem, że chcę karmić piersią.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #291132 przez Olga
No ja też na siłę odzwyczajałam,smarowałam piersi amolem lub czyms bardziej śmierdzącym ha ha,bo inaczej bym do dzisiaj karmiła,ale wcale nie żałuję,że tak długo to trwało.Super to był czas. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

13 lata 2 miesiąc temu #291141 przez anszka
Saiko - a może na początek weź dziekankę, a za rok podejmiesz ostateczną decyzję? Rozumiem Cię jednak, że chcesz spędzać czas z dzidkiem przy cycu niż chodzić na zajęcia, zwłaszcza jeśli Cię nie interesują, a perspektywę pracy masz.

Karmienie piersią? Hmm, jak Bóg da, a mam nadzieję, że da :) Cycuchy rosną i rosną, ale to nie musi chyba się przełożyć na jakość mleka?

Olga, chłopek, bidol (gdzie ona się podziewa?) - miałyście doradzić coś w kwestii bielizny. Czekam :P

13 lata 2 miesiąc temu #291145 przez chłopek
anszka bidol pisała na staraczkach że ja brzuch boli miałą iśc do lekarza i od tego czasu sie nie odzywa.
ja używam nomalnych staników ale bez puszup

13 lata 2 miesiąc temu #291153 przez anszka
Chłopek - dzięki, bo muszę dokonać zakupów, a ja nigdy nie kupuję z puszami, bo nie lubię i chyba nie potrzebuję :)
A kiedy bidol pisała, że idzie do gina, mam nadzieję, że wszystko ok

13 lata 2 miesiąc temu #291156 przez Olga
Ja jeszcze wchodzę w bieliznę sprzed ciaży,więc się nie zastanawiałam.Bardziej mi zależy na jakiś fajnych koszulkach ciażowych-mogą być na krótki rękaw,bo mi jest ciągle gorąco.Może macie jakieś namiary na allegro?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

13 lata 2 miesiąc temu #291157 przez chłopek
ja mam ciuchy od siostry a troche swoich z pierwszej ciazy wiec nic nie wiem musisz szukac na allegro

13 lata 2 miesiąc temu #291161 przez anszka
Olga - a mi dla odmiany jest ciągle zimno :) z koszulkami na allegro nie powinnaś mieć kłopotu

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #291164 przez chłopek
anszka mi tez ciagle zimno, a ciuchy kupiłam uzywane za nie duza kase i zadbane,tak samo z ciuszkami dla dziecka, teraz musze wszystkie przegladnać ale najperw chce wiedziec jaka płec jest

kto zna sposób na katar bo ja juz nie mogę nos mam zatkany zatoki mnie bolą :(

13 lata 2 miesiąc temu #291166 przez Olga
Mam juz kilka,fajnie wygladają takie opinające brzuch i z jakąś stópką albo rączka narysowaną.Kiedyś sie nosiło takie duże-luźne ubrania,a mi się właśnie podoba moda ciążowa teraz.Spodni ciążowych też mam kilka par,ale jeszcze do wczoraj nosiłam rurki sprzed ciąży,niestety po przyjeździe z córka od prtodonty stwierdziłam,że czas najwyższy schować je do szafy na potem i wyjąć ciążowe.Całą drogę odpinałam i zapinałam guzik u spodni ha ha,chociaż gdy chodzę są jeszcze dobre,ale nie sposób tylko chodzić,czasami trzeba też usiąść i wtedy juz robi się problem ha ha.

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #291171 przez anszka
Też uważam, że odkupienie takich ciuszków to dobry pomysł, bo przez tak krótki okres użytkowania się nie niszczą, a nowe są dość drogie, gdyby chciało się skompletować całą garderobę. Ja dostałam w spadku i to co dokupuję, to też potem dam kolejnej mamuśce :)
Kiedyś moda ciążowa była aseksualna :) mama mówiła, że najważniejszy był taki fartuch, bo do wszystkiego pasował :huh:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #291172 przez chłopek
ja juz dawno spodnie sprzed ciazy schowałam bo tak jak ciebie olga juz gniotły jeszcze chodzic to tak ale siedziec to byla masakra

zrobiłam sykowi zupke i przy okazji sama zjadlam :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #291173 przez anszka
A ja dzisiaj zdrowo - fast foodowo :silly:

Chłopek - może jakieś inhalacje domowe albo syrop Prenalen (kuzynka mówiła, że jej pomógł, ale nie wiem, czy na katar zatokowy zadziała)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #291178 przez chłopek
anszka no ja za chwile tez fas foodowo frytki i rybka

dzieki wypróbuje zapytam sie w aptece

kasawcio mi nie chce isc spac a nie spi od 8 zawsze spał ok 11 a póżniej ok 14 a teraz nic, ja jeszcze mam masę prasowania do apartamentu

13 lata 2 miesiąc temu #291181 przez Kamyczka
Dziewczynki, a mi dziś mąż robi zapiekankę makaronową, bo mi kazał leżeć i się wygrzewać w łóżku) mam nadzieję, że poczuję jak smakuje...bo katar mam okrutny(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka