BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 7 miesiąc temu #112746 przez Dorciaition
www.ciazowy.pl/artykul,ciazowa-mitologia...przesadow,679,1.html

Poczytajcie to. Po przeczytaniu tego stwierdziłam, że kobietom w ciaży nic nie wolno! :silly:

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 7 miesiąc temu #112749 przez Aleksandra
Batmanik głowa do góry :) Poza tym nie sądzę, aby sąd odebrał ci dzieci. Niby dlaczego...

Ja bym jeszcze z truskawkami poczekała do końca maja. Też juz się ich nie mogę doczekać, tak samo jak czereśni i malin. Wczoraj jadłam arbuza, ale jakos nie szczególnie był słodki tyle tylko że mokry :)
13 lata 7 miesiąc temu #112755 przez Batmanik
heh dobry ten artykul:)
13 lata 7 miesiąc temu #112757 przez iva 20
Dorciaition
Bylam w szpitalu bo 4 dni wymiotowalam i mialam biegunke a przedewszystkim nic nie jadlam i strasznie sie balam o dzidzie :( ale od razu dostalam kroplowke .
13 lata 7 miesiąc temu #112759 przez Aleksandra
Wczoraj babcia mojego męża mi włąśnie mówiła o nożu jak jadłam arbuza bo go właśnie kroiłam. Powiedziałam jej, że nie wierzę w przesądy i się obraziła (mam spokój na jakiej 2 dni :silly: ) Faktycznie z tego artykułu wychodzi, że powinnyśmy tylko leżeć i ładnie wyglądać. Ale z odmawianiem ciężarnej się zgadzam i się tego trzymam :silly:
13 lata 7 miesiąc temu #112760 przez Batmanik
nie wiem boje sie ze jak juz bedzie takasytuacja to mi odbiora- nie mam pojecia dlaczego jest we mnie taki lek- a z drugiej str nie maja podstaw do tego mam stala prace a mieszkanie bede miala pewnie wynajete to nie stanowi przeciez przeszkody ale tym bede sie martwic jak bedzie taka okolicznosc
13 lata 7 miesiąc temu #112762 przez Dorciaition
No tak Iva, przepraszam- zapomniałam.

Ale na szczescie z dzidzią wszystko ok i oby było tak dalej :)

13 lata 7 miesiąc temu #112768 przez Aleksandra
Dlatego nie martw się na zapas. Myśl pozytywnie :) Batmanik a skąd ty wogóle jesteś?

Nie słucham przesądów bo można przecież zwariować. Kobiety robią te wszystkie rzeczy i rodzą zdrowe piekne dzieci.
13 lata 7 miesiąc temu #112770 przez Dorciaition
NO pewnie Batmanik, że nie mają podstaw. Przecież cały czas jesteś z synkiem i się nim opiekujesz.

Ja też nie wierzę w przesądy. Ale oczywiście te, które mi pasują to wygłaszam :silly:

Mój mąż twierdzi, że nie mam nosić łańcuszka bo to oznacza, że dziecko okręci się pępowiną i u nas tak się własnie stało. Mąż mówi, że to przez łańczuszek. Ale ja tam w takie rzeczy nie wierzę. Tym bardziej, że nosiłam medalik. Tak się stało, bo tak miało być.
Wierzę, że dwa razy coś takiego się nie wydarzy.

13 lata 7 miesiąc temu #112779 przez Batmanik
moj smyk jest udany znow usnal mi na siedzaco ;)
no tak ja pracuje w markecie budowlanym to nie dosc ze chodzilam po drabinie to i przechodzilam pod nia, o lancuszku dowiedzialam sie juz w szpitalu bo lezalam tydz n wywolaniu i odpukac nie okrecil sie pepowina...
co do chrzcin to mialam byc chrzestna ale jak siostra sie dowiedziala ze jestem w ciazy to nie zostalam... co do pogrzebu ja osobiscie nie bylam na pogrzebie ale jak moja mama byla w ciazy to byla na pogrzebie i tez urodzila zdrowe dziecko tyle ze znalam ten przesad inaczej ze nie wolno na trumne patrzec czy na zmarlego...
Dorciaition dokladnie co ma byc to bedzie- 8 marca 2009 r jechalam autem i czarny kot przebiegl mi droge wiec wycofalam z tej uliczki bo jak to na wiosce nie ma jak zawrocic:) tylko cala uliczke na wstecznym i co zawrocilam a tego samego dnia czolowke mialam:)
13 lata 7 miesiąc temu #112782 przez Batmanik
ach zapomnialam Aleksandra jestem z Zabkowic Slaskich to jest z jakies 70 km za wroclawiem jak sie na klodzko jedzie... nawet mozna znalesc na mapie;)
13 lata 7 miesiąc temu #112787 przez Dorciaition
Gdyby człowiek patrzył ciągle na te przesądny to żyć by nie mógł normalnie. ;) A z tym kotem to faktycznie nie ciekawie miałaś. Ja przed czarnym to zawsze zwiewam ;)

Batmanik jak będziesz miała chwilkę wstaw jakieś nowe fotki Twojego synka. :)

13 lata 7 miesiąc temu #112793 przez Aleksandra
Ja też wygłaszam takie, które idą mi na rękę :) Dorcia u ciebie widocznie tak miało być, a nie była to wina łańcuszka. Ale z drugiej strony nie ma się co dziwić twojemu mężowi, bo on się po prostu teraz jeszcze bardziej pewnie boi o ciebie i maleństwo. Mój mąż na szczęście nie jest zabobonny :)
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #112798 przez Dorciaition
Mój też nie, tylko teraz o tym łańcuszku czasami mu się przypomni.
A ja teraz noszę takie serduszko ze stópkami zakupione właśnie na stronie Rodziców po stracie. Wierzę, że mój Aniołek się nami opiekuję.

Wiecie co, raz w tygodniu bede sobie robila zdjecia brzuszka zeby patrzec jak rosnie :) A Wam będę pokazywała co dwa tygodnie ;)

13 lata 7 miesiąc temu #112803 przez iva 20
jak czytam ostatnie posty to mi sie cos przypomnialo jak nie dawno byla u mnie szwagierka i wyjrzalam przez dziurke sprawdzic co tak na schodach glosno hehe a ona do mnie ze mam zawsze jak ktos dzwoni pytac sie kto jest przy drzwiach i nie wygladac przez oczko .... pytam sie dlaczego ?? a ona ze dziecko moze miec zeza az sie rozesmialam hehe bo to takie smieszne :D Kobiety tak jak mowicie musialy by siedziec caly dzien wdomu a najlepiej lezec w lozku i nie wychodzic :P ja szczerze mowiac nie wierze w takie przesady bardziej w wyglad brzucha i jedzenie jakie sie je to mozna przwidziec co kto bedzie mial czy chlopczyka czy dziewczynke :) lecz to tez sie nie sprawdze niekeidy ...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia