- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112746 przez Dorciaition
www.ciazowy.pl/artykul,ciazowa-mitologia...przesadow,679,1.html
Poczytajcie to. Po przeczytaniu tego stwierdziłam, że kobietom w ciaży nic nie wolno!
Poczytajcie to. Po przeczytaniu tego stwierdziłam, że kobietom w ciaży nic nie wolno!
Temat został zablokowany.
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 7 miesiąc temu #112749 przez Aleksandra
Batmanik głowa do góry Poza tym nie sądzę, aby sąd odebrał ci dzieci. Niby dlaczego...
Ja bym jeszcze z truskawkami poczekała do końca maja. Też juz się ich nie mogę doczekać, tak samo jak czereśni i malin. Wczoraj jadłam arbuza, ale jakos nie szczególnie był słodki tyle tylko że mokry
Ja bym jeszcze z truskawkami poczekała do końca maja. Też juz się ich nie mogę doczekać, tak samo jak czereśni i malin. Wczoraj jadłam arbuza, ale jakos nie szczególnie był słodki tyle tylko że mokry
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112759 przez Aleksandra
Wczoraj babcia mojego męża mi włąśnie mówiła o nożu jak jadłam arbuza bo go właśnie kroiłam. Powiedziałam jej, że nie wierzę w przesądy i się obraziła (mam spokój na jakiej 2 dni ) Faktycznie z tego artykułu wychodzi, że powinnyśmy tylko leżeć i ładnie wyglądać. Ale z odmawianiem ciężarnej się zgadzam i się tego trzymam
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112760 przez Batmanik
nie wiem boje sie ze jak juz bedzie takasytuacja to mi odbiora- nie mam pojecia dlaczego jest we mnie taki lek- a z drugiej str nie maja podstaw do tego mam stala prace a mieszkanie bede miala pewnie wynajete to nie stanowi przeciez przeszkody ale tym bede sie martwic jak bedzie taka okolicznosc
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112762 przez Dorciaition
No tak Iva, przepraszam- zapomniałam.
Ale na szczescie z dzidzią wszystko ok i oby było tak dalej
Ale na szczescie z dzidzią wszystko ok i oby było tak dalej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112768 przez Aleksandra
Dlatego nie martw się na zapas. Myśl pozytywnie Batmanik a skąd ty wogóle jesteś?
Nie słucham przesądów bo można przecież zwariować. Kobiety robią te wszystkie rzeczy i rodzą zdrowe piekne dzieci.
Nie słucham przesądów bo można przecież zwariować. Kobiety robią te wszystkie rzeczy i rodzą zdrowe piekne dzieci.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112770 przez Dorciaition
NO pewnie Batmanik, że nie mają podstaw. Przecież cały czas jesteś z synkiem i się nim opiekujesz.
Ja też nie wierzę w przesądy. Ale oczywiście te, które mi pasują to wygłaszam
Mój mąż twierdzi, że nie mam nosić łańcuszka bo to oznacza, że dziecko okręci się pępowiną i u nas tak się własnie stało. Mąż mówi, że to przez łańczuszek. Ale ja tam w takie rzeczy nie wierzę. Tym bardziej, że nosiłam medalik. Tak się stało, bo tak miało być.
Wierzę, że dwa razy coś takiego się nie wydarzy.
Ja też nie wierzę w przesądy. Ale oczywiście te, które mi pasują to wygłaszam
Mój mąż twierdzi, że nie mam nosić łańcuszka bo to oznacza, że dziecko okręci się pępowiną i u nas tak się własnie stało. Mąż mówi, że to przez łańczuszek. Ale ja tam w takie rzeczy nie wierzę. Tym bardziej, że nosiłam medalik. Tak się stało, bo tak miało być.
Wierzę, że dwa razy coś takiego się nie wydarzy.
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112779 przez Batmanik
moj smyk jest udany znow usnal mi na siedzaco
no tak ja pracuje w markecie budowlanym to nie dosc ze chodzilam po drabinie to i przechodzilam pod nia, o lancuszku dowiedzialam sie juz w szpitalu bo lezalam tydz n wywolaniu i odpukac nie okrecil sie pepowina...
co do chrzcin to mialam byc chrzestna ale jak siostra sie dowiedziala ze jestem w ciazy to nie zostalam... co do pogrzebu ja osobiscie nie bylam na pogrzebie ale jak moja mama byla w ciazy to byla na pogrzebie i tez urodzila zdrowe dziecko tyle ze znalam ten przesad inaczej ze nie wolno na trumne patrzec czy na zmarlego...
Dorciaition dokladnie co ma byc to bedzie- 8 marca 2009 r jechalam autem i czarny kot przebiegl mi droge wiec wycofalam z tej uliczki bo jak to na wiosce nie ma jak zawrocic:) tylko cala uliczke na wstecznym i co zawrocilam a tego samego dnia czolowke mialam:)
no tak ja pracuje w markecie budowlanym to nie dosc ze chodzilam po drabinie to i przechodzilam pod nia, o lancuszku dowiedzialam sie juz w szpitalu bo lezalam tydz n wywolaniu i odpukac nie okrecil sie pepowina...
co do chrzcin to mialam byc chrzestna ale jak siostra sie dowiedziala ze jestem w ciazy to nie zostalam... co do pogrzebu ja osobiscie nie bylam na pogrzebie ale jak moja mama byla w ciazy to byla na pogrzebie i tez urodzila zdrowe dziecko tyle ze znalam ten przesad inaczej ze nie wolno na trumne patrzec czy na zmarlego...
Dorciaition dokladnie co ma byc to bedzie- 8 marca 2009 r jechalam autem i czarny kot przebiegl mi droge wiec wycofalam z tej uliczki bo jak to na wiosce nie ma jak zawrocic:) tylko cala uliczke na wstecznym i co zawrocilam a tego samego dnia czolowke mialam:)
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112787 przez Dorciaition
Gdyby człowiek patrzył ciągle na te przesądny to żyć by nie mógł normalnie. A z tym kotem to faktycznie nie ciekawie miałaś. Ja przed czarnym to zawsze zwiewam
Batmanik jak będziesz miała chwilkę wstaw jakieś nowe fotki Twojego synka.
Batmanik jak będziesz miała chwilkę wstaw jakieś nowe fotki Twojego synka.
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112793 przez Aleksandra
Ja też wygłaszam takie, które idą mi na rękę Dorcia u ciebie widocznie tak miało być, a nie była to wina łańcuszka. Ale z drugiej strony nie ma się co dziwić twojemu mężowi, bo on się po prostu teraz jeszcze bardziej pewnie boi o ciebie i maleństwo. Mój mąż na szczęście nie jest zabobonny
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #112798 przez Dorciaition
Mój też nie, tylko teraz o tym łańcuszku czasami mu się przypomni.
A ja teraz noszę takie serduszko ze stópkami zakupione właśnie na stronie Rodziców po stracie. Wierzę, że mój Aniołek się nami opiekuję.
Wiecie co, raz w tygodniu bede sobie robila zdjecia brzuszka zeby patrzec jak rosnie A Wam będę pokazywała co dwa tygodnie
A ja teraz noszę takie serduszko ze stópkami zakupione właśnie na stronie Rodziców po stracie. Wierzę, że mój Aniołek się nami opiekuję.
Wiecie co, raz w tygodniu bede sobie robila zdjecia brzuszka zeby patrzec jak rosnie A Wam będę pokazywała co dwa tygodnie
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez Dorciaition.
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #112803 przez iva 20
jak czytam ostatnie posty to mi sie cos przypomnialo jak nie dawno byla u mnie szwagierka i wyjrzalam przez dziurke sprawdzic co tak na schodach glosno hehe a ona do mnie ze mam zawsze jak ktos dzwoni pytac sie kto jest przy drzwiach i nie wygladac przez oczko .... pytam sie dlaczego ?? a ona ze dziecko moze miec zeza az sie rozesmialam hehe bo to takie smieszne Kobiety tak jak mowicie musialy by siedziec caly dzien wdomu a najlepiej lezec w lozku i nie wychodzic ja szczerze mowiac nie wierze w takie przesady bardziej w wyglad brzucha i jedzenie jakie sie je to mozna przwidziec co kto bedzie mial czy chlopczyka czy dziewczynke lecz to tez sie nie sprawdze niekeidy ...
Moderatorzy: ilona