BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #117822 przez iva 20
Batmanik bedziesz szukac pracy mezowi?? :blink: fajnie jak bys sobie pewnie mieszkala w szwecji z dzieckiem :) dlamnie tam fajnie bo jak sie urodzi dzidziusia to sie dostaje wychowawcze co miesiac to na polskie okolo 2 tys zl a na dodatek tata dziecka moze tez isc w kazdej chwili na wolne i mu placa 80 procent pensji ktorej zarabia :) oprocz mciezynskiego jest taki barnbidrag to sa pieniazki znowu na dziecko na polskie z 400 zl :) wygody tutaj maja jesli maja dzieci te dzieciaki moga miec wszystko :lol:
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #117826 przez Batmanik
no super sa tam warunki i jakbys pracowala to urlop macierzynski trwa ponoc 400pare dni a nie jak u nas 100 pare tak zagladam bo jakby zmienil prace to wlasnie moglibysmy byc razem :)
13 lata 7 miesiąc temu #117830 przez iva 20
Duzo jest fajnych ofert pracy tylko do niektorych trzeba znac jezyk szwedzki ale jak sie tam mowi po angielsku to tez jest dobrze :) wiec zycze powodzonka napewno wam sie uda wtedy moglybysmy sie spotkac :) hehe jeszcze jest taka stronka www.poloniainfo.se ona jest po polsku wiec sie zrozumie :lol: i szwedzka stronka www.grannar.se tam tez sa ogloszonka firm tylko szwedzkich :)
13 lata 7 miesiąc temu #117849 przez Batmanik
dzieki Iva i to bardzo polonia info to super str oblookalam ja od kazdej str:)
13 lata 7 miesiąc temu #117870 przez MagdaM
Dorcia cudnie kochana :) :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 7 miesiąc temu #117887 przez Dorciaition
Dziękuje kochane :kiss:

Madziaska czekam z niecierpliwością na Ciebie po wizycie! Trzymam kciuki :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #117895 przez iva 20
ojjj ale u mnie pogoda do duuu pada deszczyk tylko sie z tego ciesze ze super chlodne powietrze niekiedy lubie jak jest jeden dzien chlodniej :) nawet nie wiem co mam na obiadek ugotowac ??? macie jakies pomysly :)
13 lata 7 miesiąc temu #117899 przez Batmanik
ja lubię jak w lato deszczyk popada później jest takie rześkie powietrze:)
ja na zupe mam krupniczek moj synek sie nim zajada a drugie danie stoi pod???????????
jeszcze....
13 lata 7 miesiąc temu #117903 przez Aleksandra
Cześ dziewczynki

Już jestem. Niestety nie skończyło się w środę na bólu gardła. W nocy dostałam biegunki i wymiotowałam. Przeszło mi dopiero wczoraj po południu (biegunka, bo wymioty w nocy się szybko skończyły) :( Nie wiem co to było. Podejrzewam jelitówkę. Dziś na szczęście już jest lepiej i przyjmuję normalne pokarmy. Wczoraj jadłam tylko chleb z masłem i makaron z cukrem i herbatę na litry piłam. Istny koszmar. Do tego stopnia było ze mną źle, że już kręgosłup mnie bolał od tego wszystkiego. Później poszłam z mężem i psinką na spacer to kręgosłup przestał mnie bolec. Dziś jeszcze jestem za urlopie w razie czego.

U mnie jest nawet ładna pogoda. Cały tydzień było gorąco i duszno a dziś jest troszkę chłodniej bo w nocy padało i wietrznie, więc troszkę odetchnę :)
13 lata 7 miesiąc temu #117908 przez Batmanik
lekarzem nie jestem ale to chyba jelitowka wspolczuje CI naprawde wracaj szybciutko do sil kochana trzymamy za CIebie lapki a jak psiaczek sie spisuje, oswoil sie z nowymi wlascicielami??
13 lata 7 miesiąc temu #117915 przez Aleksandra
Tak Moka szybko się z nami oswoiła. Oczywiście mąż jest dla niej tym ważniejszym i jego bardziej się słucha - w końcu samiec alfa :) Ale jak jego nie ma to jest całą dla mnie. Jest bardzo silna i jak jest na smyczy to ja ją krótko trzymam bo nie mam po prostu siły i mąż ją przejmuje. Jest bardzo posłuszna na spacerach. Odchodzi od nas na 10-30 m i wraca albo patrzy czy idziemy i czeka. Uwielbia się kapać w stawie - wskakuje cała i raz prawie by męża wrzuciła bo nie zdąrzył jej odpiąć :silly: Ogólnie jest bardzo pocieszna ale musimy jej kupic kaganiec, żeby mogła luzem latac po podwórku bo mamy kury i koty (jeden rosół już mamy z pierwszego dnia jej wizyty :blush: ) A tak jak chodzimy na długie spacery poza teren naszego podwórka to lata sama :)
13 lata 7 miesiąc temu #117935 przez Dorciaition
Oj Ola to nie ciekawie miałaś:/ Dobrze, że już jest lepiej.

Super, że psinka się przyzwyczaja. Jak będziesz miała więcej siły prosimy o fotencje.

A Ty odpoczywaj sobie i wracaj do zdrówka :kiss:

U mnie leje! :angry:

Alanek[*] :(
13 lata 7 miesiąc temu #117939 przez iva 20
Widze ze psiak przyjazny Aleksandro :) bardzo sie ciesze ze jest zabawna :) a ja tez przechodzilam jelitowke tylko ze ja mialam ja tydzien nie wiedzialam co mam juz jesc az wkoncu sie znalazlam w szpitalu pod kroplowka :( wiec wracaj do zdrowka szybciutko i duzo wypoczywaj najlepsze sa grzanki posmarowane lekko maselkiem i trzeba duzo pic zeby dzidzius sie nie odwodnil :blink:
13 lata 7 miesiąc temu #117940 przez anakol
Jejku, ale dużo piszecie. Człowiek dwa dni nie zagląda, to później się nie może odrobić z czytaniem ;)

Dorcia, śliczny album i śliczny brzuszek! Gratulacje :D Mi też brzusio rośnie z dnia na dzień, piersi zresztą też, a zaczynałam już od sporej miski.
Ciekawe z tym gazem, rozluźnienie na pewno dużo daje.

Ciekawe co piszesz, Iva, bo u nas głupim jasiem nazywa się znieczulenie zewnątrzoponowe przy porodzie. Spotkałam sie też z takim określeniem na zastrzyki uspokajające dla psów, takie, które np. dajesz przed Sylwestrem jeśli pies się bardzo boi hałasu.
13 lata 7 miesiąc temu #117944 przez iva 20
no a u nas Anakol nazywa sie ten gaz wiec roznie sie go nazywa :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży