- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118662 przez Batmanik
wcale Ci się nie dziwie też nie wytrzymałabym w takiej sytuacji ale całe szczęście, że nie mieszkacie z nią- to by dopiero była tragedia
a co do ślubu to ja i chciałabym i nie, ale na pewno bez wielkiego hucznego przyjęcia tylko właśnie skromne bo to jest nasz dzień a nie gości- jakbym im chciała za sponsorować imprezę to dałabym im po 100 czy 200zl bo tak trzeba liczyć, że tyle pójdzie w lokalu od osoby to by się pobawili ale mój jest innego zdania:( a ja to tam mogę a nawet chciałabym tylko przy świadkach a po całej ceremonii wyjechać z moim i razem świętować a nie dać powód do świętowania innym...
a co do ślubu to ja i chciałabym i nie, ale na pewno bez wielkiego hucznego przyjęcia tylko właśnie skromne bo to jest nasz dzień a nie gości- jakbym im chciała za sponsorować imprezę to dałabym im po 100 czy 200zl bo tak trzeba liczyć, że tyle pójdzie w lokalu od osoby to by się pobawili ale mój jest innego zdania:( a ja to tam mogę a nawet chciałabym tylko przy świadkach a po całej ceremonii wyjechać z moim i razem świętować a nie dać powód do świętowania innym...
Temat został zablokowany.
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 7 miesiąc temu #118670 przez Emme
iva 20 napisał:
nie unoś się tak. chodzi o to, że kobieta która była w ciąży wie co to jest ruch dziecka, kopniak, skurcz itd. uważam tak jak Batmanik, że na kopniaki jest za szybko, przekonasz się niebawem jak to jest a z ruchem jelit to nawet lekarz Ci powie, że można go pomylić. mogłaś poczuć jakiś ruch, ale nie mogłaś poczuć nóżek, nie jest możliwe nawet gdyby to była Twoja 10 ciąża , prędzej to jakiś fikołek mógł być
emme nie wiem po co to piszesz ze ktos juz ma dziecko nie znaczy ze zjadl juz caly swiat i wszystko wie juz o ciazy ja wiem swoje i czuje swoje . Kobieta raczej sie nie myli bo ja to czulam a nie ty czy ktos inny . Kobieta ´raczej sie nie myli a jelita to odrozniam jak mi sie cos dzieje bo juz mialam to nie raz wiec wiesz..... nie wierzysz to nie wierz nie musisz sie w takim razie wypowiadac bo po co pisac jak ktos nie wierzy ??? po prostu miec to w nosie co nie ???
nie unoś się tak. chodzi o to, że kobieta która była w ciąży wie co to jest ruch dziecka, kopniak, skurcz itd. uważam tak jak Batmanik, że na kopniaki jest za szybko, przekonasz się niebawem jak to jest a z ruchem jelit to nawet lekarz Ci powie, że można go pomylić. mogłaś poczuć jakiś ruch, ale nie mogłaś poczuć nóżek, nie jest możliwe nawet gdyby to była Twoja 10 ciąża , prędzej to jakiś fikołek mógł być
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 7 miesiąc temu #118671 przez madziaska
Witam:)
Dorcia nie przejmuj sie, ze Twoja dzidzia mniejsza, pewnie owu mialas pozniej... Ostatnia @ mialam 16 lutego, do zaplodnienia moglo dojsc 02.03 albo 05.03 bo tylko wtedy bylo "ten teges "...Na pierwszym usg w 5t2d byl tylko pecherzyk i wtedy lekarz mnie wystraszyl, mowil ze owu musiala byc pozno.... a teraz ,aluch jest idealny do swojego wieku... teramin na 23 listopada... kazda dzidzia rosnie w swoim tempie...
Iva z tymi ruchami to Ci nie powiem, ja jeszcze nic nie czuje choc moj maluch niezle wywija w brzuchu, ale Twoj juz pewnie duuuzo wiekszy.... Ty sama wiesz co czujesz...
Dorcia nie przejmuj sie, ze Twoja dzidzia mniejsza, pewnie owu mialas pozniej... Ostatnia @ mialam 16 lutego, do zaplodnienia moglo dojsc 02.03 albo 05.03 bo tylko wtedy bylo "ten teges "...Na pierwszym usg w 5t2d byl tylko pecherzyk i wtedy lekarz mnie wystraszyl, mowil ze owu musiala byc pozno.... a teraz ,aluch jest idealny do swojego wieku... teramin na 23 listopada... kazda dzidzia rosnie w swoim tempie...
Iva z tymi ruchami to Ci nie powiem, ja jeszcze nic nie czuje choc moj maluch niezle wywija w brzuchu, ale Twoj juz pewnie duuuzo wiekszy.... Ty sama wiesz co czujesz...
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118685 przez vestusia
Hej Dziewczynki. Widzę, że troszkę mnie nie było, a tutaj na forum gorąca dyskusja się rozwinęła. Jedyne co nasuwa mi się na myśl, to rzeczywiście brak Waszej wiary w to, co dzieje się w brzuszku. Jedna dziewczyna czuje ruchy w 20 tc, druga w 17tc, a jeszcze inna w 14tc. I nawet jeśli jest to przeciąganie się maluszka lub pluskanie wody w środku, to przecież nie możecie kwestionować tego, co czuje dana kobieta. Ja z dwóch przypadków znam sytuacje, gdzie ruchy dziecka były w 14 i 13 tc. Pierwsza to ta, o której pisałam, a druga koleżanka była w ciąży z drugim dzieckiem, również bardzo szczupła i czuła pierwsze ruchy właśnie w 13tc. I ona akurat była w ciąży po raz drugi, a więc z pewnością nie mogła się pomylić, bo wiedziała z czym to się je. Mniejsza o to, ja tam wierzę, że to jest możliwe, mój lekarz zresztą powiedział, że teoretycznie może, ale w praktyce mu się nie zdarzało. Ale to jest facet, więc pewnie też z niedowierzaniem patrzy na kobiety, a wiele z nich po prostu bardzo chciałoby poczuć już te ruchy. I zaznaczam, nie mówimy tu o silnych kopniakach nóżkami, ale o delikatnym pływaniu czy przeciąganiu maleństwa. Ja osobiście też poczułam już 3 razy takie właśnie coś, i na pewno nie były to ruchy jelit ani z innego miejsca w brzuchu. Podobnie zresztą z brzuchem - jedne dziewczyny są bardziej przy kości, im ciąże widać dużo później, a u szczupłych dziewczyn brzuszek szybciej się zaokrągla. I co, tutaj też należy powiedzieć, że to niemożliwe, bo brzuszek się uwidacznia dopiero w x tygodniu? Przecież każda z nas jest inna i chyba możemy cieszyć się z każdej zmiany zewnętrznej i wewnętrznej. Każda z nas przecież odczuwa to zupełnie inaczej. Jedna szybciej, druga później. Wszystko jest sprawą indywidualną...
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118691 przez Batmanik
dokladnie ale zadna z nas nie kwestionuje tego, ze IVa nie czula tylko piszemy o TYM, ZE TO NIE BYLY KOPNACZKI TYLKO PRZECIAGANIE LUB PRZEMIESZCZENIE SIE MALENSTWA!!!
madziaska -ja tez bylam w podobnej sytuacji- do zaplodnienie napewno doszlo 13 lutego(zaznaczam dzien przed@) zreszta co rusz to nadmieniam:) a 15 marca mialam wizyte i lekarz stwierdzil puste jajo plodowe co bylo przyczyna wczesnej ciazy i kazal przyjsc za 2-3 tyg ja niw wytrzymalam i po tyg poszlam do innej lekarki i juz serduszko bilo i terminu trzymam sie z usg na 11.11 bo ostatnia mies mialam w styczniu wiec termin bylby na pazdziernik ale cale szczescie wiem ze mam sie trzymac 13 lutego:)
madziaska -ja tez bylam w podobnej sytuacji- do zaplodnienie napewno doszlo 13 lutego(zaznaczam dzien przed@) zreszta co rusz to nadmieniam:) a 15 marca mialam wizyte i lekarz stwierdzil puste jajo plodowe co bylo przyczyna wczesnej ciazy i kazal przyjsc za 2-3 tyg ja niw wytrzymalam i po tyg poszlam do innej lekarki i juz serduszko bilo i terminu trzymam sie z usg na 11.11 bo ostatnia mies mialam w styczniu wiec termin bylby na pazdziernik ale cale szczescie wiem ze mam sie trzymac 13 lutego:)
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118711 przez Dorciaition
Dzień Dobry!
Ale się rozpisałyście o tych kopniakach. Ja się zgadzam z Emme. Pierwsze ruchy poczułam w 18 tyg. Myślę, że Iva za jakiś czas się przekona czy to były ruchy czy nie.
Dziękuję Madziaska Już nawet nie czytam nic w necie, bo ciągle wynajduje, że coś jest nie tak.
Miłego dnia. Niestety pogoda do bani
Ale się rozpisałyście o tych kopniakach. Ja się zgadzam z Emme. Pierwsze ruchy poczułam w 18 tyg. Myślę, że Iva za jakiś czas się przekona czy to były ruchy czy nie.
Dziękuję Madziaska Już nawet nie czytam nic w necie, bo ciągle wynajduje, że coś jest nie tak.
Miłego dnia. Niestety pogoda do bani
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118773 przez iva 20
Kazda niech sobie pisze co chce wasze zdanie ja bowiem hmmm ok nic nie czulam jacy ludzie sa bez serca nie umiecie sie wspierac na wzajem tylko dogadywac co jest tak a nie ma byc tak chocby nawet dziecko roblo fikolki czy sie przeciagalo to powinnyscie sie cieszyc razem ze mna ale widze ze wam to nie sprawia przyjemnosci i nie jestescie zadowolone wielka szkoda ..... Myslalam ze tutaj na forum jest naprawde fajnie porownujac moja sytuacje ze sobie siedze po calych dniach w domu nie mam tutaj znajomych i myslalam ze bedzie fajnie ze z wami pisze a tu jedna od drugiej madrzejsza sorki mozecie sie gniewac lub nie ale ja zawsze pisze wlasne zdanie ....
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118778 przez Emme
Ty się nie obrażaj, bo nikomu nie zależy na tym żeby komuś przypiekać. Tobie chodziło, że poczułaś dzidzię (w co każda wierzy), ale niefortunnie nazwałaś to kopniakiem. Nie każdy ruch to kopniak. ja pod koniec ciąży myślałam, że dziecko się wypina a to było twardnienie brzucha i żyłabym w takim przekonaniu, gdyby ktoś mnie nie uświadomił. Macie o tyle fajnie, że w Waszym miesiącu są mamusie, które wiedzą co w trawie piszczy i możecie się na ich doświadczeniu opierać.
i teraz też się nie obraź co napiszę, ale pamiętaj że rządzą teraz Tobą hormony. wszystko przyjmujesz z wielokrotną siłą, kobietę w ciąży łatwiej urazić, zezłościć, ale trzeba pamiętać też o spokoju.
i teraz też się nie obraź co napiszę, ale pamiętaj że rządzą teraz Tobą hormony. wszystko przyjmujesz z wielokrotną siłą, kobietę w ciąży łatwiej urazić, zezłościć, ale trzeba pamiętać też o spokoju.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Emme.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #118798 przez Dorciaition
Madziaska maluszek cudowny! Ale rośnie A nie dawno tylko kropeczka była
A brzuszek śliczny. Widać, że dzidzia tam jest, bo u mnie to jeszcze kilo tłuszczu
Kurka, za mną dziś ogórkowa chodzi. Nie jadłam jej chyba z 3 lata (nie umiem robić). Myślałam, że maz mi skądś skombinuje, a to dupa
Aa, już jestem pewna, że 4 miesiać rozpoczęty, bo wskoczył na suwaczku
A brzuszek śliczny. Widać, że dzidzia tam jest, bo u mnie to jeszcze kilo tłuszczu
Kurka, za mną dziś ogórkowa chodzi. Nie jadłam jej chyba z 3 lata (nie umiem robić). Myślałam, że maz mi skądś skombinuje, a to dupa
Aa, już jestem pewna, że 4 miesiać rozpoczęty, bo wskoczył na suwaczku
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Dorciaition.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118811 przez iva 20
a ja tez w domku siedze wlasnie robie wrecz gotuje ziemniaczki i marchewke na salatke jakos nas naszlo na zrobienie u mnie pogoda do duuu caly dzien dopiero teraz jakos slonko wyjrzalo okej zmykam robic salatke bo juz jaka tez sie ugotowaly buziaki pappa milej nocy zycze
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #118852 przez Dorciaition
A my dziś zakupy i totalne lenistwo
Ja to ogólnie jestem już tak rozleniwiona, że szok.
Batmanik a Twój men jest w Pl?
Ja to ogólnie jestem już tak rozleniwiona, że szok.
Batmanik a Twój men jest w Pl?
Moderatorzy: ilona