BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 4 miesiąc temu #171329 przez iva 20
widze kobietki ze do sprzatania was zebralo a szczegolnie do zmiany firanek hihi ja od kiedy jestem w ciazy nic nie robie z oknami bo mi sie nie chce :lol:

Batmanik nie martw sie o dzidzie jeden dzien maja aktywny a reszte nie ja tez tak mam raz sobie fika ze brzuch na lewo i prawo tak jak dzisiaj od samego rana a w inne dni sobie delikatnie plywa w brzuszku bo ja malo czuje musza te dzieci miec swoje humorki hehe :D

ja juz obiadek przyszykowany tylko ziemnaki i jajo upiec :) no i czekac na mezusia teraz :)
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #171332 przez zaguś
o matko batmanik ty to masz się z tym swoim, ale przynajmniej ci rozśmiesza, i mnie przy okazji.

Dziewczyny też miałam straszne kolki, ale jakoś teraz mi przeszło- jedynie jak szybszym krokiem gdzieś idę, albo gwałtownie wstanę z łóżka , bo np ziemniaczki kipią ;-), ale teraz starsznie często jak połażę z 10 minut twardnieje mi brzuch, ale juz i na to mam patent- kucam na chwile rozkraczona jak żaba- i przechodzi.

o dziewczyny nie wiem czy z tą stoną już się zetknęłyście ale ja dopiero niedawno na nią wpadłam i polecam, szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ są tam fajne filmiki ze szkoły rodzenia- i ja ostatnio zastosowałam zabawę z brzuchem i latarką - strasznie fajnie pobudza małego i nareszcie mogłam nie tylko wyczuć ale i zobaczyć wierciocha - tylko nie mogłam rozpoznać jaką część ciałka wypina, że brzuch strasznie niesymetryczny się robi a i pępola mi wywalał.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #171336 przez zaguś
o jeszcze coś, od mojej położnej dostałam przy pierwszej wizycie taką tabelkę z podzialem dni, tygodni, miesiecy i tygodni ciazy, dostosowałam ja trochę w exelu do swojego Julka- tzn do terminu z pierwszej wizyty, takze rózni się o kilka dni, ale kazda z was może dostosowac do siebie.
13 lata 4 miesiąc temu #171351 przez Batmanik
powoli sie do mojego przyzwyczajam ale jest ciezko do jego zartow ale on tak to mowi ze to niby nic a jak rodzilam Igora to sasiadka mowila ze widac po nim bylo jak sobie miejsca nie moze znalesc no i w nocy napisalam mu smsa ze zaczelo sie a ten o 4,29 i 58 czy 59 sekund napisal sms czy juz urodzilam( to chyba nie spal cala noc :) ) a ur o 4,30:))
13 lata 4 miesiąc temu #171353 przez zaguś
kurcze musze kombinowac z rozmiarem pliku
13 lata 4 miesiąc temu #171364 przez zaguś
chomikuj.pl/a.zagus w dokumentach zamieściłam inaczej nie potrafię
13 lata 4 miesiąc temu #171399 przez vestusia
Odebrałam właśnie auto od mechanika. Okazało się, że trzeba jeszcze było wymienić jakieś czujniki stabilizatora. Łączny koszt naprawy 750 zł. Chyba sobie strzelę w łeb he, he :D

Odechciało mi się już wszystkiego, a w sierpniu tyle wydatków mnie czeka. Jedno wesele zanim będzie wypłata a mam tylko kieckę. Nie mam całej reszty. Wizyta przed wypłatą, więc kolejna stówka i badania (na szczęście tylko morfologia i mocz). No i za tydzień w sobotę panieński mojej Psiapsióły, której wesele będzie tego 27. Nic tylko się pochlastać. Masakra jakaś.

Suari, nie wiem co nie pasuje w tej mojej koszulce na zdjęciu. He, he, chyba jednak blond włosy o czymś świadczą w moim przypadku :D To, że jest na niej chłopiec? Sama nie wiem he, he, he :D

Zbieram się powoli do Oleśnicy. Nic tu po mnie, chociaż strasznie mi się już wszystkiego odechciało. Ech.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #171416 przez Suari
vestusia- dorysuj troszkę loczków i kokardkę na koszulce i będzie się zgadzało :laugh:
a poza tym to też tak jak tobie- wychodzą mi dwie wizyty w tym miesiącu, też mam mieć badanie, więc pewnie to mnie trochę szarpnie po kieszeni, ale co tam, żeby tylko było dobrze.
750 to troszkę wyszło- jednak jest złośliwość rzeczy martwych, zwłaszcza, że psują się w najmniej odpowiednim momencie ;)
13 lata 4 miesiąc temu #171432 przez Dorciaition
Hej Kobitki.

Och pojechałam do KRzysia do pracy (20 km- godzina autobusem). Mieliśmy pojechać do mojej mamci, ale ja zapomniałam bluzy dla niego, on biletu dla mojej mamy i prawie w połowie drogie sie wycofalismy, wiec jade jutro sama.

Zaguś ciekawa ta stronka. :) A tego pliku nie ma w ogóle :(

Oj, Vestusia to faktycznie dużo zapłaciłaś, a jeszcze tyle wydatków się szykuje. Nie ładnie :/

Batmanik ale ten Twój chłop jest udany :blink:

Mam problem z chodzeniem normalnie. Szłam dziś godzinę do biblioteki, gdzie normalnie idę 20 minut. boli mnie jak by kość ogonowa, tyłek, no i pipencja, chociaz już sama nie wiem co, ale na pewno lewa strona. Cieżko mi się idzie i wstaje. Chodze jak inwalidka :/

Alanek[*] :(
13 lata 4 miesiąc temu #171433 przez iva 20
czesc dziewczynki :)
oj ale macie z tymi wizytami dobrze bo ja mam za darmo i nie musze za nic placic .... szkoda ze wy nie macie bo to troszke kasy idzie jak np dwie wizyty w miesiacu . ja sobie odebralam paczuszke juz dla mojej malej i jest w niej butelka avant ,lyzeczki do karmienia , odblaskowy wizsiorek np do wozka , papmpersy z papmersa , chusteczki do dupci dwa rodzaje ,wkladki do karmienia , i do zamowienia za darmo ksiazeczki z misiem przez internet :lol: ciesze sie ze to mam .
ja jakos teraz bez humoru :( chyba bede miala dola jakiegos :( no ale nic sie nie zrobi milego wieczorku :kiss: :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #171437 przez Batmanik
a ja na chwile ale dzis km natrzaskalam z buta...
Vestusia kochana nie martw sie pociesze Ci ja do 10 chyba mam ubezp w aucie i tylko 700pare zl mnie to bedzie kosztowac i naprawa auta bo cos stuka i dzis kolega mial wziasc auto ale sama jutro mu zawioze...takze na samo auto pojdzie troche o reszcie nie wspomne takze kochana pomysl sobie ze inni maja gorzej;)
13 lata 4 miesiąc temu #171495 przez kima
Olaboga, alem się upieprzyła z tymi szmatami, masakra ;) ale przynajmniej porządki skończone, nawet nie wiedziałam, że mam tyle ciuchów :silly: w dwóch pokojach we wszystkich meblach i dwóch szafach są moje ciuchy, mój mąż ma tylko jedną szafkę :silly: no i w szafie troche miejsca na garniaki i koszule :silly:
Ale co tam, kobieta powinna mieć wybór :silly:

Iva, weź się w garść i proszę się nie dołować :P jesteśmy kochane przez naszych facetów, mamy skarby w brzuszkach więc wszystko jest ok :blink:

Zaguś ja sobie niestety nie poradziłam z tym plikiem, wszędzie gdzie nie zajrzałam, nic nie znalazłam, nie wiem czy to wynika z mojej niewiedzy? :side:

Dorcia ja też mam problem z jakby to nazwać... poruszaniem się :silly: nie wiem czy to efekt moich dodatkowych 10 kilogramów :ohmy: czy poprostu będzie robić nam się coraz ciężej, bo Dzidzia coraz większa, a będzie jeszcze gorzej, bo to dopiero 6 miesiąc :silly:

Vestusia, nie przejmuj się kasą, u nas teraz też kiepsko, bo szczerze mówiąc na ten wypad dwudniowy do Zakopca poszło nam ponad 8 stó :ohmy: najpierw jakieś zakupy na wyjazd, potem tu kolejka, tu bryczka, tu jakiś obiad i te automaty... ehh życie dzisiaj jest strasznie drogie :S

Idę troszkę odpocząć z mężusiem B) przygotowałam sobie już farsz na pierożki, jutro będę robiła, miłego wieczorku Dziewczynki :)
13 lata 4 miesiąc temu #171498 przez madziaska
Witajcie laseczki :kiss:
My juz nad morzem, nawet szybko nam sie udalo przyjechac... Przez polowe drogi spalam, wiec czas mi szybko zlecia... Bylismy juz na plazy i na obiadku, a potem troszke pospalismy ;)
Pogoda ladna, pewnie tak bedzie dwa dni, a potem deszcz ;) No i polskie morze ma swoj urok... Zazwyczaj jezdzimy za granice , a do nas wiosna... Ale nasze plaze sa jednak piekne ;)
Dorcia mnie tez brzuch pobolewa jak chodze wiecej niz zazwyczaj... I te kolki o ktorych piszecie tez mam, ale to chyba nie kolka w moim przypadku, czuje tak jak mala poprostu kopie mnie do srodka, lub chyba po jajnikach...
Kima glukoza wyjdzie ok, pecherz wystarczy ;)
Kredka witaj witaj i czesciej prosze ;) Bedzie chlopczyk czy dziewuszka??? Co tam u Ciebie???
Dziewczynki ja uciekam na jakis spacerek romantyczny po plazy. Trzymajcie sie :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 4 miesiąc temu #171584 przez Suari
ale ci fajnie madziaska, ze juz tam :) obys tylko pogodę miała :)

kima- też miałam zabrać się za porządki w szafach, ale tak jakoś dzisiaj robiłam coś innego żeby tego uniknąć, ale pewnie jutro muszę się za nie zabrać.

iva- tu też nie trzba płacić za wizyty jak się chodzi do lekarza z nfz, ale ja nie chciałam zmieniać,bo do niego chodziłam wcześniej i jestem zadowolona, na każdej wizycie usg, zawsze pełno fotek :laugh: a od trzech wizyt mam nagrywane wszystko na płytce i najważniejsze, że daje wydruk ze wszystkimi pomiarami dzidka, poświęca dużo czasu i ogólnie lekarz bardzo sympatyczny :)

a ja znalazłam ten plik, który zagus podawała u niej na chomiku :)
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #171608 przez vestusia
Ja już w Oleśnicy. Jednak się stęskniłam i cieszę się, że tu jestem.

Zdołowałam się przez to auto, bo kasy mało a tu jeszcze taki niespodziewany wydatek (zakładałam, że zmieszczę się w 500 zł). No ale Piotrek mnie pocieszył, powiedział, że mamy co jeść he, he, na panieński mi da, buty i resztę na wesele też kupi więc mam się nie dołować. No i bardzo się cieszy, że będzie Zuzanka, jego rodzice razem z nami :)

Wózek jest w pokoju, sprawdzałam już montowanie fotelika i gondoli i nawet sobie poradziłam :)

Z plikiem Zaguś sobie też nie poradziłam :P Ale fakt, że nie miałam zbyt wiele czasu, więc nie przyłożyłam się zbytnio do odnalezienia pliku :D

Kima he, he. Faceci i tak nie potrzebują tyle ciuchów co my, więc jego strata, że ma tak mało miejsca na swoje rzeczy :D Ale porządek warto faktycznie zrobić co jakiś czas, przynajmniej mamy orientację czy we wszytko, co leży w szafach jeszcze się mieścimy he, he :D

Iva, tak, jak pisze Suari - u nas też możesz iść za darmo do lekarza, kwestia wyboru. Fajno, że te rzeczy dostajesz, ja na razie od nikogo nie dostałam i pewnie tak będzie do końca, ale nic nie szkodzi :) Chociaż fajnie by było, bo jednak dużo rzeczy z wyprawki odpadłoby z listy zakupów.

Madziaska, fajno, że podróż minęła szybko, jednak jest to kawał drogi. Odpoczywaj tam i korzystaj z promyków słońca no i oczywiście romantyczne spacerki również wskazane :D

Dorcia, no to żeście się wybrali hi, hi, hi :D Ale czasami tak jest, kto nie ma w głowie, ma w nogach :P
Jakieś dziwne masz te bóle, mnie ewentualnie łapie kolka jak za szybko idę, więc staram się nie iść za szybko, I ogólnie czuję się po prostu zmęczona, poruszam się jak słonik, jakoś tak już nie ma się tej gracji :D

Batmanik, oj ten Twój mężuś to żartowniś :P Ciekawe co by powiedział, gdyby to on miał rodzić i miałoby mu coś du** rozerwać :P Ja tam sobie myślę, że natura tak to stworzyła, że świadomie nie wybrała facetów na donosicieli potomstwa. Oni jak są lekko przeziębieni, to już umierają, a co dopiero jakby mieli rodzić. Umarliby na bank.

Zuzia się właśnie rozbudziła na dobre, idę więc powoli nyny, bo na dziś mam dość wrażeń. Jeszcze mi nie przeszedł dół finansowy he, he :D Może jutro będzie lepiej :D

Kolorowych snów Kochane :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka